Mancarea de la cresa/gradinita (RO)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna seara
Imi permit sa ma bag si eu aici, cum s-ar spune! Dar cu folos!
Va spun 2 ex, din afara. Primul din America. Avem niste prieteni acolo, care traiesc intr-o comunitate de "amish", s-au mutat special acolo, pt ca copii lor sa aiba o viata mai sanatoasa din toate punctele de vedere. Ca amishii cultiva legume, fructe, tot ce mananca e crescut de ei. Chipurile!!! Prietenii nostrii ne-au spus ca au descoperit in timp ca nu e chiar asa cum auzisera ei, puneau si amishii ingrasaminte chimice la legumele lor si stropeau fructele si asa mai departe. Deci s-a dovedit ca nu era asa cum auzisera ei.
Celalalt ex vine din Germania, de la un batran, prieten al tatalui meu care locuieste acolo de 40 de ani si a fost inspector la protectia consumatorului de acolo. Si ne-a spus si el ca se pun multe E-uri in alimente, desigur cele permise de lege, ca sunt alimente asa zise BIO, dar de fapt si ele au "ceva" in plus. Deci peste tot in lume sunt astfel de alimente. Mai ales la noi.......... Fara comentarii! Dar ce putem face? Traim in tara asta, nu pentru ca asa am ales noi, ci asa a vrut Cel de sus.
Am avut si eu mare grija ce le-am dat copiilor, de mici, sa nu manance una alta, ca nu e buna, ca nu o recomanda doctorul, ca are E-uri, si intr-un timp ajunsesem paranoica. Ma uitam pe orice eticheta, chiar daca ajungeam acasa si mi se parea suspect, mergeam inapoi si dadeam alimentul la magazin. Dar ma luminat o doctorita care facuse si ea la fel cu copii ei, acum vreo 18-20 de ani. Mi-a imprumutat carti despre alimentatia naturista si altele cu informatii despre alimente, pe care apoi le-am cumparat si eu si am inceput sa ma documentez si sa invat ce trebuie mancat cu masura, ce e sanatos si merge in fiecare zi si asa mai departe. Acum copii mei au 9 si 10 ani si de cate ori le-am facut analize intotdeauna au iesit bune, niciodata nu s-au imblonavit de nimic, in afara de mici raceli o data pe an. Mancam sanatos zic eu, fara grasimi, carnuri, prajeli si altele deastea. Si mai avem un secret, bem multe ceaiuri de plante in loc de apa, de la plafar, si sucuri stoarse la robot in casa, de legume in special.
In ce priveste gradinita, nu va amagiti, acolo gatesc femei care poate nu au citit in viata lor o revista despre alimentatie sanatoasa, educatoarele fac "gargara" cu apa rece cand spun ca mananca bine si sanatos. Cand am avut copii la gradi, am intrat peste bucatarese in bucatarie, sa vad ce gatesc acolo, si desigur ca au inceput sa latre la mine sa ies afara ca nu am ce cauta acolo. Si imediat am luat copii de acolo si i-am dat la o gradi cu program de 4 ore. Mai bine asa decat sa-mi fac eu ganduri cu mancarea....
Faceti fiecare cum considerati ca e mai bine si daca aveti o suspiciune rezolvati-o imediat ca va macina altfel.
Cu bine, Persis

Mergi la inceput