555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by muzicuta

Draga Arian,
Am sa trec direct la subiect, pentru ca stiu ca timpul tau este destul de limitat.
Am 36 de ani, nici o nastere la activ, fara chiuretaje dar cu dorinta de a avea copii.
Dupa diagnosticul de sterilitate primara, am trecut la analize.
- spermograma sotului – normospermie
- HSG – Uter laterodeviat spre stinga in limite normale, ..... amindoua trompele permeabine
- In ziua a 12-a - ecografie vaginala (uter cu endometru trilaminar 10,2 mmm si folicul 23,5 mm).
- Analize hormonale
Ziua 5:
FSH – 10,826 (normal 2-10) – putin peste
LH – 15,214 (normal 2-20)
Estradiol – 50,19 (normal 30-120)
Prolactina – 47,687 (normal 2,39-25,15) – foarte mare

Ziua 14
FSH –39,367 (normal 7-20) – foarte mare
Estradiol – 108,551 (normal 130-370) – sub limita

Ziua 21
LH – 4,765 (normal 2-20)
Progesteron – 15,11 (normal 4-25)
Prolactina – 33,856 (normal 2,39-25,15) – foarte mare
- Temperatura ziua 7 – HSG
ziua 8 -36.7
9 - 36.7
10 - 36.6
11 - 36.8
12 - 36.7 - folicul 23,5
13 - 36.9
14 - 36.8
15 - 37
16 - 37.2
17 - 37.2
18 - 37.1
19 - 37
20 - 37.1
21 - 37.2
22 - 37.1
23 - 37.2
24 - 37.2
25 - 37.1
26 - 37.1


Urmatoarea menstra - la 28 zile, dar spre deosebire de celelalte debitul a fost foarte mic (1 zi destul de putin, a 2-a zi mai deloc, a 3-zi deloc, a 4-a zi nesemnificativ). In luna respectiva am avut senzatie de voma iar sinii au fost destul de grei si m-au durut. Am inteles sa toate acestea s-au datorat HSG-ului (substanta). In privinta analizelor hormonale inca nu vreau sa imi fac griji pina nu am sa repet analizele ca sa mi se confirme prolactina marita si FSH-ul care este cam mare (cu o luna inainte de a face analizele am luat 10 zile Duphaston). Din cite am inteles nu trebuiesc luate medicamente pe baza de progesteron sau altele cu 2 luni inainte de a face analizele hormonale pentru ca rezultatul sa nu fie influentat. Asa ca am hotarit sa mai astep 1 luna ca sa refac analizele hormonale. Recunosc ca am fost foarte stresata si mai mult ca sigur ca si nelinistea mea a influentat negartiv analizele.
Dar, luna urmatoare nu a decurs asa de normal. De obicei, intre doua cicluri nu aveam dureri, decit la presupusa ovulatie, dar si atunci doar 1-2 zile nu mai mult. Pot spune ca am avut dureri toata perioada, suportabile dar deranjante, mai ales ca nu sunt obisnuita cu ele. Ce am remarcat este faptul ca in comparatie cu alte luni cind aveam mucus cam in ziua 7-8, acum l-am avut in apropierea zilei 14. Pot spune ca am incercat sa nu fiu stresata, sa nu ma mai gindesc numai la “vreau copil”, am renuntat sa mai imi masor temperatura, am incercat sa ma detasez putin de situatie, sa nu mai facem dragoste mecanic ca acum este momentul….. etc. Oricum sunt constienta ca rezultatele pozitive sunt influentate si de starea noastra psihica.

Dupa toate astea ma asteptam sa am urmatoarea menstra pe data de 16 decembrie dar, in ziua cu pricina au inceput sa ma doara putin sinii (atunci a fost prima data cind au inceput sa ma doara in luna respectiva), plus mincarimi ale sinului (cam nesemnificative, dar pina acum nu am mai patit asa ceva). Menstra a aparut la 31 de zile (cu 4 zile intirziere) (1 zi citeva picaturi, a 2-a zi foarte abundent (asa cum il aveam inainte de a face HSG) dar spre seara debitul a fost foarte mic, iar seara pot spune ca aproape s/a oprit, a 3-a zi nesemnificativ, a-4 zi la prinz citeva picaturi iar seara nimic, a 5-a zi, adica astazi constat ca mai este ceva tot asa, nesemnificativ).
A 2-a zi de ciclu, spre seara am avut o durere nasoala, ca de taietura, doar citeva secunde, in rest dureri normale (nu stiu cit de normale sunt) numai ca au fost si sunt permanente. In plus ma cam doare si mijlocul, iar sinii ma dor din cind in cind, pot spune foarte rar iar mincarimea (la sini) apare doar dimineata sau seara la culcare.
In luna asta am vrut sa repet analizele dar, numarind zilele cind ar trebui sa ajung la recoltare ziua a 14-a cade pe 1 ianuarie, asa ca mai astept inca o luna.
Imi cer scuze daca am detaliat cam mult, dar am vrut sa cunosti toate datele problemei.

1. Oare sunt normale ciclurile mele de dupa HSG, tinind cont de faptul ca inainte un ciclu la mine dura 3-4 zile, mai abundent in 1 sau a 2-a zi, debitul scazind normal in urmatoarele zile ?
2. Am observat de o luna ca imi este foarte cald citeodata, parca ar fi niste bufeuri. Eu una stiu ca numai la menopauza se intimpla acest lucru. Daca tin seama de analizele hormonale, valoarea FSH-ului este foarte mare, parca ma apropii de menopauza, lucru care nu ma incinta mai ales ca imi doresc copii.
3. Oare esta cazul sa fug la doctor cu primele analize hormonale sau pot astepta pina le fac si a doua oara fara sa imi fac probleme?
4. Din cite am citit aici pe forum pentru prolactina se recomanda Biocriptin sau Dostinex. Care ar fi mai bun in cazul in care mi se confirma prolactina marita? Ma intereseaza cel care actioneaza cel mai bine dar care are si cele mai mici efecte secundare. Oricum am sa iau medicamentul recomandat de un medic, nu fac nimic de capul meu, dar conteaza foarte mult inca o parere.
5. Din cele relatate reiese ca as fi avut ovulatie? Stiu ca lipseste ecografia din ziua 21 ca sa stiu ce s-a intimplat cu el mai departe, dar poate ma lamuresti avind analizele hormonale.

Iti multumesc pentru raspunsuri si pentru bunavointa de a citi cele postate de mine si, nu in ultimul rind “SARBATORI FERICITE!” si un calduros “LA MULTI ANI!” .
Muzicuta


Muzicuto,

Am citit tot istoricul prezentat de tine, si iata raspunsurile la intrebari:

1. Reducerea ca si durata si cantitativa a menstruatiilor nu este un semn cu semnificatie aparte in cazul acesta, deci eu as spune sa nu-ti faci probleme in legatura cu asta. Modificari ale ciclurilor menstruale si menstruatiei apar destul de des in urma HSG-urilor.

2. Valoarea redusa a estrogenilor este responsabila de FSH-ul crescut. FSH este eliberat de hipofiza si are rolul de a determina ovarul sa secrete o cantitate sporita de estrogeni. Cresterea concentratiei estrogenilor in sange (care ajunge si la hipofiza) determina automat reducerea secretiei hipofizare de FSH (acesta este feed-back-ul negativ estrogenic asupra FSH). Prin urmare, daca ovarul nu secreta o cantitate suficienta de estrogeni, FSH-ul creste pt a stimula si mai tare ovarul (de fapt, feed-back-ul amintit nu actioneaza datorita titrului sanguin scazut al estrogenilor). Morala este ca ovarul tau este cam "lenes" in privinta sintezei estrogenice, ceea ce in termeni medicali se numeste insuficienta ovariana. "Bufeurile" pe care le acuzi in ultima vreme sunt tot consecinta a nivelurilor scazute de estrogeni in sange. Fenomenele sunt foarte asemanatoare cu cele produse in momentul instalarii menopauzei, dar nu este inca recomandabil sa-ti pui problema unei menopauze precoce. Tulburari hormonale tranzitorii apar deseori.

3. Nivelurile hormonale sunt intr-adevar influentate de o terapie hormonala chiar si dupa intreruperea acesteia. De aceea se prefera efectuarea analizelor de laborator in acest domeniu dupa macar un ciclu neinfluentat artificial. Oricum, administrarea Duphastonului pt 10 zile (pt declansarea menstruatiei, presupun) nu a influentat semnificativ rezultatele primei baterii de teste efectuate. Prin urmare, ele sunt utile si trebuie prezentate unui specialist pt interpretare in contextul tau clinic.

4. Din nou adevarat, in hiperprolactinemie se administreaza bromocriptina (Bromocriptin, Parlodel) sau cabergolina (Dostinex). Personal ma descurc bine cu Bromocriptin-ul romanesc, fapt pt care nu folosesc si nu am deci nici o experienta cu Dostinex-ul. Diferenta de pret este imensa si atata vreme cat obtin rezultatele scontate cu medicamentul ieftin nu am nici un motiv sa-l folosesc pe cel mult mai scump. In administrarea bromocriptinei trebuie avut in vedere efectul ei puternic hipotensor la inceputul terapiei, fapt pt care dozele trebuie crescute progresiv (eu le cresc pe parcursul unei saptamani de obicei). De asemenea, trebuie sa stii ca administrarea de medicamente dopamin-like ca cele in discutie are drept consecinta CONTRAINDICATIA aparitiei unei sarcini pe parcursul tratamentului.

3. Cu sau fara ecografie in a doua jumatate a ciclului, eu sunt sigur ca ai ovulat. Exista 3 elemente in favoarea acestei concluzii: foliculul de peste 20mm din ziua 12 nu poate fi decat unul complet maturat, deci (cel putin morfologic) apt pt ovulatie; nivelurile progesteronului in ziua 21 confirma existenta corpului galben, care nu se poate forma decat in urma ovulatiei; temperatura bazala a "sarit" 0,2°C in ziua 15 si s-a mentinut ulterior ridicata, ceea ce ar indica ziua 14 drept zi a ovulatiei.

Sarbatori fericite si multi ani numai cu impliniri si tie!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Oficial, date fiind sarbatorile crestinesti si trecerea in noul an, inchid acest cabinet virtual pana in data de 5 ianuarie 2004. Neoficial, cabinetul tot se inchide dar pe motivul (real) ca nu prea mai am timp de dialogul pe forum. Fac precizarea asta pt ca altfel risc sa primesc in continuare intrebari de la musulmani

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa va urez clasicul "Sarbatori fericite!" si vesnic tanarul "La multi ani!". Va doresc ca pe parcursul anului ce vine sa apelati la Clinica Virtuala numai din motive ce pot constitui cauze de bucurie, deci cu zambetul pe buze!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by puffy

sarbatori fericite si tie...am inteles ca nu mai raspunzi la intrebari dar sunt convinsa ca te vei intoarce sanatos si pregatit sa raspunzi din nou la intrebarile noastre...si ma gandeam sa ai ceva material de lucru....si de ce nu as fi eu prima pe lista
acum as vrea sa iti spun cate ceva despre mine.am 26 ani . casatorita de 6 si am ramas insarcinata anul asta in urma unui tratament cu clostibergyt si duphaston. este o sarcina mai mult decat dorita.si am probleme in sensul ca am colul foarte scurt..sunt diagnosticata cu iminenta de avort si fac tratament cu utrogestan si mai nou cu no-spa.am avut sangerari in urma unor contace sexuale cu sotul care acum imi sunt interzise.am avut o gripa cu temp 39 am luat eferalgan 2/zi vreo 3 zile...si ptr tusea urata sirop stodal.mi-a fost teama ca la tusea pe care am avut-o ceva sa intamplat cu bebelul meu(sarcina e de 18 saptamani) si am fost la un control unde mi sa spus ca am colul fooooarte scurt...de dimensiunea unei masline..si ca pot pierde darcina oricand..ca nici cercalj nu mi se paote face ptr ca nu are la ce(din cauza dimensiunilor colului)-asta mi-a zis-o dr de garda si ca va trebui sa stau la pat 23 de ore din 24.M-am speriat si am fost azi la doctorul cu care o sa nasc...dr Constantinescu de la municipal care mi-a zis ca intr-adevar am colul scurt...si usor intredeschis...dar nu mi-a interzis iesitul din casa...doar sa nu fac efort, sa nu stau in frig si sa nu cad in fund.ma asteapta la control peste doua sapt si dak sunt probelme a zis ca imi pune un fir(cercalj).intrebarea mea..este e nevoie sa stau la pat cu colul scurt usor intredeschis....???dak imi face cerclaj mai exista riscul sa pierd sarcina????si cu cerclaj tot la pat trebuie sa stau???sorry...au fost mai multe intrebari...iti doresc multa bafta si sunt convinsa ca vei fi rasplatit de dzeu ptr binele pe care il faci.

puffy


Puffy,

Personal inclin spre sfatul dat de primul medic, si anume repaus la pat cat mai mult timp (nu chiar 23 de ore din 24, dar macar 16: 8 ore somnul si inca 8 ore pe parcursul zilei). Pe dr. Constantinescu il cunosc insa si dat fiind faptul ca stiu ca este de un profesionalism deosebit ma gandesc ca totusi primul medic, aflat in garda si fara dorinta unor complicatii pe parcursul serviciului, a exagerat putin (desigur, in favoarea sigurantei sarcinii tale -- deci nimic de comentat negativ!).

Pornind deci, pe considerentele de mai sus, de la premisa ca dr. Constantinescu este mai aproape de adevar, eu zic ca ar fi cazul sa ii dai ascultare intru totul, si in plus sa fii chiar mai precauta decat presupun indicatiile primite. Adica evita orice efort fizic, stai cat de mult posibil intinsa in pat, nu te supune la variatii termice mari si administreaza-ti cu constiiciozitate tratamentul indicat.

Odata cerclajul efectuat, riscul de avort se reduce semnificativ. Si dupa aceea insa va trebui sa urmezi aceleasi principii de conduita ca cele expuse in paragraful precedent.

Cred ca am raspuns tuturor intrebarilor tale. Daca nu, revino cu nelamuririle pe care le mai ai.

Despre chestia cu rasplata dumnezeiasca... cu mare efort ma rezum la a spune "no comment"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by cristinac

Va rog din suflet sa-mi raspundeti!!! Am nascut acum 4 luni si 3 saptamani pe cale naturala,cu epiziotomie.La controlul efectuat la 2 luni dupa nastere dr.mi-a spus zambind ca m-a cusut mai mult decat era cazul?!?(Am avut fire resorbabile,la 3zile dupa nastere am urcat 8 etaje perpedes pt ca nu mergea liftul.)Dr a spus ca pot incepe viata sexuala din acel moment.Dar marea problema este ca nu pot avea un act sexual din cauza durerilor atroce si a usturimilor care apar atat in timpul actului(cu tot lubrefiantul),cat si 2 zile dupa,dureri care trec cu analgezice ,exista si la urinare si la stat jos sau in picioare.Va rog spuneti-mi care este rezolvarea,dr. cu care am nascut sustine ca totul este doar in capul meu!!!!


Cristina C


Cristina,

Este posibil ca totul sa fie numai in capul tau, dar pana a se ajunge la o asemenea concluzie trebuie efectuat un examen ginecologic amanuntit a doua zi dupa un astfel de contact dureros. Cu aceasta ocazie se pot evidentia eventuale fisuri ale mucoasei vulvare, care ar putea constitui cauza durerilor pe care le acuzi.

O mica paranteza aici: intr-adevar in timpul perineorafiei (coaserii perineului taiat prin epiziotomie) unul din timpii "delicati" este cel al aplicarii "firului de prag", adica al acelui fir care stabileste inaltimea extremitatii posterioare (din spate) a vulvei (asa-numitul "prag"). Eu unul obisnuiesc sa intreb pacientele daca vor sa fie "mai stranse" sau "mai largi" dupa nastere, si fiecare isi exprima dorinta in functie de experienta sexuala anterioara nasterii si de particularitatile anatomice si de atitudine ale partenerului. Aparent (din cele relatate de tine) tie ti-a fost aplicat un astfel de "fir de prag" cam inalt. In aceste conditii intrarea in vagina se ingusteaza si poate duce la dispareunie (dureri in timpul contactului). In majoritatea cazurilor "pragul" prea inalt cedeaza in timp si durerile dispar. Daca acest lucru nu se intampla, poate fi necesara (extrem de rar!) o mica reinterventie chirurgicala pentru "ajustarea" introitului (deschiderii vulvare).

Inapoi la cele expuse de tine: in conditiile in care acuzi usturimi deosebit de intense si persistente, care apar si la mictiune, as considera binevenita si efectuarea unui examen microscopic al secretiei vaginale (o vaginita acuta intensa poate da senzatii similare celor pe care le ai tu), precum si o urocultura eventual urmat de antibiograma (o cistita acuta cu procese de pericistita asociate pot fi iarasi responsabile de manifestarile descrise).

Daca perineul si vagina arata OK dupa contactul dureros, daca secretia vaginala si aspectul vaginei nu evidentiaza o vaginita acuta si daca infectia urinara este exclusa de o urocultura negativa, m-as gandi si eu ca totul se petrece strict in capul tau, si atunci as recomanda un examen psihiatric (NU numai nebunii se trateaza la psihiatru!!!).

Dar, repet un lucru pe care l-am mai spus de zeci de ori aici, medicul care te vede pe masa este singurul capabil a trage o concluzie si a lua deciziile adecvate. Cele expuse mai sus reprezinta strict o abordare teoretica a problemei si nu pot inlocui examenul fizic direct. Daca ti se pare ca medicul tau nu da atentia cuvenita cazului pe care i-l prezinti, du-te la un alt ginecolog, dar oricum un examen nemijlocit atent este necesar.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

am si eu o intrebare...eu ,desi am nascut o data, acum aud prima oara de listeria si de consecintele ei...in fine, sunt insarcinata in 8 saptamani si am mancat branza Feta cu o pofta teribila...fix dupa ce am terminat ,citesc pe dc despre alimente interzise in timpul sarcinii...Sa o iau razna, nu alta...in fine...acum intrebarea mea..e posibil ca branza sa fie infestata sau nu,habar nu am...(de la magazin am luat-o)...exista simptome care ar trebui sa imi dea de banuit? ca io ,desi trecu o luna nu am nimic deosebit ..ar trebui sa ii cer dr in ianuarie la analize sa imi faca si un test numai pe baza faptului ca am mancat branza Feta?...multumesc mult pentru rabdare...

Laura


Laura,

Branza FETA nu este altceva decat telemeaua romaneasca cu nume americanizat. Telemeaua de productie industriala este obtinuta din lapte in prealabil pasteurizat, dupa care se adauga "cheagul" (populatia microbiana selectata, reprezentata de fapt de anumite tulpini de bacil lactic). Cum Listeria poate persista numai in branzeturile obtinute din lapte nepasteurizat, branza FETA cumparata din magazin (deci produsa industrial, sub control, conform standardului) nu prezinta riscul imbolnavirii nici chiar pt gravidele cu imunitatea mai scazuta. Deci nu ai de fapt nici o problema.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by butterfly

Stimate dr Teo,
In primul rind va urez un an bun, plin de bucurii alaturi de cei dragi si sa ne ramineti alaturi plin de caldura si intelegere ca si pina acum. Dumnezeu sa va rasplateasca bunatatea!
Se pare ca saptaminal am cite o noua problema asa ca si de data asta va cer parerea. Sunt in sapt 16 (de duminica 4 ian) si chiar de la inceputul sapt 15 am surprins prin palpare (voiam sa vad ce mai face bebe) burtica tare. Chiar daca prima sarcina a fost dezastruoasa am ramas si cu experiente pozitive asa ca m-am gindit intii la contractiile Braxton Hicks – totusi, asa devreme? In zilele urmatoare fiind mai atenta am observat ca am citeva pe zi (citeodata 2-3 pe ora) iar unele contractii erau insotite de o jena dureroasa suprapubian. Nu au disparut dupa administrarea de NoSpa 3/zi si Scopantil 2/zi asa ca m-am speriat, medicul meu nu putea fi contactat pina pe 2 ian asa ca eram pe punctul de a merge la spital. M-am calmat totusi si am reluat si administrarea de Duphaston intrerupta in urma cu 10 zile. Am mai observat ca durerile suprapubiene iradiate posterior erau continue, nu se terminau cu contractia asa ca probabil nu aveau legatura cu ea. Totusi contractiile mi se par cam lungi, au mai mult de 2 minute sau mi se pare mie?
Am avut si un motiv de bucurie. Nu e exclus sa ma insel dar stind cu mina pe burtica am simtit ca bebe misca. E cam devreme dar era un fel de „cioc- cioc” de slaba intensitate in peretele uterin pe care l-am simtit zilnic in ultimele zile. M-am topit de bucurie!
In fine, ma lungesc cam mult, scuze, a venit si 2 ianuarie am mers la consultatie caci medicul meu era de garda.
Initial a parut destul de ingrijorat dar apoi nu a gasit colul modificat si mi-a spus ca nu are un motiv real de ingrijorare, unele gravide au contractii mai devreme asa ca sa continui cu NoSpa si eventual Scopantil. Mi-a zis ca putea sa-mi dea simpatomimetic dar apare tahifilaxie si l-ar lasa pt mai tirziu.
Ce parere aveti despre cele intimplate? Cum sa abordez situatia?
Nu mi-a zis nimic, sa iau Duphaston pina in sapt 20?
Multumesc anticipat si va asigur ca e minunat sa ai siguranta ca exista cineva care va citi si va raspunde cu certitudine in modul cel mai competent.
Un an bun ca sufletul dumneavoastra!



Butterfly,

Intr-adevar descrierea contractiilor dureroase pe care o faci tu este de natura sa produca ingrijorarea oricarui obstetrician. Insa din moment ce la examenul fizic nu s-au constatat modificari de col inseamna fie ca respectivele contractii, in ciuda aparentei intensitati, nu sunt eficiente si deci nu pot provoca un avort, fie ca exagerezi semnificativ intensitatea si durata contractiilor (involuntar, evident - nu intelege ca te acuz ca te-ai preface!).

In privinta simpatomimeticului, eu as spune ca nici nu intra in discutie in conditiile descrise mai sus. Duphaston-ul ar putea fi continuat daca vei constata ca are efecte benefice (scade frecventa, durata si intensitatea durerilor). Cum ai deja 16 saptamani, s-ar putea sa fie utila luarea in considerare a administrarii de Utrogestan in locul Duphaston-ului (cu Utrogestan poti continua tratamentul si dupa limita celor 20 saptamani). Oricum, NU iti autoadministra nici un fel de medicament fara o discutie serioasa pe aceasta tema cu ginecologul care te are in observatie!!!

In ceea ce priveste PMF-urile (Primele Miscari Fetale), fiind la o a doua sarcina ne puteam astepta sa apara pe la 18 saptamani (dat fiind faptul ca inteleg ca prima sarcina nu a fost dusa la termen, chiar mai tarziu, pana in 20 saptamani). Nu ar fi o idee rea sa-i spui ginecologului despre acest aspect, s-ar putea sa fie necesara o reevaluare a varstei sarcinii (e posibil sa fie cu 2-4 saptamani mai mare decat s-a considerat pana acum). Foarte mare importanta nu ar avea acum acest aspect, daca nu s-ar pune problema necesitatii administrarii unui supliment progestativ: daca esti in saptamana 18-20 TREBUIE trecut la Utrogestan.

Multam fain pt urari, mi-a placut ideea cu anul ca si sufletul (desi nu am motive reale de bucurie in contextul asta ); in privinta rasplatei divine, deh... vezi unul din raspunsurile anterioare


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by puffy

in primul rand iti multumesc ca ai intrat mai repede decat ti-ai propus.asteptam raspunsul tau.este adevarat ca si eu incerc sa fac totul ptr mai multa siguranta..si dak tot se poate mai am o intrebare:
ce inseamna de fapt colul foarte scurt???un doctor mi-a zis ca dak am colul foarte scurt va trebui sa nasc prin cezariana iar altul ca as naste normal mult mai usor decat femeile cu colul de dimensiuni normale.cu repaus la pat...se mai inchide colul???
pe 5 merg la medsana sa fac echografia fatului si sper ca se va vedea dak colul este deschis si cat de deschis...voi reveni cu amanunte.
multa sanatate si multumesc din toata inima.
a...dak ai timp...cate ceva despre fumat

puffy


Colul uterin are aspectul unui butoias strabatut in lung de un canal (canalul cervical) in mod normal inchis. Pentru a se putea evacua continutul nelichid al cavitatii uterine (asa cum se intampla in mod normal in timpul nasterii si patologic in timpul avortului), colul isi micsoreaza intai lungimea - se scurteaza, iar apoi incepe sa-si deschida progresiv canalul - se dilata.

Prin urmare colul scurtat si canalul cervical permeabil inainte de termen reprezinta semne ale iminentei de avort (pana la 28 saptamani) sau de nastere prematura (dupa 28 si pana la 38 saptamani).

Colul isi poate reveni aproape de lungimea normala si canalul cervical se poate inchide aproape complet in conditiile unui tratament adecvat aplicat iminentei de avort/nastere prematura. Pt aceasta se administreaza medicamente ce au rolul de a opri contractiile uterine si uneori se procedeaza la cerclaj al colului. Cerclajul este o procedura obstetricala de a asigura in mod mecanic contentia asigurata de colul uterin, prin inconjurarea acestuia cu un fir neresorbabil fixat in cateva puncte pe cervix.

Cu fumatul in sarcin situatia este extrem de clara si indiscutabila: nu numai ca nu ai voie sa fumezi DELOC, dar trebuie sa te feresti pe cat posibil a sta in incaperi in care se fumeaza. Orice alte comentarii sunt inutile.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Ioana77

Va doresc un an nou plin de sanatate!

In urmatoarele zile urmeaza sa nasc prin cezariana o pereche de gemeni.
Exista vreo contraindicatie in folosirea rahianesteziei in aceasta operatie (pe motiv ca sunt 2 copii)? Am auzit de aceasta reticenta la un dr dar nu am aflat si explicatia.

Va multumesc,

Ioana


Ioana,

Contraindicatii ale rahianesteziei in sarcina gemelara terminata prin operatie cezariana nu exista. Reticenta in utilizarea rahianesteziei in aceste cazuri deriva din durata limitata de eficienta a ei, si mai ales din imposibilitatea prelungirii acestei durate in caz de necesitate. Intr-o asemenea situatie, este nevoie ca anestezistul sa intervina in vederea extinderii perioadei de eficienta prin anestezie generala.

Succes la nastere!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ladymina77

BUNA TEO,
CE BINE E CA POTI SA ZICI UNUI MEDIC SI MAI ALES GINECOLOG PE NUME SI POTI VORBI DESCHIS CU EL.CA EU UNA NUMAI CAND MA GANDESC LA PRIMA URCARE PE "CALUL BALAN"ADICA PE MASA GINECOLOGICA ,MA APUCA TREMURATUL(CHIT CA AM NASCUT UN BAIETEL IN 1999).DAR SA MA PREZINT :COSMINA,26 ANI ,TARNAVENI.MURES.
ACUM PROBLEMA MEA :AM O SCURGERE ABUNDENTA ,UNEORI AM IMPRESIA CA FAC PE MINE,CULOARE ZIC EU NORMALA DAR FARA MIROS URAT,MANCARIMI DESTUL DE DESE .AM FOST LA UN CONSULT ,NU MI-I S-A LUAT NICI O PROBA PE LAMA,EU ASA CREDEAM SI DIAGNOSTICUL ESTE (NU PREA INTELEG EU CE SCRIE AICI DAR INCERC SA ITI SCRIU ):EXOCENTRITA,CRED CA ASA SCRIE,SI COLPITA....
TRATAMENT :CERVIRON,OVULE 10BUC SI FLUCOVIN(CRED) 1 PASTILA
AM FACUT TRATAMENTUL ASTA PRIN SEPTEMBRIE ,PE MOMENT AM AVUT IMPRESIA CA S-A AMELIORAT DAR ACUM ESTE LA FEL CA SI INAINTE.
HELP PLEASE!CE MA SFATUIESTI SA FAC?
MERSI ANTICIPAT PT RASPUNS!
P.S.:SI INCA CEVA ,DIN OCTOMBRIE CAND AM RABDAT UN FRIG RAU DE TOT MA CAM SUPARA OVARELE,CAM RAR E DREPT DAR EU NU AM STIUT CE ESTE DUREREA DE OVARE PANA ACUM.
MERSI INCA ODATA

mina


Mina,

In legatura cu scurgerea vaginala, cele descrise de tine duc la ideea unei candidoze vaginale acute deosebit de intense. Numai pe aspectul clinic nu se poate nimeni baza, asa incat va trebui sa te prezinti din nou in fata "calului balan" in vederea unei reevaluari a starii vaginei si colului tau (a propos, diagnosticul pe care ai incercat sa-l descifrezi a fost "exocervicita si colpita"). In cadrul acestei reevaluari va trebui sa ti se recolteze secretie vaginala in vederea examinarii ei microscopice intr-un laborator. Rezultatul acestei analize va constitui baza tratamentului pe care va trebui sa-l urmati atat tu cat si partenerul tau. Dupa completarea ficarei "ture" de tratatment analiza mentionata trebuie refacuta pt a urmari evolutia florei microbiene din vagina ta. In functie de aspectul colului, ginecologul ar putea sa-ti impuna sa faci si un test Babes-Papanicolau (din secretii prelevate din vagina si col). Prin urmare, laboratorul are un cuvant greu de spus in diagnosticul etiologic si in urmarirea tratamentelor aplicate. Inca o mentiune importanta: deseori tratamentul unei cervico-vaginite se poate prelungi mult in timp (luni de zile) pana la rezolvarea completa a situatiei, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si multa disciplina in aplicarea terapiei prescrise.

In legatura cu durerile de ovar aparute in ultima vreme, as putea sa-ti spun ca orice lucru apare pt prima data la un moment dat... apoi poate deveni chiar obisnuinta, mai ales in ceea ce priveste inflamatiile anexiale. Oricum problema trebuie la randul ei investigata. Va trebui sa te vada un ginecolog (da, din nou pe "cal"), eventual se va practica o ecografie si se va stabili un diagnostic in baza caruia iti va fi prescris un tratament. Si in acest ca, dupa terapie va trebui sa te prezinti din nou preferabil la acelasi ginecolog pt o reevaluare a situatiei locale.

Si te rog nu mai scrie cu litere mari, in conversatiile virtuale aceasta inseamna ca strigi (tipi), ceea ce nu cred ca e cazul... In plus, este si dificil de citit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by louisea

Domnule doctor,
In primul rand as vrea sa va urez un "an nou fericit".
as dori sa-mi raspundetisi mie ce parere aveti despre diagnosticul ce mi s-a pus si despre tratament.
Mi s-a luat lama iar diagnosticul a fost colpita (microscopic: celule pavimentoase superficiale intermediare, histiocite-prezente, polimorfonucleare-numeroase, flore microbiana polimorfa-frecventa), spori micotici-prezenti, aspect usor inflamator, frotiu tip II papanicolau.
Pe reteta mi s-a scris diagnosticul de colpita mixta si mi s-au dat urmatoarele: Betadine ovule VI (6), Nistatin XXI (3*1cp zi),Meclon-crema (partenerul).
La 2 luni am mers din nou la medic. Mi-a spus ca am candida iar pe diagnosticul de pe reteta mi-a scris colpita mixta. Tratamentul a fost: Nizoral tablete XX (3*1 tb zi), Lomexin ovul I, Pimafucin crema (apicatii locale 2/zi si partenerul). Am facut si spalaturi cu galbenele, galbenele si bicarbonat.
Am facut si acest tratament. Nu am fost inca la doctor dar inca mai am simptomele, ca si cum tratamentul nu a avut efect.
Ce sa mai fac????
Va rog din suflet sa-mi raspundeti!!!


Louisea,

Rezultatul testului Pap nu este nicidecum ingrijorator si tradeaza modificarile tipice ce insotesc o vaginita cronica. Diagnosticul de vaginita mixta (candidozica si bacteriana) este corect, dar tatamentul a fost in opinia mea in ambele situatii subdozat si posibil incomplet. In plus, esti un exemplu tipic de pacienta care nu urmeaza indicatiile medicului curant si apoi se mira de ce nu se vindeca: inteleg ca dupa cele 8-10 zile ale primei cure terapeutice ai mai asteptat inca alte 50 zile pana sa te prezinti din nou la control!!! Si mai mult ca sigur nici asta nu s-ar fi intamplat daca simptomatologia nu s-ar fi reconstituit in acest interval...

In relatie cu tratamentele aplicate, Nistatina 3cp/zi este din experienta mea o cantitate mult prea mica pt a avea un efect real; administrarea ei doar o saptamana face terapia in discutie foarte probabil ineficienta; neinsotirea tratamentului antimicotic general cu unul local intravaginal face ca toata schema terapeutica aplicata sa aibe sanse extrem de reduse de reusita (Betadina este un antiseptic nespecific, nu este eficienta intr-o candidoza aplicata timp de mai putin de o saptamana!). De asemenea, constat ca partenerul nu a urmat nici un tratament general antimicotic, ceea ce poate constitui un element de ingreunare semnificativa a rezolvarii vaginitei tale candidozice.

Nu este deci nici o mirare ca la doua luni dupa acest inceput de tratament situatia locala a fost similara, daca nu identica, celei initiale. In cea de-a doua faza de tratament constat ca partenerul nu a beneficiat din nou de o terapie generala anticandidozica, aspect pe care nu il prea pot intelege. Lomexinul in administrare unica are efecte numai in candidozele vaginale recente, acute; in cele cronice (cum este cazul tau) ae impune administrarea a cel putin doua ovule la interval de 3 zile. Aspectul acesta ar fi oarecum compensat de terapia paralela cu Pimafucin.

In privinta spalaturilor cu infuzie de galbenele nu pot spune decat ca eu unul nu am constatat nici un avantaj terpaeutic de pe urma lor. Bicarbonatul a fost insa binevenit in lupta cu Candida.

Ce ar fi de facut? In primul rand, sa te convingi ca daca incepi un tratament trebuie sa-l duci pana la capat, fara pauze autoacordate. Atunci cand vei fi ferm convinsa de aspectul acesta, trebuie sa te duci la ginecolog, sa se efectueze o noua examinare a secretiei vaginale si sa se instituie un tratament adecvat. La cateva zile de la incheierea primei cure va trebui sa te prezinti din nou la ginecolog (cu vagina neatinsa de 2 zile) pt repetarea examenului microscopic al secretiei vaginale si stabilirea schemei terapeutice ce va fi urmata in continuare. Si asa mai departe, procesul se continua similar, posibil de 3-4-5-6 ori, pana cand vagina isi reconstituie flora microbiana normala.


Mergi la inceput