Viata in Germania (39)
Raspunsuri - Pagina 3
samadhi spune:
Maraki, da dar in Germania se gaseste sub denumirea cum au mentionat fetele mai sus, nu stiu daca se gaseste sub denumirea pe care tu o dai???Dar tot aia e de fapt, indiferent cum s-ar numi.
Claudia, asa inveti..... n-ai ce face... trebuia si tu sa o fi luat cu engleza
Acrii sunt cam toti care lucreaza la AMT !!!! Foarte greu dai de unul bun.
Dar de la 01.01.2007. se vor schimba legiile cu sederea in Germania, pentru ca intra si Romania in EU, astia schimba legiile, am aflat si eu de la sora-mea ieri seara tarziu, ca ea saraca a umblat sa-si puna viza pe pasaportul nou romanesc..... asa ca, nu se stie ce surprize mai fac astia prin legi, cert este ca nu vor mai da dreptul de sedere asa usor in Germania la cei care vor veni dupa 01.01.2007. si sub nici o forma drept de lucru. Iar cei care sunt deja aici casatoriti cu cetateni nemti vor primi sedere nelimitata. Limba nu mai e punctul culminant, se pare ca nemtiilor le e frica sa nu fie invadati de cei din ESTul Europei. Asa ca nu stiu ce sa mai zic, mai cautati si voi sa vedeti ce legi apar, dar nu cred ca sora-mea mi-ar fi zis ceva ireal, si mai ales ca i-a spus cineva care i-a pus viza, deci exact cei de la Auslaenderamt din Nuernberg !!! Iar legile vor fi valabile in toata Germania!!!!
maraki spune:
Se numeste Vigantol Oel aici la nemti
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki
tinatache spune:
Mi-am amintit ca tot ati scris si voi: Vigantolette tablete, sunt si cu fluor si fara fluor. Mult mai usor de admin. decat uleiul.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
ooana spune:
quote:
Originally posted by Claudia.P
Offff, germana mamii ei de viata!
http://new.photos.yahoo.com/petrea_mc/album/576460762335926097 aici poze cu baietelul meu
...te inteleg atat de bine ...eu sunt la nivelul A2 daca asta iti spune ceva...doar ca lucrez si imi e foarte greu pentru ca colegii mei au pretentia sa vorbim in germana desi e o firma multinationala iar eu sunt intr-un schimb de experienta...si faptul ca stiu ca voi sta doar 18 luni, imi mai taie din elan...dar daca am viza de sedere si permis de munca...merg de 3 ori pe sapt la germana poate, poate se prinde ceva de mine!Hai ca nu ne lasam noi asa usor!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Wedding picture!
Starea civila
Honeymoon
laura - andreea spune:
Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns!
O sa ma uit pe link-urile date de voi...in legatura cu casa, ne-am cam uitat si noi pe diferite site-uri, cam stim ce vrem, sa vedem si oferta reala si nu cea de pe Internet.
curiozitatea mea este in legatura cu viata de zi cu zi mai mult...noi vom avea un statut "special" acolo si cam stim la ce sa ne asteptam din pctul asta de vedere. Sotul meu a fost doar o data acolo si stiti cum este, comparam cu Montréal-ul si a ajuns la concluzia ca este de zece ori(cel putin) mai bine. Dar stiti cum este cand mergi intr-un loc ca vizitator...
In legatura cu limba, eu cam stiu ce tb sa fac si unde sa invat...ma intereseaza cum sunt oamenii, cum esti privit, ce viata sociala poti avea acolo! Poate par bizare intrebarile mele insa sunt aspecte care aici ne lovim in fiecare zi.
Hai sa va mai zic un secret...de-abia astept sa plec de aici, daca putea sa fie un loc mai incompatibil cu noi nu cred ca putea depasi tara asta. Precizez ca sunt pareri personale, deci este absolut subiectiv ceea ce spun.
Stiu ca este frumos, civilizat, curat si aproape de casa..:) Cum este perioada de adaptare, cum este societatea per ansamblu?
Daca mai am intrebari vi le voi adresa!!!!
Salutari si multumiri tuturor pentru ganduri si DAAA, vreau sa ma vad si sa cunosc fetele care sunt aproape de Koln si nu numai!
Laura
bozo spune:
Samadhi, noi am aflat tot de la cei care ne-au prelungit viza ca de la anul primesti drept de sedere de la Primarie (nu de la Ausländerbehörde ca pana acum). Te duci si completezi o declaratie pe propria raspundere cum ca nu ceri nici un ban de la stat, si iti dau viza de sedere. Eu sper asa sa fie, cum ne-au spus noua, ca noi suntem cu vize de studenti care expira la anul si nu le mai putem prelungi.
Mai stie cineva altceva in legatura cu asta?
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
samadhi spune:
Bozo- nu stiu de unde se va lua viza de sedere, sora-mea a spus ca vor fi instiintati toti cei care sunt deja cu domiciliu in Germania. Si apropo, crezi tu ca are nevoie statul acesta de mai multi care sa traiasca de pe spatele Germaniei ? Nu crezi ca sunt destui deja??? De aceea si legile astea ca sa combata acest lucru..... cred ca e mai bine asa.
Nu cred ca statul german mai e disponibil sa ajute si cetatenii altor tari.... asa s-ar muta toti aici, si nimeni nu ar mai muncii cu gandul ca ii va da statul....
Cine vine aici, va trebui probabil sa demonstreze ca are resurse proprii de supravietuire, in plus standardul de viata al Germaniei se va ridica, si viata aici din 01.01.2007 va deveni mai scumpa. Daca nu in orasele mici, cu siguranta in orasele mari cum ar fi Berlin, Muenchen, Koeln....
bozo spune:
Ce ma intereseza pe mine e sa ma lase sa stau aici. Nu vreau sa imi dea nici un ban, doar sa imi dea drept de rezidenta.
Sunt intr-adevar prea multi care traisc din ajutor social...
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
Alina spune:
quote:
Originally posted by laura - andreea
Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns!
Hai sa va mai zic un secret...de-abia astept sa plec de aici, daca putea sa fie un loc mai incompatibil cu noi nu cred ca putea depasi tara asta. Precizez ca sunt pareri personale, deci este absolut subiectiv ceea ce spun.
Stiu ca este frumos, civilizat, curat si aproape de casa..:) Cum este perioada de adaptare, cum este societatea per ansamblu?
Daca mai am intrebari vi le voi adresa!!!!
Salutari si multumiri tuturor pentru ganduri si DAAA, vreau sa ma vad si sa cunosc fetele care sunt aproape de Koln si nu numai!
Laura
Laura,
Pai nu ma mira deloc ca vrei sa pleci de-acolo.
Sotul meu a fost la doctorat in Canada,in 1999.A lucrat 4 luni in Toronto si 2 luni in Montreal si desi i s-a propus,nu a vrut sa ramina acolo.Pur si simplu nu poate da viata aia pe viata asta de-aici,parerea lui e ca Canada merita doar vizitata .
Despre perioada de adaptare...nu stiu ce sa-ti zic,depinde de la situatie la situatie.Unii se adapteaza mai usor,altii doar stau pe margine si critica tot ce se poate.
Alina
samadhi spune:
Bozo- te inteleg, eu sper sa nu se lege de fel de fel de lucruri, cum de obicei o fac cei de la Auslaenderamt, dar poate cei de la Rathaus, sunt mai altfel..... nu stiu ce sa zic.... am cautat pe site-uri dupa legile astea noi si nu am gasit nimic.Am sa le trimit poate maine un email, la cei de la Auslaenderamt si ii intreb cum e cu noile legi de la 01.01.2007. Sper sa-mi raspunda careva.....