555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 62

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by annaa

Buna Arian
Sunt si eu o aspiranta si vin si eu cu rugamintea sa ma luminezi si pe mine ce e cu rezultatele la analizele mele hormonale ca nu mai inteleg nimic
-fac investigatii si tratamente(HSG,laparoscopie, hormoni, monitorizari)de 5ani incoace.
-am pierdut o sarcina oprita in evol la 9sapt. in martie 2004-sarcina obtinuta natural fara nici un tratament.

Am facut urmatoarele analize la recomandarea dr. (si la care nu ajung decat dupa 10ian.2005):
-ziua 4-a(ca a 3-a a fost 1dec.-zi nelucratoare)
-FSH -9,19 (faza foliculara 3,5-12,5)
-LH -7,30 (faza foliculara 2,4-12,6)
-ESTRADIOL-47,06(faza foliculara 46- 607)
-T4(tiroxina totala)-96,47 (66-181)
-TSH(hormon de stimulare tiroidiana)1,4 -(0,27-4,2)


-ziua 15-a (ca a 14-a a fost dumineca)
-FSH -6,92 (ovulatie 4,7-21,5)
-LH -7,67 (ovulatie 14-95,6)
-ESTRADIOL-69,32(ovulatie 312-1828)


-ziua 22-a (ca a 21-a a fost dumineca)
-ESTRADIOL-67,82(faza luteala 161-774)
-LH -12,49 (faza luteala 1-11,4)
-Progesteron 0.528 (faza luteala 5,3-86)- valoare in afara limitelor admise pt. varsta si sexul respectiv
-Prolactina 632.4 -normal 127-637



Sunt foarte ingrijorata si ca in timp progesteronul a tot scazut in 2001 era 6,3, in 2003 -2,4 si acum in 2004 0,528 .

Te rog sa ma lamuresti ce e cu rezultatele astea si ce se intampla cu mine?
Ce ar trebui sa fac in continuare?
Mai am vre-o sansa?



Ana



Anaa,

Mare lucru nu este de spus. Evident este faptul ca NU ai ovulat in cadrul ciclului respectiv, aspect exprimat fara putere de tagada de valorile infime ale progesteronului seric. Comparatiile cu valorile obtinute in anii trecuti sunt absolut inutile, nevand nici un fel de semnificatie. Din aceasta comparatie insa inteleg ca dozarile hormonale efectuate anii trecuti au evidentiat aceeasi situatie (cicluri anovulatorii), deci rezultatul actual nu este unul accidental.

Cauza lipsei ovulatiei pare a fi determinata de insuficienta stimulare hormonala ovariana de la nivel hipofizar. Constat ca estradiolul ramane la valori mici pe tot parcursul ciclului, si cu toate acestea FSH (hormonul hipofizar care stimuleaza secretia ovariana de estrogeni) are la randul sau titruri serice reduse. Prin urmare nu este vorba de o lipsa de raspuns a ovarului la o stimulare hipofizara normala, ci de o insuficienta a acestei stimulari. Valorie reduse ale estrogenilor si FSH nu pot declansa descarcarea preovulatorie de LH din hipofiza si astfel ovulatia nu se produce.

Din cele de mai sus rezulta ca ai fi o potentiala candidata pt stimulare ovariana exogena (prin administrare de medicamente, dupa un protocol bine stabilit si sub monitorizarea ecografica a ovarelor - adica NU "dupa ureche").




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Mia.

Eu abia am ajuns in Canada,nu sint inca pe asig.medicala asa ca nu ma duc la doctor.Am un pic dureri pe la ovare ,cred ca am racit putin si vreu recomandari de bai de sezut cu plante medicinale pina una alta,abia in ianuarie intru pe medicale.Merg cam des la toaleta.



In primul rand, pe baza unei asemenea "descrieri" a simptomatologiei nu poate fi formata nici macar cea mai vaga idee despre ce anume fel de suferinta ar fi vorba. In al doilea rand, cererea expresa de "recomandari de bai de sezut cu plante medicinale" ma determina sa va atrag atentia ca medicului nu ii puteti solicita Dvs ce doriti, ci strict opinia profesionala asupra suferintei existente. Cu alte cuvinte, Dvs trebuie sa urmati sfatul medicului, iar nu medicul indicatiile Dvs.

In alta ordine de idei, chiar in absenta unei asigurari medicale serviciile in domeniu sunt disponibile contra cost. Solutie la care v-as recomanda sa apelati cat mai curand posibil: agravarea eventualei boli va duce la costuri semnificativ sporite ale examenelor medicale, investigatiilor necesare si, evident, tratamentelor indicate.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Am si eu o intrebare la dumneavoastra: am nascut acum doua saptamini (prin cezariana), alaptez si vroiam sa va intreb ce metoda contraceptiva este cea mai indicata dupa cele 6 saptamini de repaus. Exista pilule contraceptive care sa nu-l afecteze pe bebe? Cu multumiri.


Natasa,

Solutia ideala dpdv medical este folosirea metodelor de bariera (condom, diafragma). Intr-adevar insa, solutia cea mai comoda ramane si in conditiile date pilula zilnica. Din fericire exista o asemenea pilula care nu are efecte adverse asupra sugarului. Ea poarta numele comercial de Exluton si se administreaza zilnic fara pauze intre cutii.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Domnule doctor,
Revin cu o intrebare dupa doua luni de stimulare cu Clostibegyt in zilele 5-9 si eco+Pregnyl 5000 in ziua 12. In luna noiembrie, dupa stimulare, s-a vazut un singur folicul de 22mm pe ovarul drept, iar in luna decembrie erau in ziua 12 doi foliculi de 22mm pe ovarul sting si un folicul de 25/17mm pe ovarul drept.
Deoarece am primit reteta sa continui tratamentul de stimulare si a treia luna, va intreb daca este necesar sa fac o ecografie si inainte de a incepe iar sa iau Clostibegyt in ianuarie, in cazul ca vreunul din foliculii atit de mari s-ar transforma in chist. Daca se vede asa ceva, mai este recomandat a continua stimularea?
Va multumesc
Florina


Florina,

Si cu si fara luna suplimentara de stimulare ovariana situatia pe termen mediu si lung a eventualelor chisturi ovariene va fi cam aceeasi. Nu ar fi rau de facut o ecografie (daca si buzunarul o permite), macar pentru marcarea in imagini a situatiei existente inainte de a treia tura de stimulare. Altfel, investigatia nu este absolut necesara. Sfatul meu ar fi sa continui coform indicatiilor primite de medicul tau curant.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabi3604

Draga Arian,

As dori sa stiu daca ai cunostinta de vreun home-kit care sa ne dea macar o idee de calitatea spermei sotului meu? Am auzit ca prin alte parti au aparut... Asa cum sunt kiturile de ovulatie, sau micile aparate care detecteaza cristalizarea salivei, de ce n-ar fi si "spermometre" dintr-astea??

Sunt sigura ca e preferabila o spermograma la un spital sau cabinet de specialitate, dar .... CE SA FACEM, DACA NU SE POATE ALTFEL?? Macar as face un prim pas, pana cand el ar reusi sa treaca peste inhibitia legata de borcanel :)

In asteptarea raspunsului tau, iti multumesc pentru tot si-ti urez Craciuni Fericit si un An Nou linistit si optimist!

Gabi



Gabi,

Kit-urile de care vorbesti se bazeaza pe existenta unei anumite concentratii a unui hormon in sange. Spermograma este un examen microsopic, nu o reactie imunologica sau chimica. Sincer, nu vad cum ar putea exista un kit de utilizare individuala pt evidentierea calitatii spermei.

Problema inhibitiei in fata borcanasului este, sincer vorbind, mai mult un pretext pt a evita pericolul unei demonstratii de laborator care ar putea sa infirme virilitatea. Defectul provine din asimilarea absolut nefondata a virilitatii cu calitatea de barbat in general. Pe scurt, borcanasul se poate cu succes inocui cu un prezervativ. Sperma recoltata din prezervativ dupa un contact sexual normal se transfera in recipientul de la laborator. Evident, metoda poate fi folosita numai pt efectuarea spermogramei, nu si a spermoculturii (prezervativele nu sunt sterile).

Multumesc pt felicitari, iti doresc la randul meu sanatate si numai bucurii in noul an!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by luiza1318

Buna Arian,

Sunt si eu un copilut de 23 ani care are cateva nelamuriri:
- m-am tratat de o anexita timp de 1 an (pe cale medicamentoasa), iar dupa acest an am avut o surpriza, la ultima ecografie d-na dr (specific ca sunt din Ploiesti) mi-a spus raspicat ca nu vede nici macar o ameliorare!!!! in cele din urma mi-a propus sa face raze cu LASER, am facut-o si pe asta..a urmat o alta ecografie dupa terminarea razelor, si raspunsul a fost "chiar nu vrea sa cedeze deloc"...ce sa inteleg din asta?
- in afara de aceasta anexita, mi s-a descoperit la colposcopie o "mica" rana pe col, dar aceiasi dr mi-a spus ca este destul de mica, iar organismul meu (fiind tanara) are nu stiu exact sa-ti reproduc cuvintele ei...in final ca se va vindeca singura...dar trebuie tinuta sub observatie...-nici de aici nu am inteles mare lucru...ce inseamna toate astea?
- la secretie mi-a iesit Gardnerella (nu stiu daca am scris corect), si mi-a prescris FASIGIN 4 pastile eu 4 sotul in doza unica- aici i-a iesit pt ca la a doua secretie nu mi-a mai iesit nimic
- a, si mi-a mai spus ca am si o infectie urinara mai puternica, in urma careia am luat tratament, si urmeaza sa vedem ce va mai iesi la analize in ianuarie cand le voi repeta
Oricum m-am hotarat sa-mi schimb dr., si in ianuarie o i-au de la capat cu investigatii si tot ce trebuie, dar vroiam sa aflu si parerea ta vis-a-vis de ce mi se intampla.
A, uitam ce era mai important, imi doresc f mult un bebe...
In speranta ca nu te-am plictisit
Iti multumesc anticipat

Luiza

iza


Luiza,

Nu stiu ce fel de anexita urmareste doctorita ta ecografic si ce anume se asteapta sa se intample prin tratamentele indicate (pe care nu le specifici). O anexita cronica este mai rara la varsta ta, dar nu este imosibila. Daca ea a imbracat o forma hipertrofica, ovarul respectiv apare intr-adevar ecografic ca fiind marit de volum. Problema este ca si in cazul stingerii procesului inflamator (deci in caz de reusita terapeutica), anexa respectiva nu va mai reveni niciodata la dimensiunile (si deci nici la aspectul ecografic) initiale.

La colposcopie nu inteleg cum ai ajuns. Pana aici in mod normal trebuia trecut prin alte etape premergatoare, intre care cea mai importanta ar fi reprezentata de efectuarea testului Babes-Papanicolau. Nu pomenesti nimic de acestea. Asa cum nu mentionezi daca pe parcursul colposcopiei ai fost badijonata in vagina (pe colul uterin, mai precis) cu niste substante lichide, si daca s-a considerat necesara "ciupirea" unor mici fragmente din epiteliul cervical (biopsie cervicala).

Infectia vaginala cu Gardnerella vaginalis este cea mai banala dintre vaginitele bacteriene. Tratamentul indicat nu a fost cel corect, dar fiind pe aproape a dat totusi rezultate.

Infectia urinara "mai puternica" trebuia sa fie insotita de tulburari mictionale: urinari dese insotite de usturimi cel putin. Nu mentionezi nici aici care au fost investigatiile care au stat la baza diagnosticului si tratamentului (daca s-a efectuat vreo investigatie...), si nici tratamentul aplicat. Prin urmare, nu pot comenta nimic referitor la aceasta tema.

Relatia intre afectiunile ovariana, cervicala si vaginala (pe de o parte) si obtinerea unei sarcini (pe de alta parte) este posibila, dar nu necesara. Cum datele furnizate de tine sunt mai mult decat vagi, nu mi-am format nici o parere in aceasta directie.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gio

Buna ziua !
Acum ceva timp va scriam despre o prietena care a pierdut o sarcina,...intre timp a facut mai multe investigatii, cu rezultatele urmatoare:
Anti CMV - IgG - positive/225.6
Anti CMV - IgM - Negativ

Anti HCV - NONREACTIV/0.37

Anti Rubella IgG - positive / 117.5
Anti Rubella IgM - negative/0.208

Anti Toxoplasma IgG - positive/14.2
Anti Toxoplasma IgM - negative

Ag HBs (screening) - negative/0.67

Celelalte analize, de secretie, culturi col (necrescute la 48 h), Chlamydia, Listeria (negative ambele), au iesit bune.

Va rog frumos daca ii puteti spune daca in acest caz toxoplasmoza si CMv cu IgG pozitiv constituie un pericol, daca e necesar un tratament (eventual de crestere a imunitatii nespecifice), tinand cont de faptul ca in luna octombrie a pierdut o sarcina in 24 de saptamani (rezulatul analizei placentei a indicat faptul ca fatul era perfect snatos, fiind pierdut din cauza unui col f scurt si al unei infectii cu streptococ D). In acest caz, date fiind rezulatatele analizelor, se pastreaza termenul de 3 luni, dupa care poate ramane insarcinata???
Va multumesc din suflet pt ceea ce faceti!!!

La multi ani si Sarbatori Fericite!!!!!!


Analizele evidentiaza faptul ca pacienta a avut contact infectant cu CMV, virusul rubeolic si Toxoplasma, dar in prezent este vindecata cu imunitate remanenta eficienta impotriva acestor infectii. Deci e foarte bine.

Termenul de 3 luni ramane in picioare, el nefiind determinat de prezenta sau absenta infectiilor investigate, ci de starea locala a uterului.

In virtutea experientei paraprofesionale, nu cred in povestile cu prietene. Anonimitatea este foarte facil de obtinut pe acest forum prin crearea unui nou cont, sub un alt nickname.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mymirela

Buna!

In unltimul an am luat pilule anticonceptionale. Luna trecuta le-am intrerupt deoarece ma simteam foarte rau din cauza lor (dureri de cap, palpitatii in zona inimii etc.). Starile disconfortante au disparut, dar la 6 zile dupa ce am intrerupt pilule am avut menstratie, desi teoretic ar fi trebuit sa vina doar peste 2 saptamani (am luat pastile doar jumatate de luna ). Dupa 5 zile menstruatia a incetat, iar dupa alte 4 zile s-a instalat din nou timp de alte 5 zile. Acum, desi nu au trecut decat 21 de zile de la ultima menstruatie, mi-a venit din nou. E normal asta? Sunt putin ingrijorata pentru ca, practic, am avut menstratie de 3 ori luna asta si intr-o cantitate abundenta.
Si ... as mai avea o intrebare. Dupa cat timp de la intreruperea pilulelor anticonceptionale e indicat sa ramai insarcinata? Am inteles ca anumite substante chimice pe care aceste pilule le contin raman in organism cateva luni dupa incetarea administrarii pilulelor si ca aceste substante ar afecta grav sarcina in cazul in care as ramane insarcinata.

Va multumesc!


MyMirela,

Pilulele contraceptive nu se intrerup niciodata in mijlocul unei cutii. Ati procedat astfel in mod sigur din proprie initiativa, iar cele petrecute ulterior reprezinta consecinta propriilor fapte. V-ati provocat un dezechilibru hormonal sexual important, manifestat prin sangerarile repetate de care vorbiti. Contrar opiniei Dvs (nefondata stiintific, dealtfel), menstruatia nu trebuia sa apara la doua saptamani din momentul intreruperii pilulelor, ci pe parcursul primei saptamani (asa cum s-a si intamplat). Urmatoarele doua sangerari sunt consecinta incercarii organismului de a-si reface ciclurile hormonale sexuale pe care le-ati dereglat prin moditatea incorecta de incetare a administrarii pilulelor.

Sarcina este de preferat sa se instaleze cel mai devreme pe parcursul celui de-al doilea ciclu menstrual de dupa intreruperea administrarii contraceptivelor orale. Aceasta, evident, in cazul in care intreruperea contraceptiei orale se face in mod corect, dupa epuizarea completa a ultimei cutii de pilule. Indicatia se bazeaza pe necesitatea unei perioade de "revenire" a ovarului la capacitatea deplina de functionare, dupa o pauza de activitate prelungita (pe parcursul contraceptiei hormonale). Pilulele contraceptive moderne nu contin nici un fel de substanta care sa persiste in organism, cele auzite de Dvs fiind in mod cert de provenienta nemedicala (sau, trebuie sa recunosc, chiar medicala, dar de la un medic produs al perioadei post-decembriste tarzii).

In cazul Dvs particular, sarcina poate surveni fara probleme dupa doua cicluri menstruale normale (a nu se confunda menstruatia, cu ciclul menstrual - definitiile sunt disponibile in alte mesaje in acest topic).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Chi

Buna ziua, domnule doctor
Inca nu am primit rezultatul testului postcoital, dar se pare ca dezvolt anticorpi antispermatici fata de sotul meu . E posibil asa ceva ? pentru ca am avut doua sarcini intrupte la cerere cu sotul meu, nu avem boli autoimune si nici alte boli cronice. Eu am 35 ani si sotul meu 42 ani.Ultima sarcina am avut-o acum 4 ani, si incerc de un an sa raman insarcinata .
Doctorul meu are o teorie, pe care am regasit-o si la alti medici, cum ca, daca faci sex in perioada de ciclu, chiar si la sfarsit de tot, cand sunt numai spoturi, in timp , poti dezvolta acesti anticorpi fata de spermatozoizii partenerului.Nu am regasit nicaieri aceasta teorie, dar cunostintele mele sunt, desigur limitate.
Va rog, "luminati-ma" si pe mine, ca nu inteleg.
Si ar putea exista vreun tratament cu antialergice, prednison sau altceva, sau vaccinuri ?
Va multumesc si va doresc multa sanatate si un an cat mai bun .


Chi,

Este posibila dezvoltarea unei reactii imune la sperma partenerului. Aparitiile acestei situatii sunt rare, dar nu inexistente. Nu este necesara existenta vreunui alt dezechilibru al imunitatii generale pt a se instala o asemenea stare particulara. De asemenea, dezvoltarea reactiei imune necesita contact repetat cu antigenii spermatici, prin urmare este logic ca initial sa nu fi existat vreo problema in obtinerea facila a unei sarcini, pentru ca ulterior un asemenea demers sa devina foarte dificil sau chiar imposibil.

Teoria referitoare la contactul in perioada menstruala ca si conditie a instalarii imunitatii antispermatice a femeii nu o veti gasi nicaieri pe internet, pt ca este - scuzati limabajul, dar nu ma pot abtine - o balarie intelectuala. In consecinta, nu numai Dvs aveti cunostinte limitate in domeniu (aspect cat se poate de normal), ci si medicul care v-a "plasat" o asemenea explicatie pseudo-stiintifica (aspect cat se poate de Anormal).

Imunitatea antispermatica este o forma de imunitate de suprafata ce se manifesta la nivel cervical. Tratamente eficiente in asemenea situatii nu cunosc (dar nu este exclus) sa existe. Situatia se rezolva prin inseminare artificiala intrauterina.

Multumesc pt urari, aceleasi lucruri vi le doresc si Dvs!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by kita

Buna ziua Domnule doctor!
La ecografia morfologica de trim III (sapt 29), facuta la clinica Diagnosis, dr.ecograf a scris la rinichi si cuvintele: Hipotonie pielocaliciala bilaterala.
Cand am plecat din cabinet mi s-a spus ca totul este bine, insa dr. ginecolog cand a vazut ecografia a citit aceste cuvinte cu glas tare, spunandu-mi ca se repara pe la trei luni prin laparoscopie si ca nu este ceva grav, insa trebuie urmarit dupa nastere.
Am zis ca o sa gasesc mai multe informatii pe net, insa nu am gasit nimic.

Va rog sa-mi spuneti daca este grav, si mai ales daca este din cauza tratamentului pe care il urmez din a 30-a zi de la UM (pentru Sindrom de hipercoagulabilitate manifestat prin SAFL si APCR), si anume zilnic Clexane (initial in doza de 0,2 pana in saptamana 16, apoi 0,4, iar din ianuarie o,6, combinat din trim II de sarcina cu Tromboass de 50mg o data la doua zile).

Dr. ginecolog a spus ca baietii au predispozitie la asa ceva!

Cu cat se apropie termenul de nastere cu atat sunt si mai mult stressata, si pe langa grijile nasterii a mai aparut si problema aceasta.

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!


Kita,

Hipotonia pileocaliceala este intr-adevar mai frecventa la fetii de sex masculin si in majoritatea cazurilor se reduce dupa nastere. In ce consta tratamentul in conditiile in care hipotonia este persistenta, si care este termenul de la care se considera ca persistenta este ireversibila spontan trebuie sa recunosc ca nu stiu. In opinia mea, aceasta este o problema care tine de chirurgia infantila. In privinta relatiei cu tratamentul pe care il urmezi, nu am auzit de efecte secundare fetale ca cele descrise de tine; prin urmare inclin sa cred ca nu exista vreo relatie intre cele doua aspecte.

Nasterea este un motiv de maxima bucurie, iar nu cauza a unui stress de duarata! Inceraca sa privesti din acest punct de vedere lucrurile si sa nu dai o amploare inexistenta tulburarii renale fetale evidentiate ecografic si vei vedea ca starea de graviditate in al treilea trimestru capata o cu totul si cu totul alta semnificatie!

Succes!




Mergi la inceput