Viata in Germania (39)
Raspunsuri - Pagina 4
livia spune:
Eu stiu ca nu se da rezidenta asa repede...Intai primesti viza pe 2 ani apoi pe 3 si in cele din urma primesti rezidenta...
Cam asa au facut mai toti cunoscutii nostrii si fiecare are alta situatie de venire aici.
Stiu ca mai conteaza si contractul de munca,daca este pe 18 luni cat zici atunci vei primi pe 18 luni si nimic in plus decat daca se prelungeste si contractul de munca...cam asa sta treaba!
pup!
livia spune:
Cursurile de integrare nu sunt obligatorii decat daca vrei rezidenta si cetatenie.
Nu trebuie sa faci toate modulele daca stii ceva germana,te duci de la nivelul la care esti.
Dupa terminarea cursului vei da un examen(daca vrei) care te va ajuta cand vei depune actele pt.cetatenie in sensul ca nu vei mai da examenul de limba fiindca l-ai dat deja.Si am mai inteles ca dreptul de aplicare pt.cetatenie se scurteaza cu un an daca faci cursurile asta si nu mai platesti nu stiu ce taxe daca ai certificatul ca ai luat examenul asta...
Alte beneficii, mai poti face/frecventa nu stiu ce scoli de calificare daca ai certificatul fara sa mai alte examene de limba (in cadrul scolii).
In rest...nu esti obligat sa-l faci!Ei doar te informeaza ca exista aceasta posibilitate...
Cam atat!
ps.eu am fost la ausländeramt si am intrebat/vorbit cu o acritura de acolo si ea mi-a clarificat totul...
samadhi spune:
Livia - dar cand ai vorbit ??? Recent??? Sora-mea a fost acum 2 zile si i s-a spus ca legile se vor schimba de la 01.01.2007. Deci pe noi ne intereseaza cum ar fi ultimele stiri.... ce a fost oricum nu va mai fi valabil de la 01.01.2007.
Si cum ai zis la fiecare depinde de situatie.
dragalasa spune:
Buna fetelor,
ma primiti si pe mine in randul vostru? Locuiesc in
prezent la Montreal cu sotul si bebelusul nostru dar tare mult
ne-ar place sa ne mutam in Germania , mai ales ca am familie acolo.
Cum spunea si Laura parca suntem si noi tare incompatibili cu tara asta. Am vizitat Germania de doua ori si ne place foarte mult.
Poate ma puteti ajuta cu niste nelamuriri , care ar fi formalitatile legale de a ne stabili acolo ca cetateni romani sau canadieni.
Sper ca nu va suparati ca am intrebat si astept raspunsurile voastre cu nerabdare.
Alexa
tinatache spune:
pt fetele din Canada: aveti grija ca aici casele sunt mult mai scumpe, nud e alta dar sa nu va faceti visuri la vreo casa cum ati vazut cand ati fost in vizita ca asa ceva e din ce in ce mai greu de obtinut. Si nici credit nu se ia asa usor ca in Ca.
In rest, va aprob, nici noua nu ne-a placut Canada si am fugit repejor. De stabilit cel mai usor e daca esti in IT, dar daca gasesti un loc de munca cu contract pe per. nedeterminata cred ca primesti si viza. Eu atata stiu, poate fetele stiu mai mult. In orice caz ar fi bine sa invatati germana cat mai repede, pt a scurta perioada de acomodare.
Numai bine!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Yasmine spune:
Am sunat adineauri la Ausländeramt, ca sa intreb de "still"-sotul meu, cum va fi daca de la 1 ianuarie Romania intra in UE, cu expulzarea lui, si mi s-a spus clar, ca de la 1 ianuarie cetatenii romani nu mai intra sub jurisdictia Ausländeramt, deci ei nu-l vor mai putea expulza.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
ooana spune:
quote:
Originally posted by livia
Eu stiu ca nu se da rezidenta asa repede...Intai primesti viza pe 2 ani apoi pe 3 si in cele din urma primesti rezidenta...
Cam asa au facut mai toti cunoscutii nostrii si fiecare are alta situatie de venire aici.
Stiu ca mai conteaza si contractul de munca,daca este pe 18 luni cat zici atunci vei primi pe 18 luni si nimic in plus decat daca se prelungeste si contractul de munca...cam asa sta treaba!
pup!
livia
...exact asa e...depinde de contractul de munca...eu prima data am solicitat o viza de sedere la Sibiu la Consulat pentru ca nu stiam cat de repede imi vor da rezidenta, am primit-o pentru 6 luni iar apoi cand am ajuns aici intr-o saptamana mi-au dat rezidenta ...contractul meu de munca fiind pe 18 luni am fost convinsa ca exact pe 18 luni imi vor da si rezidenta iar cand m-am uitat am constatat ca mi-au dat "cadou" 1 luna in plus
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Wedding picture!
Starea civila
Honeymoon
Claudia.P spune:
Buna, fetelor!!!
Stati linistite, eu nu cred ca o sa fie mari probleme din 2007, doar se lanseaza zvonuri ca sa le piara cheful celor care vor sa dea buluc. Noi am obtinut rezidenta foarte usor aici. Sotul meu are contract de munca nelimitat iar viza de rezidenta i-au dat-o pe un an insa au spus ca o sa o prelungeasca daca va mai avea serviciu la data respectiva. Mie si baietelului ne-au dat viza de rezidenta in mai putin de o luna si tot asa, de la anul putem sa prelungim. Mie nu mi-au spus nimic de la auslanderamt despre cursurile de limba nici ca ar trebui nici ca nu... am intrebat noi a doua zi ca am vazut afise pe pereti. Ne-au zis ca nu sunt obligatorii dar ca o data ce ai cerut asa ceva esti obligat sa le faci in decurs de 2 ani. Eu am fost azi sa ma inscriu la cursuri. Pentru incepatori formeaza grupe abia de la anul din martie dar am dat un test sa vad daca pot intra la o alta grupa si surpriza mare, ma incadram la nivelul 3 din 6 insa am optat totusi pentru nivelul 2 din moment ce nu prea le am cu vorbitul (am invatat germana din carti si imi lipseste exercitiul). O sa ma duc de maine. Cursurile se tin zilnic de la 8 la 12 de luni pana vineri. Exista vacante cand au si copiii vacanta iar cursul se termina in mai anul viitor. Pentru cele care au copii, exista cresa si gradinita unde poti sa-i lasi. Am fost acolo si parea dragut. Erau 2 educatoare si vreo 7 copii. Li se dau si doua mese pentru care tre' sa mai platesti vreo 6 euro pe luna, restul plateste statul. In rest, pentru curs se plateste 1 euro/ ora de curs, plata facandu-se la inceputul fiecarui modul de 100 de ore. V-am spus toate astea pentru cazul in care mai sunt si alte fete interesate. O sa va tin la curent cum decurg lucrurile.
Va urez succes tuturor!
livia spune:
Am inteles ca legile/regulile astea sunt doar pt.cei ce sunt deja in Germania...pt.cei ce vor veni,nu stiu...
pup!
samadhi spune:
Claudia- stai putin ! Adica cum ? Sotul tau primeste contract nelimitat ca cetatean roman si aici in tara asta sunt 5 mil. de someri??? Si tu mai primesti si cursuri GRATIS???? Si loc de cresa sau gradinita ??? Pai cum vine asta??? Eu ca cetatean german, cand am vrut sa am loc la cresa nu am primit , chiar cu loc de munca, cu gradinita era iar cat pe aici sa fie la fel, daca nu ai munca sub nici o forma nu ai sanse la un loc. Si tu ca cetatean roman vii si spui ca tie ti se dau toate ...... si eu in tara mea nu primesc nimic???? Sotul meu ar trebui sa plateasca cursurile de germana 600 euro !!!!! Si tie ti se dau asa ca tu iti inchipui ca ar fi pe gratis dar stii tu cati muncesc ca tu sa mergi la cursuri si din impozitele lor se plateste totul???? De ce nu stai pe finantele sotului daca tot ai venit in Germania ???? De ce pe spatele statului german??? Mie nu-mi place asta si cred ca sunt destui care au aceiasi parere, cel putin daca nu romani atunci cei cu cetatenia germana. Si nu uita, eu am trebuit sa platesc in urma cu aproape 6 ani, 1500DM , la statul roman, pentru a renunta la cetatenia romana. Unde s-au dus acei bani si cei care i-am tot platit pe impozit ???? Cei care sunteti aici ca romani ar trebui sa sarutati pamantul acesta ca primiti prea multe, din eforturile altora care nici macar nu le au. M-as bucura ca 01.01.2007 sa aduca beneficii din punctul de vedere al acestei tari. Mai mult ca atat, ca ai facultate ar trebui sa muncesti si sa castigi ca sa vezi cum e si apoi sa spui ca ceva e pe GRATIS.
Nu aveti grija problema asta o voi discuta la Auslaenderamt, atata le trebuie sa imi faca probleme !!!