Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 9
Gabitza P. spune:
quote:
Originally posted by Letitia1
O alta intrebare este: dupa ce perioada lucrata in UK, cu acte in regula, poate un roman sa se califice pentru un mortgage loan?
ZirinaNoua ni s-a oferit un mortgage in secunda in care ne-am dus la banca sa deschidem cont. Deci la citeva zile dupa ce am intrat in UK cu acte in regula, desigur. Deci nu conteaza cit ai lucrat in UK ci pe ce salar ai lucrat. Daca ai un salar care sa-ti permita mortgage poti sa aplici imediat.
e...si pe mine m-au intrebat la doua luni dupa ce-mi deschisesem contul, dar asta nu inseamna ca mi l-ar fi acordat insa.
Trebuie sa indeplinesti atat de multe conditii si este imposibil cred sa-l iei dupa cateva luni de stat in tara asta. Cred ca pt.mortgage, trebuie sa fi stat cel putin 3 ani in UK.
MADA, ce mare e fetitzoiul tau acum! Pupici si numai bine!
belle_vue, nastere usoara si sa veniti cat mai repede acasa !
ella_64 spune:
Fetelor, am si eu o intrebare. Fiul unei prietene a ajuns in Londra si ar avea nevoie de ajutor sa isi inchirieze o garsoniera. Poate cineva sa il ajute? Nu este un copil, dar se simte extrem de pierdut in Londra si are mare nevoie de cineva care sa mearga cu el sa vada cateva case. Va multumesc.
Luna1 spune:
Buna fetelor. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire. Cand ne-am mutat aici acum doi ani doctora pediatru a fiului meu mi-a prescris pentru el Vigantol din Romania pentru ca Anglia este o tara cu mai putin soare etc. Buuuuun! Am ajuns aici, ne-am inscris la medic, a venit o tanti acasa sa-l cunoasca pe praslea moment in care eu am intrebat-o de Vigantol. Ea mi-a spus ca aici nu se prescrie asa ceva, ca ei au eradicat rahitismul de ani de zile, ca nu au cazuri de boli de oase etc dar daca eu doresc pot sa i-l dau ca nu ii face rau. In acelas timp explicandu-i eu ca la noi in Romania se prescriu vitamine si acest Vigantol etc ea mi-a raspuns ca aici nu pentru ca acestea se iau din alimente. Ok inteleg insa apoi mi-am facut prieteni si am vazut ca nici la bebelusi nu se da acest Vigantol deloc, desi suntem intr-o tara mai lipsita de soare, iar nu numai in Romania ci si in alte tari precum Franta, Spania, etc se prescrie Vigantol macar in primul an de viata. Eu sunt confuza rau acum. Urmeaza sa am bebe doi si nu stiu in ce sistem sa mai cred. Voi cum procedati cu bebeii vostri?
Multumesc pt raspunsuri.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 8 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
Letitia1 spune:
e...si pe mine m-au intrebat la doua luni dupa ce-mi deschisesem contul, dar asta nu inseamna ca mi l-ar fi acordat insa.
Trebuie sa indeplinesti atat de multe conditii si este imposibil cred sa-l iei dupa cateva luni de stat in tara asta. Cred ca pt.mortgage, trebuie sa fi stat cel putin 3 ani in UK.
belle_vue, nastere usoara si sa veniti cat mai repede acasa
Gabitzape noi nu numai ca ne-au intrebat dar ni l-au si dat. Eu am casa cumparata la citeva luni dupa ce am ajuns aici. Asa ca repet, conteaza salariul pe care il ai si nu de citi ani esti aici. Plus ca nu au fost deloc multe conditii ci again dovada de salar si contractul de munca si am obtinut mortgage-ul. Simplu.
Luna 1 Eu am venit cu vigantolul de acasa ca stiam ca aici nu pup. Prietenele mele care au nascut aici au primit pachet din Ro cu vigantol. Aici sistemul sanitar e putin mai detasat, functioneaza mai mult pe baza selectiei naturale. Sfatul meu e sa-ti aduci din Ro.
Luna1 spune:
Letitia multumesc insa inca o intrebare: stiu de cand il aveam pe Cosmin bb mic ca el se dozeaza in fuctie de fontanela adica mai multe sau mai putine picaturi. Tu cum faci? Adica daca mi-l aduc din Romania macar au doctorii bunul simt sa-i urmareasca evolutia si sa-mi spuna daca ii dau prea mult sau prea putin?
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 8 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
zirina spune:
Multumesc pentru raspunsurile (unele optimiste, altele pesimiste) referitoare la mortgage loan. Cred ca cel mai bine o sa vad pe pielea mea, daca ne vom hotari sa ne relocam definitiv, caci inca nu e nimic batut in cuie.
Suntem prea la inceput sa putem lua o decizie si cred ca "excursia" planuita de noi in februarie va fi unul dintre elementele hotaratoare.
Asa ca va tin la curent si mai vorbim!
belle_vue spune:
Fetelor care ati trecut printr-o sarcina in UK recent, exista ceva similar cu No-spa-ul din Romania? Am tot felul de dureri si false contractii si sistemul cel detasat nu mi-a prescris nimic in sensul asta...
Buna ideea cu Vigantoluldin Ro. Am insa mari indoieli ca vreun pediatru sau nurse care o sa vada copilul o sa se bage cu sfaturi despre un medicament pe care nu-l are in sistem deci ramane la aprecierea mamicilor (in Ro se prescriu in gen 1-2 pic /zi)...
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
Letitia1 spune:
Fetelor, in legatura cu Vigantolul, sfatuiti-va cu medicul vostru din Ro exact cit sa-i creste-ti doza si la cit timp. Eu asa am facut. Acu nu-i mai dau ca are aproape 7 ani, dar i-am dat ani de zile (avea 9 luni cind am venit aici). Mi-am adus o gasca de sticlute (au termen de garantie mare) si stiam ca trebuie sa-i mai adaug nu siut cite picaturi la un anumit interval de timp. Eu si acum am medicul meu din RO (pediatru) pe care il sun imediat ce copilul are vreo problema si dupa aia ma duc la medicii lor. Am avut experiente neplacute cu ei de aceea nu am nici un fel de incredere in ei. Da-mite sa nasc aici!
Zirina banca de la care am luat noi credit este HSBC (pe vremea aia era singura banca care imprumuta bani tuturor, indiferent ca esti sau nu cetatean/rezident etc)acum mai este una da nu mai stiu care.
Gabitza P. spune:
quote:
[quote]Originally posted by Letitia1
belle_vue, nastere usoara si sa veniti cat mai repede acasa
Gabitzape noi nu numai ca ne-au intrebat dar ni l-au si dat. Eu am casa cumparata la citeva luni dupa ce am ajuns aici. Asa ca repet, conteaza salariul pe care il ai si nu de citi ani esti aici. Plus ca nu au fost deloc multe conditii ci again dovada de salar si contractul de munca si am obtinut mortgage-ul. Simplu.
Ce chestie! Felicitari! Atunci sigur depinde de cat castigi.
Si inca ceva...am fost la Nationwide si pt. ca noi suntem amandoi self employed cica trebuie sa dam depozit 25% din valoarea propietatii, dar daca-ti iei un agent care sa negocieze pentru tine asa cum a facut un amic, nu dai nici un depozit si poti sa iei mult mai mult decat ti-ar da in mod normal banca.
Ella_64, dar serios, cum sa ajunga baiatul intai aici si apoi sa inceapa sa-si caute de inchiriat? Vorbesc din experienta proprie si-ti spun ca nu este usor sa inchiriezi ca nou-venit...ti se ia depozit in avans si multe altele.
Cel mai bine ar fi sa-si gaseasca un bedsit, sa imparta o casa cu mai multi si apoi sa incerce pe cont propriu.
In functie de zona in care se afla, sa se duca la agentiile imobiliare , la letting agents (sunt pe toate strazile principale) si sa le explice situatia sa vada ce s-ar gasi pentru el.
Uite un site sa-si faca idee despre ce este vorba, cam cat costa.
http://www.gumtree.com/london_houses_to_rent_offered.html
ella_64 spune:
Gabitza, stiu ca situatia pare aiurea, dar un lucru am invatat de cand am iesit din tara: ca te poti intalni cu situatii ciudate si unoeri ireale cand te stepti mai putin. Iti multumesc pentru adresa de web . Poate este si o lectie de viata pentru el.