Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Buna fetelor. Uf ca de mult n-am mai intrat sa scriu, dar de citit v-am citit.
In legatura cu strainii, sunt foarte multi care i-ar pune la perete. Am o cunostinta care de cate ori ma intalneste tre sa zica ceva de ausländeri. Data trecuta cand ne-am intalnit ma mancat limba si am comentat de elterngeld, of doamne ce mi-au auzit urechile, dar nu mi-a zis-o direct. Plus cate barfe sunt pe seama mea (stau intr-un orasel mic) ca sunt ausländerin si ca ce caut aici.

Acum am si eu o pb care ma macina, de curand socrul meu a trecut firma pe numele meu (din cauza unor pb). Socru e in continuare seful, asa ca sotul primeste normal salariu, eu clar nu primesc nimic. Acum voi ce stiti, e posibil sa nu primim elterngeld, nu?

Si inca ceva, sunt foarte multumita de medicul meu ginecolog (o femeie cu suflet care in mom cand nu inteleg ceva sta si-mi explica pana bag la tartacutza) si as vrea sa-i multumesc. Ma gandeam sa-i cumpar un buchet de flori si la fetele de la receptioe o cutie mare de praline, credeti ca se va uita ciudat la mine? Prietena mea m-a intrebat daca ma cred in RO, ca aici nu se face asa ceva. Dati-mi va rog o idee ce sa fac, cum sa-i multumesc pt tot ce face, pt ca este in primul rand om si dupa aceea medic.

Va pup

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Buna,

in cazul in care nu este deja cunoscut o informatie foarte utila pentru multi:

- incepand cu martie 2007 exista zboruri ieftine Germanwings din Köln/Bonn la Bucuresti/Baneasa.

am descoperit-o intamplator si voi ati fost primii la care m-am gandit. citesc foarte rar cate ceva de aici, sau scriu o data pe an, dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc la voi.

toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by Claudi@

Si inca ceva, sunt foarte multumita de medicul meu ginecolog (o femeie cu suflet care in mom cand nu inteleg ceva sta si-mi explica pana bag la tartacutza) si as vrea sa-i multumesc. Ma gandeam sa-i cumpar un buchet de flori si la fetele de la receptioe o cutie mare de praline, credeti ca se va uita ciudat la mine? Prietena mea m-a intrebat daca ma cred in RO, ca aici nu se face asa ceva. Dati-mi va rog o idee ce sa fac, cum sa-i multumesc pt tot ce face, pt ca este in primul rand om si dupa aceea medic.

Va pup

21+

Claudia, mai intai iti urez sarcina usoara pana la capat si un bb sanatos. Apoi iti spun ca la mine nu s-a uitat absolut nimeni ciudat cand am dus cate o cutie de bomboane pentru asistentele de la ginecologie, care au fost mereu deosebit de dragute cu mine. Chiar le primeau cu placere si nu eram singura care faceam asta. O prietena romanca, care e asistenta medicala aici, mi-a spus ca flori si bomboane sunt ok, nu se supara nimeni, dimpotriva. Asa ca stai linistita si fa cum iti dicateaza sufletul, nu te mai lua dupa altii.
Si-ti mai povestesc ceva, legat tot de ´dus´. Vara-mea, care locuieste in München, are un baietel in clasa a doua, care merge la o scoala europeana. Cand a inceput scoala, ea a trimis baiatul cu un buchet de flori la invatatoare, pentru ca asa a vrut ea, spunandu-i pustiului sa i le ofere doamnei si sa-i spuna ca asa e obiceiul la noi. Dupa ce au facut copiii misto de el ca ´se insoara´ si alte d-astea, Vlad cel mic i-a dat doamnei buchetul si i-a spus ce-l invatase maica-sa. Aia a ramas uimita, a spus ca este un gest deosebit de frumos. Treaba cea mai tare e ca se trezeste vara-mea cu o vedere de la invatatoare, in care ii multumea pentru florile ´care i s-au asortat perfect cu canapeaua din salon´, si lauda gestul frumos pe care l-a facut copilul. Cu nu stiu ce alta ocazie, a venit o alta fetita cu flori si nu a mai ras nimeni de ea. Eu cred ca la ´frumos´ oricine e sensibil, fie ca-i neamt, roman sau din alte parti.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Crystinne

Buna,

in cazul in care nu este deja cunoscut o informatie foarte utila pentru multi:

- incepand cu martie 2007 exista zboruri ieftine Germanwings din Köln/Bonn la Bucuresti/Baneasa.

am descoperit-o intamplator si voi ati fost primii la care m-am gandit. citesc foarte rar cate ceva de aici, sau scriu o data pe an, dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc la voi.

toate cele bune

Eu iti multumesc pentru mesaj, ca stau aproape de Köln si ma intereseaza. Noi ne-am luat ieri bilete pt. Paste la ´wizzair´, care zboara din ianuarie de la Dortmund la Bucuresti, 171 de euroi pt. toti trei.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mai, mie treaba asta cu florile si bomboanele nu-mi place. Pai exact de asta am fugit, acu o iau de la capat?? Dar e drept ca de craciun duc un Weihnachtsstern, se potriveste si nici nu sare in ochi. Si am vazut si alte mamici cu cate o coronita mica din crengi de brad, chestii de sezon. La cresa la petrecerea de despartire le-am dus bomboane (mare greseala...) pt ca si piticu a primit ceva de la ele. S-au bucurat, dar mai mult s-au bucurat cand le-am spus ca am fost super multumiti si ca ne pare f rau ca nu mai sta acolo. Ca o sa mai venim in vizita si etc.etc. Si ne-au si spus ca asta valoreaza cat o mie de cutie de bomboane. Asta e, fiecare cu parerea lui. Am mai auzit romani care merg cu cate "ceva" si nu-mi place dar asta-s eu si nu-s toti ca mine :-). La cresa mai bine faceam o felicitare cu Patrick, ar fi valorat mult mai mult pt ele, dar din pacate mi-a picat tarziu fisa.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tinatache

mai, mie treaba asta cu florile si bomboanele nu-mi place. Pai exact de asta am fugit, acu o iau de la capat?? Dar e drept ca de craciun duc un Weihnachtsstern, se potriveste si nici nu sare in ochi. Si am vazut si alte mamici cu cate o coronita mica din crengi de brad, chestii de sezon. La cresa la petrecerea de despartire le-am dus bomboane (mare greseala...) pt ca si piticu a primit ceva de la ele. S-au bucurat, dar mai mult s-au bucurat cand le-am spus ca am fost super multumiti si ca ne pare f rau ca nu mai sta acolo. Ca o sa mai venim in vizita si etc.etc. Si ne-au si spus ca asta valoreaza cat o mie de cutie de bomboane. Asta e, fiecare cu parerea lui. Am mai auzit romani care merg cu cate "ceva" si nu-mi place dar asta-s eu si nu-s toti ca mine :-). La cresa mai bine faceam o felicitare cu Patrick, ar fi valorat mult mai mult pt ele, dar din pacate mi-a picat tarziu fisa.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Iti respect parerea, numai ca tu generalizezi, sau vorbesti despre altceva. Nu e vorba de a duce flori si bomboane ca sa fii bagat in seama sau sa intri in fata, ci de a le oferi in cazuri speciale, in semn de multumire. Intrebarea era daca aici se face sau nu se face? In rest, fiecare cu parerea lui, bineinteles.

Carmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Iaca si centii mei la faza cu forile sau bomboanele: sigur ca da bine,mai ales ca nu sunt obisnuite dar asta da nastere la alte chestii. Daca respectiva profa aa fost asa impresionata de buchteul de flori e clar ca cu proxima ocazie cand va fi o mica problema cu elevul va inchide oarecum ochii,ca deh,are o mica obligatie... Si asa se ajunge incet-incet la chestii de care am fugit, diferentieri pe astfel de motive. la fel la dr, daca duci la asistente azi o floare,maine o ciocolata,etc, te vor tine minte si le va fi jena sa te refuze cand ceri un termin "kurzfristig",etc, in defavoarea altora. Si ajungem iarasi la aceasi chestie. Eu la asistentele medicului meu gienc. nu le-am dus niciodata nimic si savurez din plin sentimentul de a fi mereu la fel de bine tratata. Poate anul asta o sa le duc o cutie de bomboane ca o sa am termin chiar inainte de Craciun. medicului nu o sa-i duc nimic. Si nici la scoala/gradinita nu o sa incerc sa ies in fata prin astfel de chestii...

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Buna seara fetelor!

Am vazut ca ati vrea retete de Plätzchen si gasiti www.suedzucker.de/rezeptbox/rezeptkarten" target="_blank">aici sub Adventsbäckerei.

Si apropo de dat ceva, nici eu nu sint pentru, dar cateodata e dragut sa dai ceva. Anul trecut in perioada asta (ma refer la noiembrie-decembrie) am fost la dr de familie si inaintea mea a fost o batranica si ce credeti ca i-a lasat dr pe masa? O pungulita cu Plätzchen facute de ea si dr s-a bucurat. Batranica era deutsch-deutsch, asa ca si la ei se poarta obiceiuri din astea, numai nu asa des ca in .ro

@Cklaudia21: Eu m-am uitat la Popstars si m-am bucurat ca e Senna in grup (asta numai ca Stefan Raab sa se oftice) si Bahar e dulce, in schimb nu imi place de Mandy.

Va doresc fetelor un weekend placut si imi place ca a revenit linistea aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mama mia,fetelor,citi ati scris in ultimele zile!

Corinna ,cind faci Plätzchen,pune-ne cite o poza la fiecare soi,sa stim daca ne-au iesit bine .Eu o sa fac secondata de fiica-mea in ultima sapt inainte de Craciun,la noi nimeni nu se omoara cu dulciurile,eventual eu si nu vreau sa ma ingras.
Am facut si anul trecut o reteta de la gradinita,fiica-mea face si cu colegii,1 X sapt de advent .

Acum cu cadorisitul florilor si pralinelor nu-s chiar pro.Pe la doctori nu am dus niciodata,mi se pare ca face parte din serviciu sa fie amabili,apoi eu sunt asigurata privat,primesc acasa rechnunguri si platesc destul pt lucruri facute si nefacute .Totusi cind a terminat fiica-mea Spielgruppe,le-am dus flori educatoarelor,am facut vreo 2 feluri de prajituri pt toti:doamne si copii.Am fost fff multumita de ele si vazusem ca asa au procedat si mamicile ai caror copii au terminat inainte.
La gradinita fetitei mele se string bani de Craciun(maxim 5 euro)si se ia cite un Gutschein la educatoare,in valoare de 15-20 euro.Anul trecut,ele impreuna cu copilasii ne-au pregatit cite un platou de Plätzchen,nu va spun ce mindra a fost fiica-mea ca-s facute de ea .
Totusi la clinica la care lucrez s-a intimplat de vreo 2-3 ori ca parintii copiilor sa lase 2-3-5euro pt cafea.Cica totusi a lasa niste maruntis pt cafea se mai foloseste cind si cind,atunci cind ai o simpatie speciala pt pers respective.

V-ati gindit la cadourile de Craciun?Eu am o mmaaaare problema,nu stiu ca sa-i cumpar sotului meu.Imi storc creeri pt ca vreau sa fie ceva de care sa se bucure mult...dar tot nu-mi vin ideile .Nu am decit o idee,un cadou cu care as merge la sigur dar...il pastrez pt vara viitoare,la aniversare.

Seara faina!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Fetelor, ma uitam pe Ebay si tocmai am vazut ca sunt multe carti in romaneste. Poate va intereseaza, eu am vazut G.Sovu (Liliac alb in ianuarie) si as fi vrut sa o iau dar am o fobie fatza de cartile de anticariat . Daca nu va deranjeaza, gasiti chestii faine :)
BA am vazut chiar si bere romanesca sau cioco Poiana pe Ebay :)))))))

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput