Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alebazi spune:

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri, fetelor. Ma bucur ca ma ascultati si pe mine.

motanik, asa este; de fapt viitorul meu sot (ne casatorim in iunie) este cu contract in UK de la inceputul lunii.
Spune-mi si mie cum te-ai descurcat la inceput cu engleza. Au fost toleranti englezii? Mie mi-e o frica de mor: imi fac tot felul de probleme: mi-e teama ca n-o sa ma descurc la telefon, n-o sa-i inteleg, sunt unele persoane pe care nici aici in tara nu-i intelegi, dar ...
Oricum ma duc pregatita sa caut 1 luna, 2, 3. O sa traiesc pe spinarea lui, ce sa fac? E in regula daca stau cateva luni fara un job? Adica, e legal? Se va lua cineva de mine? Cat pot sta "asa"?

Nu va suparati ca va stresez atata, dar nu stiu daca vom avea internet acolo si nu mai am cum sa dau de voi. Asa ca profit acum

Am sa ma uit maine si pe site-urile de la motanik.

Va multumesc mult de tot inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ale, nu stiu cum stau lucrurile in acest caz dar cred ca trebuie sa te inregistrezi ca self-employed cand vii.
Nu fac reclama dar decat sa stau sa iti scriu aceleasi lucruri, mai bine intra pe romani-online.co.uk si o sa gasesti acolo discutiile pt treaba asta.
Teoretic, ca self employed te poti inregistra gratis prin telefon doar dupa ce ai inceput munca. Daca ai inceput sa muncesti si nu suni in decurs de 30 zile sa te inregistrezi, poti primi o amenda de 100 lire.

Insa ca self-employed nu stiu cum ai sa poti gasi de munca in secretariat pt ca ei fac contracte permanente, ori ca self-employed nu esti legata de o firma, ci doar iti oferi serviciile ca freelancer.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Ni cred ca vei avea vreo problema daca demonstrezi tu sau prietenul tau ca ai suficienti bani ca sa te intretii. Daca nu puteti face asta, totul devine mai problematic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brienitza spune:

CryssUK chiar ma intrebam daca mai esti prin UK sau te-ai intors in tara ..Am vorbit acum mai bine de 2 ani (pe vremea cand postam si eu, acum m-am lenevit si doar citesc ...)
Sper ca ai trecut cu bine peste probleme si ma bucur sa aud vesti de la tine, mai ales ca intotdeauna ai cate un sfat sau o vorba buna pentru toata lumea.Felicitari cu ocazia casatoriei si ''casa de piatra'', chiar daca cu intarziere...si un big Welcome back!
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor ajutati-ma si pe mine intr-o problema. Sunt in timpul celor doi ani de visa wife,in noiembrie expira, lucrez si sunt insarcinata. Stiu ca se primeste benefit pentru maternity leave de la serviciu cateva luni iar apoi de la stat o suma mititica alte cateva luni. |Intrebarea mea este, eu am dreptul la aceste beneficii? Adica pe visa mea scrie "no recourse to public founds" inseamna ca nu am dreptul? In plus ma lamuriti si pe mine cate luni si ce procent te plateste angajatorul dupa ce intram in prenatal?

Multumesc mult.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 11 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Luna1, din pacate este foarte posibil sa nu ai dreptul la concediul acela daca este benefit. Si noi avem acelasi tip de viza si eu stiu ca nu am dreptul la ajutorul lor de somaj, desi atunci cand am lucrat am platit toate taxele. Cel mai bine ar fi sa te interesezi la Home Office. Sunt cei care te pot lamuri cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Alebazisfatul meu e sa te mariti cit mai repede ca sa poti avea un statut clar aici. Tu probabil o sa vii ca si turist si nu o sa poti sta mai mult de 3 luni iar in timpul asta nu poti sa-ti gasesti de lucru (esti turist).
Englezii sint foarte toleranti. Si mie mi-a fost frica ca n-am sa-i inteleg, la inceput tot intrebam "sorry?" cind nu intelegeam dar iti dai drumul usor. Sper sa nu locuiesti undeva prin Scotia ca au un accent mai ciudat. Aici in sud nu o sa ai nici o problema in a-i intelege. Asculta si mult radio si uita-te la TV cit poti. Pe mine m-a ajutat grozav.

Mergi la inceput

E adevarat ca in Nord accentul este mai greu de inteles, dar oamenii sunt mult mai draguti decat cei din Sud.

Mergi la inceput

Multumesc mult de tot, fetelor

Letitia, ce sa fac? Ca nu pot sa-l chem in tara: vino sa ne luam! Cu limba m-ai mai linistit. Baiatul meu (asa ii spun eu) este in nordul Londrei.

ella, nu cred ca ar fi o problema cu banii. Salariul lui + banii cu care o sa ma duc eu acolo... sunt de-ajuns...zic eu.

motanik, inca pe uit pe site-urile de la tine. Cate joburi! Nici nu se compara cu ale noastre.

Am uitat sa va spun. Le-am scris catorva (mai multe )firme de recrutare de pe site-urile date de voi, si i-am intrebat daca pot aplica la un job acolo si am primit 3 raspunsuri in care ma roaga sa le trimit CV-ul. Sa vedem...

Multumesc din suflet inca o data ca ma ajutati

Mergi la inceput

Am uitat sa va intreb: dupa 3 luni de sedere acolo ma trimit acasa?
Atunci, cand pot veni din nou acolo?
De unde stiu ei ca vin ca turist?
Ufff, nu stiu deloc cum sa fac... Sunt agitata rau. Scuze...

Mergi la inceput