N-am curaj sa conduc 6)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Multumesc mult pentru urari, Karinuta draga!
Reteta fericirii? Este doar iubirea, respectul si intelegerea pt cel de alaturi, pe care l-ai ales pt toata viatza: remember- "la bine si la rau".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

De vreo 2 saptamani ies singura cu masinutzaaaa ...victoriiieeeeee!!!!
Cu exceptia faptului ca intr'o zi cand am vrut sa ies din parcare cu spatele am facut 15 manevre fata spate - fata spate ca sa ies in regula si sa nu pup audi'ul si passatul din spatele meu si nici seatu de langa mine ... dar na.. decat sa fac o boroboata am preferat sa fac 10 manevre desi niste pushti care jucau fotbal se tavaleau de ras, asta m'a enervat si faptul ca o doamna claxona isteric in spatele meu de parca se nascuse frate la volan .. a fost prima oara in viata mea cand imi tremura piciorul pe ambreiaj de nervi, asa nervoasa eram, pur si simplu nu imi puteam controla mushchiul piciorului, imi tremura ca piftia, dar m'am concentrat si nu am facut dupa aceea nicio greseala in trafic.
Buba ar fi ca aleea de pe care ies mereu e in rampa si ca sa virez dreapta tre' sa opresc de fiecare data, asa ca va dati seama cum imi e cand uneori simt cum alunec la vale si nu mai am vizibilitate sa va daca vine cineva din stanga ... of, e greu, dar sper sa capat indemanare..
Victoria saptamanii a fost ca m'am dus singura la benzinarie si am alimentat singurika ,in fine am cerut "asistentza". De obicei e cineva in peco , acum nu era nimeni, am stat cateva minute,am intrat inauntru si am zis : buna ziua, e prima oara cand fac chestia asta , va rog sa ma ajutati!!
Inutil sa va spun ca nu stiam cum sa deschid capacelu' cu benzina si ca o parcasem usor in diagonala , hahaha , noroc ca era furtunu ala lung si a ajuns la rezervor la limita.
va pup, impreuna putem deveni bune soferite si sunt fericita ca va am pe voi si ca ne impartasim peripetiile.

Apropo, am fost la un service auto, am portiera infundata si pe usi, capota si portbagaj multe pete de rugina, care dau semne ca s'ar extinde .. din cauza ca matusa'mea, de la care am primit masina, o tinea pe getutza mea mult in port si tot timpul pe masina se asternea un fel de pilitura de fier.
vreau sa va spun ca mi'a zis nea caisa de la service ca retusat punctele de rugina si indreptat portiera ma costa 5 milioane si dureaza juma de zi.
Nu sunt la curent cu tarifele service'urilor auto, dar nu vi se pare foarte mult????? eu cred ca e exagerat, 5 milioane mi se pare hotie la drumul mare, pai mama mea are o pensie mai mica de 5 mil dupa o viata de munca iar salariul meu e putin peste.
Am zis ca mai incerc si in alta parte si daca ma enerveaza astia pun mana pe vopsea si o punctez eu , chit ca o sa arata ca dalmatianu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Buna ziua, dragi soferite.
DOR, ma bucur mult pt. sotul tau ca iese din spital! Si ma impresioneaza povestea ta...imi doresc ca si noi sa putem spune acelasi lucru dupa 15 ani de casnicie.
karina, pai cred si eu ca esti indragostita de masinuta ta....cu asa bijuterie cine n-ar fi? Dar ai uitat 2 amanunte: ce culoare este? este fetita sau baietel? Solenzica mea este fetita. Si daca tot ne-ai impartasit "dragostea" ta...iti spun si eu un mic secret: pseudonimul meu de pe forum este porecla mea de zi cu zi....si sotul si celelalte persoane apropiate ma alinta Iepumic... Ma bucur ca iti place!
tora, m-ai facut sa zambesc...parca ma vedeam pe mine!
Anderra, de fapt ce trebuie sa faci la masina? Sa o vopsesti pe ici pe colo? Noi am vopsit anul trecut toata masina, am schimbat aripile din fata....e drept, am vopsit-o la un nenea la tara, in curte, nu la service, si ne-a costat in jur de 15 milioane cu totul...materiale, manopera etc. Iti pot spune ca ciupiturile de rugina nu se vor rezolva prin simpla acoperire...in 3 luni...o sa apara din nou...daca pune autogenul pe petele mai mari....la fel...petele se vor largi cam dupa 1 an....neplacuta situatie. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, chiar nu pot aprecia daca 5 mil. e mult ca nu mi-e clar exact ce trebuie sa ii faca.

Ia sa va povestesc eu cum am devenit si eu un sofer ca toti ceilalti (adica nervos si cu injuraturile la gura - LOL) ieri cand plecam de la servici: trebuia sa ies din parcare (volan stanga si iesit direct pe strada) pe o strada ingusta (nu incap 2 masini), in fata mea parcat un Hummer de care nu vedeam prea bine....oricum, am iesit...si intr-adevar, in capatul celalalt al strazii..se vedea o masina..insa vazandu-ma ca ies....putea sa se opreasca pt. ca acolo era strada mai lata...nu nene...a venit si s-a proptit cu tupeu in fata mea ca cica nu i-am dat prioritate....aiurea...era departe cand am iesit eu...nu aveam loc sa ma dau in dreapta, nu imi lasase loc nici de manevre ca sa pot da inapoi....dar -era o tipa la volan- avea loc sa dea in spate si sa se bage in dreapta ei putin cat sa trec...N-a vrut nici in ruptul capului..eu nu aveam efectiv ce sa fac....asa ca am zis ca stau acolo pana ii vine mintea la cap....bineinteles ca lucrul asta nu s-a intamplat. Tipa era foarte intepata, probabil pt. ca avea un Audi A6 nou nout si eu doar Dacia Solenza? Am dat geamul jos si i-am zis: masina ta n-are marche-arriere? Pana la urma...inteleptul cedeaza primul...colegul cu care eram in masina zicea sa nu cedez dar...ambitia prosteasca i-ar fi incurcat si pe alti soferi care ar fi vrut eventual sa treaca pe strada...i-am facut semn sa dea in spate un pic ca sa pot lua volan stanga si sa-mi fac loc sa manevrez masina pt. a da in spate....dupa ce statusem 10 minute....nu voia nici atat sa faca....evident, era singura solutie...eu chiar nu aveam ce sa fac, ca orice as fi facut ma propteam in Hummerul care ocupa juma' de strada...cu chiu cu vai s-a convins ca asta e singura solutie, a dat 10 cm inapoi, ca sa nu ii fie afectat amorul propriu...m-am chinuit eu acolo cu vreo 15 manevre si am reusit sa dau inapoi si sa intru de unde iesisem....cand a trecut prin dreptul meu nervoasa nevoie mare tot gesticula la mine si comenta...nu m-am putut abtine si mi-a scapat un "proasta-i ma-ta" (of...ce face sofatul din om! )...si apoi am plecat....aveam niste nervi.....cred ca daca mai dura putin scena ma dadeam jos, ma asezam pe capota masinii ei si imi aprindeam o tigara .,..dar cum spuneam, inteleptul cedeaza primul....noroc ca eram cu un coleg foarte calm in masina care tot incerca sa ma imbuneze.....
Dimineata, ce sa vezi...aceeasi faza in spatele blocului cu un tip...la fel...mergea pe alee de parca era la raliuri....pai nene, mergi si tu cu 20 km/h, ca nu esti pe autostrada! Noroc ca de data asta strada era mai lata si am avut loc sa trecem milimetric unul pe langa altul. Tot el era nervos. Oare am eu o problema???
Oricum, in ultimele zile numai de situatii tampite am avut parte: ba imi taie unii fata si nu dau cedeaza, ba li se pare ca si-au luat strada, se grabesc...dimineata pe o strada super aglomerata, la o intersectie unde pe sensul meu este semn de cedeaza trecerea....am oprit sa dau prioritate celor in drept...si sa caut momentul propice sa ma bag si eu...in spatele meu un taximetrist claxona ca apucat de streche! Ce-o fi cu oamenii astia, chiar nu-i duce capul mai departe?

Mi-am varsat oful pe voi...sa nu va suparati. Bine ca nu m-a apucat stranutul la volan.....ca is in carpe zilele astea, sunt racita si am si alergie....nu ma simt bine deloc.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

Buna dimineata fetelor!
ma bucur tare mult ca avem un loc al nostru unde ne spunem si noi of-urile...
Iepumic, prin ce intamplari ai trecut ...si mie imi este groaza de astfel de oameni incapatanati si limitati! sa fiu sincera, eu nu am multa experienta la volan si din fericire, momentan nu locuiesc in Bucuresti insa ma trec fiorii la gandul ca peste putin timp voi reveni acolo; si cel mai tare ma ingrozesc de comportamentul soferilor, numai rautate, invidie, nervozitate la volan si intoleranta!
despre pasiunea mea , iti spun ca-i fetita iar culoarea este Black sapphire metallic; are nume chiar si titlu nobiliar!
Anderra, destul de complicat cu rampele astea ...si mie imi mananca sufletul si noptile una (cea de la garajul subteran)...apoi despre reparatiile pe care intentionezi sa le faci , sincera sa fiu ,nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau...nu cunosc astfel de probleme...imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceva...a , si sa nu uit , te felicit pentru reusita si curajul de care dai dovada iesind singurica cu masina ! Bravo!
pupici tuturor,
Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Iepumic, problema este la tine! N-o spun cu rautate, dar mai asteapta cateva luni si ai sa-ti dai seama ca asa este.
Aceleasi reclamatii aveam si eu acum cateva luni, dar mi-am dat seama ca singura problema a celor din trafic este intoleranta. Fiind la inceput esti nesigur pe tine, ai ezitari si toate acestea ii incurca pe cei din trafic si ii enerveaza.
Saptamana trecuta m-am enervat si eu pe o tipa ca tot ezita, dar mi-am adus aminte la timp ca nu a trecut mult de cand eram in aceeasi situatie, asa ca..........nu am claxonat-o, dar in gandul meu am zis cacaito.
Cand ai cedeaza si nu ai curaj sa te bagi incet-incet si cand prinzi momentul sa fortezi, roaga-o sa te lase si pe tine;eu asa faceam si inca mai fac daca nu sunt sigura ca nu fortez aiurea. Pana acum f rar am intampinat refuzuri.
Chestia cu bagatul altora in fata e posibil sa ti se para, nu neg ca nu sunt uni nesimtiti care-ti taie calea, dar e posibil sa fie si din cauza ca tu nu apreciezi inca bine distanta de franare, viteza cu care se deplaseaza cel din fata.
Doamne, ma pufneste rasul cand imi amintesc ca ma consideram victima tuturor. Unul imi taia fata, altul statea prea aproape de mine, toata lumea facea nereguli. Stai calma, ca pe masura ce conduci ai sa apreciezi din ce in ce mai bine niste chestii care acum nici nu-ti da prin cap ca exista.
Mai imi amintesc ca eram tare suparata pe o tipa de aici care ne certa ca ne plangem de mila, mai ales ca eu eram prima la bocit.
Bafta soferitelor, se poate si pe cei care nu au rabdare la volan si va injura, iertati-i! Ori sunt mitocani de la mama lor, ori voi ati ezitat atat de mult incat i-ati enervat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Iepumic, problema este la tine! N-o spun cu rautate, dar mai asteapta cateva luni si ai sa-ti dai seama ca asa este.
Aceleasi reclamatii aveam si eu acum cateva luni, dar mi-am dat seama ca singura problema a celor din trafic este intoleranta. Fiind la inceput esti nesigur pe tine, ai ezitari si toate acestea ii incurca pe cei din trafic si ii enerveaza.
Saptamana trecuta m-am enervat si eu pe o tipa ca tot ezita, dar mi-am adus aminte la timp ca nu a trecut mult de cand eram in aceeasi situatie, asa ca..........nu am claxonat-o, dar in gandul meu am zis cacaito.
Cand ai cedeaza si nu ai curaj sa te bagi incet-incet si cand prinzi momentul sa fortezi, roaga-o sa te lase si pe tine;eu asa faceam si inca mai fac daca nu sunt sigura ca nu fortez aiurea. Pana acum f rar am intampinat refuzuri.
Chestia cu bagatul altora in fata e posibil sa ti se para, nu neg ca nu sunt uni nesimtiti care-ti taie calea, dar e posibil sa fie si din cauza ca tu nu apreciezi inca bine distanta de franare, viteza cu care se deplaseaza cel din fata.
Doamne, ma pufneste rasul cand imi amintesc ca ma consideram victima tuturor. Unul imi taia fata, altul statea prea aproape de mine, toata lumea facea nereguli. Stai calma, ca pe masura ce conduci ai sa apreciezi din ce in ce mai bine niste chestii care acum nici nu-ti da prin cap ca exista.
Mai imi amintesc ca eram tare suparata pe o tipa de aici care ne certa ca ne plangem de mila, mai ales ca eu eram prima la bocit.
Bafta soferitelor, se poate si pe cei care nu au rabdare la volan si va injura, iertati-i! Ori sunt mitocani de la mama lor, ori voi ati ezitat atat de mult incat i-ati enervat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


marci, imi dai si mie dreptul la replica, nu?
Ok...in principiu ai dreptate...incepatorii sunt ezitanti in multe situatii...iar soferii cu experienta sunt foarte intoleranti, chiar si fata de cei care au semnul de incepator in geam...oamenii uita de unde au plecat, ei cred ca s-au nascut invatati. Asta o stiam dinainte de a-mi lua volanul la purtare..ca sa zic asa.
Despre aprecierea situatiilor....si aici pot fi de acord cu tine in ce sens: este clar ca in traficul din Bucuresti sunt situatii in care probabil un sofer cu experienta s-ar baga (la cedeaza, la schimbatul benzii in trafic aglomerat etc.)..asta in comparatie cu un sofer mai putin experimentat. Dar nu poti sa negi ca sunt multi soferi prosti sau doar prea tupeisti care nu respecta nici o regula de circulatie si li se pare ca circula singuri pe strada. Eu sunt o persoana aproape nascuta in masina, am mers cu masina peste cred ca vreo 200.000 km daca nu mai mult ca pasager in dreapta si am fost mereu foarte atenta la trafic...ca asa m-am obisnuit. Cred ca pot aprecia situatiile destul de bine...au fost nenumarate cazuri cand eram cu sotul in masina, el la volan, si ne-au taiat unii calea sau au fost faze precum cea cu parcarea mea de ieri. De exemplu: tu cand faci stanga si intri pe o alta strada nu dai intai cedeaza celui care circula normal pe strada lui??? Sau ii tai fata??? Bineinteles ca sunt destule situatii in care vinovatul sunt chiar eu...incerc sa evaluez fiecare situatie in parte si, daca nu sunt sigura cine a gresit, cer si parerea unor soferi cu experienta, mai ales cand sunt cu mine in masina si vad faza "live". Asta pentru ca vreau sa imi corectez cat de mult pot greselile, pt. ca pot fi scumpe...chiar daca nu pateste nimeni nimic, nu-i nici o placere sa stai cu masina prin service. Eu una mi-am impus o regula: sa respect cat pot de mult regulile de circulatie si sa nu ma bazez pe alti soferi in trafic (ca ma lasa sa ma bag, ca imi fac semn sa-i depasesc) pana nu ma asigur eu ca situatia este "safe". Paza buna...trece primejdia rea.
Eu una nu ma consider victima tuturor...nu am de ce....daca stai acasa nu te supara nimeni...daca iesi in trafic este de asteptat sa dai peste situatii neplacute care nu au fost neaparat create ca sa te submineze pe tine. Tocmai aceste situatii te calesc si te invata cum sa le gestionezi. Am intalnit multi soferi amabili care m-au lasat sa ma bag, i-am lasat si eu pe multi sa se bage...mi se pare o chestie de bun-simt in trafic...nu toti insa sunt asa...unii sunt chiar invers. Asta este. Daca ai vedea cum se circula in Germania...daca masina care este prima la semafor nu pleaca in secunda 1 de cand s-a pus verde...nu o sa auzi pe nimeni claxonandu-l disperat din spate...eventual a 10-a masina din rand....dar, desigur, nu putem avea pretentiile astea de la soferii din Romania, ii luam ca atare.
Cat despre plansul de mila....daca pe cineva deranjeaza schimbul nostru de experienta de la acest topic....sa nu mai intre aici, ca nu ii tinem cu forta (ma refer aici la persoana pe care ai mentionat-o tu)....eu una nu imi plang de mila, doar impartasesc niste experiente cu alte fete in aceeasi situatie ca mine....si asta pt. ca sotul meu nu are rabdare sa i le povestesc deoarece el este un sofer exceptional si are pretentia sa fiu si eu la fel, nu poate concepe ca nu m-am nascut invatata si ca trebuie sa mai capat experienta.

P.S. Mi-am propus ca atunci cand voi fi un sofer experimentat sa am rabdare cu incepatorii...sper sa ma tin de cuvant.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Fetelor, victorie!
Azi am plecat la Bucuresti, singura-singurica, fara sa-l mai las pe tata sa preia controlul.
Ce-i drept, de la Afumati si in hatosul din Bucuresti, mai ales ca am prins un trafic groaznic la ore de varf, l-am lasat pe profesionist. Problema era ca nici nu stiam pe unde s-o iau.
Am fost super tare, numai ca la un moment dat am avut o depasire la care atrebuit sa ma infig...eram deja angajata in depasire , cand un Jeepan din fatza a aparut ca un bolid...Am avut o clipa de ezitare...dar nu puteam da inapoi , asa ca am accelerat, l-am privit cum nu cedeaza deloc si mi-am facut depasirea. Ufff...
La intoarcere a preluat tata controlul, dar voiam ca de la Metro sa merg eu...lasa , de la Urziceni mergi tu...pana la urma s-a negociat Sinesti.
Am sabotat cat am putut actiunea...dupa o gustare extrem de picanta, am ras toata apa minerala din masina , spunandu-i sfidator tatei..." daca ti-e sete, uite ce poti sa bei: o doza de bere".
Ce nu face omul ca sa se vada la volan?!
Am mers bine, numai ca in coloana am reusit sa mi se opreasca in 2 localitai la treceri de pietoni- motorul. Nu am experienta pe masina asta si am bagat a 3-a in loc de a1-a...sunt f apropiate. Fetelor si mai am o problema...plecarea din rampa...
La intersectia mai sus de Urziceni- marea intersectie in care poti s-o iei spre Ploiesti, Buzau sau Bucuresti, ei bine este o rampa pronuntata...aveam o masina in spate...o tipa statea linistita, desi eu ma tot duceam inapoi....Ufff...a trecut si asta.
Mai rau este ca m-am confruntat si cu o durere sfredelitoare de cap...ca m-am gandit sa renuntz la cafea...
Una peste alta m-am descurcat bine, vreau sa iau si maine masina cand o sa duc copilul la baschet si ma duc si la serv.
Am recuperat una bucata sot si torc ca o pisicutza...miauuu...
Va doresc multa bafta...si nu va lasati prada nervilor. Marci are multa dreptate...azi m-am stresat cand mi s-a oprit motorul, iar tata mi-a zis linistitor "sa nu-mi fac griji, omul doar si-a facut anumite impresii despre mine!"
Nu mai spun ca stapanind masina si dand de sosele largi si bune , m-am gasit si vitezomanul Gica...doar trecusem cu brio de masina politiei...puteam sa bag!140...am redus la 120...cand am intrat triumfator in localitae, dupa ce am scos in prealabil din viteza, cu 100...m-am gandit brusc ca pot sa raman fara carnet,asa ca m-am cumintit subit.
Mai vorbim de spre peripetiile noastre! Va sarut pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

Dorutule, ce "aventuriera" esti! uita-te la ea, ieri seara statea sa planga si azi este Asul Soselelor!!! cine era mai tare ca ea pe sosea spre Bucuresti? si ce strategii adopta cu saracul tata , numai sa ramana ea la volan! extraordinar!mai spune ca si toarce ca o pisica! ay, ay, ay...si cum executi pornirea aceea din rampa ? hai spune aici sa mai recapituleze si altii!
pupici si bun venit acasa sotului tau !
Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Iepumic, nu am scris nimic cu rautate, din ceea ce am scris credeam ca o sa intelegeti ca asta este o faza peste care se poate trece. Citeste ce scriam eu la topicul asta si ai sa prinzi curaj!
Ai uitat cand povesteam ca mergeam cu 40 la ora pe banda a treia de frica ca nu pot schimba banda? Sa va spun de cate ori mi se oprea motorul in intersectie? Ei bine, acum nimic din toate astea nu mi se mai intampla. Eu am prins curaj si mi-am format mana mergand singura. Cand sunt cu sotul in dreapta ma comport ca un incepator, ezitari peste ezitari.
Pt a pleca din rampa tii masina din ambreiaj. Concret:ridici un pic piciorul de pe ambreiaj pana incepe sa tremure un pic masina si in momentul ala ridici piciorul de pe frana si-l muti pe acceleratie. Cu ambreiajul in pozitia aceea (de tremurat a masinii) apesi acceleratia. Nu ridici piciorul de pe ambreiaj decat cand ti-o ia masina din loc, altfel risti sa ti se opreasca motorul.
Nu stiu cat am reusit sa ma fac inteleasa, dar sper sa va iasa. Este un pic greu, mai ales pana reusesti sa simti pozitia ambreiajului, dar se poate. Bafta soferitelor!

Mergi la inceput