Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 21
syracuse spune:
Draga belle_vue si celelalte fete,
Multumesc inca o data pentru toate informatiile. Realmente, fiecare post este de mare ajutor fiindca citind ceea ce spune fiecare, mi se clarifica si mie niste imagini despre locurile Europene la care ma tot gandesc de ani de zile, in contextul valorilor mele personale (de care nu spun ca sunt bune sau rele la modul absolut, dar stiu ca sunt ale mele si nu ale altuia).
Lilanda avea dreptate: cand te apuci pe dezbateri de sistem si valori absolute, sansele sunt mari ca sa iasa razbel.
Cel putin, cand intri pe teritoriul "american" (adica cel populat de Romani stabiliti si aparent "integrati" in SUA ... desi eu am mari dubii la capitolul asta cu "integrarea absoluta a romanilor in America") am fost martora la niste razbele fenomenale.
Dar asta este alta poveste si nu de asta am venit aici.
Vreau mai degraba sa aflu cat mai multe informatii despre sistemul de viata din diverse tari Europene ca macar sa stiu ce se mai petrece si pe acolo in plan real, nu numai teoretic.
Belle_vue, as vrea sa raspund pe paragrafe la postul tau foarte, foarte informativ si interesant pentru care iti multumesc inca o data. Trebuie sa recunosc insa ca multe aspecte pe care tu le-ai mentionat ca "negative" in Franta, mie mi-ar intra la capitolul "pozitive". Dar asta este o chestiune de valori.
Ma intorc un pic mai tarziu sa raspund la postul cu Franta si eventual sa va mai intreb cate ceva pe ici pe colo.
Numai bine la toata lumea si nastere usoara, Belle-Vue!
belle_vue spune:
Multumesc, Ella si Motanik pt urarile de bine! Va tin la curent.
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
Luna1 spune:
Belle-vue nastere usoara (daca nu ma insel vei avea cezariana, nu?) si poate cand ai timp povestesti putin despre nastere si spital. Sunt foarte interesata dupa cum se vede.
Motanik te pup.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
belle_vue spune:
Multumesc Luna, da, fac cezariana ffiindca fii-mea n-are nici un gand sa iasa si e "depasita" deja cu vreo 10 zile. Va povestesc cum a fost cand ne intoarcem acasa si ne intram un pic in ritm.
Syracuse, ramanem in legatura.
Cu bine!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
cristina1974 spune:
Belle_vue,nastere usoara si bebelusha sanatoasa iti doresc!
Fetelor, pupici la toate, nu am mai intrat de mult, insa acum trecem prin niste clipe groaznice,despre care este mult de povestit.Am sa revin eu cu detalii mai tarziu, cand ma linistesc.
cristina
motanik spune:
Buna seara fetelor! Ce mai faceti? Cum ati petrecut/sarbatorit Valentine's?
Noi am iesit la un rest chinezesc de langa noi si era plin de ...romani! Ma enerveaza ca unora inca li se pare ciudat sa auda si alti romani prin preajma si isi tot dau coate si fac semne "uite, aia sunt romani!" de parca am fi niste ciudatenii
In rest, nimic nou de la noi.
Cristina, ti-am trimis si un sms, sper sa fiti ok. Da un semn cand ai timp.
I-am trimis un mesaj si Sandrei (Belle Vue), nu stiu daca a adus-o pe fetita pe lume inca dar sper ca totul merge bine, Doamne ajuta!
Va pup, Dumnezeu sa va aiba in paza pe toate!
--------------------
Andra
ella_64 spune:
Buna Motanik!
Poate romanii respectivi voiau sa va atraga atentia asupra lor si nu stiau cum.
Noua ni s-a intamplat ceva foarte ciudat la Sainsbury's in Cambridge. Am intalnit un roman, dar cand ne-am dus la el sa schimbam cateva vorbe s-a purtat cu noi de parca eram cel putin ciumati. Totul mi-a lasat un gust foarte amar.
Cea mai frumoasa amintire o am de la Ely cand ne-au oprit doua fete auzindu-ne pe strada vorbind romaneste. Erau studente la Agricultura si munceau intr-o ferma din apropiere ca practica agricola. Au fost atat de dragute si bucuroase ca aud romani pe strada!
Noroc cu generatiile mai tinere, ca sunt mai spontane si mai putin anchilozate in conceptii invechite!
copiloi spune:
Am o rugaminte la voi. M-ar interesa sa aflu cum se poate ajunge de la Birmingham la Warwick si de la Leicester la Birmingham. Imi puteti indica un site cu mijloace de transport (tren, bus)? Un punct de sprijin imi trebuie, ca apoi ma descurc singura!
Merci mult!
Alina
ella_64 spune:
Uite aici: www.nationalrail.co.uk . Ai toate informatiile de care ai nevoie. Daca nu te descurci, da un semnal .