Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

...cioco ´Poiana´...mmmm, era bunuta..

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

carmi, uite ca Lauraa le spuse mai bine decat mine. Si eu sunt f multumita de gradinita si ma tot gandeam cum sa le arat. Dupa cum am spus, chestia cu W-Stern o fac mai multi parinti si m-am luat dupa ei dar daca nu era asa... nici eu nu stiu... Ele se bucura f tare cand le ducem prajituri la Flohmarkt ca sa aiba ce vinde ca banutii se duc la gradi si de regula duc de fiecare data.
Apropo gradi, cine zice aca aici copiii nu invata poezii? Ne-a dat de la gradi o lista cu ce invata acolo ca sa stim si noi si sunt niste poezioare super simpatice cu 5 Fische, Käfer si altele. Au si gestica, sa vezi ce se agita Andra sa faca asa cum le-a aratat Ester (educatoarea ei preferata, ca e si cea mai tanara.)
Mai cu cadourile eu am alta problema: ce-i iau la pitic de ziua lui?? ca jucarii are de toate de la sor-sa, de fapt se joaca impreuna, carti la fel... habar n-am! heeeeelllppppp!!!

cioco Poiana pe ebay??? uau, hai ca m-ai facut curioasa, chiar ca era buna...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Mersi de raspunsuri.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau ca dupa ce ii duc ceva sa profit de pe urma asta. Vreau doar sa-i multumesc intr-un fel ca a fost alaturi de mine cand eram disperata. Fetelor pana sa raman insarcinata eram luna de luna la cabinet, cateodata chiar si de doua ori pe luna, nu si-a pierdut niciodata rabdarea. Cand am avut testul pozitiv in mana, chiar in ziua aia ma chemat sa vada.
Primele 2 sapt pna nu a vazut ca rasuflu usurata, pana nu a vazut si ea inimioara bebelului, ma chemat din 2 in 2 zile. Am fost primele 3 luni de sarcina aproape in fiecare saptamana la ea. Credeti-ma ca sa purtat ca o mama cu mine si nu vreau decat sa-i multumesc. Cat despre faptul ca nu ma vor putea refuza daca vreau o programare mai devreme, nu cred. Pt ca in caz de ai o pb urgenta (si intreaba la tel despre ce vorba) te programeaza in aceiasi zi, daca e doar un control stai ca tot omu si astepti, asta e politica la ei si ti se spune clar dar prietenos.
Am schimbat multi medici pana am ramas la ea.
O sa vb si cu soacra-mea sa vad ce zice si ea si o sa mai intreb si niste fete si dupa ma hotarasc. Oricum , multumesc inca odata ca v-ati spus parerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by Claudi@

Buna fetelor. Uf ca de mult n-am mai intrat sa scriu, dar de citit v-am citit.
In legatura cu strainii, sunt foarte multi care i-ar pune la perete. Am o cunostinta care de cate ori ma intalneste tre sa zica ceva de ausländeri. Data trecuta cand ne-am intalnit ma mancat limba si am comentat de elterngeld, of doamne ce mi-au auzit urechile, dar nu mi-a zis-o direct. Plus cate barfe sunt pe seama mea (stau intr-un orasel mic) ca sunt ausländerin si ca ce caut aici.

Acum am si eu o pb care ma macina, de curand socrul meu a trecut firma pe numele meu (din cauza unor pb). Socru e in continuare seful, asa ca sotul primeste normal salariu, eu clar nu primesc nimic. Acum voi ce stiti, e posibil sa nu primim elterngeld, nu?

Si inca ceva, sunt foarte multumita de medicul meu ginecolog (o femeie cu suflet care in mom cand nu inteleg ceva sta si-mi explica pana bag la tartacutza) si as vrea sa-i multumesc. Ma gandeam sa-i cumpar un buchet de flori si la fetele de la receptioe o cutie mare de praline, credeti ca se va uita ciudat la mine? Prietena mea m-a intrebat daca ma cred in RO, ca aici nu se face asa ceva. Dati-mi va rog o idee ce sa fac, cum sa-i multumesc pt tot ce face, pt ca este in primul rand om si dupa aceea medic.

Va pup

21+

Hello, o mica informatie, ca intre romance ce nu se "sapa", la Winnenden, e un cabinet stomatologic unde ambii medici sunt romani, au fost colegi de facultate cu mine, Dres. Lipovan, ii recomand cu incredere ... ca pe Dr. Balan de la München unde poate sa va dea detalii Cristina.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carmi

quote:
Originally posted by Claudi@

Si inca ceva, sunt foarte multumita de medicul meu ginecolog (o femeie cu suflet care in mom cand nu inteleg ceva sta si-mi explica pana bag la tartacutza) si as vrea sa-i multumesc. Ma gandeam sa-i cumpar un buchet de flori si la fetele de la receptioe o cutie mare de praline, credeti ca se va uita ciudat la mine? Prietena mea m-a intrebat daca ma cred in RO, ca aici nu se face asa ceva. Dati-mi va rog o idee ce sa fac, cum sa-i multumesc pt tot ce face, pt ca este in primul rand om si dupa aceea medic.

Va pup

21+

Claudia, mai intai iti urez sarcina usoara pana la capat si un bb sanatos. Apoi iti spun ca la mine nu s-a uitat absolut nimeni ciudat cand am dus cate o cutie de bomboane pentru asistentele de la ginecologie, care au fost mereu deosebit de dragute cu mine. Chiar le primeau cu placere si nu eram singura care faceam asta. O prietena romanca, care e asistenta medicala aici, mi-a spus ca flori si bomboane sunt ok, nu se supara nimeni, dimpotriva. Asa ca stai linistita si fa cum iti dicateaza sufletul, nu te mai lua dupa altii.
Si-ti mai povestesc ceva, legat tot de ´dus´. Vara-mea, care locuieste in München, are un baietel in clasa a doua, care merge la o scoala europeana. Cand a inceput scoala, ea a trimis baiatul cu un buchet de flori la invatatoare, pentru ca asa a vrut ea, spunandu-i pustiului sa i le ofere doamnei si sa-i spuna ca asa e obiceiul la noi. Dupa ce au facut copiii misto de el ca ´se insoara´ si alte d-astea, Vlad cel mic i-a dat doamnei buchetul si i-a spus ce-l invatase maica-sa. Aia a ramas uimita, a spus ca este un gest deosebit de frumos. Treaba cea mai tare e ca se trezeste vara-mea cu o vedere de la invatatoare, in care ii multumea pentru florile ´care i s-au asortat perfect cu canapeaua din salon´, si lauda gestul frumos pe care l-a facut copilul. Cu nu stiu ce alta ocazie, a venit o alta fetita cu flori si nu a mai ras nimeni de ea. Eu cred ca la ´frumos´ oricine e sensibil, fie ca-i neamt, roman sau din alte parti.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Si pacientii mei vin cu de toate, nu cadou pt. mine special, dar vara aduc cirese, mere, sau alte fructe, pt. toate fetele. Acum in decembrie cam toti vin cu selbstgebackene Plätzchen, ne indoapa ca pe dracu. Eu la ginecologul meu am dus in decembrie o sticla de sampanie pt. el, si praline pt. fete, sa stii ca se poarta si aici Cristina, problema e, ca in Romania nimeni nu se uita la tine daca nu aduceai, pe cind aici e un gest frumos, de consideratie, nu o obligatie.

Mergi la inceput

intrebare: este biserica romaneasca in Frankfurt? si daca da, unde?
thx!

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, nu e in Frankfurt, ci in Offenbach (linga Fra). Uite aici:

http://biserica.comeurom.net/

Auzisem cindva ca pe undeva pe linga Haupbahnhof Frankfurt, s-ar tine odata la 2 sapt. sluja intr-o biserica, dar nua m fost acolo si nu stiu detalii.

Parohia din Offenbach, este insa cea, la care merg marea majoritate a romanilor din zona.

Mergi la inceput

multumesc andreia!

PS: Yasmine, hai ca ne prinde primul Advent fara retete:))

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Irinusha, Felicitari pt aparitia lu' BB2 la orizont. Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si mancacios

Mergi la inceput

Le-am comparat cu retetele mele, si sunt identice, de aia le-am copiat aici pe cele de la weihnachtsbäckerei.com, astea pe care le-am scris aici le-am facut anul trecut si au iestit foarte bune.

Weihnachtsplätzchen:

1*Cornflakes Crossies

(50 Stück)

-250 g Butter
-100 g Zucker
-2 Eier
-350 g Mehl
-1 P. Vanillinzucker
-1/2 P. Backpulver
-200 g geraspelte Schokolade
-200 g Rosinen
-350 g Cornflakes

Zubereitungszeit: 45 Minuten
Backzeit: 15-20 min

Aus der Butter, dem Zucker, dem Vanillinzucker, den Eiern, dem Backpulver und dem Mehl einen Rührteig herstellen.
Rosinen, Schokolade und Cornflakes unterheben. Nicht zu stark rühren.
Bei 170 Grad etwa 15 - 20 Minuten abbacken.
Die Plätzchen schmecken sehr lecker.
Guten Appetit.

2*Zimtsterne

(60 Stück)

-500 g gemahlene Mandeln
-5 Eiweiß
-1 Prise Salz
-1 TL Zitronensaft
-500 g Puderzucker
-2 TL Zimt
-200 g gemahlene Mandeln

Zubereitungszeit: 10 Minuten
Kühlzeit: evtl. wenn Teig klebt eine halbe Stunde in den Kühlschrank
Backzeit: 30 Minuten

Eiweiß mit Salz schnittfest schlagen, langsam Zitronensaft und Zucker zufügen. Weiterarbeiten bis der Schnee sehr fest ist und glänzt
-Davon 5 EL abnehmen, auf Seite stellen
-500 g Mandeln und Zimt unter die übrige Masse mischen; der Teig muß fest sein
-E-Herd auf 140 Grad vorheizen.
-Die Arbeitsfläche mit den 200 g Mandeln bestreuen und den Teig darauf 5 mm dick ausrollen. Sterne ausstechen und auf ein mit Backpapier belegtes Blech setzen. Die Sterne mit dem übrigen Eischnee bestreichen. Im heißen Ofen in 30 Minuten mehr trocknen als backen: die Oberflächen der Kekse müssen weiß bleiben.
- Kleiner Tip: über nacht abkühlen lassen und dann am besten in einen Gefrierbeutel oder ähnliches füllen, damit sie keine Feuchtigkeit aufnehmen

2*Schoko-Rumkugeln

-500 g bittere Schokolade
-50 g Butter
-2 EL Sahne
-2 EL Puderzucker
-5 EL Rum (oder auch mehr)
-50 g Kakao

Dekor:
-200 g dunkle Schokostreusel

Zubereitungszeit: 45 Minuten

Schokolade zerkleinern und im heißen Wasserbad zergehen lassen.
Butter, Sahne, Puderzucker, Rum und Kakao nach und nach mit dem Schneebesen unterrühren und Masse erkalten lassen.
Aus der Masse Kugeln formen und in Schokoladenstreuseln wälzen.
Kühl stellen, bis die Kugeln fest geworden sind.

4*Husarenkrapfen

Zutaten:

-150 g weiches Fett
-150 g Zucker
-1 P. Vanillezucker
-1 Prise Salz
-2 Eigelb
-100 g gemahlene Haselnüsse
-200 g Mehl
-Puderzucker
-Johannisbeergelee

Zubereitungszeit: 90 Minuten
Backzeit: 10 - 15 Min.

Das Fett, den Zucker, den Vanillezucker, das Salz und die Eigelbe verrühren.
Die Haselnüsse und das Mehl mischen, zugeben und rasch zu einem geschmeidigen Teig verkneten.
Ca. 2 Std. im Kühlschrank ruhen lassen.
Aus dem Teig mit bemehlten Händen eine 3 cm dicke Rolle formen und davon ca. 1 cm dicke Scheiben abschneiden. Die Scheiben zu Kugeln formen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen.
In jede Kugel eine kleine Vertiefung drücken (z. B. mit einem Kochlöffelstiel).
Bei 200 Grad in ca. 10 - 15 Min. goldbraun backen, auf einem Gitter abkühlen lassen.
Die abgekühlten Plätzchen gleichmäßig mit Puderzucker besieben.
Das Johannisbeergelee erwärmen und mit einem Löffel in die Mitte der Plätzchen füllen.
Einige Tage gut trocknen lassen.

5*Bethmännchen

Zutaten für 32 Stück:

-250 g Marzipan
-1 Ei
-60 g Puderzucker
-30g Mehl
-64 abgezogene ganze Mandeln
-1 Tl Schlagsahne
-1 Tl Backpulver

Zubereitungszeit: 30 Minuten
Backzeit: 15-20 Min.

Das Marzipan würfeln und das Ei trennen.
Eiweiß mit Marzipan und Puderzucker, sowie Mehl und Backpulver zu einem geschmeidigen Teig verarbeiten.
Aus dem Teig ca. 32 Kugeln formen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech setzen.
Den Ofen auf 150 ° (Umluft) bzw. 180° (normal) vorheizen.
In der Zwischenzeit die Sahne mit dem Eigelb verquirlen und die Bethmännchen damit bestreichen. Zum Schluß werden jeweils zwei Mandeln an die Seite gedrückt.

Im heißen Ofen 15-20 Minuten backen.

6*Dominosteine

Zutaten für 64 Stück:

-250 g Honig
-65 g Zucker
-65 g Butter oder Margarine
-2 Eier
-feingeriebene Schale von 1 unbehandelten Zitrone
-1 TL Honigkuchengewürz
-2 EL dunkler Kakao
-1 Pr. Salz
-300 g Mehl Type 1050
-3 TL Backpulver
-450 g Johannisbeergelee
-evtl. 200 g Marzipan
-100 g Puderzucker und
-3 EL Rum zum Füllen
-400 g dunkle Kuvertüre zum Eintauchen

Kühlzeit: 24 Stunden
Backzeit: 20 Minuten

Wer es ganz besonders gut meint, kann diese guten Dominosteine mit einer zusätzliche Füllung aus 200 g Marzipanrohmasse, die mit 100 g Puderzucker und 3 EL Rum verrührt wurde, noch verbessern.

Den Honig mit Zucker und Fett zunächst im Topf erwärmen. Dann in die abgekühlte Masse nacheinander die Gewürze und das mit Backpulver vermischte Mehl geben. Den Teig auf 2/3 eines mit Backpapier belegten Bleches streichen.

Im Ofen bei 180 °C etwa 20 Minuten backen.

Die Teigplatte teilen. Beide Schnittflächen dünn mit Johannisbeergelee und eventuell Marzipan zusammensetzen. Mit einem Sägemesser in Quadrate von 3 cm Kantenlänge schneiden. An trockener, kühler Stelle 24 Stunden stehen lassen, damit das Gebäck etwas antrocknet. Die Oberfläche der Würfel rundherum mit erwärmtem Gelee dünn bepinseln. Am folgenden Tag die Kuvertüre im Wasserbad erwärmen. Die Würfel mit Hilfe einer langen, zweizinkigen Gabel hineintauchen. Auf einem Gitter über Alufolie trocknen lassen.

7*Tannenzapfen

Zutaten für 45 Stück:

-150 g Butter oder Margarine
-125 g Zucker
-1 Eigelb
-1 Pk. Vanillinzucker
-1 Pr. Salz
-1 TL Instantkaffee
-1 EL dunkler Kakao
-1 EL Rum
-250 g Mehl
-1 TL Backpulver
-Mehl zum Ausformen
-2 EL Puderzucker zum Bestäuben

Backzeit: 12-15 Minuten

Das Backen dieser hübschen Plätzchen macht erfahrungsgemäß Kindern sehr viel Spaß. Sie sehen hübsch aus, schmecken vorzüglich und eignen sich darum gut als Weihnachtsgeschenk. Ihre Herstellung erfordert etwas Geduld.

Fett, Zucker, Eigelb, Vanillinzucker, Salz, Kaffeepulver, Kakao und Rum in eine Rührschüssel geben und mit den Schneebesen des Elektroquirls zu schaumiger Masse schlagen.

Dann die Schneebesen durch Knethaken austauschen. Das mit Backpulver gemischte Mehl unter die Eischaummasse kneten. Etwa 3 cm dicke Rollen formen und diese mindestens 2 Stunden kühlen.

Die Rollen etwas flachdrücken, damit die Plätzchen später eine ovale Form bekommen. 1/2 cm dicke Stücke abschneiden. Mit einer kleinen spitzen Schere die Schuppen einschneiden.

Auf Backpapier 12-15 Minuten bei 180 °C backen. Danach mit Puderzucker überstäuben.

Tannenzapfen können auch aus dem Teig für falsches Butterbrot gebacken werden. Optisch fallen diese beiden Gebäcksorten so unterschiedlich aus, daß keiner die gleiche Teigsubstanz vermutet.

Mergi la inceput