555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 43

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sanziana

Draga Arian, as vrea sa te mai sacai cu o intrebare.
Acum doua saptamani mi s-a cauterizat o rana de pe col si pentru ca aceasta interventie am facut-o la Bucuresti iar eu sunt din Galati am stabilit de comun acord cu medicul sa nu mai vin la Bucuresti pentru schimbarea pansamentelor (daca am inteles eu bine) si sa fac un tratament acasa.
Tratamentul este constituit din 20 de ovule (cred ca sunt preparate in laboratorul propriu - pe eticheta scrie: "Ovule trophice") pe care trebuie sa le iau in felul urmator: 10 zile (cate unul pe seara), zece zile pauza si apoi iar zece ovule. Ideea este ca de doua zile am inceput sa am sangerari, nu foarte mari si nici deranjante, dar nu stiu daca e normal sa fie asa. Ce e de facut, asa trebuie sa fie?
Multumesc pentru raspuns.


Sanziana,

Are importanta in ceea ce descrii tu daca sursa sangerarilor respective este cervicala (de la nivelul ariei cauterizate) sau din cavitatea uterina. In primul caz trebuie sa te vada un ginecolog; dat fiind faptul ca te-ai deplasat atata distanta pentru o simpla cauterizare cervicala (ma intreb de ce???) ar fi semnificativ mai confortabil sa te duci la un ginecolog de acasa. In cel de-al doilea caz, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme, date fiind ovulele pe care le-ai introdus 10 zile deja (inteleg eu) in vagina si apoi le-ai suprimat brusc. Nefiind un preparat comercial, nu ii stiu compozitia, dar numele inscris pe cutie si scopul pt care ti-a fost recomandat ma fac sa fiu sigur ca unul din componentele principale este un estrogen. Sangerari uterine de genul celor descrise de tine pot aparea ca urmare a tatamentelor locale intravaginale cu preparate estrogenice, fara a avea vreo semnificatie patologica.

Cum tie iti este imposibil sa stabilesti sursa sangerarii si nu cred ca ar fi indicat sa te bazezi pe opinia asistentei care te panseaza, nu prea ai incotro si trebuie sa te duci la un ginecolog din localitate macar pt a face constatarea mentionata.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by sanziana

Revin cu completari, imi cer scuze ca nu am fost destul de explicita: dupa cauterizare am stat o saptamana fara tratament (la indicatiile medicului) si apoi am inceput seria de 10 ovule (in timpul careia ma aflu acum). Dupa 5 ovule au intervenit sangerarile dar nu am intrerupt tratamentul. Deci nu am o asistenta care imi schimba pansamentele si mi s-a spus sa ma tratez doar cu acele ovule. Este deajuns?
La medic in Bucuresti am ajuns in urma a doua sarcini pierdute (una la sase saptamani si alta la zece saptamani )si ca urmare a indicatiilor medicului meu ginecolog de a ma chiureta din nou deoarece la o analiza a secretiei a rezultat ca as fi "fericita" posesoare a unei bucati de placenta care nu a fost eliminata integral la trei luni dupa ce am pierdut a doua sarcina. Am refuzat categoric deoarece, desi nu sunt medic m-am gandit eu ca ar fi trebuit in acest timp sa ma simt rau, sa ma doara ceva sau sa fac temperatura (doar aveam o infectie in organism, nu?). Din punct de vedere fizic totul era OK. Si uite asa am ajuns la o clinica din Bucuresti unde medicul care ma trateaza acum mi-a spus ca nici nu trebuie sa ma gandesc sa raman iar insarcinata pana nu imi rezolv rana de pe colul uterin. Chiar are legatura?
Multumesc din nou.


Sanziana,

Cele spuse de mine raman in picioare, chiar dupa completarea de acum. Din moment ce nu exista pansament, inseamna ca intr-adevar interventia suferita de tine a fost o cauterizare (electrica cel mai probabil) de suprafata a colului uterin. Administrarea ovulelor mentionate de tine nu numai ca este suficienta, dar este chiar o masura suplimentaa si nu neaparat necesara care sa asigure o mai rapida vindecare a ariei cauterizate. Ce as mai putea adauga ar fi faptul ca sangerari minore pot aparea la 1-2 saptamani dupa cauterizare, in momentul desprinderii unor fragmente de tesut care au ramas fixate prin mici pediculi de marginile suprafetei tratate. Dar si in acest caz constatarea trebuie facuta de ginecolog.

In primul rand, eu mi-as pune problema care a fost cauza intreruperilor spontane ale sarcinilor de care vorbesti. Si as incepe prin incercarea de a identifica o eventuala chlamydioza sau toxoplasmoza. De-abia in al doilea rand m-as gandi la cervicita eroziva diagnosticata si tratata. Este perfect adevarat, incercarile de a obtine o noua sarcina inaintea vindecarii colului pot fi fie lipsite de succes (aspect irelevant in cazul tau, se pare: ai ramas totusi gravida de doua ori cu cervicita in plina evolutie), fie pot conduce la complicatii de mentinere a sarcinii (pe de o parte) si la agravarea leziunii cervicale (pe de alta parte), complicatii usor de eliminat prin putina rabdare.

In privinta analizei secretiei vaginale care ar fi demonstrat persistenta unui fragment placentar restant la mai mult de trei luni dupa avorturile petrecute, inclin sa cred ca de fapt nu ai inteles cea ce ti s-a explicat de catre medicul tau ginecolog (desi circumstantele "explicatiei" si concluzia ei sunt destul de ciudate...). Mai intai si-ntai de toate, la 6 si respectiv 10 saptamani de evolutie a sarcinii, placenta nu este inca definitivata, deci nu are cum persista. Ma apoi, nu imi prea pot da seama cum poate examenul citobacteriologic al secretiei vaginale (uterine, de fapt, dar asta este alta poveste) sa indice persistenta resturilor ovulare la 3 luni dupa evacuarea continutului uterin. In al treilea rand, este virtual imposibil ca starea fizica generala si locala sa fie excelenta in conditiile persistentei atat de prelungite a unor resturi ovulare (dupa cum vad ca tu singura ti-ai dat seama). Si in al patrulea rand, nu stiu cum ar putea persista resturile ovulare respective, moi, daca in cele 3 luni dupa ultimul avort ai avut totusi menstruatii. Destul de multe semne de intrebare... La care as mai adauga unul: cat costa un chiuretaj uterin la cabinetul respectivului medic? :) Inca o data repet: banuiesc ca tot ceea ce ai povestit in legatura cu aceasta intamplare este rezultatul unei neintelegeri din partea ta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Teo, multumesc pentru raspuns.
Ce-ar fi daca nu m-as mai duce la doctora vre-o 3 luni? Dinsa mi-a spus sa o sun daca nu ramin gravida luna asta, dar eu trebuie sa ma programez mai inainte. Nu este nici o obligatie reciproca. Inteleg ca Pregnylul este periculos de administrat in aceasta perioada, in situatia mea.

Florina




Teo, poti sa imi spui, te rog, daca sindromul hiperestrogenic se poate trata sau ameliora si in ce conditii? Deficitul de progesteron se poate compensa in vre-un fel? Este posibil de obtinut o sarcina in aceste conditii? Nu trebuie refacuta balanta hormonala pentru a obtine o sarcina?
Poate intrebarile mele nu sint puse corect, dar inteleg ca nu e normal ce se intimpla cu mine si dezechilibrul hormonal este o cauza a infertilitatii.
Multumesc frumos si promit sa nu te mai deranjez cu intrebari stupide pina cind nu voi avea vesti bune.

Florina


Florina,

In primul rand nu trebuie sa intelegi din cele scrise de mine in raspunsurile precedente adresate tie ca in mod cert dezechilibrul hormonal este cauza infertilitatii. Aceasta a fost doar o presupunere. O presupunere de lucru, as adauga. Cu alte cuvinte, eu as pleca de la ea si as conduce invetigatiile in aceasta directie. Investigatii care pot confirma sau infirma supozitia initiala.

Nu cred ca este indicat sa intrerupi contactul cu doctorita ta. Daca este intr-adevar o persoana care se implica cu adevarat in cazurile pe care le trateaza (cum mi-au lasat impresia cele povestite de tine), gresesti atunci cand afirmi ca "nu este nici o obligatie reciproca". Esti obligata sa urmezi indicatiile ei prin atitudinea pe care a abordat-o in diagnosticarea si tratarea cazului tau. Daca nu o vei face, nici doctorita nu va mai prezenta interesul si atentia dovedite pana acum. Eu unul nu ma sinchisesc sa-mi bat capul catusi de putin cu pacientele nedisciplinate: nu merita; ca atare, fac doar ceea ce ma obliga slujba sa fac, fara vreo tragere de inima. In schimb, in cazul pacientelor care sunt cooperante astept cu sufletul la gura rezultatele investigatiilor si-mi frec mintea inclusiv in timpul liber pt a gasi solutiile optime de diagnostic si tratament: in mod evident, aceste paciente MERITA!

Pregnyl-ul NU este PERICULOS de administrat in starile hiperestrogenice. Poate doar determina inrautatirea tranzitorie a situatiei. Cu alte cuvinte, fii absolut sigura ca doctorita ta nu te expune in mod deliberat unor pericole iminente. A cautat o solutie de compromis intre starea ta hormonala si dorinta ta de a obtine o sarcina. A evaluat raportul riscuri/beneficii si a decis ca stimularea cu Pregnyl poate fi efectuata.

Hiperestrogenismul se trateaza, bineinteles. In hiperestrogenismul absolut (cantitate prea mare de estrogeni in sange), din pacate singura modalitate practica de tratament este blocarea hormonala a ovarului (care sintetizeaza estrogenii). Ori blocarea hormonala ovariana presupune implicit absenta ovulatiei. Adica imposibilitatea obtinerii unei sarcini. In hiperestrogenismul relativ (prea multi estrogeni in raport cu progesteronul sintetizat de corpul galben), tratamentul consta in administrarea secventiala (adica numai in a doua jumatate a ciclului menstrual) a unui supliment progesteronic. Prin urmare, trebuie cunoscut in primul rand tipul de hiperestrogenism care te afecteaza pe tine. DACA exista...

A propos de cele scrise mai sus, blocarea ovarului pentru cateva luni (2-3) cu ajutorul unei pilule contraceptive, urmata de intreruperea pilulei poate conduce in lunile imediat urmatoare la ovulatii spontane eficiente in privinta instalarii ulterioare a unei sarcini. In mod mecanicist explicat, este ca si cum ovarele s-ar "odihni" si ar porni apoi din nou la treaba cu forte noi...

Intrebarile puse nu sunt nicidecum stupide si in mod cert nu au deranjat. Sper si eu sa aud vesti bune din directia ta in viitorul apropiat!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Sorina7

Buna Teo !

Vin si eu cu o scurta prezentare a situatiei mele: 37 ani, "eforturi" sustinute pentru un al 2-lea copil, menoragie timp de 10 luni dupa o raceala puternica, se pare ca in sfarsit tratata cu antibiotice. Bucurie mare luna trecuta, am ramas gravida, dupa 11 luni de incercari. Tristete mare la 4-5 saptamani: avort spontan. Cauza probabila: deficit de progesteron. In urma investigatiilor la ginecolog si endocrinolog se pare ca am 2 noduli fibromatosi de dimensiuni mici (16 mm, 10 mm) si deficit de progesteron. Tratament recomandat: Utrogestan din a 16-a zi timp de 10 zile. Intrebarea mea ar fi, daca acest Utrogestan trateaza lipsa progesteronului doar in luna in care se ia, daca tot timpul va trebui sa iau de acum progesteron, si daca in conditiile astea am vreo sansa sa pot duce o sarcina pana la capat sau stau tot timpul cu securea deasupra capului ca pot pierde sarcina din cauza asta. Mai ales ca probabil mai dureaza vreun an pana raman iar gravida, ori la varsta mea nu mai pot astepta asa de mult. Multumesc mult !
Sorina


Sorina,

In mod evident, as zice, insuficienta progesteronica de care suferi va fi corectata strict in perioada de administrare a suplimentului hormonal (Utrogestanul nu este altceva decat progesteron micronizat). Administrarea lui va fi necesara pe perioada continuarii incercarilor de obtinere a sarcinii si pe parcursul sarcinii (sau macar in primele 14-15 saptamani, pana cand placenta se matureaza si preia rolul dominant in sinteza progesteronica endogena). Daca intr-adevar insuficienta luteala este cauza imposibilitatii mentinerii unei sarcini, tratamentul hormonal de substitutie mentionat va tine securea de care vorbesti destul de departe de capul tau.

Un tratament similar ar trebui continuat si dupa sarcina, data fiind prezenta celor doi noduli fibromatosi. Pe parcursul sarcinii ei se vor dezvolta semnificativ. Evitarea complicatiilor ulterioare ar putea fi facuta cu un tratament progestativ secvential, sau (mai elegant, foarte eficient, ultra-modern, dar in acelasi timp si semnificativ de scump...) prin introducerea in cavitatea uterina a unui sistem intrauterin de tip Mirena.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by nadina



Nu stiu daca ginecologul tau trebuia sau nu sa stie despre serologia in infectiile chlamydiene genitale. Incearca sa fii multumita ca ti-am "suflat" eu informatia respectiva, fa testul indicat (este ieftin!) si cu asta te-ai lamurit! Nu are nici un rost filozofia pe teme de genul asta!

Filozofia porneste de la cruda realitate a faptului ca m-a costat testul serologic 700.000 lei, iar consultatia la ginecolog 400.000. Puteam sa folosesc banii astia in alte scopuri inaltatoare.

700kROL serologia de Chlamydia si 400kROL consultatia?!?!? Domnule, dar unde te duci tu va pun la dispozitie sauna, masaj si terenuri de golf si tenis?!?!?

quote:

Cu chestiunea ardeleneasca las-o mai moale, am bagat de seama ca "bucurestenizarea" functioneaza impecabil si pe cei mai autodeclarati "transilvaneni pereni"!
No comment!

... ca daca ai putea, ai comenta!...

quote:

Ca iti plac lucrurile profunde nu este catusi de putin rau (cu unele exceptii - LOL) eu as zice ca fara exceptii (LOL)


... err... aici e randul meu sa uzez de aparenta neutralitate a lui "no comment"


quote:

, dar prin "recoltare din profunzimea canalului cervical" nu am inteles cine stie ce manevra dificila sau sofisticata. Pur si simplu se intra cu periuta endocervicala atat cat permite canalul (sau in unele cazuri cat de lunga este portiunea activa a periutei). Mergi la un ginecolog si el va sti cu siguranta cum trebuie sa recolteze pt efectuarea testului in cauza.
Multam de informatie. Cand vine vorba de profesionismul dvs, jos palaria

Am priceput: DOAR cand e vorba de profesionalism...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by letizia


Buna ziua,

am ajuns pe acest forum din intamplare, dupa o "navigare" mai mult in deriva pe google, in cautare de raspunsuri la problemele mele. Marturisesc ca m-a impresionat acest site, dintr-un motiv foarte simplu: spre deosebire de cele americane unde dupa cateva bla, bla, bla-uri esti invariabil trimis inapoi la cabinetul obgyn-ului (de unde de obicei, tocmai ai iesit la fel de lamurit ca inainte de a intra),domnul doctor "al nostru" chiar isi da osteneala unor raspunsuri cat mai complete, depaseste prin explicatii documentate si cele mai mari asteptari (nu e periala, dar chiar nu trebuie sa fii rocket scientist ca sa-ti dai seama...), ba mai are si umor si e un bun cunoscator al psihologiei feminine- asa ca, desi initial sceptica, m-am hotarat totusi sa postez si eu problema mea.
Pe scurt, am 34 de ani, dupa fiecare examen ginecologic (cam o data la 2-3 ani) mi se spune ca bietul meu col este "iritat" si mi se recomandat de la "categoric" cauterizare, la "categoric" tratament. Am urmat pe rand tratamente cu antibiotice (amoxicilina), tratamente locale cu ovule antifungice si antibacteriene (dupa ce la o analiza a secretiei vaginale au iesit "rare micelii prezente" si frecventi coci si bacili) fara o ameliorare evidenta a aspectului colului. Acum cateva saptamani am repetat analiza secretiei si am facut si primul test citologic. Rezultatul: flora de gradul III (secretie)+ spori Candida, fara lighioane gen gonococ si trichomonas, si CII tip inflamator (Papanicolau). Doctorita m-a asigurat ca nu e nimic grav, ca doar virginele au CI la testul Pap, iar flora de gradul III nu e nimic neobisnuit. Mi-a prescris nizoral 400 mg/zi/cinci zile + ovule cu clotrimazol. Intrebarile mele sunt:
-este ingrijorator acest rezultat? Tratamentul prescris este suficient, avand in vedere recidiva candidozei?
-Candida fiind prezenta in mod normal intr-un organism sanatos (mi-am facut lectia pe internet), de ce simpla aparitie in secretia vaginala este considerata automat "infectie"?
Va multumesc foarte mult, anticipat pentru (sper) raspunsuri.
Letizia


Letizia,

Departe de adevar afirmatia ca Pap-ul de tip I ar fi doar atributul virginelor, dar aceasta nu inseamna nicidecum ca un rezultat de tip II ar fi motiv de panica. Este tipul "uzual", as putea zice, pentru romancele crestine (mahomedancele au mult mai frecvent tip I). Tratamentul este bun, dar nu cel mai bun in opinia mea. Eu as fi asociat in tratamtul general un antibiotic antibacterian (Tinidazol sau Doxiciclina), iar ca ovule as fi preferat PolyGynax (cu actiune atat pe bacterii, cat si pe ciuperci).

Candida albicans (anumite tulpini!) este in mod normal prezenta in INTESTIN. Prezenta ei in alte cavitati ale organismului, intre care se numara si vagina, nu este normala. Este, daca vrei o situatie similara prezentei bacteriilor normal existente in fecale (cateva zeci de specii) in urina (care normal este sterila). Chiar daca bacteriile respective sunt normale si chiar indispensabile functional segmentelor terminale ale tractului digestiv, ele dobandesc atibut de germen patogen atunci cand "se muta" in vezica urinara. La fel si cu Candida: simpla ei prezenta in vagina are semnificatie patologica.

Referitor la "inflamatia cervicala" acum. Daca este vorba STRICT de aspect inflamator al colului, cauterizarea iese automat din discutie. Daca pe acest aspect se grefeaza si o eroziune cervicala (rana pe col, rana pe uter - ca "echivalente" populare), atitudinea se diferentiaza dupa raspunsul la tratament medicamentos. Cu alte cuvinte, se incepe cu tratarea cu medicamente administrate sistemic (pe gura, de obicei) si local (ovule, creme) dupa lavaje vaginale repetate cu solutii antiseptice (eventual si antiinflamatorii) special destinate acestui scop. Tratamentul medical se stabileste pe baza rezultatelor obtinute la testul Pap si examenul secretiei vaginale. Dupa "curatarea" vaginei de orice germen patogen identificabil pe aceasta cale se procedeaza la aplicarea unui tratament local, tot medicamentos, ce are drept scop stimularea reepitelizarii zonei erodate. In cursul acestui tratament, care in schemele pe care le folosesc eu dureaza cca 6 saptamani, se observa evolutia colului la fiecare 2 saptamani. Daca nu exista tendinta evidenta spre vindecarea eroziunii, este indicata incercarea de a identifica o eventuala infectie chlamydiana sau cu papilomavirus; daca prima exista, se trateaza; cea de-a doua trimite direct la cauterizare. Daca dupa tratamentul de reepitelizare nu se observa o imbunatatire semnificativa a situatiei locale, se indica tratamentul prin cauterizare.

Cele de mai sus trebuie completate uneori cu examen colposcopic cu Lugol, insotit eventual de punctie biopsica tintita. In majoritatea cazurilor insa acest demers diagnostic nu este necesar.

O singura completare as avea de facut: efectuarea unei cauterizari cervicale intr-o vagina infectata este absolut inutila. Mai devreme sau mai tarziu, eroziunea cervicala va reaparea. Atata vreme cat cauza care a condus in timp la aparitia eroziunii nu a fost inlaturata, indepartarea consecintei (a zonei erodate, adica) nu poate constitui un tratament definitiv. In acest sens, am gasit intr-un manual de ginecologie practica tiparit in SUA o comparatie deosebit de plastica: a cauteriza un col erodat intr-o vagina infectata este ca si cum ai schimba unui alpinist coarda ce trece peste o muchie de stanca ascutita; mai devreme sau mai tarziu coarda se va roade din nou - rezolvarea definitiva a problemei consta in indepartarea muchiei ascutite!

In final, o completare: nu trebuie sa fii rocket scientist ca sa-ti dai seama ca un control ginecologic la 2-3 ani da cale libera unei multitudini de afectiuni genitale, unele dintre ele perfect tratabile in stadii incipiente dar absolut scapate de sub control terapeutic dupa o asemenea durata de evolutie!

Si un fel de PS: la prima parte a mesajului iti voi raspunde doar daca vei deveni in timp o obisnuita a topicului acestuia. Acum nu am curajul a-mi asuma riscul implicat de un atare demers: nu stiu cum ai primi respectivul raspuns...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

vin cu vesti bune. Ultima ecografie a aratat faptul ca: 1. hematomul s-a resorbit partial si nu este plasat in pozitia aceea periculoasa,
2. sarcina decurge normal pana la ora asta.
Pt. sustinerea sarcinii dr. mi-a prescris ovule intravaginale pe baza de progesteron (parca o,4 g) pe care sa le pun in fiecare seara. N-am indraznit sa-i spun, dar am auzit ca aceasta metoda de administrare e cea mai slaba posibil, n-ar fi trebuit sa- mi recomande injectii sau pe cale orala, tu ce zici ? Sau poate sunt suficient de concentrate ovulele acestea.
Vineri am avut 4 junghiuri de o durere crunta, care au tinut vreo 3 secunde fiecare, iar intre ele - cam o ora (fara sangerari). Dr. mi-a spus sa stau in pat (drept care am plecat de la birou ca oricum eram fiarta) si sa nu iau nimic in afara de ovule. Mi-a dat concediu 10 zile, dar iata-ma la serviciu. Sambata si ieri m-am simtit bine, m-am plimbat si n-am avut decat pe seara mici contractii dar nu prea dureroase.

Ba chiar e vorba de admiratie (pe langa interes)caci una ei sa ai bunavointa de a da cu sfaturi cum facem fetele de aici pe alte forumuri si alta e sa dai informatii documentate si raspunsuri bazate pe o profunda cunoastere a medicinei in general si a ginecologiei in special. Orice ar spune cineva (si sa stii ca ma consider buna in meseria mea in care sper sa-mi termin in curand doctoratul), nu se compara nimic cu medicina.

Maria sau Raluca


Raluca (sāc!!!),

Minunate noutatile! Dupa cum vezi, nici dracu' nu e asa de negru precum pretind unii...

"Slabe" si "grase" sunt femeile, nu tratamentele!!!! Calea vaginala este una dintre caile de administrare a produselor progestative. Nici mai "slaba", nici mai "grasa" decat altele. Importanta este atingerea nivelului sanguin optim al produsului progestativ. Dat fiind faptul ca ai nevoie de persistenta timp indelungat (de fapt, in permanenta!) a produsului respectiv in sange, faptul ca absorbtia vaginala este mai lenta asigura variatii mai mici ale concentratiei sanguine a substantei active. Deci daca totul este OK in conditiile administrarii vaginale, alegerea a fost bine facuta.

Ca de la birou scrii pe forum este admirabil (nu stiu ce vor fi gandind sefii tai despre asta...), dar acest aspect nu trebuie nicidecum sa se constituie intr-un motiv (pretext?) de a incalca indicatiile ginecologului! Repaosul la pat in saarcinile cu probleme are o importanta enorma! Si prin "repaos la pat" se intelege exact ceea ce spun cuvintele respective, nu doar "plimbari usoare", "stat acasa" sau "fara eforturi la serviciu".

Cand am citit chestia cu "profunda cunoastere a medicinei" m-am uitat imprejur, sa vad despre cine e vorba! Stimata doamna, despre profesorul Ancar se poate afirma ca dispune de o "profunda cunoastere a obstetricii si ginecologiei" - doar atat, nu a medicinei in general. Despre cei de talia mea, nici macar atat. Nu e falsa modestie. E purul adevar. Si un alt adevar: eu mi-am luat doctoratul acum vreo 3-4 ani. Consecinta? Hehe (ma taie rasul, adica): primesc 15% in plus la niste salarii de mizerie. Da'-s mai destept, dom'le!!! Mi s-au dechis noi orizonturi!!! O singura nelamurire am: nu stiu cum se face, dar oricum as privi spre orizonturile respective, tot Dacia nenorocita din fata casei si grija facturilor le vad! Grrrr!!!!... Admiratie, ziceai???




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by LICUTA1

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Sa va prezint mai intai situatia mea.
Am 36 ani, si imi doresc foarte mult un copil.
Sotul are toate analizele bune.
Eu am urmat urmatoarea calea:
-2001- tratement cu diane35 3-luni-diane35, 3 luni pauza si tot asa 1 an,
-2002- analize hormonale care aratau cam asa
ziua 14-a
-*FSH -3.014(normal 7,5-20),
-*LH -36,44(normal 12 -82)
-ziua 21-a
-*PROGESTERON -5,846(normal 7,66-25,6)
-stimulare cu clostibergyit 3 luni 03-04-05.2002 (fara monitorizare eco, si declansarea ovulatiei)
-stimulare cu clostibergyit+duphaston 3 luni 07-08-09,2002(fara monitorizare eco, si declansarea ovulatiei)
-2003 -HSG -trompe infundate si ovaremicropolichistice
-laparoscopie ( desfundarea trompelor+decorticare ovare)
-monitorizare + duphaston 4 luni in partea a doua a CM
-2004 -sarcina oprita in evolutie la 8 sapt.(fara nici un tratament)
-analiza progesteron -ziua 21-3,688(normal 7,66-25,6)

Avand in vedere ca in perioada 2001-2002 am urmat indicatiile unui dr. din orasul din care sunt (unde abia acum au adus un ecograf), si abia din 2003 am mers la un medic specialist la Iasi,se pare ca stimularea cu clostiberghit am urmato degeaba avand trompele infundate.
In prezent am reluat investigatiile, dupa cele 6 luni de la chiuretaj.
Medicul la care sunt este de parere ca ar trebui sa incep stimularea cu puregon dupa o schema de STEP-UP LOW DOSE.

1.Cum tratamentul costa destul de mult peste 15mil./luna, as dori sa intreb daca nu pot sa mai incerc o stimulare cu clomifen, avand in vedere ca stimularile pe care le-am facut au fost inutile avand trompele infundate si au fost facute fara monitorizare?
Sunt foarte derutata, si cum stimularea costa destul, nu ar fi mai indicat sa fac inseminare?



Tot in 2003 am facut si o biopsie de col, ca recomandare in urma unei colposcopii cu urmataoere rezultate -pe care nimeni nu mi lea interpretat (cu scuzele de rigoare pentru greseli -asa am inteles):

DgAP 10/2 10/2 4/3
Fragment de endocal cu glande endocervicale mucosemtante si proliferari papilare ultramleminale. Numeroase vase se aspect angiometroid.
Freagment de exacol de aspect papilomat cu intensa acrotaza si intensa congestie nebepiteliala.
Papilom exocervical.

2.Va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna toate astea?,mai ales ca in ultimul timp am niste dureri destul de mari in timpul CM, chiar in interior-jos (nu durerile obisnuite de CM),
Medicul la care am fost cu rezultatul mia spus ca va trebui sa urmez un tratament dar deocamdata sa ne concentram asupra ce este mai important adica-



Va multumesc mult pentru timpul acordat si astept cu nerbdare raspunsul dv.

Lica



Licuta,

Aparent mesajul tau este neterminat. Prin urmare nu am inteles care este lucrul "mai important" asupra caruia intentioneaza medicul tau sa se concentreze. Din punctul meu de vedere, acesta ar fi papilomatoza cervicala identificata cu certitudine prin examneul anatomopatologic al fragmentelor rezultate in urma biopsiei de col. Nu cred ca este recomandabil a se obtine o sarcina cu copil pretios pe o cervicita papilomatoasa.

Stimularea cu clomifen ar fi posibila in noile conditii. Problema suplimentara este o evidenta insuficienta luteala, care probabil a dus si la intreruperea spontana a sarcinii despre care mentionezi. Deci va fi absolut necesara administrarea unui progestativ atat in faza luteala a ciclului menstrual, cat si pe parcursul primului trimestru de sarcina.

In ceea ce priveste punctul 2, regret dar imi este imposibil sa stabilesc cauza durerilor abdominale pe care le acuzi in absenta unui examen fizic.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Buna dimineata Teo.
Multumesc pentru intelegere, pentru timpul si atentia acordate, pentru ca imi descrii situatia reala in fiecare mesaj. Acest ultim raspuns m-a facut sa imi revizuiesc ordinea prioritatilor. Imi pare rau ca nu sint acasa, la Constanta, ca am fi luat pe rind toate posibilele cauze ale infertilitatii si le-am fi eliminat sau rezolvat pe rind.
O sa merg in continuare la doctora mea pentru ca mi-a aratat foarte multa empatie, merita tot respectul ca om si ca medic, desi nu pot comunica cu dinsa asa cum comunic cu tine. A trebuit sa citesc singura si sa te intreb pe tine mereu ca sa inteleg calea pe care a ales-o in cazul meu.
Te voi tine la curent cind voi avea noutati, iar acum las locul altor fete ingrijorate care isi vor afla linistea si increderea in raspunsurile tale, asa cum mi-am aflat-o si eu.

Florina


Asa sa faci!!!
In rest, nu succes, ci de-a dreptul bafta iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo, eu sper ca nu m-am ales cu tricomoniaza de prin maternitate, ginecologul nu a considerat necesar sa-mi faca un examen de lama la controlul de 6 saptamani, si sper de asemenea ca nu m-am procopsit nici cu vreun alt germen superinteligent, fac acum tratament cu ciprolen o saptamana si apoi repet analiza sa vad ce am realizat. Simptomele sunt cum ti-am spus strict la nivel de uretra, si nu sunt conditionate de actul mictiunii, cum mi s-a mai intamplat acum un an cand aveam iar Dumnezeu stie ce infectie urinara (se pare ca la mine sunt ciclice, in fiecare an in luna octombrie ma apuca); nu e usturime, e o jena greu de descris pentru un profan in ale medicinii ca mine, senzatie care devine mai sesizabila seara. Pare o iritatie mecanica mai mult. Oricum e posibil sa fie implicat un germen, altfel nu-mi explic.

Merci mult de raspuns si pentru orice alte lamuriri suplimentare care mi le vei da in viitor

Lia


Greu de spus ce ar putea fi, de asa natura incat sa determine senzatiile descrise de tine. Mi-am dat cu parerea referitor la eventualitatea unei uretrite trichomoniazice. Vad ca medicul tau s-a gandit la o infectie urinara bacteriana. Ar mai ramane numai o microlitiaza urinara. Sumar de urina, ecografie renala, eventual urografie.


Mergi la inceput