Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Fetelor, am inteles ca in Londra sunt in total vreo 6 magazine romanesti, eu stiu de Dumitrescu si mai stiu de un magazin polonezo-bulgaro-roman in Stratford. Voi mai stiti de vreunul?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Roxy,
Bine ai revenit!
Sunt bine , multumesc.
chiar ma intrebam ce mai faci

Cea mai buna sol e sa vii cat mai ai viza aceea de aupair.
Intre timp te inscrii la un curs full time si poti cere yellow registr certf sa lucrezi part time 1 an si apoi(dupa 12 luni) poti aplica pt blue certificate care iti drept de sedere si munca in UK cat te tin puterile si vointa.

O alta varianta e sa vii sa lucrezi ca live in aupair sau nanny si sa inveti part time seara.cand termini, dupa 12 luni de lucrat ac aupair aplici pt registration certificate si poti sta bine mersi si lucra pe ce domeniu vrei.
Daca ai exact 12 luni ramase pe viza, miscca-te repede!

eu as alege a 2a varianta , pt ca inseamna un venit in plus. It s all about money!

Noroc!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alebazi spune:

Buna, fetele.

Vin si eu la voi cu o rugaminte mai "ciudata" sa-i spun asa, dar pe care o fac cu lacrimi in ochi.

Spuneti-mi, va rog, cum imi pot gasi o slujba in UK. Vorbesc foarte bine limba, problema ar fi probabil de fluenta (care numai prin exercitiu o pot obtine).La inceputul lunii, viitorul meu sot a plecat sa lucreze in Anglia cu contract pe 6 luni cu speranta ca ma va chema si pe mine cat de curand. Problema este ca mai am putin si ajung la nebuni. Nu mai am rabdare. Nu mai pot sta departe de el. Nu mai dorm noptile, nu mai rezist. M-am gandit ca intr-o luna sa plec la el oricum, poate cu timpul imi voi gasi ceva.
M-am gandit la voi care sunteti de ceva timp acolo si stiti cum merg lucrurile. Eu am vrut sa vin ca Au-pair acum 2 ani dar trecusem limita de varsta impusa. Imi pot gasi ceva? Ma puteti ajuta? Stiti pe cineva care poate oferi un loc de munca? Secretariat, baby-sitting, nu stiu, ceva. Ce fel de job mi-as putea gasi? As face orice doar sa fiu cu El.
Va rog sa nu va suparati ca v-am facut o astfel de rugaminte, dar sunt disperata. Multumesc mult de tot si astept un raspuns de la voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Pai vino aici si aplica pentru un job. Uite o adresa: jobs.ac.uk sau jobs.co.uk, totaljobs.com. Fii atenta la conditiile in care ai voie sa lucrezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matrashita spune:

Cryss, ce ma bucur sa aud ca esti bine!
Trecut-au ani de cand nu mai stiam nimic de tine si am pierdut legatura din pacate....Felicitari pt casatorie, "Casa de Piatra!" si tot ce iti doresti sa ti se implineasca alaturi de "pui".
Pai mai am un an pe care pot sa-l fac ca Au-Pair, ca am facut doar unul.
Din cate am inteles eu din cele zise de tine, sa aplic din nou pt Au-Pair (nu mai stiu, mai trebuie acum viza sau invitatie de la familie cum erau procedurile mai demult?).
Si pb. e-cum lucrez ca Nanny cu viza de Au-Pair? Ca doar pt Nanny familia plateste Tax si N.I. si salariul e cu mult mai mare / sapt.?
Ma gandisem si eu la varianta asta....
Deci care e legislatia acum in UK.?
Daca am un an de Au-Pair neintrerupt pot sa aplic pt Blue Certificate si sa raman permanent (si cu drept de munca in orice domeniu?).
Te pupic Cryss,ce ma bucur sa aud din nou de tine.
Sper ca totul este OK cu tine...te-ai hotarat sa ramai definitiv in UK.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alebazi spune:

ella, multumesc mult de tot.

De dimineata ma tot uit pe site-urile de la tine. Sunt destule job-uri care m-ar interesa, dar nu stiu cat de interesati ar fi ei, mai ales cu integrarea asta si cu restrictia de a lucra la ei....nu stiu daca ma vor acolo...
Mi-ar place Data Inputter, Special Needs Assistant, Data Entry Clerk, Personal Assistant si mai erau tot un fel de assistant in gradinite pentru copiii cu probleme. In hoteluri, fara experienta, am vazut ca nu ai ce cauta.

Voi cum ati inceput?

M-am gandit ca poate gasesc "din auzite" cum se spune.
Daca auziti, daca stiti ceva, imi spuneti si mie? Va rog mult de tot!!!!!

Astept si alte raspunsuri din partea voastra. Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Alebazi, la noi sotul meu a obtinut un contract si i-au facut permis de lucru. Eu inca nu am gasit ceva stabil. Si sunt aici de 3 ani de zile. Depinde foarte mult de cererea care este pe piata. In domeniul meu este "inghesuiala" ca sa zic asa. Dar mai bine aplici tu cu un CV. Fiind mai tanara, s-ar putea sa te angajeze. Motanik a avut mult mai mult noroc decat mine din cate stiu eu. Eu nu m-as baza pe ceea ce se aude. Pe site-ul romani online am vazut ca sunt anunturi de joburi in anglia. Poate gasesti ceva acolo.
Succes.

Mergi la inceput

Ca asistent social fara experienta si calificarile de aici nu ai nici o sansa.
In secretariat, mai ales reception area, sansele sunt mari daca vb bine engleza si te pricepi in word, excel samd. Eu lucrez la firma asta de 2 ani si 2 luni si m-am angajat de la primul interviu in domeniu (eu am asteptat 3 luni sperand sa ma angajez la o scoala dar fara experienta de aici nu m-a bagat nimeni in seama asa ca am schimbat cv-ul si am trecut ca am fost secretara in .ro), nu mi-au verificat niciodata cv-ul desi eram ok, pusesem drept referinta un bun amic ce e redactor sef la o revista din .ro, era pregatit sa ofere referinte bune pt mine.

Parerea mea e ca poti gasi un job in Londra destul de repede, dar sa fii pregatita si sa astepti o luna-doua-trei in caz ca nu apare nimic sa iti convina.

Firme mici care angajeaza receptionist sau office juniors gasesti si pe www.gumtree.com iar cand ajungi aici mergi la agentii de recrutare si lasa-ti cv-uri, poate ai noroc acolo.
Strict pt munca de birou:
www.reed.co.uk
www.secsinthecity.co.uk
www.officerecruit.com
si mai e bun si www.jobsite.co.uk

Succes!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mi-ar place Data Inputter, Special Needs Assistant, Data Entry Clerk, Personal Assistant si mai erau tot un fel de assistant in gradinite pentru copiii cu probleme

Alebaziasa cum spunea si Andra, pentru absolut toate slujbele care le-ai mentionat mai sus iti trebuie calificari si experienta in UK. Pentru receptionera sau junior office iti trebuie work permit. La centrele de recrutare, prima intrebare pe care o sa ti-o pune este: aveti work permit?, sau sinteti rezident, sau cetatean etc.
Eu am venit cu sotul care a avut contrat de munca si implicit work permit. Prin el si eu si copilul (care atunci avea 9 luni) am capatat work permit. Eu am stat acasa cu copilul pina a intrat la scoala si intre timp am inceput un curs de contabilitate de 3 ani (pe care sper sa-l termin anul asta)si acum un an jumate mi-am gasit o slujba in domeniu. La interviu m-au intrebat ce experienta am si ce cursuri am facut in UK si noroc cu cei 2 ani de cursuri pe care tocmai ii terminasem.
Intereseaza-te intii ce drept de munca ai in UK. Succes.

Mergi la inceput

Aaa, credeam ca Aldebazi are sotul cu contract aici, nu stiu de ce am ramas cu impresia asta.

--------------------

Andra

Mergi la inceput