555-OB-GYN
Raspunsuri - Pagina 44
arian spune:
quote:
Originally posted by Sorina7
Buna Teo,
in primul rand multumesc mult pentru raspuns. Si conform realitatii cu "iti dau un deget si tu imi iei toata mana"...asa si eu, indraznesc sa te interpelez cu o noua intrebare, mai ales ca ieri tare rau m-am panicat. Ieri, ziua 16, cand trebuia sa incep Utrogestanul, am avut socul sa vad ca a inceput menstruatia, destul de abundent. M-am gandit ca in urma sarcinii/avortului de luna trecuta, poate organismul a "tinut minte" ca acum trebuia sa vina in mod normal ciclul, daca nu ar fi fost intarzierea provocata de sarcina. Insa astazi a si incetat menstruatia. Poate de exemplu acea menstruatie sa fie de fapt un chist hematic gasit dupa avort pe ovarul drept, de 18 mm, care acum s-a eliminat, eventual in urma ovulatiei ? sau sa o consider menstruatie ? din pacate programare la ginecolog am doar pe 12 oct., asa ca astept cu nerabdare parerea ta. Mai ales ca nu stiu ce sa fac, sa iau Utrogestan, daca s-a oprit "menstruatia" ? Multumesc mult !
Sorina
Sorina,
Desi sangerari vaginale la mijlocul ciclului menstrual apar uneori (ca urmare a ovulatiei), ele nu au nicidecum aspect menstrual dpdv cantitativ. Tare mi-e teama ca motivul acestor sangerari este fibromatoza uterina diagnosticata deja in cazul tau. Chiar daca nodulii fibromatosi evidentiati ecografic sunt de mici dimensiuni, daca ei sunt localizati subendometrial (imediat dedesubtul mucoasei uterine) pot produce complicatii hemoragice. Pornind de la aceasta supozitie, parerea mea este ca da, trebuie sa incepi administrarea Utrogestan-ului asa cum ti-a fost prescris.
arian spune:
quote:
Originally posted by letizia
Oh, dear me, multumesc foarte mult pentru raspuns, nu eram sigura c-a ajuns mesajul, cu internetul asta care merge in hopuri in ultimul timp, dar se pare ca da. Multumesc inca o data!
"In final, o completare: nu trebuie sa fii rocket scientist ca sa-ti dai seama ca un control ginecologic la 2-3 ani da cale libera unei multitudini de afectiuni genitale, unele dintre ele perfect tratabile in stadii incipiente dar absolut scapate de sub control terapeutic dupa o asemenea durata de evolutie!"
Multumesc si pentru "urecheala", eu aveam senzatia ca o data la doi ani e mai mult decat suficient pentru profilaxie, ipohondra nu sunt deloc, dar nici chiar jumanfisista in ceea ce priveste sanatatea mea (si bat in lemn, nu prea am avut probleme, cu exceptia astora genitale de care-am povestit, care ma ingrijoreaza putin, recunosc, si asta pentru ca nu reusesc sa dau de un medic care sa-mi dea de leac). Pai nu ti-am zis tot, ca sa nu plictisesc si sa nu ocup spatiu si timp, dar sunt s-a-t-u-l-a de vizite la medici, de tratamente contradictorii, aplicate aproape mecanic, pentru o probema aparent simpla. Dupa tratamentul pe care tocmai l-am terminat, ma asteptam sa mi se recomande o noua analiza, sa vedem daca a disparut drojdia cu sporii ei cu tot, dar nu, mi s-a spus ca dupa un "asemenea" tratament nu va mai fi nevoie sa repet analiza! Acum, dupa ce mi-am facut propriul research si dupa cum m-ai lamurit si tu (inca o data multumesc!) sunt absolut convinsa ca tratamentele prescrise in toti anii astia, au fost insuficiente, subdozate, neurmate de alte analize- si nu inteleg de ce, le mai fac si la o clinica particulara, pe banii mei.
A, si inca ceva, initial a vrut sa-mi recomande o doza unica de Diflucan, apoi s-a razgandit si mi-e prescris nizoral, ai idee de ce?
(sigur ca ai, stii ce vreau sa spun...).
"Si un fel de PS: la prima parte a mesajului iti voi raspunde doar daca vei deveni in timp o obisnuita a topicului acestuia. Acum nu am curajul a-mi asuma riscul implicat de un atare demers: nu stiu cum ai primi respectivul raspuns..."
Devin, devin, desi asta inseamna sa nu-mi rezolv problemele prea curand??? Ca deviere de la topic inseamna automat exmatriculare...Recunosc ca nu sunt dintre care "stau" foarte mult pe forumuri, cum am zis, am nimerit aici din intamplare, am prins din zbor niste dialoguri care m-au distrat copios, iar raspunsurile tale m-au convins sa postez. Daca "demersul" de a-mi raspunde si la prima parte nu implica foarte mult efort, te roooog, aduna-ti tot curajul si risca un raspuns, altfel de privezi de-a sti cum am reactionat, iar pe mine ma privezi de-a sti ce-ai vrut sa spui, si chiar ma intereseaza!
Acum serios, inca o data multumesc (cred ca-i a treia oara deja, sau a patra!), si felicitari moderatorilor pentru forum.
O sa-mi refac analiza si probabil o sa te bat din nou la cap cu rezultatele.
Letizia
PS. Am uitat sa adaug referitor la problema mea, nu, se pare ca nu sunt eroziuni/cavitati/ulceratii pe col, sau cel putin vorbele astea infricosatoare nu le-am auzit pana acum, nici de la doctorita (singura de fapt) care mi-a propus cauterizarea, doar inflamatie/eritem, iar la ultima consultatie mi s-a spus ca poate fi din cauza candidozei. Este posibil sa aiba si o cauza pur hormonala?
Multumesc,
Letizia
Letizia,
Pentru "urecheala" nu trebuie sa-mi multumesti, asta a fost partea care mi-a creat cea mai mare placere... :)))))
De ce Nizoral si nu Diflucan? Nu-ti pot spune cu certitudine, alegerea depinde de experienta cu cele doua antifungice a fiecarui medic in parte. Oricum, Diflucanul (al naibii e scump, dar, trebuie sa recunosc, la fel de eficient) este tratament zis "de unica administrare". Adica iei o capsula de 0,150g si ai scapat de candidoza vaginala! Sesizeaza, rogu-te, expresia <<zis "de unica administrare">>. Lasand la o parte faptul ca nu orice pacienta isi poate permite acea "unica doza", exista posibilitatea nu tocmai neglijabila ca la sfarsitul tratamentului Candida sa apara totusi in secretia vaginala. Ceea ce implica repetarea terapiei. Mie mi s-a intamplat destul de rar acest lucru, utilizand Diflucan in asociere cu antifungice administrate local (intravaginal) si tratamentul concomitent al partenerului sexual. Dar s-a intamplat. Ca este vina medicamentului, a pacientei sau a partenerului nu pot spune. Important este ca pacientele in cauza au ramas cu impresia ca au aruncat banii pe fereastra. Nizoralul, pe de alta parte, presupune un tratament mai indelungat. Si nu la fel de scump. Mai mult, cu risc semnificativ mai mic de remanenta a ciupercii in vagina. Practic, cred ca ineficienta (sau eficienta limitata, ca si fim corecti) a tratamentelor pe care le-ai urmat de-a lungul timpului a constituit factorul de decizie: medicul tau a preferat un tratament de durata medie unuia de unica administrare, in vederea incrementarii sanselor de a obtine un rezultat favorabil.
Oricum, in momentul de fata exista pe piata mai multe preparate echivalente (cel putin teoretic) Diflucanului fabricat de Pfizer. Krka ofera Diflazon, la aproape jumatate din pretul Diflucanului si cu eficacitate comparabila. Ranbaxy a iesit de curand pe piata cu Flucoric, ceva mai ieftin decat Diflazonul si cu care deocamdata nu am suficienta experienta pt a avea o parere (dar produsele Ranbaxy sunt fara exceptie minunate!). Si, in fine, exista peparatul arhi-NEcunoscutelor "Laboratoare VIM" din Romania, care sub numele comercial de Flucovim costa o nimica toata: cam 70kROL capsula de 0,150 (adica 1/10 din pretul Diflucanului american). Lasand deoparte faptul ca o vreme nici nu a fost de gasit decat in listele de compensari ale medicamentelor (evident, ca produs de referinta, datorita pretului derizoriu), personal NU folosesc acest preparat datorita numarului semnificativ de esecuri terapeutice. Chiar administrand doua capsule de 0,150 la interval de 3 zile, asociat cu tratament antifungic local, aproape 50% din paciente prezentau inca ciuperca intravaginal la o saptamana dupa incheierea terapiei generale.
In legatura cu durata terapiei, nu-ti pot spune mare lucru. Ea este cu atat mai lunga cu cat afectiunea este mai veche si cu cat nu respecti cu strictete regulile si intervalele impuse de medic. In "topul" meu exista o pacienta la care am luptat 9 luni cu diferite infectii vaginale succesive. Dar pana la urma s-a rezolvat si in cazul respectiv.
Aspectul pseudoinflamator al colului uterin poate fi determinat de dezechilibre hormonale, dar rezultatele detaliate ale testului Babes-Papanicolau fac diferentierea aproape intotdeauna.
Si in final, portiunea off-topic (care, dupa cum vezi, nu duce neaparat la "exmatriculare"). Nu este aproape nici un efort in a raspunde primei parti a precedentului tau mesaj. Ideea era simpla: ai o tehnica de "periaj" atat de fina incat era cat pe ce sa reusesti sa-mi gadili orgoliul!!! Orgoliu oricum hipertrofic, te asigur! Buba cea mare e ca totusi n-ai reusit (sāc!). Fapt pt care, cu toata modestia ce ma caracterizeaza (LOL), trebuie sa ma felicit (cu imbratisari si pupaturi)!!! Iar tu trebuie sa marchezi un esec (unul din putinele, presupun...) si sa mai lucrezi la detalii :)))
arian spune:
quote:
Originally posted by Yasmin
ok, arian, hai sa imi permit si eu o intrebare, asta pt ca momentan am ramas fara ginecolog, deci nu am cui da un tel, si pana imi caut pe cineva nou si de incredere...
de 4 luni incoace am ciclul lunar foarte abundent dar dureaza doar 3 zile. la 2 zile dupa ce nu mai e deloc, reapare o sangerare mai...ciudata coloristic si dpdv al consistentei. e mult mai inchis la culoare si nu atat de lichid. dureaza cam o zi si iar trece. peste alte 2 zile, revine, si mai maro, si mai uscat, de data asta ajunge sa arate ca niste cojitze care se desprind de pe o rana.
mic istoric: am 24 ani, am nascut in august 2003, mi-a revenit ciclul menstrual in oct 2003. Intotdeauna a fost extrem de dureros, dupa ce am nascut in continuare dureros, dar pot functiona totusi. Inainte de sarcina foloseam anticonceptionale, acum nu.
scuze pt vocabularul neacademic, am incercat sa descriu cat mai bine ce mi se intampla, incerc sa nu cad in ridicol fata de dragii mei 'conforumisti'
o zi insorita
OK, Yasmin,
In primul rand da-mi voie sa-ti multumesc pt amabilitatea de a-mi cere opinia doar asa, pt ca nu este nimeni altcineva disponibil prin preajma! Sunt mai mult decat flatat!
Sangele pierdut dupa perioada de "pauza" menstruala este sange retinut in cavitatea uterina pe tot parcursul perioadei de absenta a oricarei scurgeri. Aspectul poate sa nu aiba nici o conotatie patologica. Aparitia brusca a acestei manifestari impune insa efectuarea unui control de specialitate. In mod uzual asemenea modificari ale fluxului menstrual apar fie drept urmare a unei forme de sindrom inflamator pelvin (endometrita, anexita), fie datorita unu dezechilibru hormonal minim. Pt a se putea diferentia cele doua entitati, trebuie sa fii examinata de un ginecolog si in functie de datele examenului fizic se va stabili daca trebuie sa faci alte investigatii sau vei fi trecuta pe o schema terapeutica imediata. Din descrierea ta inclin sa cred ca este vorba de un dezechilibru hormonal (cel mai probabil un hiperestrogenism relativ), dar nu pot fi catusi de putin sigur. Daca sub pilule contraceptive manifestarea descrisa dispare, ai confirmarea acestei supozitii.
In privinta vocabularului, nu cred ca ai identificat citate academice in acest topic, cel putin in ultima vreme, asa ca scuzele prezentate chiar nu sunt necesare! Pe mine unul nu ma deranjeaza decat greselile de ortografie :)
arian spune:
quote:
Originally posted by salomea
Domnule doctor,
Problema mea pare a fi o gluma pe langa cele pe care le descriu fetele pe site, da m-as bucura foarte tare daca ati gasi timp sa-mi raspundeti si mie la o chestiune. Incerc de 7 luni fara succes sa raman insarcinata (am 29 de ani) in conditiile in care nu stiu sa fi avut vreo problema de sanatate deosebita pana acum. Luna urmatoare intentionez sa merg la doctor pentru analize, dar intre timp (ieri si azi)constat niste dureri scurte si foarte ascutite (ca niste junghiuri)la nivelul ovarelor (plus partea inferioara a abdomenului). Mentionez ca sunt spre sfarasitul ciclului (care e neregulat)si ca nu am avut niciodata dureri nici in preajma nici in timpul mestruatiei.
Poate are vreo legatura si faptul ca la inceputul acestui ciclu am facut tratament cu Polidin timp de 5 zile (recomandat de o prietena).
Sper ca acest subiect nu va va retine foarte mult din timpul dmneavoastra. Multumesc mult anticipat.
salomea
Salomea,
Durerile pe care le acuzi nu au in mod cert nici o legatura cu terapia cu Polidin. Oricum, faptul ca ai urmat un tratament medical injectabil (spre norocul tau, de data asta, inofensiv) la sfatul unei prietene este mai mult decat inacceptabil: din punctul meu de vedere este revoltator!
Durerile respective pot fi total independente de aparatul genital, dar pot fi si reflectarea unei anexite sau metroanexite incipiente. Deci este cazul sa fii vazuta de un medic. Ti-as recomanda sa treci mai intai pe la medicul de familie, care te poate orienta, in urma unui examen fizic general, spre specialitatea in competenta careia vor parea a intra tulburarile de care te plangi.
arian spune:
quote:
Originally posted by LICUTA1
Multumesc mult pentru raspunsul dat( cu papilomatoza cervicala)
In timp ce medicul meu analiza de ce sa ne apucam mai intai 1-de problema infertilitatii, sau 2 de col-papilomatoza cervicala, a apus ceva de un tratament se se aplica cu ajutorul tampoanelor OB, si pe urma a revenit spunand ca ne concentram asupra inferilitatii mai intai, dupa au urmat HSG,laparocopie, stimulari.
Sunt foarte derutata, zilele trecute am facut si un examen Papanicolau -la recomandarea dr. il fac odata la 6 luni (nu am inca rezultatul) si medicul de la cabinetul de acolo mi-a spus ca se poate sa nu raman insarcinata din cauza problemelor de col, si ca uneori si un polip poate fi o cauza a inferilitatii.
Va rog mult sa ma lamuriti referitor la papilomatoza cervicala
1-care sunt riscurile (pentru mine si pentru copil)
2-tratamentul ar fi complicat si de durata(ma apropii de 37ani)?
3-aceasta poate fi o cauza a infertilitatii mele?
4-este posibil ca sarcina avuta sa se fi oprit in evolutie din acest motiv?
Legat de sarcina a fost si acolo ceva ciudat, eu aveam CM foarte lungi 35-40zile, in ziua 38 -test de sarcina negativ, si am facut si un ecograf (vaginal) in care enometrul era de 11mm si nici un folicul, pentru ca urma sa īncep o noua stimulare.
Pentru declansarea CM am facut 6 fiole de progesteron, si cand dupa 1 sapt. am repetat testul era -pozitiv-sarcina.
Din acel moment am inceput sa iau Utrogestan 3/zi + eco. vaginal si betaHCG -saptamanal, pana in sapt a 8-a (cu aproximatie-presupunand ca am avut ovulatia in per.28-32 a CM)cand sa oprit in evolutie.
Saptamana viitoare trebuie sa ma duc la medic si nu stiu ce sa fac.
Sa-i reamintesc de problema legata biopsia de col si sa-l rog sa inceram sa rezolvam aceasa problema mai intai(cu riscul de a se supara)?.
Imi dorec foarte mult un copil, dar as dori ca totul sa fie bine atat pentru el cat si pentru mine.
Va multumesc mult, si va rog sa-mi scuzati exprimarea si incoerenta uneori, dar sunt foarte bulversata, hotararea trebuie sa o iau eu, si sfaturile dumneavastra ma ajuta foarte mult.
Ce pacat ca Bucurestiul este asa de departare!
Licuta
Licuta,
Medicul de laborator a avut perfecta dreptate in cele ce ti le-a spus. Pe puncte, dupa cum ai intrebat:
1. riscul major pt tine este declansarea unui proces malign cervical; pt o eventuala sarcina, infectarea cu papilomavirus va duce la oprirea spontana in evolutie si avort.
2. tratamentul poate fi foarte scurt (o electrocauterizare sau cauterizari chimice repetate timp de pana la o luna, la intervale de o spatamana) sau poate dura un timp indefinit daca rezultatele de laborator ulterioare nu arata disparitia leziunilor specifice infectie papilomatoase (caz in care procedurile vor trebui reluate).
3. da, cervicita cu papilomavirus poate constitui indiscutabil cauza de infertilitate feminina.
4. daca initial as fi raspuns ca este destul de improbabil ca infectia papilomavirala a produsului de conceptie sa fi fost cauza avortului, ci mai degraba insuficienta luteala, acum, dupa completarile referitoare la tratamentul urmat pe parcursul sarcinii, inclin sa cred ca totusi infectia mentionata a avut un rol definitoriu; pot exista insa alte 1001 cauze ale unei astfel de situatii si coexistenta cervicitei virale sa fie doar o simpla coincidenta.
Cu riscul de a se supara, redeschide in fata medicului tau discutia referitoare la rezultatul biopsiei de col!
arian spune:
quote:
Originally posted by BellaDonna
Va multumesc foarte mult pt raspunsul primit si foarte folositor.
Am fost la al doilea control medical, iar d-na dr. mi-a prescris o crema intravaginala Estrace, 0.01% 2g o data pe saptamana, si sa folosesc Astroglide, de asemenea mi-a explicat ca e un inceput de menopauza ceea ce pe mine nu prea ma bucura la cei numai 29 ani si faptul ca mai vreau un bebe, am facut al doilea set de analize la sange (si astept rezultatele) si de asemenea mi-a recomandat o procedura Laparoscopic pt endometriosis sau adhesions (sper ca am scris bine) spune ceva ca s-ar putea sa am o rana sau inlature tesutul crescut si ca aceasta procedura ar ajuta la fertilitate. D-vs ce parere aveti de aceasta procedura , nu sant de acord cu tratament anticonceptional si am vorbit si dr. desprea asta am probleme cu varicele, dar ce se poate face pt prevenirea menopauzei, vreau sa specific ca mama mea a intrat la menopauza inaite de 40 ani, si nu vreau sa trec prin starile prin care a trecut ea.
Va multumesc foarte mult pt raspunsul primit si va doresc multa sanatate si fericite
BellaDonna,
Regret, dar nu cunosc medicamentele ce ti-au fost prescrise.
Laparoscopia pt indepartarea focarelor de endometrioza este o modalitate terapeutica moderna si foarte eficienta. Cum endometrioza reprezinta o cauza majora de infertilitate, daca o asemenea boala ti-a fost diagnosticata, tratamentul este indispensabil pt a avea sanse de a-ti recapata fertilitatea. Daca interventia laparoscopica este indicatia doctoritei tale, inseamna ca are data clinice, paraclinice si de laborator suficiente peantru a lua o asemenea decizie si drept urmare trebuie sa o respecti.
Prevenirea menopauzei nu se poate face, din pacate, decat daca insuficienta ovariana este secundara unei insuficiente secretii de FSH la nivel hipofizar. Altfel, simularea unor cicluri menstruale este tot ce se poate face si presupune administrarea unor preparate hormonale sub forma de pilule zilnice (foarte asemanatoare contraceptivelor). Menstruatia va aparea cu regularitate, dar ciclurile menstruale obtinute pe aceasta cale NU vor fi niciodata ovulatorii (deci NU exista posibilitatea obtinerii unei sarcini pe cai naturale).
arian spune:
quote:
Originally posted by Sorina7
Buna Teo,
Multumesc pentru raspuns. Am reusit sa intru la ginecolog ieri si sunt foarte suparata. Se pare ca acel chist hematic descoperit dupa avort, s-a dublat in 7 zile. Asa ca m-a trecut pe anticonceptionale, Triquilar, pentru 2 luni si apoi sa vedem. Probabil tot luand vit. E, acid folic si alte "bunatati" au fost foarte active ovarele, sau cum de a putut creste asa rapid chistul. Oare anticonceptionalele alea vor tine sub control si acele mici fibroame ? Apropo, fibroamele sunt intramurale, asta spune ceva de pozitie, daca sunt cumva pozitionate cum ai spus tu ?
La mine supararea cea mare este varsta (37 ani), si as vrea sa aflu si opinia ta, daca totusi mai are rost la varsta asta sa ma gandesc la un al doilea copil, sau sa imi vad de treaba si sa astept nepotii. Ca daca mai iau si anticonceptionale si mai astept nu stiu cat pana raman gravida, ajung imediat la 38. Nu e periculoasa varsta asta deja pentru facut copii ? Mai ales ca sunt si anemica, lipsa de calciu. E drept ca le tratez. Deci nu as vrea sa fiu absurda.
Multumesc mult si numai bine !
Sorina
Sorina,
Chisturile hematice cresc repede in dimensiuni imediat dupa aparitia lor. Daca cresterea nu are drept efect imediat spargerea chistului, ulterior se mentin la dimensiunile dobandite in primele saptamani vreme indelungata. Deci constatarea ecografica nu spune altceva decat ca este vorba despre un chist recent. Poti inghiti toate vitaminele pamantului fara grija, evolutia chiturilor ovarie nu va fi influentata cu nimic.
Anticonceptionalele tin sub control o fibromatoza uterina doar daca sunt astfel compuse incat sa fie monofazice, cu cantitati foarte mici de estrogeni (sau chiar deloc). Majoritatea contraceptivelor de pe piata sunt monofazice (adica toate pilulele au aceeasi compozitie hormonala). Din pacate Triquilar NU intra in aceasta categorie. Desi este un contraceptiv exceptional pt pacientele fara probleme genitale si un medicament foarte util in ovarul micropolichistic, fiind trifazic "biciuieste" fibromatoza pe parcursul primei parti a ciclului menstrual produs, datorita continutului preponderent estrogenic al primelor pilule din folie.
Dupa cum ai intuit, "intramural" inseamna "in perete", deci este intr-adevar o precizare a pozitiei fibromului in raport cu peretele muscular uterin. Fibroamele intramurale pot determina sangerari, dar acest lucru se petrece mai rar si la dimensiuni in general superioare celor doi noduli evidentiati in cazul tau.
Varsta peste 37 ani va situa automat o sarcina in categoria celor cu risc crescut. Aceasta nu inseamna nicidecum ca o astfel de sarcina nu are suficiente sanse de a fi dusa pana la termen, iar fatul sa fie in perfecta stare. Deci decizia iti apartine in totalitate. Nu imi pot permite nici macar sa-ti sugerez o anumita atitudine. Oricum, anemia si hipocalcemia din prezent nu pot constitui factori in aceasta decizie - sunt usor corectabile.
arian spune:
quote:
Originally posted by gabid
Ce se intampla dac estradiolul este fff mic,adica 0.9 si celelalte analize hgormonale sunt normale.De ce foliculii nu ajung la maturitate in timp optim?Ce pot face?
Gabi si Moni cea obraznicuta.
Valorile aproape nule ale estradiolului tradeaza o insuficienta ovariana. In context, este absolut imposibil ca restul analizelor hormonale sa fie normale. Valorile FSH vor da indicatii cu privire la nivelul disfunctiei hormonale (ovar sau hipofiza). In conditiile in care toata prezentarea cazului tau are mai putin de 20 cuvinte, intrebarile din final ridica pretentii mult exagerate. Ca sa poti beneficia de o explicatie medicala valida trebuie sa depui macar minimul efort de a contura cat de cat cazul. Daca eu ti-as spune: "Naveta spatiala americana a explodat pt ca s-a supraincalzit", si apoi te-as intreba "De ce se supraincalzete o naveta spatiala? Ce putem face pt a preveni supraincalzirea?" ce ai raspunde? Fie ceva similar celor scrise de mine mai sus, fie un volum de cel putin 100 pagini... Cum pana in prezent nu am scris carti decat pt bani si puncte de evaluare, nu ramane decat varianta de aici... Poate te decizi sa revii cu un mesaj-intrebare lamuritor.
arian spune:
quote:
Originally posted by BellaDonna
Va multumesc pt rasunsul primit, (eu sant cu inceputul de menopauza)
medicamenttele prescrise de dr. descrise inamanunt
-ESTRACE cream , estradiol vaginal cream,USP,0.01%
-Astroglide, lubifiant vaginal ,
va multumesc foarte mult si am sa consider tratamentul laparoscopic, de asemenea am sa va tin la curent cu rezultatele tratamentului.
BellaDonna,
Multumesc pt informatiile referitoare la cele doua produse. Te rog insa sa nu te superi daca nu voi face efortul de a memora numele si compozitia acestora, dar mi se pare pare un demers cu utilitate limitata. Pana cand voi ajunge sa practic in SUA in mod sigur preparatele in cauza nu vor mai fi pe piata. Si asta din simplul motiv ca asa ceva se poate intampla doar intr-o viata ulterioara a subsemnatului :))
Succes!
arian spune:
quote:
Originally posted by letizia
Buna dimineata,
Multumesc foarte mult pentru detaliile legate de antifungice, marturisesc sincer ca atatea amanunte n-am primit niciodata in cabinetul unui medic (poate cu o exceptie, sau doua...)si ma opresc aici cu "marturisirile", altfel iar ma acuzi de periaj (nu mai poate omul sa fie sincer in ziua de azi...)!
Teama mea este ca din cauza tratamentului insuficient, sa nu se fi selectat vreo tulpina rezistenta la dozele obisnuite de antifungice, si sa trag acum ponoasele cu scheme complicate si indelungate de tratament (9 luni????). Dar sa nu ma alarmez inutil pana nu repet analiza, zilele astea.
Si pentru ca ai revenit la testul Pap, legat de problema colului, cel mai bine este sa-ti scriu rezultatele, poate ai timp sa-ti arunci un ochi si sa-ti spui parerea, multumesc anticipat:
1.Celule epiteliale pavimentoase:
a) superficiale: frecvente, dispuse in placarde mici si mari, diskarioze NU, ASCUS (?), NU.
b)intermediare: relativ frecvente, dispuse in placarde mici si mari, diskarioze NU, ASCUS NU.
c) Parabazale, bazale, NU.
2. Celule epiteliale cilindrice (endocervicale): rare, cu dispozitie izolata, diskarioze NU, AGUS NU.
3. Polimorfonucleare: frecvente
4. Hematii: NU
5. Flora microbiana: coci, bacili, in cantitate moderata, alte tipuri:NU
CONCLUZIE: CII tip inflamator
Letizia,
Din cate vad eu in rezultatul transcris de tine, toate sunt bune si frumoase, cu exceptia unui oarecare dismicrobism vaginal (cocii si bacilii in cantitate moderata). Nu vad nici o referire la umbrele nucleare (nu ai scris tot continutul buletinului de analiza?). Daca nici acestea nu exista, sincer nu prea vad de ce tipul Pap e II si nu I. Aspectul acesta este de mica importanta. Ce am cautat in zadar a fost referirea la Candida. Atata timp cat nu se pomeneste nimic despre spori sau micelii, e de presupus ca acestea nu exista. Deci nici urma de candidoza vaginala! Ce tratezi tu de fapt cu Nizoral, atunci??? (Si... err... de ce mi-am batut eu gura - sau degetele, ma rog - in mesajul precedent???). Asta ar fi "third opinion" la Pap test, cred :)
quote:
"Si in final, portiunea off-topic (care, dupa cum vezi, nu duce neaparat la "exmatriculare"). Nu este aproape nici un efort in a raspunde primei parti a precedentului tau mesaj. Ideea era simpla: ai o tehnica de "periaj" atat de fina incat era cat pe ce sa reusesti sa-mi gadili orgoliul!!! Orgoliu oricum hipertrofic, te asigur! Buba cea mare e ca totusi n-ai reusit (sāc!). "
Revenind la periaj, daca-mi permiti o remarca mica si inofensiva, eu cred ca dimpotriva, tu ai dezvoltat in timp o tehnica aproape cocheta de a accepta un compliment, atat de fina, incat era intr-adevar sa ma pacalesti ca n-am reusit sa-ti gadil deloc orgoliul(2 x sac!).
Err... si chiar n-am reusit sa te pacalesc deloc-deloc?!?!?
quote:
"Iar tu trebuie sa marchezi un esec (unul din putinele, presupun...) si sa mai lucrezi la detalii :)))"
Iar eu iti sugerez cat se poate de sincer sa-ti extinzi aria de expertiza de la ginecologie, la psihologie feminina, pentru ca...te pricepi. Spre deosebire de barbati, femeile adora sa vorbeasca despre problemele lor, iar sub protectia anonimatului, lucrurile devin chiar mai simple; asta-i un alt motiv pentru care infiintarea acestui forum a fost o idee foarte buna si cred ca discutiile care deviaza un pic "off topic" fac parte din terapie si n-ar trebui sa fie complet descurajate de moderatori (de altfel vad ca nici nu sunt). Am inceput sa trancanesc cam mult si nu vreau sa abuzez de rabdarea ta.
Multumesc pentru lamuriri, raman recunoscatoare pentru a second opinion la testul Pap si intre timp, mai lucrez la "detalii".
Letizia
Fara a dori sa supar pe nimeni, psihologia este o verisoara mai micuta si muuuuult mai saracuta a psihiatriei. Drept care nici macar nu este considerata disciplina medicala. Inainte de a decide ca vreau sa fac obstetrica, am fost ferm convins ca voi face psihiatrie. Sincer, si in momentul de fata psihiatria mi se pare cea mai fascinanta parte a medicinei. Oricum, chiar cu riscul de a te dezamagi, nu voi da curs indemnului tau. Si asta pt ca incepand de la anul am de gand sa fac (tine-te bine!!!) dreptul!!! Ei bine, da: eu, mai toate fotomodelele si ofiterii de politie :))) De ce alegerea asta? Simplu: avand contact direct cu cei ce vor deveni medici in viitorul apropiat, mi-am dat seama ca spetele medicale vor deveni in cca 5 ani o chestiune la ordinea zilei prin tribunale, iar nu mari exceptii, asa cum sunt in momentul de fata. Pregatire medicala am, o dragoste prea mare pt doftori nu nutresc, tot ce-mi mai trebuie este o diploma in drept pt a putea deveni avocat in spete medicale. Si-atunci sa te tii!!!