Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

buna fetelor! in primul rand va urez la multi ani, sa aveti un an mai bun decat cel care a trecut!

am venit la subiectul vostru cu un interes: am planificat cateva zile de vacanta la Londra la inceputul lui februarie, si as vrea sa stiu daca acum eu pot sa intru in Anglia doar cu pasaportul sau imi mai trebuie vreun act. eu locuiesc in franta si am carte de sejour aici, asigurare sociala...

ah! si eventual daca stiti daca un cetatean grec poate intra in anglia doar cu cartea de identitate sau ii trebuie si lui pasaportul, ca al meu dragut a constatat ieri ca i-a expirat pasaportul si vreau sa stiu daca e cazul sa alergam sa il refaca.

multumesc mult pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oneandreea spune:

vreun romanas ratacit prin Bristol,uk?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oneandreea spune:

englezoaicelor,
ma alatur si eu voua, daca imi permiteti. Sunt nou venita in UK (Bristol). am venit la sotul meu , impreuna cu al nostru copil, care are doi ani si jumatate. vom ramane aici. imi este foarte greu sa ma orientez in ceea ce il priveste pe tudor, fiul meu. vorbeste bine romaneste, chiar daca are numai doi ani si jjumatate. Inca de acasa, in joaca am inceput sa il invat cateva cuvinte in engleza (stie sa numere si sa denumeasca cateva animale) . poate mai aveti pareri despre moduri eficiente de a-l invata engl. Oare e bine daca vorbesc direct cu el, chiar si in casa, pe strada , in limba engleza. Mi e ca nu intelege si sa nu fie socant pt el, chiar daca stiu ca cei mici, asemeni lui sunt foarte receptivi. ce stiti despre gradinita. O sa imi iau si eu unjob curand dar nu ma impac cu gandul ca la gradinita, evident , nu profesorii sau copii vor vorbi romaneste ci tudor al meu va trebui sa vb engleza. ma gandesc , usor disperata , ca poate ii este sete copilui, foame, somn sau il doare ceva sinu se intelege cuu cei de acolo. Astept cateva idei si ramanem pe forum.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Buna Andreea, m-am gandit sa iti povestesc din experienta mea. Am un fiu de 14 ani, in curand 15. O mare parte din ei i-a petrecut in Romania si eu, ca orice mama care vrea ca copilul ei sa cunoasca o limba straina m-am apucat sa il invat engleza la aceeasi varsta pe care o are fiul tau. Copilul meu se uita la mine si radea de mama focului. Disperata, am zis ca este prea mic si l-am lasat in pace. In acea perioada a aparut postul de tv Cartoon Network si avea desenele animate titrate nu dublate. Copilul se uita la ele de cate ori putea. Si incet-incet a inceput sa invete unele cuvinte in engleza. Eu vazand ca prinde usor limba daca nu fac pe profesorul, i-am cumparat carticele in limba engleza si ii citeam in fiecare seara ca si cand ar fi fost in romana. Si asa a invatat copilul meu engleza.
Aici in Anglia cel mai bine ar fi sa il lasi sa urmareasca programele pentru copii care sunt la posturile de televiziune, dimineata pana pe la 10 cred. Si daca vezi ca incepe sa prinda vreun cuvintel, spune-i-l si tu apoi ca din intamplare. Cat despre cresa sau gradinita, nu stiu ce sa iti spun, pentru ca eu nu am avut de a face cu ele. Poate ar fi bine pentru inceput sa incerci sa il lasi cu o dadaca atunci cand esti si tu acasa, pana invata cateva cuvinte absolut necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

O alta intrebare este: dupa ce perioada lucrata in UK, cu acte in regula, poate un roman sa se califice pentru un mortgage loan?

ZirinaNoua ni s-a oferit un mortgage in secunda in care ne-am dus la banca sa deschidem cont. Deci la citeva zile dupa ce am intrat in UK cu acte in regula, desigur. Deci nu conteaza cit ai lucrat in UK ci pe ce salar ai lucrat. Daca ai un salar care sa-ti permita mortgage poti sa aplici imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

buna am si eu o intrebare pt mamicile care au nascut in UK,in Londra mai ales.Ati fost multumite de serviciile medicale de aici cand ati nascut?Pt ca eu ma gandesc sa ma duc sa nasc in tara pt ca medicii de aici nu prea imi inspira incredere.Va multumesc

Draga Teo eu nu am nascut aici, dar am doua prietene bune care au nascut in UK si ambele am avut niste experiente traumatizante. Cred ca depinde cum ti-e norocul. Eu personal m-as duce in Ro unde am doctorul meu si as fi tratata ca o regina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

quote:
Originally posted by moldoveanca

buna am si eu o intrebare pt mamicile care au nascut in UK,in Londra mai ales.Ati fost multumite de serviciile medicale de aici cand ati nascut?Pt ca eu ma gandesc sa ma duc sa nasc in tara pt ca medicii de aici nu prea imi inspira incredere.Va multumesc

teo

Teo eu am fost multumita. Normal ca depinde unde stai si de care spital apartii dar acum am vazut pe site-ul nhs ca iti poti alege spitalul unde vrei sa fii tratat. Am avut o moasa toata noaptea si din cand in cand venea si medicul sa ma vada. Si cand a venit momentul sa imping a venit si doctorita pt ca a fost nevoie de ventuza ca sa-l scoata pe baby. Oricum s-au purtat frumos cu mine si nu am avut nici o pb, au evitat pe cat posibil cezariana si acum ma bucur ca nu mi-au facut cezariana. Mi-au dat tot ce am avut nevoie pt durere si au fost dragutze cu mine. Am stat numai 24 de ore in spital pt ca fata a fost sub observatie pt ca atunci cand s-a nascut nu respira singurica si a fost nevoie de oxigen. Si eu si fata am trecut cu bine prin experienta si la al doilea baby vreau sa merg sa nasc tot la acelasi spital pt ca au fost super. Spitalul e North Middelsex University Hospital. Si vecina mea a nascut la acelasi spital si a fost f bine tratata.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Am intrat sa va mai zicem despre noi la 4 luni si 2 saptamani cantarim 8,140 kg, suntem o grasunica si jumate' hainele de 3-6 luni nu ne mai incap ne trebuie de 6-9 de acuma.
De ieri am inceput sa papam supica crema nu ne prea place dar incet incet poate ne obisnuim si noi ca deja scurgeam biberoanele de lapte deci am zis sa incercam si cu altceva.
Toata ziua vrea sa stea i fund cu toate ca nu poate sta cum trebuie si se eneveaza si maraie ca un catelush daca e pusa pe spate. Se simte un pic zimtat la gingia de sus semn ca un dintisor este pe drum muscam pe mama si pe tata de degete cu f mare placere, inele alea pt dintisori nu ne plac de nici o culoare. Ii place sa se joace cu parul lui Florin se distreaza de minune.
Si tot de ieri zicem ma-ma-ma si ba-ba-ba non stop.
Cam atatea stiri despre noi pupici la toata lumea!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Bravo voua, draga Mada, foarte bune vesti, sa fiti sanatosi si fericiti si sa va bucurati unii de altii!

Pt dintisori, exista niste biscuiti speciali -- se numesc Bickiepegs, foarte rezistenti, care se gasesc la Boots, de pilda. Sunt pt bebelusi peste 6 luni, dar poti sa cumperi ca sa ai in casa. Depinde si in ce ordine faci diversificarea, poti sa-i introduci cand introduci cerealele cu grau, adica, fiindca asta au in compozitie.

Abia astept sa dau si eu vesti din astea. Mai am vreo 3 sapt jumate, dupa care daca nu se intampla nimic ma voi programa pt cezariana. Nu vreau sa depasesc 41 de sapt, fiindca sunt mai batrana (37 de ani) si primul copil tot cezariana a fost.

Intre timp caut costumas de iesit afara cu urechiuse, ca am vazut la cineva si ne-a placut tare... In rest, cea mai mare parte din hainute o sa le folosesc pe alea pastrate de la baiat -- ce daca o sa zica lumea ca am tot baiat, pana catre 9 luni - un an nu prea conteaza, si oricum sunt folosite cu grija, sunt foarte practice, asa ca asta e.

Va pup!

Pt. Teo: Si eu sunt multumita de spitalul din Salisbury -- la care m-am mutat dupa ce n-am fost multumita de cel din Poole. Prin urmare, eu folosesc NHS-ul la capacitate maxima, mai bine decat multi englezi care nu stiu de posibilitatea de a opta pt serviciile medicale... Sunt diferente mari intre spitale, dar sunt destule din care poti alege.

Pt oneandreea: nu-ti face probleme cu gradinita, viteza cu care copii invata o limba straina e uimitoare. Eventual poti sa le faci celor de la gradinita o lista de cateva cuvinte romanesti care denumesc ceea ce ti se pare tie fundamental pt binele copilului (cum cere apa, mancare etc). Dar cred ca oricum o sa stie sa se faca inteles rapid si o sa integreze usor daca e in general un copil sociabil.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Buna fetelor va multumesc pentru rasunsurile voastre sunteti minunate credeam ca nimeni nu ma baga in seama,abia astept sa am si eu un bebitza si sa vorbim cat mai multe va mutumesc inca o data

teo

Mergi la inceput