555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Rosey

mi-e teama ca as putea avea o sarcina extrauterina. ciclul imi vine la 26-27 de zile, niciodata mai tarziu. acum imi intarzie de cateva zile si am o durere persistenta in partea stanga a abdomenului inferior. am facut un test de sarcina azi, care a iesit negativ, dar am citit ca nu e musai sa iasa pozitiv in caz de sarcina ectopica. nu am avut nici o raceala "in zona" recent. am nascut acum 2 ani prin cezariana. ce masuri sa iau ca sa ma lamuresc?
multumesc anticipat!


Rosey,

Cea mai sigura metoda de depistare precoce a unei sarcini eventual extrauterine este identificarea HCG in sange. Aceasta presupune insa identificarea si deplasarea pana la un laborator care efectueaza o asemenea analiza, si mai ales costuri semnificative.

Mult mai economic este sa astepti pana cand se implinesc 35-40 zile de la inceputul ultimei menstruatii si sa faci la momentul respectiv o ecografie genitala, preferabil transvaginala (in lipsa, poate fi utila si una percutana). In acest interval repeta testul de sarcina cu prima urina de dimineata la fiecare 5-7 zile.

Ca nu ai fost racita in mod evident este foarte posibil, dar aceasta nu inseamna neaparat ca nu ai "racit" fara sa-ti dai seama in regiunea ovarelor... Anexita se poate constitui in cauza a intarzierii aparitiei menstruatiei, si se insoteste si cu dureri similare celor descrise de tine. Un chist (sau mai multe?) ovarian functional poate avea aceeasi simptomatologie! Este laudabil faptul ca te alarmeaza situatia in care te gasesti, dar nu trebuie sa intri nicidecum in panica! Actioneaza linistit si vei fi stapana pe situatie!

Ceea ce TREBUIE sa faci acum este sa te duci cat mai curand la un ginecolog. Examenul fizic pe masa ginecologica are o valoare diagnostica enorma: exista posibilitatea eliminarii suspiciunii de sarcina extrauterina printr-un simplu tuseu vaginal insotit de o ecografie banala!

Astept vesti despre evolutia lucrurilor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ladymina77

Draga Arian,
Iti multumesc fff.mult pt raspuns,asteptam cu nerabdare sa vad ce imi scrii si oricum nu mai aveam de gand sa stau asa pt ca este din ce in ce mai neplacut.
Asa ca maine imi i-au inima in dinti si o sa imi fac o programare la o policlinica privata care s-a deschis de curnad in orasul meu.Este tare neplacut ,cel putin pt mine dar, asta este.Sunt 3 medici ginecologi printre care si o femeie,dar cred totusi ca voi merge la un barbat pt simplul motiv ca mi-i se par mai priceputi in aceasta meserie.Nu vreau sa supar pe nimeni prin ce am afirmat,dar asta este parerea mea.
O sa iti mai scriu dupa consult si sper sa nu fie probleme grave.Imi cam este teama.
Iti multumesc inca odata pt timpul acordat,esti un "dragut",mai rar asa doctori.
Mai vorbim.
Si promit ca nu o sa mai scriu cu litere mari.

mina


Asa sa faci! Si cu doctorul, si cu vorbitul aici, si cu scrisul cu litere mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by louisea

MULTUMESC mult pentru raspuns.
Stiu ca am fost cam neglijenta cu "candidoza" dar nu mi-am ales inca aici nici un ginecolog. Asa ca de fiecare data de cate ori ajung in tara dau si fuga la ginecolog. Dar, dupa cum ma sfatuiti si dumneavoastra, ar trebui sa o fac.
Dar mai am o problema. De aproximativ 5 zile mi-a aparut o scurgere care are o culoare usor rosiatica. La inceput imi lasa doar o dara foarte subtire pe chilot dar a inceput sa fie mai mult, dar nu foarte mult.
Acum 12 zile am inceput sa iau din nou anticonceptionale dupa o pauza de 2 luni. Iau aceleasi anticonceptionale ca si inainte Desorelle. Pot fi acestea cauza???


Aproape sigur sangerarea minima mentionata este cauzata de contraceptivul administrat. In principiu nu este nici un motiv de alarmare, astfel de manifestari secundare apar relativ deseori in special la inceputul terapiei hormonale. Daca insa sangerarea sporeste in intensitate, sau se mentine la niveluri reduse mai mult de 3 luni, este indicat a se opta pentru un alt anticonceptional oral.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by puffy

buna ziua...
tocmai am fost la medsana si am facut o echo la care mi sa spus ca intradevar colul este f.scurt 2.85 cm si intredeschis 5.4mm.cat este de grav???
si faptul ca placenta are 2 cm grosime grad 1 de maturitate...e de rau sau de bine????
greutatea fatului la 19 sapt si 5 zile de 336 grame +/-50 grame...e mult???e putin??si bataile inimi 143 pe minut????cum ti se pare...in rest totul e ok
merci mult

puffy


Mai, sa fie!!! "Numai" doua zecimale la lungimea colulului?? Si "numai" una pt diametrul canalului cervical??? Acesta este un exemplu tipic de transcriere fara discernamant a datelor furnizate de o masina... Este ridicol sa spui unei paciente ca are colul de 2cm si 8mm jumatate!!! Este si mai ridicol sa afirmi ca diametrul canalului cervical este de 5mm si 4zecimi!!!

Lasand aceste aspecte deoparte, colul este intr-adevar excesiv de scurt si tare mi-e teama ca nici macar firul de cerclaj nu poate fi aplicat in astfel de conditii. Atitudinea imediata de luat este instituirea unui tratament tokolitic intens (adica de oprire a oricarei contractii uterine) si repaus mai mult decat prelungit in pat, la orizontala.

Parametrii ecografici placentari si fetali sunt in limite normale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by lorellay

Am contactat acum o luna o papilomatoza vaginala.
Cu ce poate fi inlocuita podofilina?Este prea scumpa(600.000 lei) si nu pot
s-o cumpar acum.
Pot folosi Meclozol in loc de Tricomicon?
E vreo problema daca aman tratamentul pentru ca o sa fiu la menstruatie
peste vreo 5 zile?
Partenerul ce tratament trebuie sa urmeze?
Va multumesc,
Lorellay



Lorellay,

Podofilina poate fi inlocuita cu podofilotoxina (Condyline) sau cu solutii de acid bi- sau tricloracetic. Se poate de asemenea proceda la distrugerea excrescentelor aparute prin crioterapie. Nici una dintre eventualitatile alternative nu te va "scoate" insa mai ieftin. Vorba fie intre noi, un medicament care costa 600.000 lei pt intreg tratamentul nu este catusi de putin scump in momentul de fata. A propos, Condyline-ul se si compenseaza partial...

Oricum, exista posibilitatea sa nu ai nevoie de intreg flaconul de podofilina sau podofilotoxina. Cum solutia nu se vinde fractionat la farmacie, o idee ar fi sa te adresezi unui cabinet de ginecologie sau dermato-venerologie pt aplicarea tratamentului (acolo au si solutiile/cremele necesare). Costurile finale vor fi cam aceleasi sau poate mai mari, dar vei plati fractionat, la fiecare aplicare.

Da, poti folosi Meclozol in loc de Tricomicon, daca nu esti gravida in primul trimestru si nu ai formatiuni tumorale sau leziuni estrogenodependente (a caror dezvoltare este stimulata de estrogeni - Meclozol-ul contine un estrogen care se absoarbe partial prin peretele vaginal).

Nu se intampla nimic deosebit daca amani inceperea tratamentului pana dupa prima menstruatie, dar nu mai mult!

Daca partenerul are la randul sau excrescente peniene asemanatoare celor vulvare la tine, va trebui sa urmeze un tratament similar sub indrumarea unui urolog sau dermatolog.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by puffy

iti multumesc din toata inima.bineinteles ca acum sunt f nelinistita.
crezi ca e suficient 4 utrogestan pe zi si doua no-spa???crezi ca e cazul si de altceva?statul in fund la calc e daunator?cam cate ore pe zi crezi ca pot sta in fata computerului?
sunt cele de mai sus tratamente tokolitice?


puffy


Terapia tokolitica se stabileste de catre medicul curant in raport cu particularitatile fiecarei paciente. Nu iti pot spune daca terapia administrata tie este suficienta sau nu, dar un lucru este cert: in conditii de repaus prelungit la orizontala ea trebuie sa aiba drept consecinta disparitia contractiilor dureroase. Daca acest deziderat nu este atins, schema terapeutica trebuie reajustata corespunzator. Daca nu se poate ajunge la telul propus prin tratament ambulatoriu (la domiciliu), s-ar putea sa devina necesara internarea intr-o sectie de obstetrica.

Statul in fund la calculator (si nu numai) este daunator. Nu ai deci incotro decat sa absentezi o buna perioada de timp de la barfa de rigoare de pe DC.com si sa-ti ingrijesti sarcina... Nu mai poti sta in fata calculatorului decat atat cat sa citesti ultimele noutati din Clinica Virtuala Serios vorbind, o jumatate de ora - maxim o ora pe zi poti sta in sezut la calculator. Ideea de baza este sa stai la orizontala, pe spate, cel putin 16 ore din 24 (adica cele 16 ore includ si perioada de somn).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamiska spune:

Draga nimeni,
In primul rand La Multi Ani ! si sa-ti Dumnezeu muuuuulta sanatate si tot ce alceva iti mai doresti sa se implineasca.
Sunt insarcinata in 9 saptamani si am fost la control ieri, mi-a facut doar control la mana ca prina eco fac abia pe 20 jan. Acesta este rezultatul controlului de ieri din care nu inteleg mare lucru:
Ex. valve:col macroscopic normal.OEC acoperit de o formatiune violacee cu depozite albicioase, cca. 11-12 mm diametrul cel mai mare, cu baza inalta de implantare ( polip decidual).
TV: Uter in AV, marit de volum cat o sarcina de 9-10 saptamani, pastos, mibil,nedureros. Anexe nepalpabile.

Nu mi-a explicat exact ce inseamna toate astea, mi-a zis doar ca nu e grav, dar eu vreau sa stiu exact ce e si in ce masura afecteaza sarcina, ca sa stiu cum sa ma apar.
Multumesc mult ptr raspuns.

Kamy-9 sapt


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Rosey

multumesc mult pentru raspuns. intre timp mi-a venit si ciclul si durerile mi s-au estompat treptat. dupa ce imi trece am sa merg oricum la ginecolog sa vad depre ce e vorba. cred ca nu mai poate fi o sarcina extrauterina acum, daca mi-au trecut durerile, nu?


Nu, nu inseamna ca in mod sigur nu este o extrauterina daca au incetat durerile. Dat fiind faptul ca a venit totusi menstruatia, daca aceasta este cantitativ normala posibilitatea unei sarcini este mult diminuata. Activitatea in policlinici si cabinete de specialitate a inceput, deci un examen ginecologic este facil acum si se impune in continuare, indiscutabil.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by GabrielaG

In primul rand La multi ani, sa aveti un an bun din toate punctele de vedere si felicitari pt ceea ce faceti aici.
Problema mea e poate minora, dar totusi o spun: sunt mamica a doi copilasi, cel mic are un an jumate si l-am intarcat la un an si doua luni, reducand progresiv cantitatea de lapte. Am observat ca la sanul stang inca mai am o secretie galbuie. Nu ma doare sanul, nu ma deranjeaza, dar aici si mamelonul este retractat. Dupa prima sarcina tot la sanul acesta am facut o mastita urata si mi s-a facut o incizie pt a scoate puroiul, apoi dupa vindecare, am alaptat fara nici o problema. Dupa vreo 4 ani(timp in care am luat anticonceptionale) mi-a aparut un ganglion nedureros. Am facut mamografie si echo la el, mi s-a pus diagnosticul de mastoza microchistica sau asa ceva, incepusem un tratament cu Progestogel si apoi am ramas insarcinata. A disparut nodulul, dar acum ma nelinisteste secretia aceasta.Trebuie sa merg sa fac ceva investigatii? E normal asa ceva?
Apoi intrebarea doi: de un an am inserat un sterilet, vad ca nu se mai simt firisoarele dinauntru. Din ceea ce am citit postat mai demult de dumneavoastra, inseamna ca a urcat mai sus in uter, acum problema care ma framanta pe mine, cum va fi scos peste cativa ani, daca firisoarele au urcat si ele?
Multumesc anticipat pt raspuns,
Gabriela si baietii


Gabriela,

Nu este normala scurgerea mamara pe care o acuzi. Trebuie sa fii examinata de un ginecolog, ocazie cu care se va decide daca este cazul de a efectua o ecografie mamara sau mamografie si examenul microscopic al secretiei in cauza. Alte examene de laborator ar putea fi de asemena recomandate, in functie de aspectul clinic si de date anamnestice suplimentare.

Pt extragerea steriletelor "pierdute" in uter exista pense speciale. Desi nu dispun de asa ceva, am rezolvat astfel de situatii cu succes si foarte simplu utilizand pense Pean obisnuite. Oricum, faptul ca TU nu mai simti la palpare firele steriletului nu inseamna neaparat ca acesta a ascensionat in cavitatea uterina. Este posibil ca firele respective sa se fi pozitionat diferit in ultima vreme, sau sa se fi maleabilizat intr-o oarecare masura. Un examen cu valve va lamuri problema in cca 2 minute si poate continua cu extragerea instrumentala a eventualului dispozitiv intrauterin ascensionat, in alte 2-5 minute.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by livia72

Buna ziua

Desi am nascut pe 10 noiembrie 2002, inca nu am menstruatie. Este vreo problema? Inca il alaptez pe Alex dar mai mult seara si noaptea si iau anticonceptionale Exluton.As dori un raspuns ca sa stiu daca e urgent sa ajung la medic.

Multumesc,

Livia


Livia,

De urgenta nici nu poate fi vorba.

Teoretic, atata vreme cat alapteaza femeia este amenoreica. Chiar daca laptele matern este suplimentat in alimentatia copilului, stimulul reprezentat de supt este inca prezent si determina secretia crescuta de prolactina (PRL), hormon responsabil cu initierea si intretinerea secretiei lactate, care determina in acelasi timp "inghetarea" ciclurilor functionale ovariene (deci lipsa menstruatiei).

In plus fata de acest aspect, contraceptivul pe care il iei contine o substanta progestagena care are drept efect ingreunarea sau chiar impiedicarea aparitiei menstruatiei.

Efectul cumulat al celor doi hormoni mentionati este amenoreea de care te plangi.


Mergi la inceput