555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 61

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

La multi ani, arian!

Sarbatori Fericite, un an nou cu sanatate si impliniri!

Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Buna Arian,
Daca ai timp si mi poti raspunde la intrebari ti as fi recunoscatoare...in cazul in care sunt prea puerile nu ti pierde timpul..
1. sunt gravida in 27 de sapt. iar de aproape 20 de sapt. am luat in greutate 30kg incepand de la 55kg si 1.70cm...specific faptul ca nu mananc ca disperata (doar f. multe fructe). picioarele sunt ca butucii- nu mai mi se vad gleznele- iar burtica este imensa...toata lumea ma intreaba cand nasc.Cum imi afecteaza greutatea aceasta pruncul? Si ce ar trebui sa fac...analize eventual.
2. de cand am ramas gravida mi au aparut pe mamelon niste alunite mici cu forma imprecisa dar in relief care se inmultesc cu fiecare luna mai tare. Ce ar putea sa fie?
3. Cum poate o candida netratata sa afecteze pruncul la nastere?

ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rsi spune:

Buna ziua!
Mi-am scris problema initial la sectiunea "virusul hpv" dupa care m-am gandit, (deoarece ma aflu aproape intr-o criza de anxietate) sa-mi postez cele scrise acolo si aici.
asadar...
...de approx. o luna de zile am intrat si eu in "clubul purtatorilor de hpv". la inceput am observat un singur condillom, m-am prezentat la medic dupa o saptamana, care mi-a aplicat imediat "eticheta hpv", mi-a recoltat pt PAP si mi-a administrat podofilina. intre timp PAP-ul mi s-a intors neconcludent pt hpv, a continuat sa -mi aplice podofilina, mi-a recoltat din nou pap si totul parea sub control. astazi este vineri. luni am fost din nou la medic, iar podofilina, erau 3 mici vegetatii, marti podofilina, joi imi aparusera deja vreo 10-12 condiloame!!! sunt disperata deoarece am toata zona din jurul vaginului alba, mai nou mi se pare ca mi s-a extins si pe labia dreapta, am o stare psihica deosebit de proasta, am o usoara manacarime, am prins si perioada asta a sarbatorilor cand toate laboratoarele si cabinetele sunt in concediu, unde mai pui ca am citit si pe net o groaza de articole (ocazie cu care google-ul mi-a generat si aceasta pagina si astfel m-am inscris in forum). spuneti-mi va rog frumos daca evolutia mea este normala sau nu, daca urmeaza sa mi se umple toata vulva cu vegetatii si dati-mi va rog un sfat, deoarece pana pe 5 ianuarie cand se intoarce medicul meu din concediu simt ca-mi pierd mintile. de asta va scriu, deoarece am inceput sa visez noaptea ca merg la ginecolog dar nu reusesc sa intru pentru a fi consultata din varii motive, aproape nu mai pot merge la toaleta deoarece stiu ca va trebui apoi sa-mi fac obisnuita curatire a locului si mi-e groaza sa ma ating, nu ma mai pot nici macar uita pentru a-mi supraveghea evolutia...
intre timp mi-am sunat doctorita care mi-a sugerat sa o vizitez miercuri (mi se pare o eternitate pana atunci!) sa ma consulte si in functie de starea mea sa ma trimita la dermato-venero pt a ma cauteriza...
va multumesc si va urez acum in prag de an nou multa multa sanatate!
RSi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare... Nu am inca nici un copil, dar de vreo 3 luni am inceput sa incercam sa ramanem... Deocamdata... nimic... Ce sfaturi imi dati? Cat e normal sa incercam fara a vedea rezultate?
Multumesc!

Aduna pietrele ce ti se arunca... Sunt inceputul unui piedestal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buna Arian! Mai am cateva intrebari pentru tine.
Prima ar fi ce-mi recomanzi sa iau impotriva arsurilor la stomac, ceva care sa nu-l supere pe bebe? Ma chinui zilnic cu ele, probabil si fiindca am doar 1,60 m. inaltime, eu il simt mereu pe bebe mai sus decat arata prin carti ca ar trebui sa ajunga la varsta respectiva.
A doua: chiar trebuie sa iau Materna in continuu? Iau de la 16 saptamani la recomandarea medicului (1 pe zi). Eu si asa am pornit de la prea multe kg. si acum tot adun (am luat 8 pana acum, din care 6 de la 16 saptamani incoace). Mai ales ca mananc cam tot ce-i trebuie: fructe, lactate, carne, cereale, etc. si la inceputul sarcinii nu aveam carente de nimic.
Multumesc anticipat.

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ohaulica spune:

Buna seara.


Imi permit sa va rapesc cateva minute pentru a va cere o parere.


In luna a 10 -2004 mi-a fost montat un sterilet.

Dupa care am avut o sangerare de vreo 2 saptamani, apoi nu am mai sangerat alte 2 ,dar de atunci si pana in momentul de fata sangerez.

Pe parcurs cantitatea nu a fost aceeasi, uneori era chiar ca o scurgere care se colora in maroniu dar acum e ca o menstruatie normala.

Nu mi-am facut asa mari probleme pentru ca am zis ca ma curat si eu de “rau”, ca intre timp mi-a aparut si o acnee urata pa fata.



La efort, miscare, contact xexual cantitatea se mareste. Acum cateva zile sotul meu a zis ca pe el il cam inteapa ceva. Si intr-adevar se simte firul iesit inafara. Nu stiu cam cat trebuie sa fie acesta in interiorul vaginului. E posibil sa se fi miscat DIU si din aceasta cauza sa imi faca neplaceri? Sau sa fiu eu intre cele % care resping acest dispozitiv? Durere nu simt decat periodic asa ca la o mentruatie normala.

In aceasta periada m-am si ingrasat catava kg.Poate fi o urmare.

Asa ca stand si analizand aceste probleme am decis sa va scriu , poate ma puteti sfatui ce e de facut. Daca a iesit innafara cum se procedeaza -il extrag eu, sau.......?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra, multumesc.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Am o prietena care a facut tratament cu Roaccutan, medicul ia zis ca 3 ani dupa acest tratament nu poate avea un bb ,ar naste un copil cu malformatii.Am vrea sa mai auzim si parerea altei persoane este adevarat?
Va multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Buna.
O prietena in varsta de 28 de ani, care nu a avut nici o sarcina pana in prezent, si-a facut un control de rutina in decembrie si a descoperit, la ecografie endovaginala, urmatoarele:
- Uter 86/33/55 mm - endometru hipertrofic
- ovarul drept (41 mm) "multiple formatiuni clortidiene (nu inteleg exact ce scrie pe rezultat) de 1- - 12 mm
- ovar stang - contine o formatiune hiperecofera (iarasi, nu sunt f sigura) de 25 mm, fara semnal Doppler in interior).

A vorbit cu vreo 5 medici (in general chirurgi) si au sfatuit-o sa se opereze, laparascopic.
Totusi, ea se teme si mai vrea si alte pararei.
Daca ma puteti ajuta cu o idee...

Multumesc foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Luci_Mar

Buna! Am si eu o mica problema. Acum vreo 2 luni mi-a aparut langa testicolul drept un balonas mic, cu ceva lichid. Dupa putin timp s-a golit si a ramas doar piele. Dar in urma cu cateva zile s-a umplut din nou. Nu ma deranjeaza deloc, decat atunci cand trag de el (se leaga de corp printr-un 'canal' de aprox 0,1 mm, care ustura). Are cam 5 mm diametru. Din cate stiu eu un balonas/punguta aparut PE testicol inseamna cancer. Dar nu sunt sigur si pe deasupra nu e PE testicol, ci putin langa. Va rog sa-mi spuneti ce ar putea fi.
Multumesc anticipat!



Regret, dar de problemele aparatului genital masculin se ocupa andrologul (urologul la noi). Oricum, descrierea este atat de contradictorie si imprecisa incat nu-mi pot da nici macar cu presupusul. O singura mentiune: NU orice galma aparuta prin preajma testicolului este cancer! Asta nu inseamna nicidecum ca trebuie sa amani un examen medical la specialistul mai sus mentionat!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ruxel

buna,
am si eu o intrebare: sunt insarcinata in 15 saptamani, iar fetita mea de 6 ani a facut varicela. Eu am avut varicela in copilarie, acum este vreun pericol pentru fat? Mentionez, ca am stat destul de aproape de ea, am pupat-o ....

multumesc


Ruxel,

Varicela determina in general imunitate pe intreg parcursul vietii. Cum presupun ca nu exista motive ca aceasta regula generala sa fie infirmata in cazul tau, nu poate exista vreun pericol pentru sarcina in curs.



Mergi la inceput