N-am curaj sa conduc 6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

La multi ani si un An nou plin de curaj si fara evenimente rutiere!

Marci, al meu sot (nu am spus, probabil) nu s-a prezentat la examen. El cu o zi inainte de data programata nu citise codul si nu terminase nici orele practice. E usor cand ai sofer, nu? M-am suparat pe el si l-am certat ca a aruncat 5 milioane pe fereastra, mai bine mi-i dadea mie sa-mi iau cizme . Pentru ca iti dai seama, a facut scoala prin august, avea examen in noiembrie pana acum nici macar nu s-a dus sa isi retraga dosarul dar sa se programeze. Deci pana se va programa iar la examen uita si ce stia, daca stia ceva. Asa ca tot eu sunt unicul sofer in familie si cred ca 16 ani, pana o lua fi-mea permisul, asa o sa si ramanem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Daca tot nu s-a prezentat la examen si, din cate vad,nici nu are de gand s-o faca, te lasa macar in pace cand conduci? Mai sta cu gura pe tine?
Uite, poate sparg eu gheata si reusesc sa-l trimit pe al meu la ex. si asa va dau un imbold si voua sa va trimiteti copilotii la sc. de soferi sau la ex. (dupa caz).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Atat i-ar trebui, sa mai comenteze. Mai face tot felul de comentarii cand nu imi iese mie parcarea, ca era destul loc, ca trebuia sa o pun nu stiu unde, ca am ocupat 2 locuri... dar in trafic nu prea mai deschide clontul. Mai nou ma zapaceste ca i-a zis un vecin (care mi-a parcat masina intr-o seara) ca tine ambreiajul sus. Eu neavand termen de comparatie (ca alta masina nu am condus de acum 5 ani si cu asta m-am invatat asa) nu imi dau seama daca e sus sau nu. Si imi tot zice ca i-a zis lui nu stiu cine ca nu e bine daca tine sus ca se buleste nu stiu ce. Adica, mai pe ocolite, ma trimite cu masina in service, ca fiind in garantie nu as lasa pe careva sa-si bage nasul in ea. Si azi chiar i-am zis, sa puna mana sa invete, sa dea examenul, ca eu chiar in service nu ma duc, om fi noi feministe, dar asta chiar cred ca e treaba de barbat. M-ar fura aia ca pe nu stiu ce, nu ca ar fi el mai priceput, plus ca ma si vad intre mecanici la o barfa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

La logan ambreiajul tine sus, nu cred ca tb sa umbli cu ea prin service. Chiar daca mergi cu ea la ei nu-ti vor umbla la ambreiaj, pt ca asa sunt din fabricatie.
Azi am fost cu un prieten cu masina mea in oras si a fost f incantat de ea, i-a placut si ambreiajul.
La inceput si pe mine ma enerva ca tine prea sus, dar acum m-am obisnuit cu el, nu mai simt nevoia sa schimb ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Eu am inceput anul naspa.Ne-am intors de la revelion ,am condus 40 de km dupa o noapte alba si cand am parcat masina mi-am luat avant prea tare si am daramat garduletul din fata locului de parcare .Mai aveam putin si intram in bloc .
Am zgaraiat capota se vede ,dar nu am ajuns la chit ,in schimb pe bara sunt cel putin 5-6 zgaraieturi sub care se vede alb .Tremur de nervi si de ciuda ,mai ales ca barbata-miu m-a intrebat daca o parcheaza el ,insa eu am mai parcat-o de 2 ori bine ,am zis ca-mi iese si acum ,dar uite ca am intrat in gard cu ea .
Mi-am pus un martini (ca tot nu am baut nic toata noaptea ) si nu pot sa dorm .
Ce sa zic ,am luat-o de pe intai "bine" .Imi vine sa mor de ciuda .Ca sa nu mai zic ca s-a dus si dramul de curaj pe care il mai aveam .Sunt varza.

Din pacate e zgaraiata bine .Am fost jos sa ma uit la ea pe lumina si pe capota sunt vreo 4 urme de cca 3 cm lungime ,nu-mi dau seama cat de adanci ,dar macar nu se vede chitul ,insa pe bara zgaraieturile nu sunt numa alea de le-am vazut ci toata partea inferioara e harjaita ,pt ca gardutul era bine infipt in pamant iar eu l-am calcat si s-a harjait de bara ,iar acu e lipit de asfalt .Zgaraietura de pe capota putea sa fie una singura ,ca-mi picase o bara de la gard pe ea ,numai ca de frica m-am prostit si am incercat sa dau masina inapoi fara sa dau bara jos .Mi s-a oprit motorul mi-a mai alunecat masina nitel in fata ,timp in care copilotul nu avea nici o reactie .Abia cand m-a vazut ca tremuram din tot corpul de nu ma puteam opri s-a dus sa dea bara jos de pe masina si sa dea masina inapoi.L-am intrebat de ce nu a facut nimic sa ma ajute si cica ce el conduce sau eu?La ce conduci cu cineva langa tine ?Nu sa te sfatuiasca si sa te ajute in caz de forta majora? Stiu ca vina e a mea100 % ,dar totusi ,macar sa nu ma lase sa fac infarct dupa ce am facut prostia .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Corina...imi pare rau ca ai patit asa ceva DAR:
1. cred sincer ca reactia ta a fost atat de dramatica si pe fondul oboselii. Da-o incolo de tabla, e o zgarietura se repara, bine ca nu e altceva
2. sotul tau cred ca nu a vrut sa te blocheze si de aia a stat smirna
3. asta nu e un motiv sa nu mai ai curaj, si eu am patit din astea si acum, de teama, iau mereu toate curbele mai in larg, la parcare/iesire fac o mie de manevre din aproape in aproape, de intr-o dimineata m-a ghidat un nene ca eu blocasem strada ca aveam impresia ca-s blocata intre 2 masini si el imi arata ca mai am juma de metru loc sa ies.
Hai la multi ani! Vazand ca ai scris asa devreme ma gandeam ca esti la munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

LA MULTI ANI ! Fetelor ,va doresc din toata inima numai lucruri bune in noul an.V-am lasat aseara si cand m-am intors am mai gasit juma de pagina.Briantis,ai sa vezi ca te vei obisnui si cu astfel de probleme ,erai obosita .Aissa,si ambreiajul meu tine "sus" ,mi-a spus un vecin ,dar mi-e teama s-o duc in service sa nu se imbolnaveasca de altceva sau sa-i fure aia ceva .Eu m-am obisnuit asa cum e.Oricum intr-un fel sotul comenteaza la fiecare logan mcv sau cum se cheama astea cu 7 locuri ,ca dupa 2-3 ani o vindem pe asta si ne luam unul din acela.Ba chiar am vazut la Busteni un land rover si mi-a promis si unul din ala.Va dati seama abia ai loc in Bucuresti cu o masina micuta ...sau la parcare si la plecarea dintre masini parcate.LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Auzi Giul, ieri am vazut o tipa cu un smart si primul gand a fost: "ce misto de asta, poate parca fie cu fata, fie lateral, e totuna" ca masina e cam patrata, asa ca io una din aia as vrea. Glumesc, nu prea imi place, dar adevarul e ca din punctul de vedere al parcarii as prefera o masina mai mica.
Bine ca imi spuneti voi ca asa e ambreiajul, sus, sa-l calmez pe husband ca e ok sa fie asa la logan. De aia ma si tem de mers in service ca ii stiu pe aia de hoti si cum eu orice numai priceputa la motoare nu-s ma jecmanesc aia de imi merg fulgii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Un an nou bun cu sanatate si fara evenimente neplacute in trafic. Si cu mult curaj la condus (ceea ce imi doresc si mie)
Eu am condus ceva zilele astea si in afara (pe DN1 recunosc ca nu am avut curaj sa conduc.... prea multe serpentine prin statiuni si dupa Predeal incolo (noi am ajuns inspre Brasov si Sibiu). Am condus de la Brasov la Sibiu si a fost ok...dar ziua si nu cu mai mult de 90km/h.
Iar ieri alaltaeri, revenind in Bucuresti a fost....trafic super. Am condus fara nici un stres, chiar m-am enervat ca barbatu-meu n-a vrut sa ma lase sa ies singura (am fost si obosita si alergata....). A zis ca-s neatenta..Si e drept ca era sa fac o boacana: am intrat pe galben in intersectie, la indicatiile" sotului, m-am uitat in stanga - stateau, am continuat si nu m-am mai uitat si in dreapta. M-am gandit ca daca stanga sta ( era o intersectie mai mare, la Baba Novac) o sa stea si cei din dreapta... Gresit, aia deja luasera startul. Barbatu-meu a tipat la mine "stai" si am si pus frana de a intrat ABS-ul. Nu-i vazusem...daca nu era el cu mine, cred ca sifonam masina.
Drept pentru care a zis ca:...conduc eu bine da nu-s atenta inca si nu-i bine sa ies singura.
Oricum, am invatat o lectie, pe care azi am si aplicat-o: nu mai intru sub nici o forma in intersectie pe galben. Si nu ma mai iau dupa barbatu-meu, ca el gandeste intr-un fel in trafic iar eu altfel.
Alte prostii n-am mai facut, ba chiar au inceput sa-mi iasa si parcarile, chiar si cele cu spatele...da inca n-am incredere in mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Am inteles ca de nou e scump smartul ala ,si dupa gusturile mele e cam urat.Si daca te inveti sa apreciezi cu ala cred ca ti-e greu sa conduci alta marime.Daca l-as fi primit cadou sau pe ala l-as fi avut m-as fi obisnuit cu el.Parca sunt si electrice din alea.In privinta trecerii pe galben ,in prima zi de cod nou am trecut de 3 ori ,apoi poate mi s-au potrivit semafoarele si nu s-a mai intamplat .Singurul loc unde am de gand sa fortez in continuare deci cand sunt in mers intins si din verde trece in galben si trec ,este intr-o rampa la Fundeni ,de pe Colentina. Rampa aia e mai rampa de-a lungul ei ,ca in zona semaforului e totusi mai blanda ,dar ma streseaza oricine ,care nu se uita ca am semn in geam si se baga in fundul masinii mele.Aissa , am inteles ca la revizia de an daca ambreiajul are probleme se schimba pe banii tai .Problema pe care ar putea-o avea la mine e ca apas ca la inceput pentru orice manevra intai ambreiaj apoi frana ,sau normal pentru schimbat viteze.Cand am fost la Pitesti am inteles ca a fost cea mai scazuta temperatura noaptea ,in iarna asta.A pornit masina ca asta vara ,intr-o clipa .Eu in afara de tabla pe care o consider de calitate slaba -am imprimata forma mingiei in trei locuri diferite ,altceva n-am ce sa-i reprosez.D-aia pe mine nu ma incanta s-o schimb ,cel putin cat am garantia - 3 ani ,dar eu ma simt foarte bine in ea .M-am obisnuit cu alte lucruri care nu mi-au placut si unde nu m-am simtit bine ,dar cu ea...

Mergi la inceput