555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 63

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by geaninaelena

Buna seara!

sunt insarcinata in 12 saptamani si am cateava intrebari:
- pt ca merg f. des la toaleta medicul meu ginecolog mi-a recomandat 2 pliculete de uricol / zi. In prospect nu am gasit nimic scris despre sarcina...credeti ca este o amenintare pt bebe daca voi lua acest medicament?
- astazi am luat rezultatul secretiei vaginale: candida ... mi-au fost prescrise 6 ovule de clotrimazol, pauza, dupa care reiau tratamentul... ce parere aveti? pot sa fac acest tratament sau sa mai astept cateva saptamani?!?
- din cand in cand simt niste junghiuri, dureri, in burtica, dar care nu tin mult...precizez ca iau utrogestan pt mentinerea sarcinii, avand in vedere ca anul trecut am pierdut o sarcina de 10 saptamani si anul acesta una de 7 saptamani...sunt normale astfel de dureri? pana cand pot sa iau utrogestan??

Imi cer scuze daca reiau intrebarile...nu am avut rabdare sa citesc toate capitolele.
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.

Gia


GeaninaElena,

Cu liniute, ca si intrebarile:

- Uricolul nu este contraindicat in sarcina, dar nici un efect curativ nu are, daca este cumva vorba de o infectie urinara.

- Clotrimazolul intravaginal este un tratament larg utilizat peste ocean, fara reactii adverse demne de mentionat. Deci poti urma tratamentul indicat fara grija.

- Micile dureri de mijloc si de burta pe parcursul sarcinii sunt inerente. Dat fiind insa faptul ca sarcina este sustinuta hormonal exogen datorita antecedentelor obstetricale mentionate, cred ca ar fi recomandabil sa te prezinti pt un control suplimentar la ginecologul tau. In alta ordine de idei, Utrogestanul poate fi luat indefinit in sarcina, dar probabil se va incerca o suspendare a terapiei in preajma saptamanii 20 de sarcina.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Draga Arian,

LA MULTI ANI pt. 2005 si sa-ti dea D-zeu numai bine ! N-am mai aparut demult pe forum pt. ca din octombrie m-a obligat dr. sa raman acasa, aici toate sarcinile gemelare fiind considerate cu un grad mare de risc. Abia de curand mi-am instalat acasa internet si ma bucur ca pot sa-ti scriu. Intre timp am fost o fuga in Ro unde mi-am sustinut teza de doctorat (in drept), lucru pe care aproape nu-l mai speram si de care sunt mandra.

Ma simt bine (sunt in saptamana 22), nu am probleme deosebite, ba chiar pot spune ca nu am probleme de nici un fel, doar mici neplaceri firesti in sarcina. Merg la spital pt. echografie aproape saptamanal pt. a fi pe faza daca apare cumva sindromul feto-fetal transfusion (scuze daca l-am pocit). Gemenii mei sunt bine, probabil baieti, si aveau saptamana trecuta 330 g si, respectiv, 345 g. Uriasi, asa-i ?
Am pus pana acum vreo 6-7 kg - balena alba . Sunt optimista si am incredere atat in medicul meu, cat si in echipa de la maternitatea in a carei evidenta ma aflu, toti (am facut echo la 4 medici diferiti pana acum) mi-au facut o impresie buna, de oameni competenti si grijulii. Poate pare ciudat, dar chiar ma simt bine la toate capitolele. Intre timp incerc sa ma informez citind, din pacate n-am gasit nici o carte despre gemenii univitelini, urmeaza sa mai caut pe amazon USA.

daca ai sfaturi de orice fel, ba chiar si intzepaturi , aici sunt.

Cu drag,
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Buna ziua

Atunci cand parerile a doi medici difera mergi la un al treilea medic,dar cum financiar acum nu-mi pot permite apelez la bunavointa unui medic virtual si de aceea v-as ruga sa va dati cu parerea si care ar fi urmatorul pas care ar trebui sa-l fac.
Deci sa incepem:intarziere de ciclu 2 saptamani,medic,diagnostic posibila sarcina si fibrom uterin cu diametrul de 5 cm(Suceava).
Fac programare la un alt medic(Iasi) sa vedem cum merg astea 2 impreuna, imi vine ciclul merg totusi la medicul din Iasi
Prima consulatie:control,ecograf tranvaginal,colposcopie probe de secretie pentru PAP si examen bacteriologic.
Diagnostic:fibrom intramural diametrul 5 cm(recomanda operatia urgent), varice pelviene iar de la colposcopie recomanda conizatie.
Bun , nu intru chiar foarte tare in panica(dar indeajuns sa-mi dea sarbatorile peste cap) zic sa vedem si celelalte rezultate.
Rezultate analize(5 ianuarie):examen microbiologic E coli si Haemophilus
Testul citologic: frotiu satisfacator ,modificari ale celulelor benigne-bacterii
Diagnostic citologic descriptiv:mucozitati cu rare celule endocervicale,celule scuamoase superficile si intermediare unele in necrolioza????????? 30%,baccili gram+ si-,rari nuclei liberi,recomandari :examen bacteriologic
Sfatul specialistului:bilet de internare in spital cu diagnosticul displazie de col (pentru conizatie) fibromiom uterin si reteta cu diagnosticul de cervico-vaginita :ciprinol 7 zile,cefalexin,niste ovule (nu inteleg ce scrie) septovag 10 zile.
Desi semnele mele de intrebare au fost multe pe parcursul celor 2 consultatii am zis ca trebuie sa merg pana la capat ca doar stie dna dr ce face.Dar acel diagnostic de displazie de col m-a terminat.Am facut un soc puternic dar am zis ca nu se poate, asa ca am luat decizia ca in aceeasi zi la miez de noapte m-am pornit la Cluj la Institutul Oncologic, daca tot e sa fac conizatie si daca e ceva macar cei de acolo numai cu asta se ocupa.
Ajung la un domn profesor(foarte dragutz eu tremuram toata)ma intreaba motivul,ii arat biletul de trimitere(care era pentru internarea din Iasi)si colposcopia care recomanda asa ceva,se uita si ma intreaba de testul PAP ii spun ca il am si pe ala, se uita si :sus pe masa.Imi face control impreuna cu cele 3 rezidente rezultatul COL CURAT ce conizatie, pentru ce?Singura mea problema este fibromul pe care il lasam deocamdata asa daca nu are manifestari(nu am ciclu prelungit sau abundent) si sa mai vin la un control daca tin ,prin vara sa vedem cum evolueaza fibromul.
Acum eu stau si ma intreb pe cine sa cred? Este corect acel tratament pentru cervico-vaginita? Sa ma duc in Iasi sa fac conizatia?Se poate E coli in secretia vaginala fara nici un alt simptom?Am intrebat daca sa i-a tratament si sotul si mi-a zis ca nu.Simptomatic am o scurgere albicioasa dar fara miros fara sa ma deranjeze si nu tot timpul, ma gandesc ca aceste antibiotice sunt f tari.Pentru medicul din Iasi este un mister ca nu am ciclu cu cheaguri, nu-mi amorteste piciorul stang de la acele vene pelviene, ca nu am varice pe picioare , ca un am dureri la contactul sexual.
Aveam la mine la Cluj un test PAP din octombrie 2003 pe care scria lepthotryx si tare s-a mai amuzat medicul cica denumirea astea e din Epoca de Piatra.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in continuare.
Va multumesc
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Buna ziua tuturor!
Am si eu o neliniste sufleteasca. Sper ca, cu ajutorul dvs. sa gasesc raspunsul la unele intrebari. Am 27 ani, in urma cu 1 saptamana am facut o conizatie care, dupa spusele medicului, a reusit f. bine, fara complicatii, fara hemoragii. As dori sa am un copil, poate chiar 2. Spuneti-mi va rog ce sanse am, si care ar fi momentul ideal pt. a ma gandi la asa ceva? ce riscuri implica o sarcina? Pot sa-mi reiau viata pe care am avut-o inainte de interventie, adica mult sport, inot, jogging? aceasta interventie va putea avea repercursiuni asupra organismului intr-o perioada viitoare?
Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by arian

In virtutea experientei paraprofesionale, nu cred in povestile cu prietene. Anonimitatea este foarte facil de obtinut pe acest forum prin crearea unui nou cont, sub un alt nickname.




Multumesc mult pt raspuns, informatiile chiar sunt pt nasa mea, care nu are acces la internet din pacate, din aceasta cauza tot scriu eu in locul ei. Sper ca nu reprezinta vreo problema?!
Multumesc inca o data,
Gio si Taisia

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Revin cu mesajul postat deja mai devreme, cu rugamintea de a mi se da o sugestie. Prietena mea, casatorita de un an, vrea copii, iar medicii consultati ii recomanda interventie chirurgicala (considera ca este ca un punct de grasime marit). Multumesc foarte mult.
Buna.
O prietena in varsta de 28 de ani, care nu a avut nici o sarcina pana in prezent, si-a facut un control de rutina in decembrie si a descoperit, la ecografie endovaginala, urmatoarele:
- Uter 86/33/55 mm - endometru hipertrofic
- ovarul drept (41 mm) "multiple formatiuni clortidiene (nu inteleg exact ce scrie pe rezultat) de 1- - 12 mm
- ovar stang - contine o formatiune hiperecofera (iarasi, nu sunt f sigura) de 25 mm, fara semnal Doppler in interior).

A vorbit cu vreo 5 medici (in general chirurgi) si au sfatuit-o sa se opereze, laparascopic.
Totusi, ea se teme si mai vrea si alte pararei.
Daca ma puteti ajuta cu o idee...

Multumesc foarte mult.
P.S. Si chiar este o prietena (multumesc lui Dumnezeu, eu sunt bine si am o fetita de 3 ani - o minunatie).

Alina si Andra - Ioana (in curand 3 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Svetli spune:

Buna dimineata!

La muti ani,sa ai parte de multa sanatate si numai lucruri bune sa ti se intample in viata!(stiu ca e putin cam tarziu ptr. urari dar am fost in vacanta)
Rezultatul la ultima analiza a secretiei vaginale:
celule epiteliale;
relativ frecvente polimorfonucleare;
flora microbiana frecventa:
-cocobacili gram pozitivi
-coci gram negativi
-rari bacili gram pozitivi
trichomonas vaginalis, candida - absente.

Ultimul tratament pe care mi l-ai recomandat a fost metronidazol pastile si flagyl-ovule, respectiv macmiror-unguent.

Svetli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mispas007@yahoo.com spune:

Stimate domnule doctor,

De aproximativ o luna simt niste dureri ingrozitoare in timpul actului sexual, dureri care se simt adanc in vagin si cuprind intreaga zona pelviana. Stiu, imi fac programare la ginecolog, dar as vrea sa stiu dinainte la ce as putea sa ma astept, ca sa ma pregatesc sufleteste. Pana acum nu am avut nici un fel de problema ginecologica, dar, repet, durerile sunt insuportabile si dureaza foarte mult ( chiar si 24 ore!).

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Buna Arian,
fac parte si eu din clubul femeilor insarcinate care-si fac o gramada de griji, de cele mai multe ori neintemeiate(sa speram), care au nevoie de parerea unui al treilea medic pentru a sta linistite. Eu ieri am implinit 27 ani, sunt insarcinata in 22 de saptamani si trebuie sa recunosc ca am o sarcina usoara, fara probleme. La 11 saptamani mi-am facut analizele uzuale de sange, care au mi-au iesit in limite normale. La 17 saptamani am facut o ecografie morfologica la "celebrul pe acest forum" Dr. Iosup, care mi-a masurat si analizat copilul pe toate partile, concluzia finala fiind ca totul este ok, cu exceptia a "cateva chiiste de plex coroid- bilaterale". Mi-a spus sa nu ma alarmez ca de obicei acestea se resorb odata cu evolutia copilului si sa ma mai duc inca o data la eco peste 6 saptamani.
Problema mea acum este ca nu mai pot merge la acest eco la Bucuresti, ptr ca nu mai imi permit financiar sa dau banii pe deplasare si pe ecografia care costa enorm(2 mil.), dar nici nu pot merge sa ma lamureasca medicul meu ginecolog, ptr ca mi-a spus clar ca nu accepta sa vin cu rezultatele unor ecografii facute in alta parte decat in cabinetul propriu(chiar dc ecograful lui nu este atat de performant).
Vreau doar sa-mi spuneti ce pot sa fac, daca e cazul sa fac mai multe investigatii.
Teama mea mai mare provine de la faptul ca am crescut cu pisica in casa (care a ramas la mama acum) si atat medicul de familie cat si cel ginecolog mi-a spus ca nu-i nevoie sa fac testul ptr Toxolplasmoza. Acum , dupa rezultatul ecografiei am tot citit pe net despre pericolul acestei "boli?" . Mi-e frica sa-mi mai fac testul acum- dc este pozitiv, as mai putea face ceva? Mentionez inca o data ca pana acum nu am avut probleme de sanatate, in timpul sarcinii nu am fost nici macar racita si in afara kilogramelor in plus care ma cam ingreuneaza- ma simt excelent.
Aceasta "toxolpasmoza" da vreun simptom?

Sper ca nu v-am dat dureri de cap si va multumesc anticipat ptr. raspuns.

Mygirl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna ziua!

Va rog, in limita timpului si disponibilitatii (nu e nimic urgent), sa ma lamuriti referitor la urmatoarea problema: La ultima cezariana (a doua - 23 februarie 2004), doctorita mi-a spus ca peretele uterului era foarte subtire, "ca o foaie de ceapa". Insa nu m-a lamurit ce inseamna lucrul acesta. A spus doar ca o noua sarcina prezinta risc, dar ce risc anume (?), nu. Imi mai doresc un copil. Este posibil? Peretele uterului se poate reface? Care este cauza?

Multumesc,
Manuela

Mergi la inceput