Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Belle_vue, multumesc mult pentru sfaturi.Deja Georgia se simte mult mai bine, deja ma tine noptile cu ochii deschisi,papa mult mai bine, iar mie mi s-au deschis canalele,in sfarsit, asa ca am trecut peste durerile alea crunte date de furia laptelui, iar acum ma storc de zor,ca ea nu are inca puterea sa suga asa cum trebuie.In privinta icterului, mai are un pic de tot pe fata,in rest a disparut galbeneala aia.
Letitia,si eu sunt din Iasi,de loc.Am plecat insa cu multi ani in urma de acolo, insa mi-e tare dor de ai mei, de oras si de tot ce este pe acolo.

Cristina,Iasmina Timeea si georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Letitia eu am stat in Copou pana pe la 19 ani cand ne-am mutat langa Billa la fosta autogara. Tu?
Fetelor fata mea a racit si e asa fornaita si bolnaviora si mi-e tare mila de ea saracutza.
Noi ieri am facut bradul si pe urma curatenie si abia pe la 9 am reusit sa ne linistim. Si azi am lenevit, am iesit numai sa luam medicamente la fata. In rest nimic deosebit.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Fetelor, ce pregatiti de Craciun de mancare? Eu nu prea sunt genul sarmale (adica nu-mi place sa le fac, ca de mancat le mancam acasa la mama...) si vorbeam cu al meu sot ca nu prea stim ce sa facem... Pe aici, curcanul e traditional, dar pe ala nu stiu sa-l pregatesc nici atat si nici el. De fapt, el ar mai sti, dar nu vreau sa-l pun la prea multa munca in bucatarie ca am alte interese...

o alta intrebare ar fi: alimentara aia romaneasca din Londra are produse romanesti de sezon ("porcarii") care sa merite interes? Si daca da -- expediaza prin posta?

Multam fain!

Cristina, ma bucur ca sunteti bine. Eu, pe masura ce trece timpul ma conving tot mai mult ca poate lucrul cel mai important in cresterea copiilor este rabdarea. Sunt atat de multe feluri in care trebuie sa ai rabdare si ingaduinta si putere sa fi langa ei cand pare greu de tot si aproape ca te lasa puterile -- dar ce dulce e rasplata cand ii vezi cum cresc frumos si iti raspund instinctiv la stradanii!

Pupici!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Madaeu am stat in Tatarasi pina la 11 ani si apoi m-am mutat in Piata unirii. Am invatat la Sadoveanu.
Belle Vueeu am fost simbata la alimentara romananeasca si mi-am luat carne de mici si cirnati, cabanos, kaizer, pastrama si muschi tiganesc, slanina afumata. Nu aveau picioare de porc sau urechi pentru racitura. Mi-am luat si muraturi si cozonac, dar nu am intrebat daca livreaza la domiciliu, dar s-ar putea sa coste destul de mult. Cred ca poti sa le dai un telefon sa-i intrebi.

Mergi la inceput

Belle vue nu cred ca livreaza ei la domiciliu. Si ca produse au mai de toate dar sunt f scumpe coprativ cu preturile de aici. Noi luam asa din cand in cand de gust.
Letitia bunicii mei stau in Tatarasi si mama lucreaza la Pol mare, aproape de pta unirii. Eu am fost la Garabet Ibraileanu. Picioare de porc se gasesc la magazinele alea de macelarie Dewurst. Parca asa se scrie este si aici la noi in Tottenham este si in Stratford. Vecina mea ia de acolo mai tot timpul pt racituri.
In leg cu mancarea de sarb am facut in fiecare an din fiecare cate un pic, dar sincer nu prea se merita ca oricum nu ies ca a lu mama si nici nu mancam noi asa mult. Anul asta comandam de la Marks and Spencer ca au si porc si vita nu numai curcan, au si deserturi si legume de toate. Si numai le bag la cuptor si gata. De cat sa stau cate 4-5 zile in bucatarie mai bine mergem in oras pe la Mos Crcaiun, pe la prieteni in vizita. Daca am avea toata familia aici s-ar merita dar asa...

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri. Nici noi nu vrem sa stam in bucatarie prea mult -- cred ca vom apela la M&S partial si mai vedem ce idei ne mai vin.

Alta intrebare, tot casnica: aveti tumble dryer? de care? sunteti multumite de el? Noi ne-am descurcat cu uscatul rufelor pe sarma pana de curand, dar cu ploile din ultima vreme si cu perspectiva apropiata a sporirii numarului avem nevoie de ceva mai putin dependent d conditiile meteo... Dar am inteles ca sunt diferente mari la capitolul eficienta si consum de energie, asa ca am inceput sa fac sapaturi inainte de a ne decide.

Mergi la inceput

Belle_vue vezi ca daca vrei sa comanzi de la m&s vezi ca se primesc comenzi pana pe 12 dec adik maine.

Mergi la inceput

Multumesc, mada, pe site-ul lor scrie ca pana pe 13 la pranz. Ma duc sa iau un catalog si un order form astazi ca avem un M&S aproape, in Christchurch.

Mergi la inceput

Nu ai pt ce. Eu pe site nu m-am uitat, m-am uitat numai in catalog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mada, sa-mi spui si mie ce-ai comandat de la M&S si cum a iesit, daca v-a placut. Mie nu-mi prea plac muncarurile lor, de aceea niciodata n-am comandat. Sint chiar curioasa, ca drept sa-ti spun m-am saturat de bucatareala de fiecare sarbatoare. In loc sa ma bucur ca vin sarbatorile, abia astept sa treaca. Anul asta am gasit burta de vaca si am sa fac o ciorba. Ma gindeam si la niste racituri, dar parca mi-e cam lene. Oricum fac sarmale.

Belle vue, eu am si uscator la masina de spalat, dar l-am folosit foarte rar pentru ca ori imi usca prea tare rufele si nu le mai puteam calca ori erau prea umede. Cineva imi spunea sa am grija ca uscatorul cam deterioreaza rufele.Eu am un stativ supraetajat, care ocupa putin loc, intind rufele pe el si le pun linga calorifer in bucatarie. Stativul l-am luat cu ani in urma de la Argos.

Mergi la inceput