Viata in Germania (39)
Raspunsuri - Pagina 2
laura - andreea spune:
Buna fetelor din Germania,
uite ca a venit momentul sa pun si eu intrebari despre tara in care traiti voi...desi nu as fi crezut vreodata ca va veni momentul asta.
Deci, in mai putin de o luna, eu si sotul meu ne vom muta in Koln si, eu cel putin, nu stiu nimic despre oras. De limba nu mai vorbesc, nu stiu o boaba. Dar lasa, ca pana invat ma descurc cu engleza. Inca nu stiu unde vom locui, sa vedem ce ne vor sfatui cei de la firma de relocare...pana atunci, imi puteti da si mie ceva informatii despre orice din acest oras???
Va transmit toate cele bune si astept vesti bune de la voi!
Laura
tinatache spune:
Claudia.P, acritzi ais a mai vezi, important e sa nu pui la inima ca si aici sunt oameni si oameni. Tu iti faci treaba pe care o ai de facut si gata. Eu aici la Ausländeramt de regula apartind e o tipa pe care rar am vazut-o zambind, si totusi cand am avut o problema de rezolvat m-a ajutat exemplar. M-a inteles si m-a ajutat, chiar daca nu era obligata sa o faca, ba chiar legea nici nu imi dadea dreptul la ce mi-a dat ea. Dar m-a ascultat, m-a inteles si mi-a dat. Alta data cand era ea in concediu am fost la niste putzoi acolo tinerei care mi-au spus numai prostii de am plecat plina de nervi. Asta e, oameni si oameni.
Aici se da Zymafluor (D + Fluor) sau ailalata fara fluor, am uitat denumirea, pana la 2 ani. Poti intreba dr. si prin telefon daca nu vrei sa mergi pana acolo si iti trimite reteta prin posta.
laura-andreea, cu engleza... da si nu. O sa aveti nevoie de germana in multe locuri dar va descurcati voi.
Numai bine!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
AncaG spune:
Buna!
Laura, eu nu locuiesc in Köln ci la vreo 50 km de Köln, langa Aachen. Nu pot sa te ajut foarte mult, doar cu niste link-uri: http://www.koeln.de/ si http://www.meinestadt.de/koeln/home la care va trebui probabil sa folosesti din plin dict.leo.org (fara www) pentru traduceri din germana in engleza. Pentru ca sa iti faci o idee de oferta de locuinte poti folosi www.immobilienscout24.de Pentru Wohnung Miete (inchiriere de locuinte) erau peste 3000 de oferte in Köln.
Eu am fost de cateva ori in Köln, in zona centrala, care imi place foarte mult. Prima data cand am fost acolo m-am ratacit cand am vrut sa ies pe autostrada. Am nimerit intr-un cartier foarte frumos, cu multe case si verdeata. In fine, mai vezi tu poze si info pe cele doua site-uri.
Nu stiu daca mai sunt si alte fete de pe DC care locuiesc in Köln dar romani sunt sigur (vezi si: www.romanians-de.org). Oricum, eu cred ca o sa mai merg pe acolo uneori ... poate ne intalnim!
Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu placere!
Toate cele bune!
Anca
DidiAlex spune:
Laura-andreea, Bun venit in DE!
intrebarile tale sunt largi. Ce anume te-ar interesa?
Io cunosc destul de bine Köln-ul, saptamana viitoare mergem acolo. Mergem cam o data pe luna.
Cat despre limba io cred ca te vei descurca. Este plin de belgieni, olandezi si de straini in general asa ca nu o sa fie prea dificil. Sigur, nu exista padure fara uscaturi.
Astept intrebari concrete si poate le gasim raspunsuri.
Claudia.P spune:
Buna dimineata!
Carmi si TinaTache, merci pentru raspunsuri! In dimineata asta nu e la cabinet nici medicul nici asistenta, sunt pe teren la vaccinari asa ca... luni de acum.
Laura, eu stiu doar o boaba de germana si zau ca e tare rau! De multe ori eu turui in engleza, interlocutorul ma priveste lung si tamp apoi imi raspunde ceva in germana iar mie imi vine sa ma dau cu capul de pereti... Sunt cursuri de germana la autoritatea pentru straini asa ca daca vrei ai ocazia sa inveti si limba, plus ca mergand la cursuri mai interactionezi cu lumea si exersezi limba. Eu stau la 80km de Koln, am venit de aproape 3 saptamani aici asa ca... bine ai venit in barca incepatorilor!!
Carmi, ce varsta are Fabian al tau ca din poze pare sa fie cam de aceeasi varsta cu flacaul meu?
O zi buna va urez!!!
Carmi spune:
Claudia, Fabiano are 1 an si aproape o luna (scrie la semnatura, mai jos, cand e nascut). Al tau?
Laura-Andreea, bine ai venit ! O sa-ti placa la Köln, e un oras foarte frumos (stau la 8o de km de el, si mai mergem din cand in cand)
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
Claudia.P spune:
Scuze, Carmi, n-am observat data! E marisor flacaul!
Al meu are un an si sapte luni.
Si apropos de limba germana: m-am intalnit azi cu un vecin mai in varsta pentru prima data si omul a fost foarte dragut, mi-a tinut usa sa pot intra cu caruciorul in scara si tot zicea el acolo in germana o multime de lucruri. Am baiguit eu ca deocamdata nu prea vorbesc germana si omu' a zambit si a continuat sa vorbeasca mai departe. Poate ca omul de fapt spunea: "Mama voastra de emigranti ca tot veniti aici si ne luati locurile de munca....!" dar o spunea zambind si indiferent ce spunea mi-ar fi placut tare mult sa-i pot raspunde la injuratura sau la ce-o fi spus el acolo .
Offff, germana mamii ei de viata!
http://new.photos.yahoo.com/petrea_mc/album/576460762335926097 aici poze cu baietelul meu
tinatache spune:
claudia, hai ca esti tare!
stai linistita, nu de cei cu facultate se tem ei.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Carmi spune:
Claudia, las´ca o sa ai timp sa raspunzi tuturor vecinilor.
Ti-am vazut domnisorul, foarte frumusel.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
maraki spune:
Claudia este vorba despre Vigantol,medicul a spus sa-i dau pana la varsta de 2 ani, contine vitamina D3 si este impotriva rahitismului. Sapt.asta mi-a dat mai nou niste pastile care contin fluor dar sant pt dinti, se da 1/zi. Vigantol se gaseste in farmacii dar mai bine iti iei reteta de la medic.
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki