Grupul "cautatorilor" de bone! (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Buna, Anca, comisionul pentru agentie se plateste o singura data la gasirea bonei sau in fiecare luna? Salariul bonei a fost negociat/stabilit cu/de bona sau cu/de agentie? Imi poti spune numele agentiei de care vorbesti? multumiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor!
Voi de la ce varsta credeti ca e potrivit sa aduci o bona? Credeti ca e bine sa aduc bona la fetite din primele saptamani de viata? sau sa astept cateva luni? (in care o sa innebunesc in mod sigur)

lachi 20+ Karina Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Caut bona interna care sa stea 6 luni (poate si mai mult) la noi in Austria incepand cu 1 iulie, pt. a ne ajuta la cresterea copiilor si menaj. Am gemeni de 2 ani care merg la gradinita jumatate de zi. Daca mi-ati putea recomanda pe cineva care v-a placut din proprie experienta, as fi foarte recunoscatoare.

Pt. detalii, trimiteti-mi PM va rog.

Multmesc,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

monaraus, sunt de fapt 2 comisioane: unul pt vizionare, si altul echivalent cu 50% din primul salariu. La vizionare de fapt nu toate agentiile percept un comision, noi am fost prima data la o agentie care nu ne-a luat nici un ban pt ca ne-a adus fata in fata cu o doamna s-o vedem, dar nu ne-au placut ca erau neseriosi ca agentie (aveau sediul intr-o casa veche si urata, nu s-au comportat prea profesionist... ce mai, agentie pe genunchi!).
Ceilalti insa, prin care am luat bona, se numesc Profiles (rog moderatorii sa-mi spuna daca nu trebuie sa pun nume de firme pe forum), si ne-au luat 400.000 lei pt vizionarea a 3 doamne (pot fi si mai multe, dar noi am cautat cu program de 6 ore si am gasit destul de greu, adica abia dupa o luna ne-au chemat la interviuri).
Celalalt comision inseamna 50% DOAR din primul salariu pe care te-ai inteles ca-l vei da bonei. Negocierea se face direct cu bona, ei nu se baga, dar sunt de fata. Ei pot doar sa-ti sugereze, doar daca ii intrebi inainte, cam cat se cere, cam cat sa dai... Dar mai bine intrebi bonele ca stiu ele singure cat sa ceara!
Mai intreaba-ma.
Succes!

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2 - tot fetita, DPN 01.08.2007)

Mergi la inceput

lachione, eu nici nu ma gandeam macar sa iau bona in primele saptamani de viata ale fetitei! No way! Doar eu! Eu si numai eu! Ma rog, daca mai plecam pe undeva (teatru, spectacol etc.) seara, venea mama si o baga la culcare pe Roxi sau statea doar cu ea, sa n-o las singura in casa cat dormea.
Acum n-as mai face asa. Parerea mea e sa cauti pe cineva sa te ajute de la bun inceput, daca nu ai bunici pe langa tine! Mai ales cu 2 fete gemene! Sa-ti traiasca! Si eu voi avea doua, dar nu gemene :) Si intentionez sa o "folosesc" pe bona Roxanei si pt cea mica, cum s-o putea, o sa vad atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Multumesc, Anca si, daca nu sunt prea indiscreta, poti sa imi spui si cu cat o platesti pe bona gasita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Monaraus si noi tot la Lujerului stam dar vad ca e penurie de bone in zona!

Am o INTREBARE:

In ce periodice sa pun anuntul? Care este mai citit?

multumesc

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Monaraus - ii dau bonei 5 milioane pe luna pt 6 ore pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

AncaSiRoxana multumesc mult pentru informatii si sfaturi. E important pentru mine sa stiu ca se poate gasi o persoana de incredere prin agentii. Spun asta pentru ca chiar nu am alta varianta.

Mergi la inceput

Cu placere!
Da, eu una chiar cred in "modernizarea" metodelor de cautare de oameni pt angajari...
Pt ca uite, in cazul meu, agentia pusese anunt in ziar ca cauta bone, dna care e acum bona la noi cauta ceva similar dar nu stia de unde sa inceapa, a vazut anuntul, ea a fost multumita ca nu s-a dus direct la o familie, ci a avut un intermediar (chiar daca si pe ea a costat-o chestia asta 50% din primul salariu), eu am fost multumita ca nu as fi dat anunt in ziar sa vina chiar oricine si ca agentia a pus-o sa faca analize, cazier si copii dupa acte (si m-a costat si pe mine 50% din primul salariu "multumirea" asta).

Mergi la inceput