555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by adirina

Buna! Sunt insarcinata in luna a doua si tocmai mi-am facut analizele obligatorii. Intrucat medicul meu ginecolog este in concediu pana pe 20 sept., rog pe cineva sa imi explice cat de "urat" este de fapt rezultatul testului Babes-Papanicolaou care suna astfel:
" Examen Babes-Papanicolaou
Sarcina
Placarde de celule exocervicale superficiale si intermediare
Exsudat inflamator cu polimorfonucleare
Abundenta flora microbiana alcatuita din bacili grampozitivi si gramnegativi si cocobacili gramnegativi
Citodiagnostic:
C II PAP.
Inflamator T.B.S. "

Pot sa astept linistita intoarcerea medicului meu din concediu sau e cazul sa zbor la un altul cat mai repede?

Multumesc!


adirina,

Nimic deosebit si mai ales nici un motiv de agitatie in legatura cu rezultatul Pap-testului. Un oarecare dismicrobism vaginal. Situatia locala se pate imbunatati semnificativ daca procedezi la efectuarea unor lavaje (spalaturi) vaginale cu solutie de Tantum Rosa, o data la doua zile, timp de 10-15 zile. Solutia trebuie sa fie calduta (nici rece, dar nici prea calda) si preferabil mai diluata decat in prospect (dizolvi un pliculet de pulbere in 700-750 ml apa in loc de 500 ml). Lavajele trebuie sa fie efectuate cu blandete iar presiunea apei sa fie moderata (sa nu provoace nici un fel de senzatii mecanice neplacute). Cand se va intoarce ginecologul tau si te va examina fizic va putea stabili daca este cazul sa utilizezi si niste ovule vaginale, in functie de aspectul local si de acuzele tale.

Poti deci astepta linistita intoarcerea lui, mai ales ca zborul a devenit cam periculos in ultima vreme...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Fabya

Buna,sunt insarcinata in saptamana a-patra(4).Deci de ieri mi-au aparut citeva picatruri de singe viu(deschis la culaore,rosu pur) e normal sau ce se intimpla???am simtit un pic citeva dureri in ultimile trei zile in zona rinichilor(spate).Ar trebuiesa i-mi fac termen la medic sau pot sa mai astept este normal sa apara asa ,ma ingrijoresc un pic deoarece am avut la activ doua sarcini anul trecut una oprita din evolutzie si a doua sac gol fara embrion...
Ce sa fac ? deci e totul in ordine asa se intimpla sau e un pericol de a pierde sarcina?......Numai bine si multe salutari.

Fabya


Revin inca cu o intrebare,adica eu am luat extraveral dupa ultimul ciclu adica prin periaoda ovulatie de cietva ori dar pe nu stiam pe atunci ca nu i-mi va mai veni ciclu la sfirsitul lui august(2004) ,e un pericol pentru sarcina sau nu?
Numai bine,multe saluatari!



Fabya,

Inteleg ca intre timp ai hotarat ca esti totusi gravida. Pornim deci de la premisa veridicitatii acestui fapt.

Sangerari minime pe parcursul primelor trei luni de sarcina pot aparea fara a avea vreo semnificatie patologica, mai ales in perioadele corespunzatoare (conform calculelor) menstruatiilor. Dat fiind insa istoricul tau obstetrical ar fi bine sa-ti vizitezi totusi ginecologul. Un examen fizic completat cu o ecografie ar putea furniza date suplimentare importante, desi varsta sarcinii este foarte mica pentru a fi indreptatiti sa ne asteptam cu adevarat la mare lucru. Oricum, paza buna trece primejdia rea si in ultima instanta mai bine suspini dupa banii dati medicului decat sa ramai cu regretul ca nu ai facut tot posibilul pentru mentinerea sarcinii. Oricum, nu cred ca sunt motive reale de ingrijorare.

In legatura cu Extraveralul luat in perioada corespunzatoare ovulatiei, daca a fost vorba de doar cateva administrari ocazionale nu se pune problema unei afectari a produsului de conceptie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo, revin cu o noua problema. Sper ca e macar un pic de resortul tau, dar daca nu este, o poti ignora.

Mi-am facut analizele de sange si urina, pentru ca am de o saptamana sau chiar mai mult niste dureri de cap care nu cedeaza, ma doare cate jumatate de cap, cand dreapta, cand stanga, cu ochi cu tot, si cand scutur capul am senzatia ca pe partea aceea mi se loveste creierul de craniu, in plus si usoare ameteli mai ales dupa amiaza. Asa ma culc asa ma scol, cu aceleasi senzatii. Paracetamolul amelioreaza pt ceva timp starea. Se pare ca nu am anemie, Hb este 13,7, VSH-ul e 12, examenul de urina nu arata infectie, glicemia e ok, numai transaminazele par a fi putin crescute si dr mi-a spus sa le repet sa nu cumva sa am HEPATITA B sau C. Am ramas cam perplexa si ingrijorata la maxim in privinta asta....din cate stiu eu despre hepatitele B si C, se transmit pe calea sangelui, prin contact sexual neprotejat cu persoane purtatoare sau bolnave, prin instrumente medicale nesterilizate....cam asa ceva. Ori eu nu stiu sa ma fi expus sub vreo forma nici uneia din aceste situatii vreodata. Nu stiu care este cauza cresterii usoare a transaminazelor si daca are vreo legatura cu durerea mea de cap. Fireste ca o sa-mi fac si analizele pt hepatite insa saptamana asta sunt obosita de durerea asta surda de cap care nu-mi da pace, plus cresterea copilului si restul treburilor, asa ca nu ma simt in stare sa "donez" sange din nou pe la laboratoare. Te rog, de aceea daca poti sa ma ajuti cu vreo idee, sfat, in privinta problemei mele. Timp de 9 luni nu am avut habar despre dureri de cap sau ameteli, iar acum....

Iti multumesc de pe acum si astept raspunsul tau, daca vei considera ca este totusi on topic macar un pic

lia


Lia,

Dupa cum bine ai intuit, AICI esti off-topic. Poate daca ai posta mesajul de mai sus in radacina Clinicii Virtuale se va gasi cineva (internist, infectionist, medic de familie...) sa-ti poata da raspunsurile de rigoare. Eu, unul, unde nu ma pricep nu ma bag. Iar problema nou aparuta in ceea ce te priveste depaseste cu mult limitele cunostintelor mele. Asa ca, in ciuda unui imens regret, nu-mi pot permite a-mi da cu presupusul... Pentru eventualitatea ca te vei hotari sa postezi si in locul mai sus mentionat, nu sterg deocamdata mesajul tau original (hint: use "Copy & Paste" ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Arian,

iti multumesc pt. raspunsuri. Imi dau seama ca e greu si chiar imposibil sa apreciezi unele situatii doar din descrierile noastre care pe deasupra nici nu sunt facute in termeni medicali.

Mai am o mica intrebare, de data asta teroretica. Dozarile hormonale
facute in ziua 25 arata astfel:
estrogen - 165.0 pg/ml
TSH - 2.31 mU/l
FSH - 3.7 U/l
prolactina - 25.0 ng/ml
progesteron - 9.1 ng/ml

Aceste rezultate indica o mare probabilitate de producere a ovulatiei sau nu ?

Multumesc,
Maria


Maria,

CERTITUDINEA (nu probabilitatea!) producerii ovulatiei este data de cresterea semnificativa a nivelurilor progesteronului seric. Daca nu se cunosc valorile acestuia inaintea momentului scontat al ovulatiei (pentru a se putea aprecia cresterea ulterioara), o valoare mai mare de 10 este un bun indicator al ovulatiei si formarii corpului galben. Problema este ca dozarea in cauza trebuie efectuata la cca o saptamana dupa ovulatie, cu alte cuvinte in ziua 21 a unui ciclu menstrual de 28 zile. In cazul tau, valorile prezentate au fost obtinute in ziua 25, caz in care, daca ciclul tau are 28 zile (nu faci nici o specificatie in acest sens) te afli la doar 3 zile inaintea urmatoarei menstruatii. Corpul galben menstrual involueaza rapid incepand cu 3-4 zile inaintea menstruatiei. Involutia se traduce prin reducerea capacitatii secretorii luteale, deci prin scaderea rapida a titrurilor serice ale progesteronului. Valoarea de 9 in ziua 25 nu are deci practic nici o semnificatie ca indicator al ovulatiei. Se poate sa fi ovulat si corpul galben sa fi intrat deja in involutie. La fel, se poate sa nu fi ovulat iar valorile relativ mari (in atare conditii) ale progesteronului sa fie generate de un corp galben restant (rar, dar totusi posibil).

Prin urmare, ar fi indicat sa efectuezi dozarile hormonale la indicatia unui medic ginecolog sau endocrinolog. Aceasta presupune pe de o parte ca vei evita cheltuirea inutila a unor sume de bani deloc neglijabile (dozarea estrogenilor si a FSH-ului in ziua 25 este cvasiinutila dpdv al endocrinologiei ginecologice), iar pe de alta parte ca vei fi instruita corespunzator privind momentul exact in care trebuie sa efectuezi analizele in cauza.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Teo, azi revin cu alt subiect: contraceptia
Anume as dori sa nu inghit pastile, ca nu-mi place, deci ce mijloace contraceptive (pt. femei) locale, absolut eficiente, daca se poate si comode, exista momentan ?

La cursurile de psihosexologie am invatat si eu cate ceva, si pasareste pot enumera cateva, dar vreau o opinie profesionista, ca nu ma joc cu chestia asta, tocmai acum dupa ce am nascut doar de 6 saptamani. In plus as putea intreba si ginecologul cand voi merge la controlul regulamentar de 6 saptamani insa dupa cum am citit, pacientul are dreptul de a cere opinii si altor profesionisti in domeniu, iar eu vreau sa cunosc, prin urmare, intai opinia ta, sfatul tau.


Am o veste proasta pt tine, Lia: mijloace contraceptive "absolut eficiente" nu exista! Chiar si in cazul sterilizarii chirurgicale prin ligatura trompelor s-au descris cazuri in care s-a produs repermeabilizarea acestora, urmata de instalarea unor sarcini. Chiar daca nu iti place, singura metoda eficienta de a te proteja (daca elimini condomul, care nu ti se adreseaza tie, ci partenerului) atat timp cat alaptezi este pilula fara estrogeni. Eu folosesc in astfel de cazuri Exluton, 1 dj/zi, fara pauza. Si pt ca e un raspuns adresat tie, mai mentionez ca prin expresia "eu folosesc Exluton" nu inteleg ca mi-as administra pilula in cauza, ci ca o recomand pacientelor. Cu alte cuvinte, Lia mama, pilula respectiva o iei TU, nu o dai partenerului!!!

Dupa ce incetezi COMPLET alaptarea poti introduce un asa-numit "sistem intrauterin" (SIU), care este un fel de sterilet care are tija impregnata cu un hormon ce se elimina in cantitati infime in permanenta, timp de 5 ani. Acesta are actiune locala (pe mucoasa uterina) preponderenta si efecte sistemice extrem de reduse (in general inexistente). Singurul astfel de SIU pe care il cunosc ca fiind disponibil in RO vine de la Schering (Germania) si se numeste Mirena. Se aduce la comanda din depozitul firmei de la Bucuresti; nu se gaseste "la liber" in farmacii datorita pretului destul de piperat: 5 milioane ROL. Dar merita absolut toti banii, nemtii garantand o protectie extrem de similara celei obtinute prin sterilizare chirurgicala, timp de 5 ani, cu enormul avantaj al reversibilitatii efectului prin simpla extragere a sistemului!!! Nu, Lia, nu se vinde in rate!


quote:

Aici fiind "pacienta virtuala", sunt convinsa ca informatiile prmite de la tine nu au alt scop decat educativ si informativ si promit solemn sa ma prezint si la ginecologul care m-a asistat la nastere


Oh, ma simt flatat!!! Multam ca mi-ai citit semnatura!... Ce zici, culoarea da bine??? Da' textu'???


quote:

Din cate ma cunosc nici pe departe nu sunt , acum mai am si un puiut, stiva mea de pacate s-a redus simtitor...cel putin asa scrie in Cartea Sfanta ca se intampla, ori eu una cred in bunatatea si puterea lui Dumnezeu.

multumiri anticipate pentru sfaturi

lia





Lia mama, pornind de la "logica" mai sus expusa, daca mai faci 1-2 copii, scapi de tot de pacate!!! Ba unde mai pui ca daca mai apoi continui cu inca 1-2, il faci pe dumnezeu dator cu pacate tie!!! Buna afacere, parol!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Teo, imi pare rau ca nu sint acasa, sa te gasesc la cabinet si sa iti cer parerea. Dar o fac de la distanta pentru ca situatia se inrautateste pe zi ce trece.
Iti scriu despre ce e vorba:
-am 34 de ani, casatorita, de 2 ani incercam sa avem un bebe.
-ciclu ovulator, regulat, de 28 de zile, singerarea dureaza 4-5 zile.
-analize hormonale in ziua 21 (TSH, LH, FSH, prolactina, testosteron, SHBG, progesteron) facute la recomandarea medicului, nu am primit rezultatele, ci doar raspunsul ca sint normale.
-spermograma sot-normala.
-saptamina trecuta, in ziua 22 de ciclu am facut HSG la care s-a descoperit un polip de 1cm in cavitatea uterina. A urmat hisperoscopie si polipectomie. Polipul a fost trimis la laborator, iar rezultatul il primesc la 2 saptamini de la operatie. In ziua 24 vine ciclul abundent, cu dureri. Azi este ziua a 5-a, in continuare abundent si cu dureri mari. Am inceput sa am ameteli. Incerc sa iau supliment de vitamine si minerale, dar nu stiu daca ajuta.
Problema este ca sistemul sanitar nu prevede vizita medicala inainte sau dupa operatie, nu mi-a spus nimeni la ce sa ma astept, daca e normal ciclul asa abundent si cu dureri.
Te intreb daca polipul acela era cauza pentru care nu puteam ramine gravida, daca e normal ciclul acesta venit prea devreme si asa de abundent, daca mai stau acasa (adica vin la servici) sau ma duc inapoi la medic, cit este perioada de repaus sexual si daca trebuie sa iau masuri de acum inainte ca sa nu apara polipi din nou.
Iti multumesc pentru timpul acordat si te astept sa imi raspunzi.

Florina


Florina,

In mod ideal menstruatia succesiva polipectomiei prin histeroscopie ar fi trebuit sa fie cvasinormala, eventual putin mai abunenta si mai dureroasa. Ceea ce descrii tu insa seamana cu o endometrita, complicatie posibila dupa o interventie ca cea suferita de tine. In opinia mea, indiferent de prevederile asigurarilor de sanatate, trebuie sa te prezinti la ginecolog pt stabilirea unui diagnostic de certitudine cat mai repede posibil. Este posibil sa fie o alarma falsa, dar "paza buna trece primejdia rea".

Polipul endometrial poate constitui cauza de reducere a fertilitatii, dar aceasta nu imi da dreptul sa afirm cu siguranta ca a fost descoperita si inlaturata cauza infertilitatii cuplului vostru. Din pacate, asta nu se poate stabili decat prin metoda "trial and error"... cu alte cuvinte trebuie sa mai incercati si sa vedeti daca obtineti o sarcina. Chestiunea care imi ridica semne de intrebare este mecanismul APARITIEI polipului endometrial. Aceasta dovedeste ca din punct de vedere functional endometrul a fost "bombardat" vreme indelungata cu cantitati prea mari de estrogeni (fie la modul absolut, fie relativ, adica "tamponamentul" progesteronic a fost insuficient, in conditiile unui nivel normal al estrogenilor). Aceasta tradeaza de fapt un dezechilibru hormonal sexual de durata! Faptul ca titrurile serice ale hormonilor sexuali sunt normale in ziua 21 nu inseamna neaparat ca situatia este similara pe tot parcursul ciclului menstrual. Mai mult, chiar daca titrurile mentionate ar fi normale in toate momentele standard de dozare (zilele 3-4, 14-15 si 21-22 ale ciclului), formarea polipului arata ca endometrul tau nu este de acord cu standardele uzuale... Un atare dezechilibru poate constitui fara indiala motiv de infertilitate!

Perioada de evitare a contactului sexual este de cca 2 saptamani de la interventie. Cum lucrurile par a se complica in ceea ce te priveste, perioada aceasta se va prelungi corespunzator; numai medicul care te va examina si va stabili ce se petrece va fi capabil sa raspunda deci cu precizie intrebarii tale. Oricum, nu ar fi tocmai binevenita o sarcina in cadrul primului ciclu menstrual dupa interventii endocavitare. Drept care la reluarea vietii sexuale te sfatuiesc sa folosesti mijloace contraceptive pana la urmatoarea menstruatie.

Fii sigura ca as fi raspuns mai repede intrebarii tale daca nu ar fi fost micile probleme cu serverul DC.com. Prin asta vreau sa spun ca, daca nu ai facut-o deja, este cazul sa te prezinti chiar astazi (maine?) la medic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ana_maria222

Vreau sa te intreb si eu ceva. eu am avut relatii sexuale fara sa ma protejez, am luat pastila de-a doua zi si dupa cea de-a doua pastila(care tb luata la 12 ore dupa prima) am avut iar relatii sexuale neprotejate. Ce sanse sunt sa raman insarinata? Totul s-a intamplat cam la 10 min dupa ce am luat pastila. Te rog ajuta-ma...
Si mai vreau sa te intreb ceva. La cat timp dupa contactul sexual se vede la analiza sangelui daca esti insarcinata sau nu? Si la analizele de rutina se face si analiza pentru sarcina?
Te rog raspunde-mi repede pt ca e urgent.
MUltumesc mult!!!


ana_maria222 (n-am mai vazut atati de 2 la un loc de la ultima sesiune!!!),

"Sansele" (daca tu le vezi drept sanse...) de a ramane gravida nu erau tocmai nesemnificative nici daca nu continuai cu "relatiile sexuale" (esti studenta la drept??? sau la academia de politie???) neprotejate. Asa ele cresc sensibil. Nu iti pot exprima cele de mai sus in procente, dar este mai mult decat evident ca expunerea repetata la un anumit risc creste posibilitatea producerii efectelor riscului in cauza. Cu atat mai mult cu cat vad ca ai citit instructiunile de administrare ale Postinorului si ai vazut ca pilulele trebuie administrate la un interval de timp de EXACT 12 ore, ar fi trebuit sa deduci ca relatia dintre momentul contactului si cel a administrarii hormonului este de o deosebita importanta. Este foarte dificil, daca nu imposibil, de apreciat dimensiunea riscului unei sarcini in conditiile expuse de tine.

In contextul "agitatiei" pe care am observat ca ai produs-o prin anumite locuri ale forumului DC, daca ai urmarit sa induci invidia in randurile populatiei feminine de aici (wow!!! ce "relatie sexuala" ultra-fierbinte trebuie sa fie acolo, de asa natura incat nici un risc nu mai are importanta!!!), s-ar putea sa-ti reuseasca intr-o buna masura. Intr-o astfel de situatie, trebuie sa recunosc ca intrebarea ta de aici are un "ceva" malefic dar istet care imi place. In caz contrar, daca intrebarea se refera la o situatie reala, ignora si scuza acest al doilea paragraf al raspunsului meu, cu exceptia a ceea ce urmeaza: nu ar fi rau ca pe viitor sa gandesti de doua ori inainte de a face ceva (orice!) care te-ar determina ulterior sa dezvolti regrete!!!

Testul de sarcina din urina se pozitiveaza la peste 15 zile de la contact.

Slava domnului, "analizele de rutina" nu includ testul de sarcina!!!

Si in final, data fiind situatia pe care o expui, lamureste-ma rogu-te si pe mine in ce anume ar consta urgenta pe care o pretinzi in finalul intrebarii tale!... Altfel ma lasi sa cred ca totul (dar ABSOLUT totul! ) se desfasoara la tine in regim de urgenta!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ellina

Buna Arian,

Revin din nou...cu intrebari bineinteles..:)

M-am intalnit zilele trecute cu o prietena de-a mea pe care nu o mai vazusem de vreo 6 luni, pentru ca a fost plecata din tara. Surpriza intalnirii a fost ca era insarcinata in luna a sasea...instant mi-am inchipuit ca eu ar fi trebuit sa fiu in a 7-a daca ramaneam din prima insarcinata...:)

Ma uitam la ea ca la o zeitate si mi se pare ca este un vis care nu se mai indeplineste si daca s-ar indeplini cred ca mi-ar aduce o bucurie atat de mare incat nimic nu cred ca m-ar mai putea supara.

Eu am luat taurul de coarne din luna a 5-a de incercari am inceput un tratament pentru stimulare ovariana (la sfatul medicului), cilcul meu avand 31-32 zile, doar luna trecuta a intarziat 4 zile:

luna 5: Clostilbegyt, 50mg, 5 zile, ziua 6-a pana in ziua a 11-a si dr. mi-a spus sa am contact sexual in ziua 12, 13, 14.

luna 6: Clostilbegyt, 50mg, 5 zile, ziua 7-a pana in ziua a 12-a si contact sexual in ziua 13, 14, 15.

luna asta, a 7-a: Clostilbegyt, 100mg, 4 zile, ziua 5-a pana in ziua a 9-a si contact sexual in ziua 12, 13, 14 in care mi-a dat sa fac si injectii cu Pregnyl 5000, una pe zi.

Curiozitatea mea este ca mi-a spus sa am contact sexual doar in periada 12, 13, 14....inainte este total interzis. Nu inteleg de ce...poate imi explici tu.

Mi-am facut alataieri, ziua a 9-a, ultima de Clomifen, o ecografie endo-vaginala si am un folicul de 22mm. Daca am ovulat ieri, sau azi si eu stau pe tusa?.....imi vine sa ignor iterzicerea doctorului si sa trec la treaba...

Ce parere ai?

Elena


Elena,

Stimularile ovariene au fost efectuate "ca la carte". Perioadele usor diferite in care ti s-a "prescris" contactul au fost determinate mai mult ca sigur de aspectul ecografic, care a dat indicatii referitoare la momentul producerii ovulatiei in cadrul fiecarui ciclu.

Limitarea contactului la cele 3 zile corespunzatoare perioadei periovulatorii se datoreaza capacitatilor limitate de producere a unei cantitati suficiente de spermatozoizi apti de fecundare de catre barbat. Dupa 3 zile de "activitate" sustinuta sperma este practic ineficienta dpdv al obtinerii unei sarcini.

Eu nu te pot sfatui sa iei decizii contrare indicatiilor ginecologului tau. Cel mai bine este sa urmezi judecata lui, bazata pe cunosinte temeinice si aplicata tie in virtutea constatarilor examenului fizic si ale investigatiilor. Daca nu ai incredere in medicul tau, mai bine schimba-l pentru altul, dar nu face lucrurile de capul tau! Oricum, in Bucuresti exista deja in farmacii teste de indicare a ovulatiei; este probabil ca ele sa fie disponibile si in alte orase mari. Poti folosi si tu asa ceva pentru imbunatatirea "randamentului".

Iar in legatura cu faptul ca "nimic nu te va mai supara vreodata" daca obtii o sarcina, atat am de zis:


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by romaniaau

Teo, multumesc pentru raspuns. Daca vrei sa deschizi cabinet in orasul asta, iti garantez ca mii de femei se vor inscrie pe lista ta la cabinet.


OK!! Spune-mi cum dau de "orasul asta" si daca ma tineti la voi pana pun cabinetul pe roate! Ma intreb daca limbajul semnelor ar fi functional in cazul asta, caci suedeza nu stiu nici o iota!!!

quote:

Situatia mea a evoluat in modul urmator:
-singerarea care a inceput in ziua 24 s-a terminat dupa 6 zile, la fel si durerile. Nu am facut deloc temperatura.
-m-am programat la doctora abea pentru 27 saptembrie, cind avea liber in schema.
-inteleg ca e posibil sa fi facut endometrita dupa polipectomie si as vrea sa testez asta. Doctora imi face numai eco. Polipul trebuia sa se vada la eco vaginala? S-a observat numai la HSG. Cum e posibil? E posibil sa depisteze endomatrita la eco vaginala? Daca programarea la doctor este asa de tirziu, e prea grav? Sa ma duc la "urgenta" sau sa astept pina atunci?
Multumesc mult.

Florina



Daca simptomatologia s-a remis de la sine, inseamna ca ai invins in lupta cu boala. Ma indoiesc ca pana pe 27 va mai ramane ceva de constatat de catre ginecolog. Daca lucrurile continua sa mearga spre bine, nu are rost nici sa te prezinti la urgenta, nici sa mai onorezi programarea facuta la medic.

Polipii endometriali se vizualizeaza ecografic doar rareori, daca au dimensiuni suficient de mari. Endometrita nu poate fi "vazuta" ecografic; ea prezinta insa o serie de semne ecografice indirecte care pot sugera diagnosticul, fara a-l putea insa pune cu certitudine.

Si o corectie: "temperatura" are orice obiect din lumea asta. Pentru om, o temperatura intre 37 si 38 se numeste subfebrilitate, iar peste 38 - febra!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by nadina

quote:
Originally posted by Dorsilia

Neata, si pentru ca ma adresez tie Teo, medicul virtual, sar`na pentru raspunsuri si pentru efortul suplimentar depus special in cazul meu ... Stupid me, cum de nu mi-am dat seama ca-`st in pana de neuron din punctul tau de vedere?

tks anyway,
lia


Na, ca iar ma bag unde nu-mi fierbe oala si mai sunt si off topic (am o scuza "astazi e ziua mea, zi frumoasa ca mine :)). Nu stiu ce aveti voi de impartit (am asa, o banuiala) si de ce aveti nevoie de public, dar e tare amuzant. Dorsilia, nu stiu cum se face, dar pana ta de neuron pare sa-l stimuleze pe arian. Asa ca "please don`t go!". Faceti un bine unei femei batrane, descretiti fruntea de baba.
Nadina


Nadina,

Banuielile te inseala amarnic! Imi place sa glumesc cu Lia-Dorsilia pt simplul motiv ca e o fata deosebit de isteata si stie sa intoarca raspunsuri pe masura. Nu am vazut-o niciodata, nu am auzit-o macar, asa ca alte motive ale atitudinii mele nu pot exista. Nu lua in considerare ultimul ei raspuns, nu o caracterizeaza astfel de pozitii. Asteapta si-o sa vezi ca-si revine! Iar in legatura cu "publicul"... ti-ai dat singura raspunsul: "e tare amuzant"! Un fel de "captatio benevolentiae". Dovada? Pana si tu ai revenit sa citesti ce mai scrie prin topicul acesta!!!

Ah, era sa uit: LA MULTI ANI!!!

Mergi la inceput