N-am curaj sa conduc 6)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Iepumic ai dreptate e mare arta sa te feresti de altii in traficul din bucuresti.Vorba lui Dan sotul meu , "mori cu legea in mana".
Mihaela vei putea si tu.Porneste de la premiza ca nu toti stiu sa conduca , iar tu esti la inceput .Nu te enerva daca auzi claxoane ,stai calma , iti vezi de drumul tau si va fi bine. nu te speria ca nimeni nu a stiut de la inceput sa conduca.Vei reusi sigur trage un pic de tine.

Ps : Acum vreo 2 ani am fost la fratele lui Dan in Resita.
strazile erau goale nu-mi venea sa cred ca e asa de liber.Era zi normala la ei.


Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Ce faceti, soferitelor?Hristos A Inviat!
Sa inteleg ca ati ajuns deja Schumacher-ite de nu mai scrieti nimic pe aici?
Eu nu am mai condus asa, zilnic, in aglomeratie, de vreo 2 saptamani, pt. ca am avut masinuta in service....am mai mers ocazional cu masina sotului dar mai mult noaptea, cand e liber, si o singura data seara pe la ora 8 intr-o aglomeratie nebuna, cu el langa mine....asta cam acum o saptamana. El ofta in dreapta mea de mama focului dar nu comenta decat cand era ceva mai important....dar numai oftatul ala imi dadea stress...insa mi-am impus sa ma calmez pt. ca in fond era normal sa fie stressat, fiind masina de la servici -deci raspunderea lui - iar eu nu am totusi foarte multa experienta...A fost si un episod foarte tampit in seara aia - mi-a iesit unul brusc in fata noroc ca l-am "citit" cu o fractiune de secunda inainte si am avut reflexul sa trag de volan dreapta si sa il evit......sotul mai avea putin si se dadea jos la el....a amutit saracul vreo 2 minute si apoi l-am intrebat "am gresit eu cu ceva?"...la care mi-a raspuns ca nu, am facut foarte bine ce am facut dar ala a fost un dobitoc...probabil ca nu se astepta sa am reactie avand in vedere lipsa de experienta si sa intru in el, apasand cel mult frana ceea ce nu ar fi fost suficient pt. evitarea unui accident....insa...iata ca totusi nu dorm pe mine la volan! M-am surprins si pe mine chiar.
In dupa-amiaza asta am fost sa imi recuperez masinuta mea draga...la ora cea mai nasoala in Bucuresti: 18.00. Trebuie sa spun ca pe masura ce ma apropiam de parcare ma apucau aceleasi emotii ca atunci cand nu condusesem deloc....insa m-am urcat la volan......am tras aer in piept si mi-am impus sa iau totul de la capat cu cel mai mare calm posibil, sa fiu cu ochii in 14, sa merg suficient de incet, preventiv, sa respect regulile de circulatie....si am pornit. Unele persoane in trafic au fost dragute si m-au lasat sa intru in fata lor cand am schimbat banda....altii au fost nesimtiti ca stateam cu semnalul dat de juma' de ora si nu ma lasa unu'...dar asta e. In pasaj la Bucur Obor era coloana si se statea....a venit si o Ambulanta si a trebuit sa ma duc atat de mult in dreapta cat s-a putut ca sa fac loc....apoi iesirea din pasaj...rampa si cedeaza....asta a fost o piatra de incercare pt. ca eu cu rampele...tusea si junghiul, fiindca nici la scoala nu m-a invatat nimeni sa plec din rampa....am cam chinuit ambreiajul, am supraturat motorul, mi-a si murit o data.....dar am trecut si de asta....iar apoi pt. a ma incadra pe banda de dreapta....show nene, ca era acolo o aglomeratie ca la balamuc si toata lumea se baga in zig-zag , fara nici o noima, care cum prindea un pic de spatiu se baga cu forta....am depasit si episodul asta. Si uite-asa, incet-incet, am reintrat un pic in mana. Insa sunt surprinsa ca m-am inteles un pic mai greu cu masina pt. ca nu am mai condus-o de mult. Asa ca...de acum...ii dau inainte...ca repetitia e mama invataturii.
Ah...si in seara asta am de trecut inca un test: alimentarea cu benzina si presiunea la roti....recunosc ca am asistat de 1 milion de ori la aceste procese.....stiu teoretic perfect ce am de facut...sa vedem totusi cum stau si cu practica. Am oarece emotii pt. ca stiu ca barbatii cand o femeie singura in benzinarie cine stie ce gandesc.....daca fac vreo prostie o sa rada toti de mine "uite-o si pe asta, femeie domne, ce poti sa-i ceri?" Nu ca ar conta parerea lor dar totusi ego-ul meu o fi avand si el ceva de suferit un pic....
Voi ce ati mai facut??? Nu mai povestiti nimic? Eu va doresc succes oricum si, mai ales, multa incredere voi.....pt. mine cea mai mare incurajare este cand vad o super-femeie la volanul unei super-masini (vreo blonda intr-un BMW sau Jeep) conducand bine si toata lumea intorcand capul dupa ea....ei bine...cand vad...imi spun: "daca ea poate, pot si eu!!!!!!! adica ce, eu sunt mai prejos?"...si poate intr-o zi o sa intoarca si dupa mine cineva capul cand voi fi la volanul Mini-ului meu (visez, visez) cu pletele in vant si muzica data tare.....hi hi......pt. ca am uitat sa va spun: eu ma antrenez pt. a putea conduce cat mai bine Mini Cooper-ul pe care-l visez...si pe care daca o sa-l am chiar si abia la pensie....tot il voi avea!!!!!


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Adevarat a Inviat!
Ei bine, ca sa raspund la intrebare...Schumacher e mik copil pe langa noi!
Hmmm...progrese?! Am schimbat masina, e firesc sa am emotii, e mai mare, trebuie sa ma adaptez. Deja m-am obisnuit cu frana, numai sare stomacul nimanui cand o apas.Nici macar al meu. Dar tot mi-e dor de Dacioara mea, m-am obisnuit cu ea, ii stiam dimensiunile, deja incepusem sa conduc mai sportiv. Acum , iata-ma-s la inceput...vorba vine, pt ca pot sa conduc si alte masini...dar cand imi va reveni curajul sa iau masina si sa plec singurica...nici inainte nu excelam in acest sens, dar cred ca voi profita duminica dupa pranz, cand lumea isi face siesta, iar eu ma voi imprieteni cu Albastrica.
Sper sa ma descurc...aseara tot tiuia...imi aparea un mesaj...stiam ca nu-i convine ceva...dar ce?! Germana-IOC! Am pus si centurile...m-am dat batuta...cand mi-a aparut a 2-a oara mesajul...tata imi spune cu nevinovatie..."oare n-am inchis bine portbagajul"?! Asa ca am descifrat ceva.
Cand depasesc , la viteze mari, simt adrenalina cum creste...ei bine, iata veritabila cura de slabire...Voi reveni cand ma voi dumeri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Hristos a inviat!
Ce mai faceti soferitelor!
Eu sunt super incantata ca ieir mi_am conmandat prima mea masina!!!! E un Fiat Panda e micuta...oricum asa vroiam, daca nu as astepta nu bebe cred ca mi_as fi luat un Smart!! Mie imi place!!!Nu toti cunoascutii nostri sunt incantati...imi tot ziceau de masini mai sportive, mai performante, dar pentru mine cred ca Panda e solutia ideala!!!
Partea proasta e ca trebuie sa o astept vreo 8 saptamani ..maxim! Si apoi sper ca o sa prind mai mult curaj si o sa ies si pe autoastrada cu "bolidul" meu!
Pe de alta parte ma cam streseaza faptul ca e o masina noua si sa nu ma mai racai eu ca de obicei pe la parcari ca ma liseaza consortul!!! Sper sa fie bine!!
Va pupic!

MADA 20+, cu

Poze de vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Felicitari, Mada!
Panda este ursuletul de masina pe care o mangai cu privirile de ceva timp in parcare... Dar nu-mi permit sa fiu atat de visatoare...Pt familia mea de 4 pers e necesara o masina mai mare...Asa ca va trebui sa ma adaptez situatiei! Nu-mi pot permite propria masina , iar orasul ce e drept e mic, suntem aproape de serv. (10 min de mers lejer pe jos), scoala si gradinita sunt la nici 5 min de casa...adevaru le ca n-avem nevoie d emasina de oras...o folosimn pe cea din dotare. asa ca eu sunt cea care va trebui sa ma adaptez.
Bineinteles ca azi n-am iesit nicaieri, m-a descurajat tata, care era sa vada un accident...cat pe-aci sa se produca...lasa, nu mai iesi tu...mai bine maine...
Cunosc acest maine etern...dar cand voi avea nevoie , voi pleca si gata....masina are frane strong, n-o sa merg tare...e ok.
Trebuie sa ma icurajez singura, pot s-o fac!
Ia sa mai exersez de la tastatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Felicitari Mada! Buna alegere ai facut si desi pare mult, totusi 8 saptamani nu e mult deloc...aici se asteapta mult mai mult pt. 1 masina. Cat despre parcari...Panda are senzori de parcare...iti zice unul "stop, stop!" cand te apropii prea mult de un posibi obstacol.

DOR, pai si la mine la fel a fost...pana cand m-am enervat si am zis..."acum e maine" am pus mana pe masina si-am plecat....dar a durat vreo 6 ani pana am reusit performanta asta.
Sambata m-a apucat sofatul prin oras pe la pranz.......erau destule masini pe strada dar totusi nu aglomerat....mi-a facut unul o faza nasoala (mi s-a bagat in fata si apoi s-a oprit) si am franat in extremis, m-am oprit cred la 2 cm de el.....si era sa-mi stea inima, ca abia am schimbat spoilerul si bara din fata, era culmea!!!!! Am avut un mic incident sambata seara dar din fericire nu eram cu masina mea si nici nu conduceam eu...eram la semafor, in coloana, opriti, eu stateam in spate cu un pachet mare peste mine (o masa)....si vorba aceea "cum stateam noi asa linistiti"....am simtit o izbitura puternica in spatele masinii.....si mi s-a zdruncinat creierul in cap, o senzatie cumplita.....ne lovise masina din spate al carei sofer se uita in alta parte si n-a observat ca ne-am oprit......am zis ca s-a facut praf masina in spate...dar culmea ca mai lovit era el (far si radiator sparte, capota indoita)...noi am avut doar bara zgariata...impactul a fost insa suficient de puternic ca sa ma doara capul vreo 2 ore dupa aceea....daca la 40 km/h s-a simtit asa, oare la un accident mai grav cum o fi?????? Nici nu vreau sa ma gandesc.........brrrrrrrr.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Iepumic,
Sper ca la mine sa nu dureze 6 ani pana la ruperea cordonului ombilical...adica sa ies singura cu masina.
M-a impresionat incidentul tau..."si cum stateam noi asa linistiti, un caine a venit, ne-a muscat si a fugit..."
Am vorbit cu sotul si mi-a zis ca pot s-o iau fara probleme, sa nu-mi fac probleme. Eu sper sa nu fac vreo dracie...am oroare de stradutele inguste...cu masini parcate de-o parte si alta...si cand te treci pe langa cel care de pe contrasens...cat sa ma mergi in dreapta? Ca le poti rascheta pe toate cele parcate, inclsuiv pe-a ta...
Ei bine, nu chiar pe toate....ca opresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by DOR

Iepumic,
Sper ca la mine sa nu dureze 6 ani pana la ruperea cordonului ombilical...adica sa ies singura cu masina.
M-a impresionat incidentul tau..."si cum stateam noi asa linistiti, un caine a venit, ne-a muscat si a fugit..."
Am vorbit cu sotul si mi-a zis ca pot s-o iau fara probleme, sa nu-mi fac probleme. Eu sper sa nu fac vreo dracie...am oroare de stradutele inguste...cu masini parcate de-o parte si alta...si cand te treci pe langa cel care de pe contrasens...cat sa ma mergi in dreapta? Ca le poti rascheta pe toate cele parcate, inclsuiv pe-a ta...
Ei bine, nu chiar pe toate....ca opresti.




salutare, fetele
Dor, fix aceeasi problema o am si eu...in cap, cel putin, ca permisul mi-l ridic abia miercuri..
mai mult decat atat, pentru inceput voi conduce masina lui hazband, care e mareeee, e SUV, lata rau..si am impresia ca nu pot estima bine in dreapta...
plus ca mai e si automata, dar nu vreau sa fac pauza de condus, ca o sa uit tot....


oricum, succes in trafic!

Noe si Anne-Bianca(14.03.2006)


Ce mai citim noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


DORulet, si eu am avut si uneori inca mai am oroare de strazile inguste....."norocul", daca pot sa-i spun asa...este ca mie mi se pare mereu masina mai mare decat este, mi se pare mereu ca nu am suficient loc. Eu prefer sa incetinesc mult de tot sau chiar sa opresc...si il las pe celalalt sa treaca....asta e. Cu timpul te obisnuiesti cu gabaritul masinii, incepi sa o inveti. La mine este mai prost ca mai merg uneori si cu Matizul sotului si cand ma intorc pe masina mea mi se pare vapor....desi nu-i chiar asa mare. Nu stiu cum m-as descurca cu un SUV....sau o dubita...dar pana la urma cred ca m-as descurc si cu alea.Ce, adica, eu n-am tot 2 maini, 2 picioare, 2 ochi? De ce sa poata toata lumea si eu nu???

Noe, las' ca-i mai bine sa ai cutie automata......mai ales pentru un incepator...atat iti trebuie sa iti moara motorul la semafor si sa te claxoneze toti ca n-ai plecat in secunda 1 ci in secunda 2. Dezavantajul e ca nu te vei invata cu schimbatul vitezelor..dar e timp si pt asta.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Iepumic,
Nu te simti tentata sa iei Matizul sotului in oras? Ar fi mult mai comod...micutz, gasesti usor loc de parcare.
Eu maine plec in delegatie, asa ca nu mai ies nicaieri cu masina.
Dar toate la timpul lor...si eu procedez la fel...iau dreapta cat consider prudent, incetinesc sau chiar opresc. Cine-i mai istet , ma poate evita...dar daca esti peste jumatatea drumului, esti vinovat.

Mergi la inceput