555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Milia

Arian, inainte de a-ti scrie din nou, m-am asigurat ca intrebarea mea este (inca) la locul ei... Dar, nu-i nimic. Te intreb mai pe scurt: ce se intampla daca am un polip endometrial si nu iau nici o masura? Nu ma deranjeaza deloc, am doar o usoara hemoragie intermenstruala. Dealtfel, dupa circa un an si jumatate, si aceste simptome au disparut, ceea ce m-a facut sa cred ca problema s-a rezolvat de la sine... Dar se pare ca a aparut acum din nou... Chiar luna aceasta am avut din nou sangerari la mijlocul ciclului. Am 37 de ani (voi implini 38 in octombrie) si am nascut acum mai bine de 11 ani, prin cezariana.

Si inca ceva. Din tonul tau usor caustic si ironic deduc ca ai trecut recent printr-o dezamagire. Daca e asa, imi pare rau pentru tine, totusi, nu face aceeasi greseala pe care o facem probabil toti la un moment dat: daca increderea ti-a fost tradata de o femeie (sau chiar de mai multe, in decursul anilor), nu ne "baga" pe toate in aceeasi oala. Dupa cum nici toti barbatii nu sunt rai, la fel e si cu femeile. Poate ca inca nu ai gasit-o pe cea care ti se potriveste... Iar varsta de 40 de ani nu e prea mult pentru un barbat. Daca erai femeie, ar fi fost ingrijorator, dar pentru un barbat... Incearca, te rog, sa treci peste asta si sa devii ceea ce esti cu adevarat, ceea ce ai fost inainte...
Iti doresc din suflet sa fii fericit!


Polipul endometrial poate sa treaca absolut neobservat. La tine, din cate inteleg, a aparut deja ceea ce este considerata o complicatie a afectiunii: metroragiile. Prin urmare, in cazul tau mai mult decat in cele in care polipul este asimptomatic, este necesara extirparea lui printr-un simplu chiuretaj uterin. Manevra este indicata nu numai pt indepartarea excrescentei si a complicatiilor ei, ci (mai ales, de fapt!) pt prelevarea unor probe din endometrul extras si observarea lor in laboratorul de anatomie patologica. Se poate afla astfel precoce daca tot endometrul este suferind in urma dezechilibrelor hormonale demonstrate de prezenta polipului si se poat lua (tot precoce, lucru foarte important) masurile terapeutice de rigoare.

Milia, in legatura cu partea a doua (desi e off-topic... grrrrrr). Ma omoara faptul ca intelegi mai mult decat e cazul . Ma dezarmeaza situatiile in care nu pot avea replica, pt simplul motiv ca ar insemna sa nu iau in considerare faptul ca interlocutorul meu are dreptate, in contra mea. Fapt pt care desfiintez "oala" si prezint scuzele mele celor pe care le-am introdus acolo fara a fi cazul (hehe... asta presupune ca ramane la discretia fiecareia sa considere daca locul sau e in oala sau nu... oare o fi vreuna care sa se arunce singura inapoi???). O singura corectie am, referitor la cele scrise de tine: nu e vorba de o dezamagire, ci de mult mai mult: o revelatie!

Si a propos de urarile de fericire: cineva mi-a scris, candva, un citat (nu am aflat nici pana in ziua de astazi cui ii apartine):"ca ai fost fericit iti dai seama de-abia cand nu mai esti, asa cum recunosti caldura doar dupa ce ai simtit frigul, asa cum recunosti lumina doar dupa ce ai strabatut intunericul, asa cum recunosti durerea doar dupa ce ai cunoscut placerea...". Si mai stiu si un citat biblic: "fericiti cei saraci cu duhul!". Altfel, iti multumesc pt urari!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo draga, sa stii ca ai umor, nimik de zis, tot din stocu vechi, adicatelea d-ala acid, da nu pot zice k ma deranjeaza, am stomacu tare pesemne.

Bun, apartin zici turmei de pe DC, pai daca asta se numeste dupa tine apartenenta....whatever, o fi cum zici, oricum adevarul e relativ, la fel si realitatea, fiecare dupa cum o percepe...

Daca am iesit sau nu sifonata in urma psihanalizarii efectuate riguros de masele largi de oameni, n-am sesizat, nu pt ca nasul meu e prea subtire ca sa se coboare la mirosul pestilential al plebei :)), sau obrazul prea gros, ci pentru simplul fapt ca nu te poate sifona nimeni atata timp cat afectiv nu-l investesti cu ceva, cat n-ai pretentii, asteptari, cat timp esti liber sa fii tu insuti, sa respecti sau nu conventiile. Cel putin asa e in cazul meu. Am sesizat doar cand m-au sifonat cei carora le-am acordat oarece credit....recunosc nu sunt atat de dura cum se amagesc unii. Oi fi eu mai "altfel" dar am totusi si suflet nu numai materie cenusie. . Daca m-am "descoperit" prea tare, asta e, astept avalansa de pietre cu stoicism.

Lia mama, tu numai la asta te-ai gandit in ultimele trei zile??? Si eu care chiar credeam ca-ti incarci bateriile Sincer, ma bucur ca ai ramas aceeasi.

quote:
La cata miscare ma pune asta micu sa fac, n-am eu sanse sa ma rotunjesc, la 4 zile de la nastere aveam minus 11 kile, si sunt pe panta descendenta in continuare. Sunt la 3 kile distanta de greutatea initiala, adicatelea 55 de kg , unde ma gandesc sa stationez altfel voi fi nevoita sa ma inregistrez ca arma alba ambulanta.

Lia, aici nu suntem la matrimoniale. Am inteles mesajul, esti la fel de supla si atragatoare ca si inainte de sarcina! Dar ce spun eu!!! Esti MAI supla!!! WOW!!!

quote:
In incheierea acestui mesaj vreau sa stii ca mi-a trecut jena la uretra, aveai ca de obicei dreptate, era doar chestie de timp, daca mai aveam rabdare trecea fara sa ma agit atat; atele, aveai din nou dreptate, (nici nu ma mai mir macar) sunt din alea verzulii-grii, tarcate.

Mda, am de obicei dreptate. Un har divin, Lia.

quote:
Daca ar fi sa mai nasc vreodata, tot naturel as face-o, m-am decis acu.

Iar bati saua sa priceapa iapa???

quote:
Azi baietelul meu implineste o luna peste putin timp, are ochisorii tot albastrui-metalizati, si se pare ca nu-i prea place sa doarma, e destul de agitat si necesita atentie continua, acapareaza tot timpul meu, vrea in brate, la 5-6 dimineata vrea sa povestim, povesteste doar el la urechea mea, ca eu vad alb/negru de somn, apoi vrea mancare, apoi din nou in brate ca il doare burtica, cred, si tot asa, facem slalom urias printre reprize de tipat, in consecinta sunt obosita si ma intreb de ce nu io fi placand la varsta lui sa doarma mai mult, ieri n-a dormit toata ziua decat vreo 15 minute. Ma face sa intru la ganduri si sa-l chem totusi pe pediatru sa-l mai vada. E drept ca pana acum a evoluat fizic bine, insa nu stiu unde ne va duce faptul ca doarme prea putin, dupa parerea mea.

Nu ma pricep catusi de putin la nou-nascuti, dar oricum stiu ca dorm mai toata ziua. Agitatia si lipsa somnului sunt, conform infimei particele de pediatrie pe care am studiat-o, semne de suferinta. Daca nu exagerezi in cele scrise mai sus, cred ca ar fi cazul sa te adresezi unui pediatru...

quote:
Multa sanatate si s-auzim de bine, mersi pentru rasunsuri si suport :)

lia




Domnule, toate aveti ceva cu sanatatea mea?!?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.

asta fiind spusa, pot sa traiesc si-n padure, da nu trebe sa-nvat neaparat sa urlu ca lupii sau sa ragai ca porky. trebuie-n doar sa am grija la cine stau cu spatele, si ce atitudine adopt, in rest ....




Da, Lia, e exact asa cum zici tu, numai linisteste-te! Adica incearca sa iei o atitudine considerabil mai calma fata de subsemnat... Am glumit mai devreme, in ultima instanta nu a fost decat un joc de cuvinte cel cu "psihologia maselor"...

SI VEZI CA ESTI OFF-TOPIC !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by arian
Milia, in legatura cu partea a doua (desi e off-topic... grrrrrr). Ma omoara faptul ca intelegi mai mult decat e cazul . Ma dezarmeaza situatiile in care nu pot avea replica, pt simplul motiv ca ar insemna sa nu iau in considerare faptul ca interlocutorul meu are dreptate, in contra mea. Fapt pt care desfiintez "oala" si prezint scuzele mele celor pe care le-am introdus acolo fara a fi cazul (hehe... asta presupune ca ramane la discretia fiecareia sa considere daca locul sau e in oala sau nu... oare o fi vreuna care sa se arunce singura inapoi???). O singura corectie am, referitor la cele scrise de tine: nu e vorba de o dezamagire, ci de mult mai mult: o revelatie!



Multumesc pentru raspuns! Si (off topic), referitor la partea a doua, imi pare bine sa vad ca ti-ai revenit! Acuma ai inceput sa mai semeni cu tine! Adica umor fin, subtil, nu umor negru! Te pup si sa stii ca urmaresc tot timpul acest topic, tot ce se scrie aici e foarte interesant, am mult de invatat! Si imi face placere sa citesc uneori fie si numai pentru umorul impletit printre "frazele stiintifice"... Genul de umor care-mi place, care ma amuza cu adevarat... Numai bine iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

e suficient ca m-ai poftit o data la intrebari si hop am apaut din nou. De data asta nu e vorba despre mine, ci despre o prietena buna care, dupa 2 sarcini pierdute (la 3 luni), a reusit sa duca a treia sarcina pana aproape de termen (cu Utrogestan), numai ca a nascut prin cezariana un copil mort. Cauza pare a fi o hemoragie mare ca urmare a ruperii placentei. Chiar a fost in mare pericol din acest motiv. A doua zi dupa cezariana a fost din nou operata din cauza unui cheag de sange.
Nu inteleg care ar putea fi cauza atator complicatii pe care le-a avut, crezi ca e o problema genetica ? Cat timp trebuie sa astepte pana la o noua sarcina si oare riscul la a doua sarcina nu este mai mare decat prima oara ?
Multumesc,
Maria


Maria,

Este imposibil de apreciat de la distanta cauza problemelor pe care le-a avut (si continua sa le aiba, aparent) prietena ta. O implicare genetica imi pare putin probabila. Oricum, insuficienta secretorie placentara care aparent a dus la pierderea primelor doua sarcini si apoplexia utero-placentara pe care imi pare ca o descrii in legatura cu cea de-a treia sarcina duc la ideea unui defect in formarea, dezvoltarea si maturarea placentei. Evident, acestea sunt aspecte dificil de urmarit si investigat si necesita atentia extinsa a unui ginecolog si posibil a altor specialisti. Regret ca nu pot sa-ti ofer posibilitatea elucidarii problemei in discutie, dar efectiv imi ceri imposibilul...

Timpul minim necesar pana la o noua sarcina in urma interventiei chirurgicale este dependent de manopera efectuata si de situatia locala constatata intraoperator, prin urmare singurul capabil a oferi o astfel de indicatie este medicul operator. Oricum, perioada respectiva nu poate fi mai mica de 6 luni.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Buna Teo,

am fost cat se poate de off-topic, recunosc, scuze pentru incalcarea regulilor, la mine asta a devenit ceva tare natural, da o sa fiu mai atenta.Cel putin pot incerca.

In situatia mea nu prea am cum sa fiu linistita, oricat as incerca si oricat de mult as adora acea stare. Azi il duc pe asta micu la ecografie abdominala si transfontanelara.La pediatru am fost si n-a vazut nimic ciudat in afara de colici puternice, a crescut intr-o luna 6 cm in lungime (acum are 58 cm) si un kilogram in greutate (4900 gr). Stiu ca nu e domeniul tau pediatria, nici nu stiu de ce-ti consum timpul cu asa informatii, nu mai vorbesc de spatiul de
pe forum.

Ma intreb la cate saptamani dupa nastere se instaleaza prima menstruatie, dat fiind faptul ca nu prea pot spune ca alaptez, nu am lapte suficient, am tot incercat tot felul de remedii insa nu am reusit nimic in acest sens, sunt mai mult pe post de suzeta gigant, din nefericire.

sanatatea e cea mai de pret pt oricine, de aia ti-am urat sa te bucuri din plin de ea :) restul vin de la sine, natural

lia





Lia mama,

Menstruatia nu reapare atata timp cat alaptezi (la modul ideal - in realitate nu rareori apar menstruatii chiar si pe parcursul alaptarii). Prin "alaptare" insa nu trebuie inteles in cazul de fata procesul de transer a unei cantitati de lapte catre copil - acesta nu are nici o relevanta. Ceea ce are legatura cu menstruatia este de fapt stimularea mecanica a regiunii mamelonare de catre sugar, in cursul suptului (sau a efortului chiar ineficient de supt). Aceasta stimulare determina descarcarea unor impulsuri nervoase care la nivel hipotalamo-hipofizar au drept consecinta cresterea secretiei de prolactina (PRL). PRL deversata in sange are pe de o parte rol de stimulare a lactatiei iar pe de alta parte inhibarea ciclurilor functionale genitale. Lipsa acestor cicluri implica evident si absenta menstruatiei.

Prin urmare, simplul fapt ca esti, dupa cum spui tu, pe "post de suzeta gigant" este suficient pentru a impiedica aparitia menstruatiilor, chiar daca tesutul glandular (secretor) mamar nu raspunde tocmai bine stimularii prolactinice (deci nu prea ai lapte).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ellina

Buna Arian,

Uite ma chinuie si pe mine niste probleme de sterilitate si am niste analize pe care nu stiu prea bine sa le interpretez. Defapt as vrea sa-ti spun situatia mea si sa-ti cer parerea.

De 6 luni incerc cu sotul meu sa raman insarcinata, luna trecuta si luna asta am facut tratament cu Clostilbegyt. Acum sunt in ziua 26 si am un ciclu de 31 zile.

In ziua 22 mi-am facut analiza progesteron si mi-a iesit 6.1 ng/ml.
In ziua 16 mi-am facut o ecografie si dr. mi-a spus ca am o formatiune lichidiana septata de 33/29mm interpretand ca ar fi doi foliculi lipiti. Iar ovarul drept avea dimensiunea de 34.6/32.1mm

Astazi, in ziua 26 am mai facut o ecografie endo-vaginala si am urmatoarele rezultate: ovar drept 52/38mm cu doua imagini hipoecogene cu diametrul de 11.23mm si lichid in Douglas 22mm. Endometrul de 8mm. Mi-a spus ca acele imagini hipoecogene ar arata ca un corpus luteum de parca ar fi fost ovulatia ieri.

Eu personal sunt putin confuza...sper sa nu se intample acelasi lucru si cu tine cand citesti acest mail :)

Intrebarea la care mi-as dori foarte mult sa primesc un raspuns pozitiv este se poate sa fiu insarcinata? Deja mi s-au marit sanii si fac pipi des, la 30 min dupa ce beau un lichid.:)

Dar problema e, daca sunt insarcinata nu am progesteronul prea mic, adica 6.1ng/ml in ziua 22? Mi-e frica sa nu fiu insarcinata si sa pierd sarcina inainte sa-mi dau seama.

Multumesc.


Elena


Elena,

Intrebarea pe care o pui este prematura. Presupunand ca ovulatia a avut loc in ziua 15-16, este imposibil de precizat in ziua 26 daca s-a produs fecundatia sau nu. Si cum "a fi insarcinata" mai presupune si migrarea si cuibarirea oului fecundat in cavitatea uterina, NIMENI nu iti poate da un raspuns ACUM.

Ca urinezi des si mai ales dupa ingestia de lichide nu este un semn de sarcina. Mai in gluma, mai in serios, si eu urinez des si nu sunt gravid: pur si simplu am ceva probleme cu prostata . Serios acum, nu iti ramane altceva de facut decat sa astepti inca macar o saptamana si sa faci un simplu test de sarcina.

Nivelurile semnificativ reduse ale progesteronului in ziua 22 ar indica ABSENTA ovulatiei in cadrul ciclului urmarit. Fara ovulatie nu poate exista sarcina (in cazul de fata). Daca cele doua formatiuni hipoecogene evidentiate ecografic erau sau nu corp galben recent constituit ar fi putut fi probat prin completarea ecografiei simple cu un examen Doppler-ultrasonografic: corpul galben are o imagine caracteristica greu de confundat cu altceva. Aceasta investigatie poate fi facuta si acum: daca este o sarcina, corpul galben persista si va fi vizibil; daca nu, corpul galben isi inceteaza activitatea si imaginea Doppler specifica nu mai poate fi identificata. Modalitate de diagnostic destul de laborioasa si nicidecum infailibila. Prin urmare, tot testul de sarcina (din urina) ramane modalitatea cea mai facila de a da un raspuns framantarilor tale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Fanta


Teo, Eu sunt cea cu miomectomia (nodul fibromatos intramural si submucos (5 cm diam.)langa trompa dreapta ciupita si cusuta). Dr.meu este in c.o. si imi permit sa apelez la bunavointa ta de a-mi spune cate ceva despre infiltratie. In afara de faptul ca aceasta interventie trebuie facuta pentru a evita riscul de infundare a trompei (daca am inteles eu bine) nu stiu nimic altceva. Se face anestezie? Este dureros? Cate infiltratii trebuiesc facute?... Te rog mult, caci sunt in ceata.
Mii de multumiri pentru raspunsuri.
F.


F.,

Ai inteles corect, procedura mentionata (instilatii tubare) este binevenita pt a preintampina obstructia tubara in urma interventiei suferite. Instilatia propriu-zisa consta in injectarea unei solutii lichide prin canalul cervical si cavitatea uterina in tube. Nu pot spune ca este o procedura indolora, dar intensitatea senzatiilor dureroase depinde in mare masura de pragul tau propriu de sensibilitate la durere. Anestezia (locala) nu este absolut necesara, iar unii considera ca este chiar contraindicata, modificand tranzitor parametrii functionali utero-tubari. Numarul de instilatii variaza dupa caz si dupa medic: eu obisnuiesc sa aplic trei asemenea proceduri succesiv, la diferite intervale de timp. Chiar daca nu am imprastiat cu desavarsire ceata in care ziceai ca te afli, sper ca am reusit macar s-o mai "raresc" cat de cat :). Oricum, este bine sa te duci si sa soliciti detalii de la propriul tau medic curant: comunicarea cu acesta este de maxima importanta pe parcursul oricarui tratament.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Mercedes

Buna ziua
Pe scut situatia mea este urmatoarea
am 34 de ani o nastere si o sarcina oprita in evolutie iulie 2003
Am fost diagnosticata in iulie 2004 cu uter structura fibromiomatoasa, ovar dr. 88/17 mm cu foliculi prezenti si ovar stang 29/33 mm foliculi prezenti( a 19-a zi de la prima zi de ciclu).
In ziua 21 a CM progesteronul imi este de 24ng/ml.
1.Ce reprezinta diferentele de dimensiuni dintre ovare, care este de fapt marimea lor normala?
2. Avand in vedere ca nivelul progesteronului se incadreaza in limitele normale ce analize imi recomandati pentru a depista de ce nu raman insarcinata
Multumesc
Mercedes



Mercedes,

In general ovarele normale au dimensiuni de cca 10mm grosime, 20mm latime si 30mm lungime. Chisturile ovariene (sau orice alte tumori), inflamatiile repetate si/sau incorect /incomplet tratate, sarcinile, etc duc la cresterea dimensiunilor de mai sus. Rareori ambele ovare au aceleasi dimensiuni. In cazul tau insa, ovarul de aproape 9cm nu are un aspect catusi de putin normal. In plus, evidentierea ecografica a unor formatiuni aparent lichidiene la nivelul ovarelor la 5 zile dupa momentul presupusei ovulatii pune problema daca ele sunt foliculi cavitari atretici (adica pe cale de involutie) sau chisturi ovariene. Diferenta o poate face o ecografie la sfarsitul ciclului menstrual (deci imediat inainte de menstruatie): in acest moment atrezia foliculilor nematurati este in mod normal finalizata (deci nu mai pot aparea ca formatiuni lichidiene ovariene).

A doua intrebare, referitoare la calea de urmat in investigarea unei infertilitati de cuplu, nu poate primi reaspuns aici. Aceasta pentru simplul motiv ca infertilitatea cunoaste atatea variabile incat este absolut imposibil a stabili la distanta ce si cum este de facut. Examinarile, explorarile si investigatiile impicate de un asemenea subiect sunt numeroase, ample si mai ales particularizate fiecarui caz in parte. Prin urmare nu poti obtine raspunsuri valide decat adresandu-te direct (Adica in persoana) unui ginecolog. Acesta va vorbi cu tine, iti va afla istoricul obstetrical si ginecologic, eventualele afectiuni asociate, factori de risc si predispozanti, etc, si mai ales va avea posibilitatea sa te examineze fizic. Oricum, orice investigatie a infertilitatii cuplului trebuie sa inceapa cu eliminarea factorului masculin: aceasta inseamna ca va trebui sa-ti pregatesti partenerul sexual in vederea efectuarii unei spermograme chiar la debutul investigatiilor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Fabya

Buna Arian,merci de privat ....am facut test de sarcina (urina) si a iesit Negativ,dar am o intrziere de 5 zile pina in momentul de fatza.........ori cum mai astept si eventula mai repet test-ul,dar sunt sigura ca e cu....bebe ,stiu ma cunosc destul de bine....decit ca nu a iesit in test,sa mai intaimplat la mine sa apara dupa 10 zile intirzie in urina pozitiv.
Numai bine si multe salutari.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos



Fabya,

Repeta testul de sarcina la interval de o saptamana, preferabil cu prima urina de dimineata. Si urmeaza intocmai indicatiile de pe pliculetul sau prospectul testului. Sa-ti urez succes sau bafta???


Mergi la inceput