N-am curaj sa conduc 6)

N-am curaj sa conduc 6) | Autor: iliuta

Link direct la acest mesaj

Am ajuns la capitolul 6 si desi am avut multe tentative de a conduce.......n-am reusit. Si in momentul de fata se roaga sotul meu de mine sa iau masina.......NU AM CURAJ.....


"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Of, Iliuta, curajul e o floare rara.Dar hai sa iti spun ceva las....nu e obligatoriu sa conduci, daca simti ca nu poti sa iti invingi frica, nu poti lupta cu frica, asta este. Trebuie sa o accepti si sa mergi mai departe. Daca te-ai relaxa , te-ai descurca mult mai bine. Te urci la volan , te relaxezi , pleci cand esti pregatita, iti alegi un traseu usor, lejer, la ore cand e traficul redus. Atentie cand iesi sau intri in parcari...ochii in 4 in oglinzi,mergi incet.Curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Si mare atentie la cedeaza, ca uite eu am facut accident si acum sunt pieton timp de 2 luni!
Joi dimineata, pe ceata aia, am plecat de acasa la sc, la ora 6, si cand am ajuns in intersectie la moghioros, semaforul era pe intermitent. Asa cum era normal, m-am oprit, m-am asigurat ca nu vine nimic din stanga si am pornit. La un moment dat aud buffffff! Un taxi a intrat in mine!
De cand am avut accidentul ma intreb de unde a rasarit si cum de nu l-am vazut. Daca apreciam gresit imi era f usor sa inteleg, dar pur si simplu nu l-am vazut.
Tot ce-mi aduc aminte este ca nu am auzit scrasnet de roti, viteza cu care m-a lovit nu a fost f mare, dar suficient de mare incat sa-mi faca praf toata partea stanga a masinii. Presupunand ca mi-a venit din stanga, asa cum a sustinut, Dumnezeule, nu putea fi langa mine asfel incat sa nu poata opri. Si intrebarea mea retorica: ce cauta pe sina de tramvai?
Cred, dar nu sunt sigura, ca timpul nu venea dinspre timisoara, asa cum a sustinut, ci dispre p-ta moghioros si eu dinspre ialomitei.
Daaaaaar, o mie de vb un ban nu fac si uite-ma pieton si cu masina varza!
Va pup si aveti grija, nu fortati daca nu aveti prioritate, nu mergetipe principul ca o sa va lase, riscati sa va pierdeti pemisul!
Va pup si sa va fereasca Dumnezeu de incidente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

aoleo... sper ca aveti casco...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Marci, imi pare tare rau pentru tine!
Tocmai tu sa patesti asta, cand tu esti cea mai viteaza dintr noi.
Nu-i de mirare ca nu l-ai vazut, taximetristii merg ca turbatii, in general.N-ai nicio vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Imi pare rau Marci .Eu mai ales dupa ce-am citit pe forum ca se sta 11 ore la declaratii ,mi s-a cam luat de masina .Ultima data am luat-o si pe soacra-mea si ea ,ca sa plateasca 500 000 la benzina,zic nu ma obliga ca pana la primavara nu mai plec de acasa .Cred ca ai casco,nu ?Am inteles ca in interiorul acestor 2 luni ai dreptul sa dai testul pentru carnet ,astfel ca in prima zi dupa ,sa poti conduce ,asta daca iti repara si masina intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

giul, despre ce test vorbesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Cand iti ia carnetul ,nu poti conduce dupa ce il primesti inapoi decat dupa ce dai un test de 15 intrebari parca,pe care trebuie sa-l iei -ceva gen "examen sala auto " ,daca nu ,dai pana iei testul chiar daca ti-a expirat termenul de pedeapsa -suspendarea ,in cazul lui Marci -2 luni .Eu asa stiu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Nu, Giul! Am dreptul sa dau teoria abia peste o luna, daca vreau sa intru in posesia permisului, dar nu mai devreme de o luna.
Fetelor, curaj! Voua nu o sa vi se intample! V-am povestit numai sa stiti si sa aveti grija, nu fortati ca poate, poate.
Chestia e ca eu nu am fortat, era intersectia prea mare, ci nu l-am vazut pur si simplu. Nu stiu de unde mi-a aparut.
Am refacut traseul in gand si tot nu-mi dau seama. Daca il vedeam si apreciam ca am timp era altceva, imi era mai usor sa inteleg. Bun, am apreciat gresit, asta este, dar eu nu l-am vazut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Am casco, alfel as fi moarta.
Si ca sa va incurajez: acum, de cand urmaresc traficul ca pieton, sa stiti ca nu se mai circula ca la nebuni. Sa vedeti voi ce-o sa se potoleasca lumea cand o sa se convinga ca nu-ti tb mult ca sa ramai fara permis.
Aveti grija mare la pietoni, parca au luat-o razna. Intr-o zi asteptam autobuzul si o tuta statea sa astepte acelasi autobuz chiar pe trecerea de pietoni. Fetelor, imi venea sa o iau de gluga de acolo, nu mai puteam de nervi. Iesea in fata sa se uite dupa autobuz, oamenii opreau sa o lase sa treaca, ea se dadea in spate. Timp de 20 de min asa le-a facut la bietii oameni.
Sambata cand am fost sa vb la service pt reparatia masinii la fel mi-au facut si mie 2 idioti. Stateau pe trecerea de pietoni, opresc sa-i las sa treaca, ei se uita mirati la mine si cand sa ma misc de pe loc, tup in fata masinii.
2 luni cat o sa fiu pieton sa stiti ca fac educatie la pietoni. Cum suntlanga ei si vad ca fac o boacana o sa le atrag atentia si am sa le si explic.
Uneia i-am explicat deja si se uita mirata la mine. Cred ca a zis ca sunt nebuna. Era coloana de masini oprita la trecerea de pietoni, trecem de primul rand de masini si ea fara nici o taina continua drumul. Atunci i-am explicat ca tb mai intai sa se faca vazuta pt cei din randul 1 si 2, apoi sa treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

marci, draga de tine.
trebuia sa incepi cu sfarsitul :TAXIUL.
stau si ma intreb"oare aia de la politia nu fac statistici?si pe baza lor sa ia niste decizii!"
plimbarile mele cu copilul au trecut de fiecare date pe langa polita de circulatie din cta.in majoritatea accidentelor erau implicati taximetristi.si nu cred ca ei reprezinta majoritatea masinilor de pe sosea ca sa ziceam ca din 1000 de masini care au circulat in ziua aia pe strazi 900 erau numa taxiuri ca sa fie ei asha multi implicatii in accidente.

asha ca marci...poti tu sa te duci si la hipnoza ca sa iti dai seama ce s-a intamplat ca tot nu vei pricepe.
taxiurile apar ca masian viitorului (daca ai vazut filmul!)

asha ma batea gandu acu 2 ani ptr ca la fel ca si tine stateam ore intregi si ma intrebam de unde draq a aparut taxiul?
intr-un final mi-a pikat fisa dar dupa ce mi-a povestit cineva ce vazuse.


iliuta - eu aveam un ritual la urcatul la volan.dura vreo 5-10 minute.sa nu radeti.includea stersul geamurilor, mestecatul de guma, mutatul scaunului.dadeam roata masinii sa verific cauciucurile.si alte cateva maruntisuricum ar fi rujatul si numai stiu acum ce faceam.

ce am mai pastrat?mestecatul si rujatul.
dar am introdus regula:toata lumea cu centura!
pupici

jo si alexandra
recomandari,
***************
home sweet home!

Mergi la inceput