555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by matia

Draga Teo esti o comoara!Si unde mai pui ca esti o comoara cu umor! Dar sa nu mai lungesc vorba!Intrebari:
1. Acum 1,5 ani in urma a doua HSG , o celioscopie si a unei laparoscopii am facut 3 hidrotubatii si medicul a spus "In 3 luni trebuie sa ai un rezultat!"Am facut ACUM o HSG si am constatat ca trompele sint iar impermeabile!Urmeaza sa ma supun unor noi instilatii. Ce sanse sint ca astea sa mearga mai bine?Daca se permeabilizasera de ce s-au infundat iar?
2. Temp. mea bazala se ridica fix in a 13- a zi de la 36,5 la 36,7 si se mentine asa cam 11-12 zile. Medicul meu spune ca o temp de 36,7 nu este suficienta pt o sarcina. Asa este?
3.Medicul cu care voi face acum instilatiile insista ca ar trebui sa-mi faca o laparoscopie dupa aceea ca sa vada cu "ochii" lui trompele. Chiar este cazul ?Nu-i suficienta inca o HSG la sfirsit?
4. In urma investigatiilor facute acum 2 ani s-a descoperit ca uterul meu e bicorn cu un miom pe mijlocul fundului de uter. Asta sa fie un impediment pt fixarea unei sarcini?(Asa cum l-am vazut si eu miomul asta seamana cu un ligament pozitionat dinspre partea anterioara spre posterior si este cam de 0,5 cm grosime.)

Poti sa-mi reaprinzi speranta ca voi avea si eu cindva un bb?




Matia,

1. si 3. Cauza ocluziilor tale tubare imi este, evident, necunoscuta. Nu iti pot spune de ce dupa o repermeabilizare mecanica ele s-au infundat din nou. Si aparent nici cei care te-au investigat, banuiesc, in amanuntime nu iti pot spune asta. Tocmai de aceea doreste noul tau medic curant sa faca o laparoscopie, in speranta evidentierii motivului acestui fenomen, prin vizualizare directa a trompelor tale. Prin urmare laparoscopia indicata este cat se poate de justificata in contextul celor prezentate de tine.

2. Faptul ca temperatura ta bazala se ridica in mod constant cu 0,2°C in ziua 13 a fiecarui ciclu menstrual evidentiaza in mod clar ca ovulezi. Cresterea temperaturii bazale este intr-adevar minima, ceea ce evidentiaza o insuficienta a corpului galben (secretie redusa de progesteron). Aceasta insuficienta poate fi insa usor corectata prin administrarea unui progestativ de sinteza (Duphaston, de exemplu) incpand din ziua 13-14 a ciclului tau menstrual, pe o perioada de 10-11 zile. Daca se evidentiaza instalarea unei sarcini in acest interval, administrarea progestetivului va trebui continuat macar pana la 14 saptamani, preferabil pana in sapt. 20.

4. Daca uterul este bicorn si nu didelf, poate duce o sarcina la termen. Nu sunt sigur daca prezenta miomului mentionat este interpretarea ta ("ligamentul" mentionat de tine imi apare in imaginatie de fapt fundul in unghi al uterului bicorn) sau a fost constatat de medicul ce a efectuat ecografia. Daca intr-adevar este un miom acolo, impactul lui asupra sarcinii depinde de marime, pozitionare in grosimea peretelui uterin si gradul de modificare a cavitatii uterine. Un miom de 0,5 cm pe mijlocul fundului uterin nu are o influenta semnificativa asupra instalarii si evolutiei unei sarcini.

Concluzia: problema majora in infertitlitatea ta o constituie ocluzia tubara. Daca aceasta este rezolvata, trebuie sustinuta obtinerea unei sarcini prin administrarea unui progestativ in a doua jumatate a ciclului menstrual.




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by fabi

Draga nimeni, am si un stres mare.Sa-ti zic povestea mea pe scurt.Am o nastere prin cezariana, motivul col dur, am pierdut o sarcina anul trecut , motiv, nu se stie, cica sarcina toxica.
Acum sunt insarcinata in 8 saptamani si 5 zile.
acum doua saptamani am avut ceva sangerari ff putin ,maronii, am fost la medic, si i-am sppus ca ma dor si ovarele si spatele , a zis ca la unele femei e normal, bla bla si mi-a dat sa iau spasfon .Mi-a recomandat si o ecografie si mi- s-a spus ca totul e perfect.Am luat medicamentele cum a zis, nici un efect, si de joi iar au inceput sangerarile tot fff putin in fiecare zi odata, cam asa, insotite de dureri de sale si ovare.As avea mare nevoie de raspunsul tau, am uitat sa-ti zic, ca si la fetita am avut scurgeri dar odata, dar fara dureri.
Multumesc mult si abia astept raspunsul tau.



Fabi,

Sangerarile si durerile acute nu sunt acceptabile pe parcursul unei sarcini normale. Din descrierea ta rezulta ca ar putea fi vorba de o amenintare sau chiar iminenta de avort, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii vazuta de un ginecolog. Trebuei efectuat un examen gincologic complet care sa includa si o ecografie de sarcina. Sangerari cu sange rosu insotite de usoare dureri in partea de jos a abdomenului si in lombe (in sale) pot aparea pe parcursul primelor trei luni de sarcina in momentele corespunzatoare menstruatiilor normale. Inteleg ca sangele pierdut de tine este modificat (maroniu), deci vine de undeva din cavitatea uterina unde a fost retinut timp relativ indelungat. De aceea in afara de starea colului (evidentiata prin examenul ginecologic) trebuie urmarita ecografic cu atentie cavitatea uterina pt evidentierea unui eventual hematom (cheag de sange). Este posibil, in conditiile in care spui ca stii ca ai probleme cu colul uterin inextensibil, ca sangele pierdut de tine sa fie expresia "falsei menstruatii" de care am aratat mai sus, dar modificata de retinerea in cavitate a sangelui pierdut.

Prin urmare, este posibil sa fie in egala masura o situatie ce necesita atitudine de urgenta, sau o situatie absolut banala, dar cu un aspect mai deosebit la tine datorita particularitatilor structurale ale colului tau uterin. Atata vreme cat Spasfon-ul administrat (nu cunosc acest medicament, dar dupa nume pare a fi un spasmolitic) nu a avut nici un efect, inclin sa cred ca este vorba de cea de-a doua eventualitate prezentata mai sus. Oricum, aceasta este o parere de la distanta, care trebuie sa NU elimine examenul ginecologic complet.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Laura V.

Draga Teo. Iti voi scrie cat mai pe scurt istoricul meu, ca apoi sa-ti pot adresa si intrebarea. In urma cu 12 ani am facut o intrerupere de sarcina, dupa care nu am mai ramas insarcinata. In 1999 am facut o HSG, urmata de o laparoscopie - rezultatul OK. A urmat o perioada de cateva luni in care am luat anticonceptionale (nu am vrut sa raman insarcinata chiar imediat). Intre timp am facut "anexita bilaterala" sau "inflamatie pelvina" sau "aderente care se simt pe partea dreapta" - nu stiu exact daca este diferenta intre ele pentru ca multi doctori m-au vazut si fiecare a denumit altfel simptomele mele, care are fi: dureri mari la contact sexual, senzatia ca-mi simt ovarele, durere in primele zile ale menstruatiei si in zilele ovulatiei. Am facut si multe tratamente (cu antibiotice si antiinflamatoare)dar cam degeaba. In urma cu 3 luni dl. dr. Niculescu mi-a pus sa fac Cefobit 8 injectii, Doxicilina si Indometacin. Cand am fost la control mi-a spus ca sunt ca noua (cu toate ca la control tot ma mai durea, dar f. putin)si sa repet HSG. Acum 2 sapt. am facut HSG cu rezultatul de trompe permeabile.Trompa stanga nu s-a vazut la prima radiografie, dar apoi s-a vizualizat si ea. La injectarea substantei de contrast m-a durut foarte tare in partea dreapta, in fata si spate + piciorul drept. De atunci am ramas cu o durere surda dar permanenta si durere ascutita si scurta daca vreau sa ma asez (toate pe partea dreapta). Oare ce s-a intamplat? Mi-a revenit anexita sau poate nu a trecut deloc, s-a deranjat ceva in timpul HSG-ului sau durerile pot fi legate de intestin (ma doare si cand merg la toaleta)? La medicul meu trebuie sa ma duc abia pe 21 iulie, dar poate ar trebuie sa ma adresez unui medic cu alta specialitate. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Laura V.



Laura,

Din descrierea ta as putea intelege ca tuba dreapta a fost obstruata (infundata) si s-a dezobstruat in momentul efectuarii HSG. Aceasta explica intarzierea in opacifierea ei radiologica. Faptul ca lumenul (canalul) tubar a fost fortat in cursul investigatiei repsective poate fi cauza a durerilor pe care le acuzi. De asemenea, parte a substantei ce a fost injectata in uter se revarsa in cavitatea peritoneala si poate fi responsabila iarasi de aceste dureri.

Pe de alta parte, nu trebuie omis faptul ca tot in partea dreapta, imediat langa tuba si ovar, se gaseste si apendicele. Daca nu ti-a fost extirpat, trebuie consultat un chirurg pt a exclude o apendicita subacuta.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by cali

Buna nimeni, si felicitari ptr ceea ce faci, ptr rabdarea cu care raspunzi la intrebarile noastre. As avea si eu o intrebare (de fapt mai multe): crezi ca trompele exagerat de lungi, cum sunt ale mele, ar fi un impediment asa de mare in realizarea unei sarcini? Noi incercam de 6 ani, fara rezultat desi .. am facut mai multe tratamente.. Iti expun foarte pe scurt ce analize am facut si ce trat am urmat:
- HSG, facut la Constanta, trompe filiforme, permeabile, lungi, uter retrovers, latero-deviat
- spermograma sotului - in valori normale
- dozari hormonale in ziua 11: LH 6,9, PRL 574, ToxoIgM si IgG, val normale
- trat de stimulare cu clomifen, 2 luni, cate o pastiluta din a 5-a zi, 5 zile
- trat ptr PRL mare, pentru care iau si acum Bromcriptin, 1 pastiluta/zi, de 2,5 mg +duphaston din ziua 10 pânã în ziua 16, câte o pastila
- trat cu antibiotice (ampicila, gentamicina, papaverina) in primele 5 zile ale CM, timp de 3 luni
- instilatii (perfuzii) la Giulesti, anul trecut
- bai calde, cu namol, la Efosan Eforie Nord, 12 sedinte
- o inseminare in martie anul acesta la Giulesti, fara rezultat; aici as mai vrea sa te intreb, ptr ca dr. nu mi-a explicat, in ziua a 12-a endometrul era de 9 mm si aveam un folicul de 15 mm, ovarul stang nefunctional, am facut un pregnyl de 5000 unit in ziua a 13, si inseminarea in ziua 14. Crezi ca foliculul era suficient dezvoltat? Si daca un ovar este nefunctional, asta ce inseamna? este iremediabil??
- am facut recent, in ziua 21 a CM, PRL, a reiesit 102,6 microU/ml, si progesteron 17,76 ng/ml
- sotul meu a luat si Proviron, timp de 2 luni, acum ia numai Zn, o pastila/zi, vit E
- trat naturist, capsule de napasnic, ceai de cretisoara, kamayani si tincturi muguri de zmeur, telina, marar, vit E, 3 luni
Ce crezi ca ar ajuta in cazul trompelor lungi? Exista vreo sansa pe cale naturala? Crezi cã are rost sa mai incerc o inseminare. Multumesc



Cali,

Sincer sa fiu nu am mai auzit pana acum de diagnosticul "trompe lungi"... Cred ca este o confuzie din partea ta, descrierea ce contine acest termen se refera la imaginea tubara obtinuta prin HSG si nu se constituie intr-un diagnostic. Mentionarea faptului ca trompele sunt relativ lungi (relativ fata de lungimea medie statistica) poate fi utila in tratamentul infertilitatii, dar nu se constituie ca atare in motiv fundamental al acesteia din urma.

Din moment ce trompele au fost demonstrate radiologic ca fiind permeabile, nu prea inteleg de ce a fost necesara efectuarea unor instilatii. De fapt, banuiesc iar o confuzie din partea ta, "instilatii" nu e acelasi lucru cu "perfuzii"...

Oricum, tu nu imi dai motivele pentru care s-au luat anumite decizii. De exemplu, nu inteleg pt ce s-a decis tratamentul antibiotic descris. Nu inteleg iarasi de ce administrarea Duphastonului s-a facut intre zilele 10-16 numai... Si nici nu-mi spui daca stimularea cu Clomifen si Pregnyl a dat rezultate... Din moment ce s-a procedat la inseminare, pot presupune ca da, dar nu sunt sigur daca intr-adevar a fost verificata prezenta ovulatiei.

Singurele intrebari la care pot raspunde sunt cele referitoare la situatia dinaintea ovulatiei: foliculul de 15mm si endometrul de 9mm in ziua 12 sunt suficient de mari pt a permite obtinerea ovulatiei prin stimulare cu Pregnyl si nidarea unui eventual ou obtinut prin fecundare. Ovar nefunctional ar putea insemna absenta foliculilor in proces de maturare in ovarul respectiv, in cadrul ciclului respectiv. Este posibil ca intr-un ciclu ulterior ovarul sa devina functional. Ce-i drept, comportamentul lui nu este usor explicabil, data fiind stimularea la care ai fost supusa.

Intrebarilor finale nu am pur si simplu cum sa le raspund... Nu stiu care e patologia pusa in evidenta la tine, de asa natura incat au fost necesare atatea tratamente... Deci nu pot aprecia sansele obtinerii unei sarcini pe cai naturale... Iar decizia de a proceda la o noua insamantare nu poate fi luata decat impreuna cu medicul care va aplica metoda el insusi. Revino cu date concrete si iti voi putea da la randu-mi un raspuns mai complet...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Buna Teo,
Apelez din nou la stiinta ta, de data asta intr-o problema care nu ma priveste direct, dar care mi-a ridicat multe semne de intrebare si spaime. O prietena buna de a mea a nascut sambata, dupa o sarcina fara probleme. Din pacate nasterea (prima)nu a decurs deloc bine si a lipsit putin ca sa nu se intample ceva tragic. Mai precis, in timpul travaliului, (care n-a fost foarte lung, a durat patru ore) a lesinat la un moment dat, chestie pe care medicul a interpretat-o ca o cadere de calciu, apoi copilul a fost scos cu forcepsul (scor Apgar 7, cordon infasurat in jurul gatului, vanat), dupa care a fost dusa in salon iar doctorul a plecat acasa. La catva timp sotul ei care era cu ea a observat ca din nou isi pierde cunostinta si ca, chiar si in momentele de aparenta constienta nu il recunostea, asa incat a chemat medicul de garda. Nu stiu exact derularea faptelor, dar spre seara (ea a nascut pe la ora 2 la amiaza) medicii au hotarat ca trebuie operata, pentru ca facuse o hemoragie interna si exista un cheag de sange care ameninta sa ajunga prin alte parti si sa-i puna in pericol viata. Lucru care s-a si intamplat, a fost operata. Acuma stiu ca nu ti-am oferit suficiente informatii, dar deocamdata atat stiu si eu, dar totusi vreau si eu sa te intreb niste chestii:
1. cat de frecvent este la o nastere acest risc de formare a unui cheag de sange care poate ajunge la organele vitale? Eu stiam ca dupa orice interventie chirurgicala exista acest risc, dar nu si dupa nastere. Tu ai asistat la o astfel de situatie in experienta ta?
2. Ar fi putut acel medic sa-si dea seama mai din timp ce se intampla (respectiv sa suspecteze acel lesin din timpul travaliului ca un semnal pentru ceva mai grav)?
3. Se poate detecta dinainte de nastere riscul formarii unor cheaguri de sange sau hemoragii interne? si daca da, cum se poate preveni?
4. exista vreun risc ca, copilul sa aiba probleme pentru ca s-a nascut cu cordonul in jurul gatului (ma gandesc la probleme viitoare de locomotie sau retard mental)?
Poate reusesti sa legi cat de cat informatiile astea si sa-mi raspunzi
pentru ca am fost foarte socata cum o nastere care a inceput foarte bine, dupa o sarcina fara nici o problema, s-a transformat in ceva ce putea avea urmari foarte grave.
Multumesc.



Mitzura,

1. Presupun ca interventia chirurgicala ce s-a impus a fost o histerectomie (indepartarea uterului). Banuiesc ca treaba cu trombembolia este modul in care ai inteles tu sau prietena ta lucrurile, si nu este decat partial adevarata. Cred ca s-a produs o gangrena uterina care a determinat decizia operatorie. Am vazut si eu de astfel de cazuri, si am vazut altele care s-au complicat cu trombembolii (formare de cheaguri care au migrat in organe vitale). Intre cele doua nu exista o legatura cauzala absolut necesara. Riscul de producerea a incidenteleor de genul celor mentionate este mic sau chiar foarte mic.

2. Tot ce ar fi putut vedea medicul respectiv este ca travaliul nu merge bine. Din ce-mi spui ma gandesc la posibilitatea unui travaliu hiperkinetic (contractii dese si ample, cu durata prelungita) care finalment a dus la epuizarea energetica a parturientei (a femeii care naste). In momentul cand travaliul s-a intrerupt spontan, medicul a decis terminarea nasterii prin aplicatie de forceps, drept manevra de necesitate. Aceasta situatie face forcepsul un instrument extrem de periculos. In fine, nu se putea prevedea ce avea sa se intample, dar e posibil sa se fi putut evita finalul invalidant.

3. In afara situatiilor care predispun la trombembolii (boli ale sangelui si boli ale vaselor), nu se poate prevedea riscul unei asemenea complicatii. El se apreciaza in general statistic, iar statisticile arata ca trombemboliile la nastere sunt rare.

4. Riscurile pentru evolutia ulterioara a copilului nu decurg atat din circulara pericervicala de cordon, ci din aplicarea de necesitate a forcepsului. Ambele circumstante pot determina leziuni meningo-cerebrale importante, cu consecinte in viitor. Oricum, ele se diagnosticheaza in general la scurt timp dupa nastere.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by try

Teo, pentru cultura ta generala, tara in care-s eu acum e Canada. Si eu am ramas dezamagita de modul in care a fost tratata toata situatia asta a mea (caci dpdv al relatiei pacient-pesonal totul e foarte roz). Si vreau sa zic ca medicul de fam. m-a trimis la ultrasunete la insistentele mele, caci initial mi-a zis sa stau acasa si daca am sangerari abundente sau dureri mari, sa ma duc la urgente.
Nu stiu daca asta e sistemul aici (caci eu n-ajung la medic decat daca ma doare ceva rau, iar viata pana acum m-a scutit de orice fel de probleme) sau a fost ginionul meu sa intalnesc astfel de medici. Si marturisesc ca nici la controale ginecologice nu m-am dus decat cand am crezut ca am ramas insarcinata, adica de 2 ori (o data m-am speriat degeaba si a doua oara am facut avort). A porpos, ca mi-am adus aminte, nici la intreruperea de sarcina care am facut-o in '98 nu mi s-au dat antibiotice sau alte medicamente (si am fost la Marie Stop, considerata pe atunci una din cele mai bune clinici private in domeniu) si am avut o experienta atat de neplacuta ca mi-am zis ca-n viata mea n-o sa mai ajung la chestia asta.
Astept urmatorul ciclu sa vad cum evolueaza lucrurile.
Cam cat de mare (ca procent, nu pana unde se poate ajunge) este riscul unor complicatii daca nu ti se face chiuretaj sau nu ti se prescrie vreun tratament? Dar banuiesc ca e greu sa-mi raspunzi din moment ce in Romania se face automat chuiretaj si se administreaza medicamente.
Daca pana acum (17 zile de la peirderea sarcinii) nu am avut nimic (dupa 5 zile, s-a oprit sangerarea n-am mai avut nici un fel de dureri), ce sanse crezi ca sunt sa fi capatat ceva in urma acestei probleme prost tratate?
Daca ciclul urmator este OK, pot spera ca nimic rau nu s-a intamplat cu mine chiar daca nu am fost chiuretata sau nu mi s-a administrat nici o medicamentatie?
Raspunde-mi cand poti, nu ma supar daca ma lasi mai la urma, si-asa am aparut pe threadul asta cam mult. Daca ar mai fi vreo 10 ca mine n-ai mai apuca sa mai raspunzi si altor persoane.
Merci pentru toate raspunsurile tale si iti spun sincer ca sunt una din fetele de pe forum care regreta ca nu-ti sunt pacinete.

te pup si numai bine.
Try



Try,

Aparent in cazul tau lucrurile au mers bine chiar in absenta terapiei impuse de situatie. Se mai intampla si asa. Riscul de complicatii postabortum este insa considerabil mai mare in astfel de conditii decat daca se controleaza cavitatea si se procedeaza la protectie antibiotica. Nu ma intreba de procente, nu pot tine minte asemenea chestiuni, dar pot sa-ti spun ca diferenta intre frecventele complicatiilor in cele doua conditii in discutie este semnificativa.

Daca lucrurile s-au linistit deja la 17 zile de la avort, este aproape sigur ca nu a aparut nici o complicatie, deci poti sta absolut linistita!

In alta ordine de idei, Marie Stopes era doar in reclame cea mai cea clinica privata a Bucurestiului prin '93-'94... cele mai multe endometrite hemoragice postabortum (complicatie infectioasa a avortului la cerere) internate la spitalul unde lucram erau urmarea unor intreruperi efectuate la ei... Oricum, daca prin "calitatile" dovedite te-au facut sa ai groaza de intreruperile de sarcina, au un merit indiscutabil.

Try, iarta-ma ca-ti spun asta, dar cu paciente ca tine, care vin de doua-trei ori intr-o viata la ginecolog, as muri de foame In context, ma minunez cum poti regreta ca nu-mi esti pacienta in realitate Eu sincer iti doresc sa nu ai nevoie de ginecolog decat pt supraveghera sarcinilor tale si pentru nasteri! Si, iarasi in context, te-as intreba: de cate ori pana acum ti-ai facut un test Pap???



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by matia

Te rog Teo, dragutule, spune-mi tu mie, daca la 2-3 minute de la ejaculare sperma este colectata si introdusa in colul uterin inainte de a fi lichefiata si fara a i se face nici o preparare ca in cazul unei inseminari,asta poate duce la ocluzarea trompelor?

Când apa-þi ajunge la gurã.....CAPUL SUS! Matia



WOW!!! "Dragutule"... WOOOOOW!!!

Matia (draguto???), nu exista logic posibilitatea ocluzarii trompelor cu sperma... nici gand de asa ceva, de unde ti-a venit nastrusnica idee????



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela

Dragä nimeni ( te numesc asa pt. cä asta a fost dorinta ta...si ästa a fost un motiv, pt care am spus cä esti atit de simplu si totusi complex ),

iti multumesc din suflet pt timpul alocat si o sä incep cu tratamentul dat de tine...dacä tu zici cä nu-mi va influenta in mod primordial fertilitatea.
Dar mai am o intrebare....cind mai dormi?..am väzut cä ai stat pinä dimineata sä räspunzi la intrebärile noastre!!!
Cit despre durerile de cap, la figurat, pe care le ai, pot sä-ti spun cä si eu le-am avut odatä, cind mä luptam cu morile de vint!!!...nu spun cä am renuntat la sportul ästa, dar mi-am schimbat tactica!!! Sotul meu este roman si vreau sä-ti spun, cä nemtii nu prea imi plac!!!...or avea ei alte calitäti, dar nu prea sint pe aceeasi lungime de undä cu mine!!!
Cind am citit räspunsul täu, m-am gindit: "mamä, ce bolnavä sint!!!"..nici nu mä gindeam sä port atitea cu mine!!!!...dar sä stii cä bätrinä nu mä simt, indiferent cit de mare ar fi fibromatoza asta!!!..asa cä nu dau cu ouä!...poti sä scoti capul dintre umeri.

Mii de multumiri,

Cami.



Cami,

Tu ce faci, tii cu ursu'??? Cum sa nu-ti placa nemtii, ca nu mai vorbesc in viata mea cu tine?!?!?! Auzi la ea, nu-s pe aceeasi lungime de unda... Pai schimba o bobinuta, un condensator, ceva, si treci pe frecventa lor, ca rau n-o sa iti para, garantat.

Errrr... da' de ce te intereseaza cand mai dorm???
Outch!!! Tocmai scosesem capu' dintre umeri...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Tia

Teo,

multumesc pentru raspuns. As vrea sa te mai intreb ceva ca de ieri sunt putin ingrijorata... Repet din ce mi-ai explicat tu sa iti fie mai usor sa-ti amintesti situatia mea. Am facut 2 luni stimulare cu clostilbegyt si pregnyl, si am intels de la tine ca in luna a 2-a am fost hiperstimulata avand foliculi multi si mari (unul dintre ei ajungand la 35mm), motiv pentru care dr. nu mi-a mai recomandat pregnyl. Ieri am fost iar la ecografie - ziua 20 - si am descoperit ca 2 dintre foliculi s-au transformat in chisturi... dr. a scris pe ecografie "formatiuni chistice diamentru 25.9mm si 25.6mm, continut transonic neomogen, cu multiple septari fine". Te rog sa ma ierti daca nu scriu corect, ma straduiesc sa inteleg scrisul dr. Intrebarea mea este: Se face tratament pentru asa ceva? Exista vreun pericol pe viitor? Infuenteaza posibilitatea de a face bb luna aceasta sau lunile imediat urmatoare? Scuze, pana la urma au fost 3 intrebari. Sunt putin ingrijorata, iar dr. meu este in concediu....

Multumesc din suflet ca esti alaturi de noi!



Tia,

Aparitia chisturilor ovariene functionale este una din consecintele obisnuite ale hiperstimularii ovariene, atat cu Clomifen, cat si cu Pregnyl. Chisturile aparute nu influenteaza semnificativ capacitatea functionala a ovarelor si nu se trateaza atata vreme cat esti inca in tratament de inducere a ovulatiei. Oricum, daca obtii o sarcina, sunt sanse mari ca tratamentul sa nu mai fie niciodata necesar: pe parcursul gestatiei, deci timp indelungat, ovarul intra in repaos, iar chisturile mentionate se reduc in volum si pot chiar disparea complet. Cred ca am dat raspuns tuturor celor trei intrebari. Oh, si sa stii ca intr-adevar ai deslusit corect scrisul infernal al doctorului tau



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by arian

Cami,

Tu ce faci, tii cu ursu'??? Cum sa nu-ti placa nemtii, ca nu mai vorbesc in viata mea cu tine?!?!?! Auzi la ea, nu-s pe aceeasi lungime de unda... Pai schimba o bobinuta, un condensator, ceva, si treci pe frecventa lor, ca rau n-o sa iti para, garantat.

Errrr... da' de ce te intereseaza cand mai dorm???
Outch!!! Tocmai scosesem capu' dintre umeri...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski



Dragä nimeni,

eu tin cu ursu´ meu!!!..hehehe...
Bineinteles cä-mi plac nemtii!!!...Doamne fereste!!!...ce-a fost in capul meu???...si nici nu vreau sä risc sä nu mai vorbesti cu mine!!!
Chestia este cä "functionäm" in paralel...dar cind ne intersectäm, nu iese cu scintei!!!...de regulä sint f. diplomatä si chiar profitantä, pe cit posibil...dar sint si corectä...sä nu-ti inchipui cä-i trag in piept!!!...nuuuu...este in functie de situatie...fac in asa fel sä trag eu in final cele mai multe avantaje!!!

Cit despre dormit...nu culcat!!!...am pus si eu o micä intrebare, cä-mi fäceam griji pt. sänätatea ta!!!...acum trebuie sä-ti räspund d.p.d.v. medical....poate ai auzit, cä fiecare om trebuie sä doarmä ca. 6-7 ore pe noapte, altfel, corpul nu mai are cind sä se regenereze si sä-si adune fortele pt. ziua urmätoare...dacä se practicä acest procedeu, mai multe nopti la rind, atunci apar primele simptome de lipsä de concentrare, släbiciune generalä, apatie...chiar si vedenii!!!...incepi sä vezi un pat primenit cu cerceafuri proaspete, care te chemä spre el!!!!

Si acum, te rog sä nu-mi mai pui intrebäri, cä tre´sä räspund si la altii!!!...si am si probleme cu DC-ul!!!!...eu sint aia din stinga!!!

Pupici si....sper cä ti-am mai descretit fruntea!!!

Cami.

Mergi la inceput