Mancarea de la cresa/gradinita (RO)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Eu cred ca asta e altceva. Si copiii mei s-au jucat cu pamint si alte mamici se uitau lung la mine...
Dar eu nu pot sa le dau E-uri cu buna stiinta. Sucurile astea din comert le consider adevarate otravuri, bomboane nu cumpar NICIODATA.
Le-am evitat in asa fel ca nici nu le duc lipsa copiii. La magazin daca vad nu stiu ce bomboane colorate, pur si simplu ii indrept spre alte variante sanatoase.
Dar cind sint intre alti copii care maninca asemenea nenorociri (nu va suparati, eu asa le consider) le dau voie si lor. Nu vreau sa aiba impresia ca le interzic ceva. Dar ei inteleg ca sint alimente sanatoase si altele care nu fac bine organsimului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona -
Simali -

Anamaria - no offence, dar cred ca esti inconstienta, daca nu speli banana inainte de a o da copilului, macar atat poti face daca nu te poti abtine sa ii dai un cremwurst sau un happy meal din cand in cand...
citeste aici cate ceva despre E-uri:
http://curcubeu.ro/index.php?artid=46
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=358

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by alia_ro

Anamaria - no offence, dar cred ca esti inconstienta, daca nu speli banana inainte de a o da copilului

Sa crezi cu tarie intr-o idee, asta pot sa inteleg. Dar sa ii jignesti pe cei care aleg sa faca altfel decat tine... cred ca mergi prea departe.
A, sau acest "no offence" ar trebui sa o faca pe Anamaria sa accepte cuvintele tale cu recunostinta?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vreau si eu rosiiiiii

Ecmi, nu au fost chiar 5 felii de parizer ci doar una repatizata strategic pe mai multe felii de paine (nici feliile nu erau foarte mari).

Si recunosc, nu am spalat niciodata bananele si portocalele. Nici zmerura nu am spalat-o, nici fragutele si am mancat si cirese direct din pom !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Nu stiu de ce trebuie sa existe mereu cineva care trage de urechi si care face pe parintele model. Fiecare isi creste copilul cum stie , cum poate si cum crede de cuviinta.
Suntem aici sa ne spunem parerea si atat, fara sa jignim. Daca as putea v-as premia negativ pe cele care nu stiu sa poarte o discutie amicala.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

nici fii-mea nu maninca toata ziua cele de mai sus mentionate dar ii mai dau si din astea. ea la 3 ani nu pricepe pot sa-mi bat gura zile intregi. stie numai de chips-uri ca de la ele "te faci cit un hipopotam". sucuri nu bea deloc, mai ales cele carbogazoase ca "sunt cu bule si nu sunt bune". in rest...
ea la gradi maninca mult mai bine ca acasa, chiar daca ar fi vorba de aceeasi mincare. asta este!
pofta buna!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=/7c3ere2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Una e sa mananci fructele direct din pom si alta sa consumi fructe stropite cu toate nenorocirile, tarate prin nush cate tarabe sau maini...e ca si cum ai manaca fara sa te speli pe maini...parerea mea...
Vanzatorii din piata pun mana pe fructe, apoi pe bani, poate se duc si la toaleta si nu se spala pe maini...am vazut doamne respectabile care dupa ce au iesit din wc nici macar nu s-au sinchisit sa clateasca mainile cu apa, ce sa mai zic de sapun.

Poate sunt eu exagerata, poate de maine ar trebui sa ii dau copilului biscuitul scapat pe jos, sa il las sa bage mainile in gura dupa ce s-a tinut de bara din autobuz sau dupa ce a mangaiat un catel. Mi-a ajuns ca i-am dat sa bea unui copilas cunoscut apa din biberonul lui fi-miu si a doua zi cine credeti ca avea diaree? Inconstiente de-astea mai fac si io, gandindu-ma ca nu se pune!

Off topic! Nu ii inteleg pe cei care - off topic - se trezesc sa puna la zid persoanele care catalogheaza atitudinea altor persoane in termeni nicidecum jignitori. Daca am gresit sa mi se dea avertisment sau persoana in cauza sa dea replica!
Tot off topic - am fost de dimineata la o policlinica de copii si la un moment dat cine credeti ca a intrat in incinta? Nenea gunoierul, echipat corespunzator, cu tot cu manusile de protectie aferente (cu care anterior carase pubelele), punand mana pe clanta fara nici o jena. Va dati seama ca mi s-a facut rau instantaneu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen76 spune:

nu cred ca trebuie sa fim pusi la zid sau criticati de catre nimeni, doar pentru ca suntem preocupate de sanatatea copiilor nostri si acordam o atentie deosebita(si nu exagerata, asa cum considera unii)unor aspecte elementare de igiena.
fiul meu este la gradi de o luna si inca de la inceput m-a deranjat faptul ca nu beau apa din sticlute(fiecare cu sticluta lui, evident),ci din canite din plastic, care sunt spalate(ma indoiesc)dupa ce bea fiecare copil. la inceput, i-am spus educ. ca fiul meu as vrea sa bea din sticluta lui, dar pt. ca a inceput sa strambe din nas, am renuntat la aceasta idee, am zis ca ar fi bine sa nu fac nota discordanta.nu imi convine, dar ...asta e!!!
mai nou, am auzit ca le dau ca desert, la pranz, o banana impartita in 3 (si marul la fel)...ceea ce mi se pare... de necrezut!!!
nu stiu cat iaurt le da, insa ii infunda cu ciocolata(mai ales la pranz, inainte sa doarma, ca sa-i " linistesca")si cu "Magura"
am zis ca o sa le mai las un pic, ca deocamdata am avut cu ele o discutie in ceea ce priveste siguranta copiiilor si am fost deja catalogata ca:"vesnic nemultumita"
ele m-au asigurat ca mananca fructe si iaurt, dar nu mi-au spus cat si nici nu le dau copiiilor acasa.
ce sa zic? si eu as vrea ceva mai bun pt. fimiu, dar deocamdata....asta e sistemul in Romania.
asta nu inseamna ca ne resemnam.
o sa sesizez orice neregula care pune in pericol sanatatea si/sau viata fiului meu, pana cand ....poate se va schimba ceva!!!!
va pup si multa sanatate sa avem si... rabdare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Anya, asa suna altfel. Ma speriasem. Era mai mult decat pot manca eu la o masa.

Cred cele mai multe dintre noi nu sunt nici asa "rele" cum se declara aici, iasr celelalte nu sunt niste mamici perfecte.
Toate ne grabim, gresim, omitem sau pur si simplu nu cunoastem.
Important este sa putem pune pe primul loc binele copilului si apoi oboseala, comoditatea si sa facem cat mai putine compromisuri.

Copiilor nostri le pregatim acum viitorul, de noi depinde binele viitorilor adulti.
In ce ma priveste imi calc pe ochi si la 12 noaptea ma apuc sa le fac ceva sanatos de mancare pentru a doua zi ca sa nu manance resturi sau borcanase. Sigur, ele sunt mici, dar noi stim deja ce se afla pe lista cu alimente permise pentru urmatorii ani.

In tarile civilizate speicalistii se lupta pentru a reintroduce bunele obiceiuri alimentare, nu e pacat ca in acelasi timp noi sa le copiem pe cele rele?

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

Dar eu nu pot sa le dau E-uri cu buna stiinta. Sucurile astea din comert le consider adevarate otravuri, bomboane nu cumpar NICIODATA.
quote:

Intr-o emisiune, Jamie Oliver i-a chemat pe cei mai incapatanati copii la o demonstratie. Erau acei copii care nu intelegeau de ce trebuie sa manance copan de pui in loc de Nuggets. Si le-a aratat (conform continutului de pe pachet) cum se fac Nuggets. Intr-un blender a amestecat o cana de piele de gaina cu o lingura de carne de pe stern, a adaugat gelatina, coloranti, sare, condimente, a facut totul o pasta si i-a intrebat pe copii daca asta vor sa manance. Toti copiii au fost SCARBITI si SOCATI. Cred ca n-au mai mancat Nuggets in viata lor...
Este mult mai simplu decat pare sa aduci un copil cu picioarele pe pamant in ceea ce priveste mancatul sanatos. Problema este ca multi parinti nu sunt nici macar ei convinsi.
Exista o statistica in UK care arata ca generatia care acum are intre 7 si 10 ani v-a fi prima generatie de copii care v-a muri inaintea parintilor!!!

alice simon

Bine punctat, Alice. La fel gandesc si eu, dar am obosit s-o tot spun.

Ce e trist, e ca unii parinti nu-si permit, sau nu vor sa faca nici un efort pt asta.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Din raspunsurile precedente reiese ca nu cunosc si nu vor sa cunoasca. Oricum, e mai ieftin sa gatesti decit sa cumperi de gata. E adevarat ca produsele organice sint mai scumpe. Dar folosindu-le pe cele obisnuite macar nu mai adaugi E-uri.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput