Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 10
motanik spune:
Salutare! Am intrat pe fuga doar sa va salut, aseara ne-am intors si noi din .ro, dezamagiti ca nu ne-a nins, ba chiar a fost tare cald..de maine la munca, revin mai ales ca vad ca ne-am srans mai multe.
Va pup si va doresc o saptamana frumoasa!
--------------------
Andra
Letitia1 spune:
Draga Gabitza nu stiu care e situatia celor self employed, dar si noua ne-au oferit mai mult decit ni se cuvenea (in functie de salarii) dar nu am vrut sa iau, ca pe urma m-am gindit ca ma stringe de git mortgage-ul si nu am vrut sa-mi schimb standardul de viata. Vorbeste cu agentii si te-or sfatui ei cumva (eu personal nu-i prea agreez ca-s lenesi si nu fac mare efort sa te ajute).
Drum bun poimiine.
MissJJ spune:
Ella un alt site bun e www.rightmove.co.uk. Sunt si house share pe site-ul respectiv.
Belle_vue aici nu am gasit nimic care sa semene cu nospa din ro.
Legat de vigantol si fontanela aici nu va sta nimeni sa masoare fontanela si etc si sincera sa fiu numai in ro am auzit sa se dea atatea minunatii la copii mici. Aici nu se da nimic mai ales ca si laptele praf are toate vitaminele necesare.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Witchie spune:
Doamnelor,
Puteti sa imi spuneti va rog o banca la care mi-as putea deschide un cont? Am primit un numar temporar pt asigurari si as vrea sa pot sa deschid un cont dar nu stiu exact la ce banca sa ma duc.
Merci
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana
belle_vue spune:
Witchie, ti-am trimis un PM.
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
Gabitza P. spune:
quote:
Gabitza, stiu ca situatia pare aiurea, dar un lucru am invatat de cand am iesit din tara: ca te poti intalni cu situatii ciudate si unoeri ireale cand te stepti mai putin. Iti multumesc pentru adresa de web . Poate este si o lectie de viata pentru el.
Nasol si mi-e mila de el ca noi am avut unde sa stam si tot nu ne-a fost usor...lectie de viata sigur este! Poti avea noroc sau o experienta ca asta te poate traumatiza....Sa ne spui si noua ce a reusit.
Letitia, noi inca nu stim ce sa facem.Suntem de trei ani si n-am mai vrea sa platim chirie ci sa platim la o casa a noastra, dar sincera sa fiu, nici sa imprumutam 150.000 pt.un one bedroom flat nu prea am vrea ca nu stim cat o sa ramanem in UK. Sa vedem, nici nu stiu ce preturi sunt mai spre periferie, poate cand venim din vacanta ne interesam si noi.
quote:
Drum bun poimiine.
Merci, vin cu impresii!
Witchie, noi abia am deschis un cont cu Nationwide pentru ca nu iti iau comision cand scoti banii in afara tarii. Noua ne-au cerut pasaportul (stiau ca Romania intrase la 1 ianuarie in UE)si insurance numberul.In formular a trebuit sa scriem unde locuim, de cat timp, dar nu cred ca ii intereseaza prea mult. Nu au mai cerut dovada de adresa sau extrase bancare de la alte banci asa cum era inainte.Mai era si Natwest-ul care deschideau conturi relativ repede .
Witchie spune:
Multumesc frumos pentru tips:)
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana
lau10 spune:
Fetelor
Maine as vrea sa ma duc sa depun actele pentru schimbare de pasaport aici la ambasada. Tot incerc sa sun la ambasada ca sa stiu exact unde trebuie sa ma duc dar e in continuu ocupat.
Deci am pasaport roman care expira in mai si vreau sa mi-l schimb. Trebuie sa ma duc la consulat in South Kensington?
Si-a schimbat cineva pasaportul prin varianta procura? Adica depui actele la consulat aici si ei iti fac procura ca cineva din Romania sa il ridice. Cica dureaza 3 saptamani asa. E adevarat? Cat v-a costat in total?
Multumesc mult de tot!!
Letitia1 spune:
Witchieincearca si la HSBC. Noi o folosim de 6 ani si sintem foarte multumiti. N-au incercat sa ne jecmaneasca prea mult.
MissJJ spune:
quote:
Originally posted by lau10
Fetelor
Maine as vrea sa ma duc sa depun actele pentru schimbare de pasaport aici la ambasada. Tot incerc sa sun la ambasada ca sa stiu exact unde trebuie sa ma duc dar e in continuu ocupat.
Deci am pasaport roman care expira in mai si vreau sa mi-l schimb. Trebuie sa ma duc la consulat in South Kensington?
Si-a schimbat cineva pasaportul prin varianta procura? Adica depui actele la consulat aici si ei iti fac procura ca cineva din Romania sa il ridice. Cica dureaza 3 saptamani asa. E adevarat? Cat v-a costat in total?
Multumesc mult de tot!!
laura
Laura la ambasada am sunat si eu si iti raspunde numai un robot deci nu vb cu cineva anume si nu ai optiunea sa vb cu cineva dupa ce termina de zis toate optiunile zice la revedere si inchide. Daca vrei trimite-le un mail la consulara@roemb.co.uk sau intra aici si citeste: http://london.mae.ro/index.php?lang=ro&id=10435 .Oricum daca poti e bine sa mergi tu pana acolo si sa vb exact cu ei face 2 face sa iti zica ce si cum ca am mai auzit cazuri ca au mers si au stat la coada si toate eclea si cand au ajuns le-a zis ca nu are nu stiu ce act.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)