N-am curaj sa conduc 6)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

salutare,
Vin si eu in grupul vostru . Am carnet de 3 ani , dar nu am condus singura niciodata , normal. Mai iesesm asa duminica cativa km eu cu sotul alaturi, of course , dar acum imi dau seama ca era apa de ploaie.
Am inceput sa conduc acum 2 sapt . Am schimbta serviciul , si eu si sotul lucram la aceasi firma, la 35 de km de unde stam noi. Asa ca facem 70 km zilnic. De aici a inceput cosmarul meu . M-a pus pe mine sa conduc , am invatat enorm in zilele astea , dar vai urechile mele . sincer asa ma enerveaza si asa nervi imi face de imi vine sa .
Mie mi-e o frica de mor sa depasesc
Citesc de la voi si ma incurajez si eu

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

quote:
Originally posted by iliuta

Buna....trece timpul si eu nu fac nimic......Ieri am iesit cu sotul meu si a oprit masina s-o iau eu.......n-am avut curaj...s-a enervat, s-a suparat pe mine, mi-a zis ca nu-s in stare, ca n-am ambitie.......parca nu mai am curaj nici s-o pornesc.....`poate ca daca m-as duce cu alta persoana care sa nu se tipe la mine mi-as recistiga increderea in mine........e groaznic...fetelor ce sa fac?
Oare chiar nu-s in stare?'Totusi am mers singura cu masina si nu mi-a fost frica......Oare e din cauza sotului? Din cauza ca mi-a repetat de prea multe ori ca nu-s in stare??

N-am curaj sa iau masina singura pe aici.....in tara a fost altceva....


CE SA FAC???????IS DISPERATA!!!!!!!!!!!!!!!

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela





Iliuta, iesi dimineata la 5 sau chiar mai devreme, cand nu e circulatie si conduci. Singura. Asta ca sa te obisnuiesti cu masina si sa vezi ca poti sa o manevrezi (stapanesti). Si faci asta multe dimineti si poate chiar seara tarziu. Apoi alegi o ora cu trafic redus si incerci tot singura. Si incet, incet o sa fie bine.

Sotul, daca se enerveaza nu te ajuta. Eu am patit cu al meu la fel si n-am mai condus cu el. Am plecat cu noaptea-n cap la servici o perioada..pana m-am obisnuit cat de cat sa conduc.
Nici acum nu conduc cu el in dreapta, decat in cazuri extreme.

Curaj!


Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Nu stiu.....parca-s avea nevoie de-o motivatie, de ceva care sa ma impinga sa fac asta....sa-mi zica ca pot, ca-s in stare...am nevoie de cineva care sa ma ajute...trebuie sa fac cumva...

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

quote:
Originally posted by iliuta

Nu stiu.....parca-s avea nevoie de-o motivatie, de ceva care sa ma impinga sa fac asta....sa-mi zica ca pot, ca-s in stare...am nevoie de cineva care sa ma ajute...trebuie sa fac cumva...

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela



Poti si esti in stare! Si daca incerci cand e strada libera, cu viteza mica, nu are ce sa se intample si nici nu-i "deranjezi" pe alti soferi. Conduci, "simti" masina si inveti sa o stapanesti.

E mai bine sa incerci singura, ca sa iei tu deciziile, sa apreciezi tu cand franezi, cand reduci viteza, cand opresti etc. Si daca in trafic e greu din prima, incerci fara trafic la inceput

Curaj! Sigur ca poti!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Minune mare, am condus pe strada si am adus masina acasa. Eu am pornit sa ma plimb in jurul cladirii de la servici dar dupa am zis sa fac dreapta ca este o zona industriala si este libera seara. Da de unde, la un moment dat cand am vazut doi in spatele meu am tras pe dreapta si i-am lasat sa treaca. Dupa care incetisor am pornit-o inspre garaj. Si numai ce vad ca nu-s masini pe drumul principal si mi-am luat inima in dinti si am pornit la deal. Frica mea este sa stau in coada in deal, plus sa dau prioritate. Si ca sa fie tacamul complet era seara si ploua , plus ca m-a vazut o cunostinta speriata la volan si crispata . Nu va inchipuiti ca am mers mult, 2 km poate, dar am trecut prin vreo 5 sensuri giratorii, facut dreapta, facut stanga si evident ca am folosit maxim viteza a treia.
Sper sa ma trezesc maine dimineata la 6 sa pot porni cu masina inspre servici.
Mihaela, stii cum se spune, nevoia te invata. La mine este nevoia de a duce copilul la gradinita din toamna si pentru asta trebuie sa am ceva experienta pana atunci nu sa stau cu frica daca fac ceva gresit si este copilul in masina. Si mai am si alta problema, mama pleca in septembrie deci pana atunci trebuie sa fur meseria de la ea . Si mai este si vremea asta din Norvegia, mai mereu ploaie si vant, m-am saturat sa merg pe jos la servici pe vreme rea.
Sfatul meu este sa conduci fara sot, eu am ajuns sa nu conduc de sapte ani pentru ca sotul si-a luat masina si deh era masina lui, eu nu aveam voie sa conduc, ca nu stiu sa schimb corect vitezele, ca nu am experienta, ca-i stric masina, ca ne grabim unde mergem, pana si masina parintilor mei avea pretentii sa o conduca el si asa s-a si intamplat. Dar si el a infundat-o dar asta nu se pune. In fine, el s-a plimbat cu ea, a inceput sa aibe experienta, a schimbat-o de doua ori si uite asa a devenit expert pana cand a avut un accident stupid in decembrie 2005 si a ramas fara permis de atunci si se tot taraganeaza dosarul. Oricum eu sunt aici si el la Bucuresti deci nu ma ajuta prea mult. Oricum eu ultima data cand am condus in tara eram cu el si a tipat la mine ca nu am luat bine o curba si m-am panicat si am intrat pe spatiul verde dintre benzile de mers si de atunci nici ca am mai pus mana pe volan. Va veni aici peste cateva saptamani, deocamdata nu ma vad conducand cu el langa mine si facand observatii.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Dupa ce am luat carnetul, plecam la servici la 6:30 (in loc de 7:30) ca sa nu prind trafic. Mi-era teama in oras si apoi am doua intersectii "periculoase" unde intru pe drum national si trebuie sa dau prioritate tuturor (care merg cu cel putin 80km/h) ca am triunghi si unde ies de pe national (virez stanga, deci trebuie sa dau prioritate celor ce vin din directia opusa - si vin, nu gluma). Tremuram toata in masina si inchipuiti-va cat asteptau si injurau cei din spatele meu, pentru ca n-aveam curaj sa ma bag daca nu eram 100% sigura. Noroc ca aici nu se claxoneaza iar de injurat o faceau in liniste, in propria masina.
Trageam pe dreapta in statii de autobuz cand aveam coada de masini in spate si stiam ca vine una din cele 2 intersectii.
Stateam peste program la servici ca sa nu prind ora 4 cand e trafic.
Mi se abureau geamurile si inghetau si nu stiam ce sa le fac. Prima data cand s-a intamplat am am condus aproape orbeste si cu geamul deschis la -20 grade, era intr-o dimineata. Seara cand am venit de la servici, acelasi lucru. Am tras pe dreapta si le stergeam si plangeam.
Toate astea din cauza panicii care ma paralizase.

Nu mai spun ca dupa servici duceam masina acasa in garaj (ca stiam drumul) si plecam pe jos la cumparaturi.

Apoi am luat butoanele la cercetat, am intrebat colegele/colegii la servici si am inceput sa ma descurc. Prima persoana pe care am luat-o in masina a fost o colega, dupa vreo 6 luni de condus. Mi-era frica daca aveam pe cineva in dreapta, oricine ar fi fost (de sot nu mai vorbesc).

De atunci am inceput sa conducem cu randul la servici (eu si inca trei colege), fiecare cate o saptamana si mi-a fost de foarte mare ajutor sa am 3 soferi experimentati in masina, toate femei si cu multa rabdare. M-au invatat sa depasesc si de fiecare data imi faceau galerie. Acum sintem doar doua, celelalte au plecat.

Inca mi-e frica, dar acum plec la 7:30 la servici si la 4 inapoi, ascult muzica in masina, merg la cumparaturi cu masina (unde stiu ca sint parcari mari si am si eu loc), nu pastrez acelasi traseu ca inainte, ci merg unde am nevoie. Ma mai ratacesc uneori cand e zona complet necunoscuta pentru ca ma panichez, dar gasesc apoi drumul singura.

Cam lunga povestea si cred ca am mai scris aceleasi lucruri, dar ce vreau sa spun e ca se poate. Carnetul l-am luat acum un an si 3 luni si sint destul de multumita de progresele facute.

Cred ca scoala de soferi ar trebui facuta la 18-20 de ani cand nu e panica asa de mare. Dar chiar mai tarziu nu e prea tarziu. Trebuie doar practica, atentie, rabdare si cel mai important e ca noi si ceilalti sa fim in siguranta.

Greseli fac si soferii experimentati, dar important e sa nu punem viata altora sau a noastra in pericol. In rest..masinile se repara, amenzile se platesc etc.

Curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu am ratat plecarea de dimineata, nu m-am simtit prea bine si am zis ca mai bine merg cu o prietena. Parca vad ca si maine la fel fac .

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Otilia, eu sunt aici sa te sustin!
Pai....ia sa nu-ti mai gasesti scuze!!! ca sa te simti mai bine....eu de 2 zile nu am mai venit cu masina....miercuri, cand am fost ultima oara cu ea, m-am descurcat ok dar avusesem o zi stresanta si dupa ce am mai si condus pana acasa, am ajuns un pachet de nervi, nu mai stiam cum sa ma calmez....eram intr-o stare de surescitare maxima...si am zis ca 2 zile sa ma relaxez si la servici si cu condusul....ca nu e bine s-o tii intr-un stress sustinut...Asa ca ieri si azi am venit fara masina, mai ales ca a fost si frumos afara si ma tragea ata sa mai dau cu nasul pe afara....plus ca eu timp nu prea economisesc venind cu masina ca e un traseu foarte aglomerat si ca merg cu tramvaiul sau cu masina mea, este absolut acelasi lucru....si capac la toate a fost faptul ca nu prea avem bani si deci nu voiam sa consum benzina....ca eu nu am un stil economic de condus...si sigur consum mai multa benzina decat sotul meu, de exemplu. Oricum, in weekend ma voi incumeta sa merg cu el in dreapta...si o sa incerc sa respect indicatiile lui si sa nu ma enervez....dar si pe mine ma streseaza prezenta lui ca si pe tine...nu stiu de ce. Diferenta este totusi ca, oricate greseli am facut si indiferent de cate ori m-a certat, el totusi vrea sa ma ajute...adica...nu mi-a zis " nu esti in stare, nu mai pune mana pe masina"....chiar imi da sfaturi...chiar daca uneori nu la modul la care as avea nevoie eu dar...pana la urma....am ce invata de la el, asta e sigur. Si chiar miercuri am avut o situatie grea: eram in parcare,cate o masina in fata si in spate parcate foarte aproape de mine, perete de beton in dreapta....si eu trebuia sa ies in parcare cu fata, luand de volan stanga....ei bine, nu aveam loc. Nu era nici un coleg cu mine sa ma dirijeze....si mi-era frica, ca eu in spate nu apreciez intotdeauna bine distanta. Ei bine...am tras aer in piept..si am inceput manevrele: volan stanga total, viteza 1 - inainte...stop....volan dreapta total-marche-arriere- stop....iar schema 1 in fata, iar chema 2 in spate....sa-mi fac loc...cand mi s-a parut ca as putea lovi cu coltul dreapta spate al portabagajului peretele de beton din dreapta...am tras frana de mana, m-am dat jos si m-am uitat sa vad cat loc mai am...mai era....iar. schema 1 + schema 2+ schema 1.....si am reusit sa ies singurica din parcare fara nici un ajutor intr-o situatie din care in alte vremuri as fi zis ca nu voi iesi nicicum....Si tot ce am facut eu atunci a fost ce am vazut eu la el facand de atatea ori....deci faptul ca am mers mult cu el in masina si cu alti soferi m-a ajutat...pentru ca eu nu merg ca orbetele...eu ma uit mereu la ce face soferul si cum trateaza diferite situatii...Bineinteles ca nu imi reusesc si mie mereu aceleasi scheme....dar incep sa imi dau seama cam ce ar trebui sa fac in astfel de situatii...

Traficul din Bucuresti este insa cel care ne omoara nervii...sunt convinsa ca daca as locui intr-un oras un pic mai linistit ( si nu ma refer la o statiune de pensionari) n-as mai fi nici asa stresata de condus...pt ca pe mine ma streseaza ceilalti soferi in trafic: ca ma claxoneaza ca nu trec pe galben, ca imi taie fata, ca nu acorda prioritate etc.....parca este orasul nebunilor...nu se respecta nici o regula, nimic, fiecare-n legea lui. si cred ca toate astea schimba si notiunea de "condus"....ca degeaba respecti tu regulile daca altii te forteaza sa le incalci...eu incerc pe cat pot sa le respect si daca lor nu le convine....sa ma injure cat or vrea...dar respectandu-le ma simt eu mai in siguranta.


Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA
LOVE STORY (In memoriam IONUT STEGARU)
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL...and if you can't....just try to hold on.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Pe mine ma omoara cei care nu dau semnal in intersectiile cu sens giratoriu, si aproape numai din astea sunt prin zona, putine semafoare.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Buna fetelor, va salut ... ma inscriu in club alaturi de voi, am permis de un an si masina de 3 zile
Dupa permis am mai condus uneori masinile prietenelor si al iubitului dar deja ma plictiseam ca atunci cand ieseam in oras sa depind de unu si de altu cand vroiam sa plec acasa sau sa iau taxiul ...
Ieri am iesit prima oara cu masina si cu o prietena .. mi s'a oprit motorul de vreo 3-4 ori la semafor,in intersectii, insa asta doar din cauza ca din dorintza mea de a nu ii stanjeni pe ceilalti. Ma simteam un soi de spaima soselelor dar am o problema la dezaburire si cand a inceput sa ploua .. si stergatoarele sa scrataie in ultimul hal m'am pierdut ... nu va spun ca primele 10 minute prietena mea a mers cu mana pe frana de mana ... dupa s'a mai relaxat ..
Azi planuiam sa iesim cu ambele masini, sa mergem la spalatorie, mi'e cam frica dar stiu ca daca tot aman momentul o sa ma stresez rau si o sa imi cada parul din cap (am o problema cu stresu' si cazutu parului )
Tineti'mi pumnii..

p.s Masinutza pe care o conduc e o super nova din 2003 pe care am botezat'o Getutza
editez ca sa va spun ca ..ieri , am fost si la vulcanizare sa mai bag presiune in roti si in spatele meu oprise o doamna, eeu eram senvis intre doua masini , cu spatele mi'era frica sa dau .. asa ca am coborat din masina , m'am dus la doamna din spate si am rugat'o sa dea putin in spate ca e prima zi la volan si imi e frica sa nu fac o boacana . A zambit "complice" si mi'a facut loc.


Mergi la inceput