Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetelor,
Is tare nervoasa.Saptamina trecuta mi-am luat o pereche de cisme de la Schuhhof(Riem Arcade),le-am mai probat prin casa si azi am vrut sa le dau inapoi pt ca ma apasa rau la calciie su nu stiu daca se mai lasa,is de piele,de la Esprit.
Practic,nu am vrut sa lei iau ca m-am mai fript cu cisme,am un numar mic(36),picior subtire si sensibil,imi gasesc f greu incaltari dar vinzatoarea m-a lamurit ca e ultima pereche din toate sortimentele lor nr asta si daca totusi nu mi se potrivesc dupa ce le mai iau prin casa,le pot aduce inapoi fara probleme .
Azi erau 2 vinzatoare tinerele si in timp ce mi le primeau,a aparut o alta tipa(leiterincica)care nu a fost de-acord ca vede ea pe talpa tocului vreo 5-6 Steineabdruck si nu e sigura ca nu le-am luat pe-afara.Eu nu am apucat sa-i zic nimic,tipa s-a carat urgent,nici macar sotul meu care era cu cutia acolo(eu eram prin magazin)nu stie cum s-a evaporat tipa.Cert e ca apoi am mai vorbit cu cele 2 vinzatoare care au zis ca din punctul lor de vedere is ok,dar ele nu-s decit angajate si nu pot decide.Faza e ca eu atunci cind le-am cumparat nu m-am uitat cum is pe talpa,cit de super-lucioase sunt si nici fotografie nu le-am facut(vorba sotului)insa stiu ca nu le-am incaltat pe-afara deloc-deloc,nici nu as fi rezistat ca-mi fac picioarele praf si arata perfect noi.
In 5 minute a sunat una din vinzatoare dupa tipa asta dar cica se carase acasa "ca are si alte treburi"desi mai era mult pina la final de program si seful mare e in concediu pina nu se stie cind.Si cica tipa i-a mai zis vinzatoarei sa merg la cismar sa mi le largeasca,se maresc cu cel putin un nr sau sa le vind pe e-bay .
Miine ma duc iarasi,cica Leiterin apare dupa 12,vreau sa-i facem reclamatie de reclamatie,nu e posibil sa se poarte asa cu clientii.Are cineva experiente cu specimene d-astea?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

Multi Ani fericiti !
N-am mai intrat de mult pe aici ,dar sper ca ati avut un Craciun fericit,sanatate si numai cadouri frumoase

Si eu am mancat piftie,mi-a facut tata una fenomenala,si sarmale,salata ,ciorba de burta si doua torturi.
De revelion ce planuri aveti??
EU as fi vrut sa merg in Köln la un restaurant romanesc unde se organizeaza revelion romanesc -am aflat acum doua saptamanai cand am fost la consulat la bonn.Dar..nu se poate ca a plecat tata acasa si n-am cu cine lasa cupilu' asa ca cel mai probabil stam acasa sau mergem la niste colegi de-ai sotzului,unde pot sa parchez si pe Marc intr-un dormitor
Daca vrea cineva info despre revelionul romanesc,va dau mailul si nr de tel.

Narcisa!!!! felicitari pentru burtica,sa fie intr-un ceas bun,sarcina usoara si bebe sanatos!!!!

Am fost la Bonn la consulat si mi s-a facut raaaaau..imi expira pasaportul in februarie si unul nou,plus transcrierea casatoriei,taxele,traduceri si umblatura cred ca ma sare de 500 de euro.

Alina,cred ca e epidemie de gripa din asta la stomac,a facut si marc in ultima zi de gradi si cu intermitente ne-a tinut pana ieri.Adica pe pitic si pe sot,eu sunt imuna la virusi astia nemtesti ca n-am luat niciodata nimic din ce-a adus de la gradi.Bine ca am scapat usor,adica a vomat de cateva ori si atat.

Fetelor ce ati auzit de transcrierea carnetelor de sofer dupa 1 ianuarie?Aseara am vorbit cu o prietena care mi-a spus ca are doi prieteni romani in aceeasi situatie cu mine si care spun ca isi transcriu permisul...
Ar fi super dar parca mi-e greu de crezut...Eu sunt in situatia de a face din nou scoala ca n-am dat examenul in primii 3 ani.Voi ati auzit ceva legat de asta?

Au inceput reducerile????Azi mi-a intrat salariul pe ianuarie si vreau sa-l praduiesc putinCare ati fost prin oras,ca eu n-am mai iesit din casa de 3 zile.A intrat cineva la H&M?Merita sa dau o fuga la Bonn?Sau e fain la C&A,Kaufhoff?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Ancuta,
Ma bucur ca mai dai pe la noi .
Sotul meu a intrebat de carnete(cred ca prin noiembrie)si tipa de la Führerscheinstelle i-a explicat ca nici vorba de transcris carnetele doar ca vor fi recunoscute definitiv in UE si poti circula cu ele.
Eu am inceput sa fac din nou scoala aici,in 2006,am facut teoria,am facut examenul toeretic,am facut ore dar cind am aflat ca intram in UE nu m-am mai inscris la examenul practic,am zis ca scutesc o cheltuiala si nu-mi trebuie 2 carnete,important e ca mi-am reamintit sa merg,parcari,am condus pe autobahn,etc.
Eu am carnet romanesc din 1990,de la 18 ani dar am avut o perioada mare in care nu am condus,cam uitasem.Nici acum,dupa aderarea la UE,nu o sa pot circula prea rpd,intii tre'sa ajung in tara sa-mi schimb carnetul pe numele de familie actual si apoi .

Noi stam acasa de Revelion,ne odihnim .Drept ii ca am avut o toamna f stressanta.Am fi vrut sa mergem la munte dar am renuntat si ma bucur ca a fost asa,pe nicaieri nu e zapada si ar fi fost cam trist,noi mergeam la schi si sanius.Probabil ca pe 1 sau 2 vom trage o plimbare pina la Garmisch sau vedem noi unde.
Reduceri am vazut pe la H&M,Zara,Zero,Promod.

Seara frumoasa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Alina..pai ideea e sa fie recunoscut,sa nu mai trebuiasca sa fac scoala din nou,nu musai sa-l transcrie.
Deci tu zici ca de la 1 ianuarie as putea circula cu permisul romanesc..dupa ce 3 ani n-am avut voie???
Pai asta e super!!
In orice caz mai platesc vreo 5 ore un instructor daca gasesc,daca nu fac practica cu sotul pana ma simt stapana pe mine..Si eu am permis de la 18 ani,dar in ro am condus foarte putin si de cand am venit aici,de 4 ani jumate-deloc!Ma mir ca mai stiu semnele

Faza nasoala e ca permisul e pe numelede fata...actele pentru schimbatul pasaportului le bag in februarie...oare e posibil sa dau si permisul la consulat sa mi-l faca pe noul nume??Sau as putea circula cu el pe numele vechi pana ajung in romania la vara?Ma gandesc ca n-ar trebui sa fie probleme,daca am si act ce dovedeste ca eu sunt...adica cel putin asa ar fi logic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:

Alina..pai ideea e sa fie recunoscut,sa nu mai trebuiasca sa fac scoala din nou,nu musai sa-l transcrie.
Deci tu zici ca de la 1 ianuarie as putea circula cu permisul romanesc..dupa ce 3 ani n-am avut voie???
Pai asta e super!!
In orice caz mai platesc vreo 5 ore un instructor daca gasesc,daca nu fac practica cu sotul pana ma simt stapana pe mine..Si eu am permis de la 18 ani,dar in ro am condus foarte putin si de cand am venit aici,de 4 ani jumate-deloc!Ma mir ca mai stiu semnele

Faza nasoala e ca permisul e pe numelede fata...actele pentru schimbatul pasaportului le bag in februarie...oare e posibil sa dau si permisul la consulat sa mi-l faca pe noul nume??Sau as putea circula cu el pe numele vechi pana ajung in romania la vara?Ma gandesc ca n-ar trebui sa fie probleme,daca am si act ce dovedeste ca eu sunt...adica cel putin asa ar fi logic...

Si eu incep sa conduc din ian In Ro mergeam cu masina dupa tigari, am condus 9 ani zi de zi ( in afara de concedii ) iar acum am o pauza de 3 ani Sper sa ma descurc pe aici, am experienta Bucurestiului cu trafic de trafic

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:

Multi Ani fericiti !

Au inceput reducerile????Azi mi-a intrat salariul pe ianuarie si vreau sa-l praduiesc putin

salariul tau? sa inteleg ca lucrezi? ar fi fain...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

fete dragi!
Am nevoie de un pic de ajutor din partea voastra. In Ianuarie voi sta 2 zile in Frankfurt si daca voi avea timp liber mi-as dor sa merg la un patinoar mare si frumos. M-am uitat pe pagina cu membri si-am vazut ca sunt printre voi fete care locuiesc in Frankfurt (helbi, Catrinel, Grace, sfarsitoarea) ... cine stie sa-mi indice un patinoar? Bitte?
Danke
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Este un patinoar mare, se cheama Eissporthalle Frankfurt.
Am Bornheimer Hang 4, 60386 Frankfurt - 069/21239308
Daca dai o cautare cu google.de dupa Eissporthalle Frankfurt o sa gasesti mai multe detalii.

Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Uauuu multumesc mult!!! Demult visez sa ma dau pe un patinoar ok, aici la mine e o caricatura....care nici nu merge la 100% capacitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

quote:

Pai asta e super!!

fetelor in legatura cu permisul de conducere:
sie eu am permis cu nume de fata, in decembrie am scris un mail la führescheinstelle si am intrebat cum e cu condusul din 1 ian. am primit raspunsul urmator:
Ich grüße Sie und darf Ihnen mitteilen, daß Sie mit Ihrem rumänischen Führerschein fahren dürfen, auch wenn darin noch Ihr Mädchenname eingetragen ist. Allerdings müssen Sie ein Ausweisdokument mit dem richtigen Namen mitführen.

Asa ca Viel Spaß la condus!!!
Un an nou Fericit !!! La multi ani!!

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
fetelor in legatura cu permisul de conducere:
sie eu am permis cu nume de fata, in decembrie am scris un mail la führescheinstelle si am intrebat cum e cu condusul din 1 ian. am primit raspunsul urmator:
Ich grüße Sie und darf Ihnen mitteilen, daß Sie mit Ihrem rumänischen Führerschein fahren dürfen, auch wenn darin noch Ihr Mädchenname eingetragen ist. Allerdings müssen Sie ein Ausweisdokument mit dem richtigen Namen mitführen.

Claudia,mi-ai facut cel mai frumos cadou de Anul Nou cu vestea asta.De macar 1 an aman de pe o luna pe alta sa incep scoala,am scapat de cheltuiala acum
De maine o iau usor cu sotzul prin parcari pana imi aduc aminte,o sa fac si niste ore cu un instructor,eventual si cursul de prim ajutor si poate anul asta si o masinutza

Fetele,va urez la toate petrecere frumoasa diseara si
AN NOU FERICIT!!!!!

Mergi la inceput