Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Alebazi, nu dispera. Noi am fost in situatia asta timp de 4 ani. Ne vedeam cand se putea si am rezistat. Si mai mult, a rezistat si copilul nostru. Este o incercare, dar daca o treceti cu bine asta va spune multe despre relatia voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

m uitat sa va intreb: dupa 3 luni de sedere acolo ma trimit acasa?
Atunci, cand pot veni din nou acolo?
De unde stiu ei ca vin ca turist?
Ufff, nu stiu deloc cum sa fac... Sunt agitata rau. Scuze...

Dupa 3 luni, in principiu trebuie sa pleci tu nu sa astepti sa te dea ei afara.
Ei presupun ca tu vii ca turist, atita vreme cit nu vii ca altceva (student, au pair, cu work permit sau self employed)
Da un telefon la ambasada si intreba care este exact treaba cu alea 3 luni. Eu stiam ca stai 3 luni, vii acasa o saptamina si iarasi stai 3 luni. S-ar putea sa se fi schimbat lucrurile. Cel mai sfint e sa intrebi pe cineva competent.

Mergi la inceput

Fetelor, am auzit la fivenews ieri ca a aparut gripa aviara la o ferma din Suffolk. A aparut acum o saptamana dar au diagnosticat-o ca infectie cu E.coli si au tratat-o ca atare. Abia cand au vazut ca tot mor curci pe capete s-au gandit si la gripa aviara. Cum pot fi atat de incompetenti incat sa nu faca testele de gripa, cand in Europa este gripa aviara, in Ungaria ? Sau sunt atat de naivi incat sa creada ca Marea Britanie este ocolita de gripa asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Da, am vazut si eu stirile si m-am cam speriat ca tocmai ce gatisem un pui. Cred insa ca ce e deja in magazine a fost verificat si e in regula.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Sincera sa fiu nu cred ca ce este in magazine a fost testat pentru gripa aviara, pentru ca au fost pasari taiate inainte de a se declara prezenta gripei aviare la Bernard Mathews. Si eu am doua pachete de sunca de curcan de la ei. Dar eu am sa folosesc masurile care ne-au fost date in Romania in vara anului trecut: adica pregatirea carnii de pasare la temperatura necesara unei patrunderi bine a carnii. Nu voi manca decat carne facuta la cuptor sau fiarta, nu gratar, pentru ca daca nu este piept carnea de pasare nu este asa bine patrunsa de caldura cand este facuta la gratar. Si ouale le voi fierbe peste 5 minute ca sa fiu sigura ca sunt bine fierte, si le voi spala bine inainte de a le depozita in frigider. Trebuie evitat contactul cu sangele de pasare daca ai rani deschise pe maini.
Sunt extrem de dezamagita de reactia celor de la NHS fata de acest posibil pericol. Nici un fel de masuri pe care ar putea sa le ia populatia, nimic. Sincer, din punctul acesta de vedere cei din Romania sunt mult mai civilizati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Fetele am si eu nevoie de un ajutor/sugestie.

Moi ne-am mutat in decembrie 2006 in Reading-dupa ce am stat 4 ani in Midlands. Eu job, sotul job-copii la cresa. Toate bune si frumoase, dar copii au inceput cu bolile. Enterocolita, diaree, acum conjunctivita.....intrebare este ce facem?? Acum si-a tot luat sotul concediu (de odihna) sa stea cu ei si sa-i doftoriceasca, ca eu abia am inceput noul job in ianuarie...dar in ritmul asta nu mai avem zile de concediu.
Bunicii au tot fost in trecut, dar i-au cuprins bolile si batranetile si nu mai pot face fata la 2 nazdravani de 2.6 ani. (Copii se duc la gradi de la 8-5.)

Dati-mi un sfat!!!

In alta ordine de idei cunoaste-ti pe cineva prin Reading-ca mi-e dor sa intalnesc ceva romani, mai ales familisti. Adresa mea de e-mail este Mihaelatotolici@yahoo.co.uk

Mergi la inceput

Nu prea aveti ce face. Este adaptarea sistemului imunitar al copiilor la conditiile de cresa. Se intampla atunci cand ei intra intr-o comunitate. Poate doar sa luati o bona pe timpul cat sunt bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ella, ai idee cit costa o bona aici? Mai bine te lasi de servici. Eu am stat cu copilul acasa pina a intrat la scoala, timp in care a facut o raceala la 2 saptamini (merge la cresa si apoi gradi cite 2 ore jumate pe zi si de acolo lua totate bolile posibile). Cind a intrat la scoala era superimunizat si de-abia atunci am putut sa-mi iau si eu servici. Acum facem cu rindul cind se imbolnaveste. Plus ca ni se permite sa lipsim de la servici cind copilul sau noi sintem bolnavi, fara a ni se lua din zilele de concediu (bibneteles ca nu trebuie sa abuzam de acest sistem).

Mergi la inceput

Nu Letitia, nu stiu, dar alta solutie nu am vazut daca Michelle vrea sa mearga la servici. Eu am avut copilul mic in Romania si acolo luam concediu medical atunci cand el se imbolnavea. Aici nu m-am lovit de problemele astea. Dar tu ai dreptate cand spui ca mama ar fi mai bine sa stea cu copilul atunci cand este bolnav. Parca se fac sanatosi mai repede atunci cand stau cu mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

[quote]Originally posted by Luna1

Fetelor ajutati-ma si pe mine intr-o problema. Sunt in timpul celor doi ani de visa wife,in noiembrie expira, lucrez si sunt insarcinata. Stiu ca se primeste benefit pentru maternity leave de la serviciu cateva luni iar apoi de la stat o suma mititica alte cateva luni. |Intrebarea mea este, eu am dreptul la aceste beneficii? Adica pe visa mea scrie "no recourse to public founds" inseamna ca nu am dreptul? In plus ma lamuriti si pe mine cate luni si ce procent te plateste angajatorul dupa ce intram in prenatal?

Multumesc mult.

Bine v-am gasit, fetelor!

Luna1, eu sunt de parere ca o sa primesti banii. Tu lucrezi, nu faci recurs la "public funds", banii astia ii plateste compania. Vezi ce scrie in contract, sau intreaba o colega/HR department. O amica de-a mea care nu este nici ea permanent resident, a nascut acum cateva luni si a primit 3 luni aproape salariul complet, si inca trei luni aproximativ 100 de lire pe saptamana, la fel ca orice alt angajat al firmei. La fel este si la noi la firma, si eu as primi la fel daca as ramane gravida in urmatoarele luni(am rezidenta permanenta si astept sa-mi iasa actele pentru cetatenie)...la fel este peste tot in Scotia: trei luni salariul/sau o parte din salar conform contractului+ inca 3 luni £100 pe saptamana. Ceea ce nu stiu e daca astea 6 luni includ si prenatalul...daca vrei am sa ma interesez.

Mult succes si sanatate multa

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput