555-OB-GYN
Raspunsuri - Pagina 31
arian spune:
quote:
Originally posted by Marcelle
Draga Teo,
Uite iar te deranjez cu o intrebare.
Eu la ca capitolul greturi, voma stau cat de poate de prost. Dimineata vomez acid, sau nu stiu cum sa ii spun ceva lichid alb cu gust amar si ingrozitor, in timpul zilei ce mananc, iar seara, de vreo 4 ori am patit si vad ca se repeta deja de 2 seri vomez foarte agresiv, ceva sec, dar nu pare mancarea ce o mananc pe timpul zilei, e ceva groaznic. (scuze pt astfel de relatari)problema e ca nu stiu ce sa fac mai ales cu voma se seara, deoarece intodeauna imi ramane ceva in gat, pe care nu pot nici sa il dau afara nici sa il inghit, noroc ca e seara, ma culc si pana dimineata aproape imi trece. Dar e ceva ingrozitor ca si cum m-ar stange cineva de gat si nu pot sa inghit nici macar saliva de durere. Ce pot sa fac?
Eu pe aici am un fel de sirop de Ghimbir contra vomei si un medicament din plante naturale tot Ghimbir, Compozitie Zingiberis rhizoma 0,185g/cps.
Am luat de vreo 2 ori cate o lingurita de sirop, pot sa mai iau in legatura cu intoarcerea mea in tara, ca sa nu am surprize pe drum.
Iti multumesc mult,
Cu respect
Marcela
Marcela,
Supa cum in repetate randuri am aratat, nu am cunostinte si prin urmare nici experienta in domeniile medicinei naturiste si homeopate. Cum preparatul de ghimbir de care vorbesti intra in prima categorie, imi pare rau, dar nu iti pot da nici un fel de informatii. Probabil site-ul producatorului iti poate furniza raspunsul asteptat.
In legatura cu voma: substantele acide sunt intotdeauna acre. Substantele amare sunt in majoritate bazice. Produsul de voma este continut intestinal, prin urmare se pare ca nu elimini mancarea ingerata, ci secretiile digestive interprandiale. Acesta este un lucru bun (in comparatie cu situatia in care nu te-ai fi putut alimenta). Nu ramane decat sa incerci sa gasesti un remediu pt greturi (inteleg ca medicatia alopata nu te intereseaza, dar daca da, vezi ca in raspunsurile mele din ultimele zile exista referiri repetate la aceasta tema), sa iti masori saptamanal greutatea (nu ai voie sa scazi!) si daca situatia se mentine sa faci cate o ionograma sanguina lunar (eliminarea secretiilor digestive duce la pierderi mari de ioni).
Cu senzatiile neplacute din gat nu trebuie sa-ti faci probleme deosebite, nu iti ramane nimic in gat, ci continutul intens alcalin al produsului de voma iti irita mucoasa faringiana. Aceasta se edematiaza (se umfla) si devine hipersensibila, de unde senzatia de corp strain in gat si durerile la inghitit. Cateva linguri de miere si cateva inghitituri de lapte dulce pasteurizat (ca tot esti pasionata dupa remedii naturiste) imediat dupa voma pot ameliora simptomatologia.
Oricum, fiind in 11 saptamani, greata si voma nu se pot prelungi mai mult de maximum 3 saptamani... Deci in principiu ai inca putintica rabdare!
arian spune:
quote:
Originally posted by Androix
Draga Teo,
Am si eu o problema si as avea nevoie de sfatul tau. In urma unui examen de secretie vaginala mi-a fost prescris un tratament impotriva infectiei candida ce mi-a fost depistata. Tratamentul care mi-a fost prescris este urmatorul: Nizoral pastile una pe zi timp de noua zile si eu si sotul meu, pimafucin ovule unul seara timp de noua seri si sotul meu pimafucin unguent timp de noua seri. Problema mea este urmatoarea: in ciuda faptului ca mi s-a parut de la inceput ca este un tratament cam dur (de exemplu pe prospectul pimafucin ovule scria ca se face tratament 3-6 zile, deci 9 mi s-a parut cam mult) acum am ajuns cam la sfarsitul lui, intrucat nu am mai avut timp sa cer si alta opinie . As vrea sa stiu daca dupa aceste medicamente se impune o pauza inainte de a incerca sa raman insarcinata. Evident presupunand ca infectia s-a vindecat. Si as mai avea o nelamurire: Dupa ce termin tratamentul ma voi duce la control pentru o noua analiza a secretiei. Nu ar trebui sa faca si sotul meu o analiza ceva ca sa fim siguri ca am scapat amandoi?
Multumesc mult,
Andreea
Andreea,
Tratamentul este intr-adevar cam prea "in forta", in cazul in care este prima terapie administrata pt o candidoza vaginala. Nu spun ca acesta ar fi un lucru rau, dar este in primul rand foarte scump. Poate nejustificat de scump. In rest, daca se ajunge la dezideratul final (vindecarea) totul este cat se poate de bine. Extinderea tratamentului in lungul a 9 zile nu a fost o exagerare. Prospectele medicamentelor sunt scrise de producatori, iar acestia mint adesea cu nerusinare in ceea ce priveste eficacitatea terapeutica, pt a insufla ideea unei eficiente exceptionale. Este drept, acest aspect nu se aplica (din experienta mea) Nizoral-ului si (cu atat mai putin) Pimafucin-ului. Stai linistita insa, durata prelungita a tratamentului a intarit sansele vindecarii si nu ti-a afectat organismul in mod negativ (nu acelasi lucru se poate spune despre buget insa... ).
Cu vagina neatinsa de 2 zile te vei prezenta pt efectuarea unei "lame de control". La barbat problema candidozei peniene se rezolva mult mai facil decat la femeie, astfel incat se poate presupune ca daca examenul secretiei vaginale este OK, si partenerul este vindecat (daca a urmat intocmai tratamentul prescris). Deci nu e nevoie sa se efectueze examenul secretiei uretrale la barbat.
Pana in momentul cand vei avea rezultatul noii analize, substantele administrate pe gura se vor fi eliminat deja din organismul tau. Totodata ele nu au efecte negative demonstrate aspura gametogenezei (procesului de formare a ovulului la femeie si a spermatozoizilor la barbat). Deci nu este necesara nici o pauza pana la conceptie.
arian spune:
quote:
Originally posted by azumi
Draga domnule Teo da-mi un sfat ceva ca innebunesc de tot! Spune-mi daca o sa se rezolve au ba problema mea cu sangele din placenta!
Te rog disperat, ana
Continutul mesajului mail:
Draga domnule nimeni,
Am pierdut o sarcina acum patru luni in 13 saptamani si jumate, iar acum sunt iar insarcinata dar am o problema: la ecografia de astazi s-a vazut ca in placenta am un saculet de sange destul de marisor zic eu. Doctorul mi-a zis ca nu e foarte periculos si ca exisata doua posibilitati: sa se traga singur sau sa inmvadeze embrionul si atunci este avort.Sarcina mea are acum 9 saptamani.
Poti sa-mi spui si mie mai detaliat ce inseamna sangele ala si cat de periculos este, ce sanse am sa pastrez sarcina si ce sa fac de acum inainte sa nu o pierd?
Te rog mult sunt disperata doar gandindu-ma ca as putea sa pierd sarcina din nou. Ajuta-ma !
Multam frumos
Ana,
Existenta hematomului de care te-a informat medicul tau poate avea doua cauze fundamentale: prima cauza ar putea fi erodarea de catre trofoblastul invaziv (partea oului care "sapa" in mucoasa uterina pt cuibarire si care va participa la formarea placentei) a unui vas decidual (vas de sange care asigura irigatia mucoasei uterine modificata de sarcina, decidua) aberant, de mai mari dimensiuni; cea de-a doua cauza ar putea fi un defect de dezvoltare parcelar al trofoblastului mentionat.
In cazul erodarii unui vas, evolutia este dependenta de marimea vasului respectiv si de tipul sau (artera sau vena). Daca vasul e mare si e o artera, presiunea sangelui este de asemenea mare si exista posibilitatea maririi progresive a hematomului (in afara oului), eventual putand duce la desprinderea si eliminarea acestuia (avort) sau la separarea lui de decidua, cu privarea de substante nutritive, cu moarte embrionara consecutiva (deci iar avort). Daca vasul este de dimensiuni medii si/sau este o vena, presiunea sangelui este prea mica pt a se produce fenomenele mentionate si cu timpul hematomul va disparea, fiind fie resorbit, fie inglobat in structurile placentare (deci totul e OK).
In cazul unei probleme in dezvoltarea trofoblastului, evolutia depinde de suprafata trofoblastica afectata si de severitatea leziunii. Daca suprafata trofoblastica cu dezvoltare necorespunzatoare este mare, se produce separarea oului de decidua, cu efectele mentionate mai sus (avort). Daca trofoblastul este efectiv oprit in evolutie intr-o anumita zona embrionara, se poate produce extinderea hematomului spre interiorul embrionului prin zona respectiva (ceea ce ti-a spus mai "japoneste" medicul tau: ca sangele poate invada embrionul), cu lezarea structurii acestuia si oprirea in evolutie a sarcinii (deci avort). Daca aria de displazie trofoblastica este mica si/sau acesta nu este complet oprit in evolutie, ci doar mai putin invaziv, hematomul va disparea in structura placentei in formare (deci totul va fi OK).
Nu iti pot spune care este probabilitatea evolutiei in unul din multiplele sensuri explicate, nu numai datorita lipsei de date suficiente, dar si datorita imposibilitatii aprecierii obiective a situatiei (prea multi de "daca" in descrierea fenomenelor fiziopatologice de mai sus). Din moment ce medicul care te urmareste a apreciat ca probabilitatea opririi in evolutie a sarcinii este mica, inseamna ca a avut datele, cunostintele si experienta necesare pt a face aceasta apreciere, deci trebuie sa iei in consideratie cu maxima incredere opinia lui.
arian spune:
quote:
Originally posted by Celine
Buna arian!
Vreau sa devin o aspiranta dar deocamdata ma investighez, astazi
am primit rezultatul analizelor:
- Sumar de urina: - pH: 5.5
- nitriti: absent
- proteine: prezent (?!)
- glucoza, corpi cetonici, bilirubina: absent
- urobilinogen: absent
- Sediment: rare celule epilteliale, rare leucocite, frecvent oxalat de calciu(!?)
- Hemoleucograma: - Hb:12,8mg/dl
- Ht:38,9%
- leucocite: 7500 mii/mm3
-trombicite: 282 000 100mii/mm3
- MCV : 87,8 fL.
- Formula leucocitara: - neutrofile segmentate : 52%
- eozinofile 1%
- limfocite: 40%
- monocite: 7%
-Rh+
- uree serica :21 mg/dl .
- VDRL - negativ
Si test Eliza pentru IgG antitoxoplasma :pozitiv (Ab.index: 3.34 , conc.: 45 UI/ml)
Am pisici de cand ma stiu, in curte, fir-ar sa fie de treaba, speram ca o sa iasa negativ testul.
O sa mai fac examenul de secretie vaginala, testul Papanicolau si determinarile pt depistare CMV si listeria.
Acum am si eu cateva intrebari:
1. Ce tratament imi recomanzi pentru toxoplasmoza asta?
2. Ce-i cu proteinele alea in urina?
3. Oxalatul de calciu banuiesc ca e forma de eliminare a calciului(d.c.:"Cal-Mag"- GNLD, Ca natural din coaja de ou, Mg+ D3)pe care-l iau pentru a rari crizele de hipocalcemie acuta, oare sa nu-l mai iau? Mi-e cam frica sa renunt la el, pentru ca, de un an de zile de cand il iau, ma simt excelent; vad ca eliminarea e buna, inseamna ca n-o sa fac calculi renali.
4.Ce alte analize, in afara celor mentionate de mine, ar trebui sa mai fac?
5. Ce fac cu Hitler si Mitzi, matele mele? Sa nu-mi zici sa le dau! Daca le tratez la veterinar, pentru ca ele umbla brambura, s-ar putea sa-mi pierd timpul ...
Le trag ultima urecheala si gata, nu mai pun mana pe ele ? Si cu ce grija ma spalam eu pe maini de fiecare dupa ce ma jucam cu ele ...
Iti multumesc frumos pentru ceea ce faci!
Celine
Celine,
Pe puncte ai intrebat, pe puncte le primesti!
1. toxoplasma este sensibila la Spiramicina (preparatul Rovamycine); daca nu se obtine vindecarea cu aceasta, se poate administra Pirimetamina (preparatul Daraprim). Nu iti spun cate tablete si cat timp pt ca precis ai fi in stare sa iei singura medicamentele. Sanse majore sunt ca ginecologul tau va putea sa-ti scrie o reteta cu indicatiile necesare; daca nu, un infectionist o va putea face fara indoiala. Raspunsul de fata se vrea doar o confirmare a faptului ca EXISTA tratament eficient in toxoplasmoza.
Morala punctului 1: trebuie sa te vada (preferabil, nefiind gravida)un infectionist!
2. proteinele trebuie sa NU fie evidentiabile in examenul sumar de urina (asa se numeste analiza efectuata de tine, "examen sumar de urina"). Prezenta lor in urina in cantitate decelabila la acest examen evidentiaza un dezechilibru functional renal.
3. oxalatul de calciu este o forma de eliminare a calciului din organism. El insa se gaseste in mod normal in cantitati mici in urina, astfel incat nu este evidentiat de un examen sumar al acesteia, asa cu a fost cel efectuat de tine. Prin urmare tu elimini cantitati excesive de calciu intr-o forma cristalizabila. Asta NU este bine. Oxalatul de Ca poate duce la formare de calculi renali (nisip si pietre la rinichi). Este posibil ca administrarea timp indelungat a preparatelor de Ca sa fie responsabila de prezenta oxalatului in urina.
Morala punctelor 2 si 3: trebuie sa te consulte un internist (eventual chiar nefrolog).
4. cu analizele pe care ti-ai exprimat intantia a le mai face, daca nu ai avut niciodata o eruptie herpetica, este suficienta bateria de investigatii efectuate. Oricum, infectionistul si mai ales internistul de care pomeneam mai sus o sa-ti dea suficiente analize de facut - nu te vei plictisi in urmatoarea perioada in mod sigur!
5. in legatura cu pisicile, degeaba le tratezi daca sunt libere in afara casei si degeaba nu le mai atingi, germenii sunt oricum raspanditi peste tot prin casa. Daca vrei o solutie radicala, iti ofer serviciile catelului meu. Nu sufera pisicile. Deloc. Le uraste de moarte (la propriu). Il cheama Otto, deci tinand cont de numele mâtelor tale se poate presupune ca vor putea comunica. Ma indoiesc sa ajunga la vreo solutie de compromis. Drept care presupun ca dupa intalnirea cu Otto problema va fi rezolvata
Un detaliu mai am de adaugat, chiar daca nu ai intrebat: pt o persoana care vrea sa se pregateasca atat de constiincios pt o sarcina (aspect extrem de pozitiv) esti prea anemica (in sens medical ). Desi anemia se poate corecta si pe parcursul sarcinii, este preferabil sa fii pusa la punct dpdv hematologic la inceputul acesteia.
arian spune:
quote:
Originally posted by butterfly
Draga dr. Teo,
Multumesc pt. raspuns. Sunt la jumatatea sapt 13.
Ieri am fost la medic, am facut eco si pare OK dar mi se pare un pic cam relaxata atitudinea dr. meu. Nu mi-a facut decit eco cu un aparat cam vechi (am aflat ca bebe are cap, membre, coloana vertebrala, iar inima bate), nu tuseu (si nici data trecuta), mi-a intrerupt Duphastonul ca deja placenta e deja functionala in sapt 11-12, nu triplu test in ianuarie daca nu sunt dispusa sa fac amniocenteza + cariotip (costa cam 10 mil) si ne revedem dupa ecografia morfologica de sapt 20.
Intre timp s-a instalat un fel de viroza, nu stiu daca e gripa ca nu am facut febra dar circula atitea tulpini… Dupa iesirea de ieri mi s-a exacerbat durerea de git si m-am trezit cu cefalee intensa…
Pot lua produse apicole (polen, propolis, laptisor de matca) ?
Am uitat sa intreb, intrerup a folic ?
Ma sfatuiti sa- mi caut alt medic sau sunt eu prea stresata ?
Multumesc mult !
Butterfly,
Ginecologul tau nu numai ca iti da sfaturi foarte bune (in opinia mea), dar are si o atitudine corecta. El trebuie sa fie relaxat nu numai pt autoprotectie, dar si pt a insufla pacientei un sentiment de liniste si siguranta. Crezi ca ti-ar fi fost mai bine daca vorbeai cu un medic care asuda tot si ii tremurau toate cele din cauza tensiunii nervoase? Ma indoiesc.
Tact vaginal nu avea rost sa faca in conditiile descrise de tine. Eu as fi aruncat insa o privire in vagina... Despre ecograf: vechi sau ultra-modern, la ecografia facuta acum tot nu se putea decela mult mai mult decat s-a facut; deci investigatia si-a atins scopul. Iar referitor la frecventa examenelor obstetricale, ea este buna: nu este nici util, nici recomandabil sa fii examinata foarte des pe parcursul sarcinii.
Duphastonul se poate intrerupe oricand intre saptamanile 12-20, daca obstetricianul considera ca secretia placentara de progesteron a ajuns sa depaseasca functional semnificativ progestativul din pilula.
Cred deci ca este intr-adevar cam prea stresssata. Relaxeaza-te. Si urmeaza indicatiile medicului de pana acum, nu ai absolut nici un motiv real sa te gandesti la o inlocuire.
In legatura cu produsele apicole pe care le mentionezi, in principiu CRED ca pot fi administrate fara riscuri in sarcina. NU pot afirma insa ca STIU lucrul acesta. Uita-te in prospectele medicamentelor mentionate la contraindicatii si reactii adverse. Fiind insa produse naturiste, pun pariu ca nu au (declarativ cel putin) nici un efect advers si deci nici o contraindicatie... Regret, dar cu mai mult nu te pot ajuta in domeniul acesta.
Continua administrarea de acid folic!
arian spune:
quote:
Originally posted by aime
arian,
progesteronul e 14.7 si am fost si la medica, care a fost f mutumita de dozari si de suprapunerea lor peste curba termica (urmarita pe fertility friend). Ovulatia s-a produs in ziua 16-a, de unde si valoarea mica a LH (31.0) in ziua 14-a. Luna ianuarie mi-a zis sa merg pe mana ei , fara stimulare, doar cu monitorizari si Doamne ajuta .
Deoarece pana in jur de 15 ian nu mai am acces la net, iti multumesc ptr sfaturile tale, iti urez Craciun fericit, un an numai cu impliniri si satisfactii.
LA MULTI ANI !
aime
Felicitari pt valorile progesteronului!
Decizia doctoritei mi se pare de mare bun-simt, deci sfatul ei este indiscutabil de urmat. Spor la treaba
LA MULTI ANI iti doresc si eu, si implinirea tuturor visurilor!
arian spune:
quote:
Originally posted by Maggi
Draga arian,
Pana acum cateva zile, eram o aspiranta la statutul de mamica. Pe 15 dec. am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv.(ultimul ciclu l-am avut pe 4 nov.) Nu ma indoiesc de faptul ca sunt insarcinata, lucru pe care eu si sotul meu ni-l dorim, insa in perioada 21-27 nov. am urmat un tratament cu Augmentin, Polidin si Diclofenac, tratament prescris de medic in urma unui consult la care s-a constatat ca am ovarul drept inflamat.
Intrebarile mele sunt:
- cat de repede se poate constata prezenta sarcinii, avand in vedere ca dupa calculele mele atunci cand am mers la medic se pare ca sarcina avea cateva zile.
- cum si cat afecteaza sarcina antibioticul pe care l-am luat(eventual combinatia de medicamente), zic eu, in perioada de formare a embrionului.
Multumiri anticipat pentru bunavointa de a-mi raspunde.
Maggi,
Fecundatia a avut loc cu cea mai mare probabilitate intr-una din zilele 18-20.11.2003. Deci in momentul stabilirii diagnosticului de anexita tu de-abia ramaneai insarcinata, oul nefiind inca nici macar ajuns in cavitatea uterina (se plimba inca prin trompa). Nici nu poate fi vorba de un diagnostic al sarcinii la momentul respectiv, indiferent de constiinciozitatea examenului ginecologic efectuat si de eventualele investigatii paraclinice sau de laborator care s-ar fi efectuat.
Dozarea nivelurilor sanguine ale beta-HCG arata niveluri semnificativ crescute la minim 7 zile dupa fecunfatie; acesta insa NU este un test de rutina in diagnosticul de sarcina. Testul de identificare a beta-HCG in urina se pozitiveaza la cca 14 zile dupa fecundatie; este un test de rutina, dar nu are nici o valoare sub 30 zile de amenoree. Ecografia transvaginala poate evidentia sacul ovular la 4 saptamani de amenoree, deci cam tot atunci cand se pozitiveaza testul de sarcina. Modificarile consistentei si volumului colului si corpului uterin pot fi decelabile (numai uneori!) la 5 saptamani de amenoree, deci o saptamana dupa pozitivarea testului de sarcina.
Prin urmare, ideea pe care o intrezaresc incoltind in mintea ta (aceea de a invinui medicul care ti-a prescris tratamentul) este complet nejustificata si nu poate avea suport medical pt o eventuala tragere la raspundere in justitie. Dupa cum ti-ar spune un avocat american, "you ain't got a case"...
In plus, medicamentele prescrise, daca au fost administrate in dozele uzuale si pe parcursul unei singure saptamani, nu au avut absolut nici un efect nociv asupra oului nou format.
Problema care s-ar putea pune in discutie este aceea a expunerii la posibilitatea instalarii unei sarcini in conditiile unei patologii genitale. Adica greseala facuta de TINE. Banuiesc ca te-ai adresat medicului ginecolog datorita faptului ca aveai neplaceri cauzate de aparatul genital (dureri, febra/frison, tulburari de ciclu menstrual, scurgeri vaginale, etc - nu toate la un loc, unul dintre acestea ar fi suficient). In conditiile in care exista asemenea simptomatologie, este de datoria ta sa eviti aparitia unei sarcini pana la rezolvarea problemei genitale.
A ramane insarcinata in conditiile existentei unei inflamatii ovariene expune produsul de conceptie la un oarecare risc. Este drept, ovarul bolnav nu ovuleaza DE OBICEI. Dar aceasta nu este o regula absoluta. Eventualul ovul "produs" de un ovar foarte inflamat poate fi de o calitate necorespunzatoare dezvoltarii unui ou normal conformat.
Eu unul nu mi-as face griji in privinta sarcinii respective. In primul rand, ia-ti gandul de la ideea de a blama medicul care te-a tratat. In al doilea rand, nu te invinovati nici pe tine pt cele petrecute (oricum nu are nici un rost si nici o consecinta pozitiva). In al treilea rand, nu as fi ingrijorat nici referitor la aspectul descris mai sus (anexita + sarcina incipienta): lasand deoparte posibilitatea redusa a ovulatiei intr-un ovar inflamat, si fecundatia este putin probabil a se produce in tuba aferenta, inflamata la randul ei. Mai mult, e posibil ca nici unul dintre ovare sa nu fi fost inflamat: ovulatia poate produce o inflamatie aseptica anexiala foarte similara ca simptomatologie si aspect clinic palpatoriu cu o anexita (adica este posibil ca tulburarile acuzate de tine si cele simtite de medic la tactul vaginal sa nu fi fost determinate de o boala inflamatorie a ovarului, ci de fenomenele ce insotesc ovulatia).
arian spune:
quote:
Originally posted by Maggi
Draga arian,
Am incercat sa formulez intrebarile mele cat mai concis, cu scopul de a nu-ti rapi prea mult timp cu cititul si raspunsul; cu toate acestea mi- ai raspuns extrem de detaliat si mi-ai "luminat" gandurile, fapt pentru care iti adresez mii de multumiri.
Mai inati as vrea sa lamuresc un lucru pe care cred ca l-ai inteles gresit: spui ca din mesajul meu transpare ideea invinovatirii medicului care m-a tratat. Departe de mine acest gand, mai cu seama ca acest medic este medicul femeilor din familia mea, daca pot sa spun asa, este medicul care ma consulta periodic de vreo 2 ani, pana acum nesemnalanu-mi nimic in neregula cu aparatul meu genital.( pot sa ma laud ca sunt educata in acest sens sa fac controale de rutina cel putin de doua ori pe an).Este un medic in care am incredere, insa da-mi voie sa am dreptul sa aflu si alte opinii...suntem oameni, suntem supusi greselii.
Dupa cum ti-am spus am fost concisa in mesajul meu, insa vazand cu cata atentie ai abordat problema mea, doresc sa completez cu urmatoarele: medicatia a fost prescrisa astfel: Augmentin 2 tablete pe zi la 12 ore, timp de 5 zile; Polidin 2 fiole si Diclofenac o fiola, injectabile/ zi timp de 5 zile; Clotrimazol 10 ovule/10 zile. Sunt convisa ca sunt dozele uzuale, insa Augmentinul???, am inteles ca are in compozitie ceva ce poate dauna oului nou format.
Am inteles puncul tau de vedere cu privire la mmedicamente si nu face decat sa ma bucure parerea ta.
Cum am ajuns sa ma adresez mediculu ginecolog? Am acuzat o durere in partea dreapta ce a persistat vreo 2-3 zile (15, 16 17 nov)fapt pt care m-am dus la Sp. de urgenta; acolo m-a consultat un medic chirurg, mi s-a luat o proba de sange si mi s-a facut o ecografie; chirurgul a presupus ca este apendicul inflamat, fapt pt care a vrut sa ma opreasca sa ma opereze in acea seara, lucru pe care nu l-am acceptat; (stiu am riscat) insa in sange nu au fost leucocite crescute si medicul de la ecograf mi-a spus ca nu se vede deloc apendicul inflamat, insa "ovarele mi se par putin inflamate": OD- 3,7cm, cu foliculi de cca 8 mm si OS- 3,8 cm, cu foliculi de cca 8 mm.
Astfel vazand ca din rezultatul ecografic, numai la ovare sunt probleme am ajuns la ginecolog. Acesta s-a ingrijorat numai de ovarul drept; la stangul nu s-a observat nimic anormal. (ginecologul mi-a facut chiar si o ecografie vaginala, unde nici macar ovarul drept nu s-a vazut cu probleme, asa cum a simtit la palpare) Acestea fiind spuse cred ca ti-am spulberat banuiala ca as fi avut vreodata neplaceri cauzate de aparatul genital. Cred ca trebue sa mai adaug ca aceasta este prima sarcina; iar contraceptie nu mai practic de trei luni.
Nu-ti imaginezi ce zambet mi-a adus pe buze parerea ta din ultimul aliniat! Inclin sa cred si imi place sa cred ca nici unul dn ovare nu a fost inflamat. In privinta sarcinii am discutat cu Ginecologul meu, mi-a spus ca nu poate garanta ca antibioticul pe care l-am luat nu va cauza malformatii, drept urmare ramane sa ma hotarasc ce va urma......-am spus ca nu vreu sa risc deloc sa am un copil cu probleme si a ramas sa ne vedem in ianuarie cand sarcina va avea cam 8 saptamani...
Am scris atat de mult pt ca am simtit nevoia unei clarificari.Acum probabil ma intelegi de ce vreau sa aud mai multe opinii.
Indraznesc sa te mai intreb, dupa tot ce ti-am relatat in scris, iti mentii parerea ca nu e cazul sa-mi fac giji in privinta sarcinii?
Trebuie sa iau o hotarare gresa (si nu vreau sa tin cont decat de parerea medicala si nu de cea sentimentala, si de dorinta de a avea un copil, si mai ales prima sarcina din viata mea)
Mii de multumiri, si pt ca sarbatorile si anul nou ne bat la usa, iti urez sanatate si La Multi Ani...si nu in ultimul rand multa rabdare cu noi si problemele nostre.
Maggi
Maggi,
Da, imi mentin parerea: nu ai de ce sa-ti faci griji cu privire la sarcina, in conditiile dozelor si duratei administrarii Augmentinului pe care le relatezi.
Augmentinul face parte din categoria medicamentelor cu risc B pt sarcina, adica testele de laborator efectuate pe diverse animale NU au evidentiat efecte teratogene, dar nu exista teste clinice pe femei gravide (niciodata asa ceva nu exista pt simplul motiv ca sunt imposibil a fi efectuate, pe criterii evidente...). Dozele de testare administrate animalelor de laborator sunt mult mai mari si mult mai mult timp administrate decat in cazul pacientilor umani in cadrul unor tratamente chiar prelungite si "in forta". Pe de alta parte, metabolismele animalelor de laborator sunt similare, dar nu identice celor umane. De aceea se mentine o rezerva in administrarea medicamentului in sarcina. Oricum, probabilitatea ca 10 tablete de Augmentin administrate pe parcursul a 5 zile sa produca efecte nocive oului este infima (in opinia mea). Si mai este inca ceva: leziuni provocate oului in primele sale zile de existenta (asa cum pui problema daca a fost cazul tau) duc la un produs de conceptie neviabil, care este avortat spontan in primele saptamani de sarcina. Concluzia MEA: pastreaza sarcina!
La multi ani si tie... de fapt acum mai corect este "la multi ani si voua"
arian spune:
quote:
Originally posted by Cristina L
Draga arian,
De cateva luni de zile bune am o problema...Inainte de ciclu cu 4,5 zile,luna de luna am o secretie maronie.M-am gandit ca ar putea fi de la chist,sunt operata de chist ovarian...apoi a recidivat si iar m-am operat...Am fost la echo,chistul nu s-a refacut si dr mi-a spus ca e o dereglare...insa nu mi-a dat nici un tratament.Secretia a aparut in urma unui tratament tot pentru chisturi cu Tri-regol.Eu am facut si 2 fiv...nereusite,iar dupa stimularile fiv nu am avut secretia,dar apoi au reaparut.Acum vreau sa te intreb,ce poate sa fie asta?este ceva hormonal?ce analiza sa fac?In prima zi de secretie
imi este f.rau,eu am si tensiunea mica,am ameteli si dureri de cap.
Sper sa mai ai putin timp sa ma luminezi,cam ce ar trebui sa fac...
Iti multumesc anticipat si iti doresc SARBATORI FERICITE
Cristina L
Cristina,
Am raspuns de curand pe forum unei intrebari similare. Secretia maronie de care vorbesti este sange modificat. Modificarea mentionata este urmare a retentiei sangelui in cavitatea uterina un timp variabil, chiar de ordinul zilelor (cu cat are aspect mai ciocolatiu, cu atat mai lunga e perioada de retentie).
Trag deci concluzia ca endometrul tau sangereaza putin cateva zile inainte de menstruatie. Acest aspect se datoreaza unui dezechilibru hormonal, daca nu este vorba de o endometrita (iar asta ti-o poate spune numai ginecologul care te examineaza direct). Adesea insuficienta corpului galben (deci prea putin progesteron) se manifesta in modul descris de tine.
Nu este foarte clar daca ciclurile tale, in absenta stimularii ovariene medicamentoase, sunt ovulatorii. Daca nu sunt, coprul galben nu se formeaza, deci nu poate fi vorba despre insuficienta lui. In aceste conditii, sangerarile sunt date de reducerea treptata a nivelului estrogenilor din sange.
Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa te prezinti la un ginecolog, care va vorbi cu tine, te va examina fizic, va solicita efectuarea unor investigatii paraclinice si de laborator (in functie de concluziile pe care le trage din discutiile purtate si din examenul fizic) si va pune un diagnostic. Tratamentul este posibil si are eficacitate foarte buna in toate eventualitatile descrise de mine mai sus. Oricum, cauzele unor astfel de sangerari pot fi diferite de cele expuse in paragrafele precedente (mult mai rar, dar totusi posibil), astfel incat examenul de specialitate este cu atat mai indicat.
Sarbatori fericite si la multi ani si tie!
arian spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
draga Teo, ce este aceea o vezicula? Se vede la eco rotunda si mica langa embrion.
La 8 saptamani de la UM nu se evidentiaza nimic decat un oval? Nu se vad membrele sau cel putin mugurii viitoarelor membre ?
Multumesc, Lia
Dorsilia,
Vezicula defineste in termeni medicali orice formatiune sferoidala sau elipsoidala care prezinta un invelis solid cu aspectul unei membrane si un continut lichid. Embrionul se dezvolta initial intre doua vezicule inegale ca dimensiuni.
La 8 saptamani de amenoree (adica la 6 saptamani de existenta a embrionului) tehnicile uzuale de ecografie nu evidentiaza decat forma generala a embrionului, fara "accesorii" (dar este posibil de masurat lungimea ecoului embrionar, care la 8 saptamani are cca 1,5cm).