Mancarea de la cresa/gradinita (RO)
Raspunsuri - Pagina 4
alia_ro spune:
quote:
Originally posted by Adriana_78
Buna tuturor!
Am citit intamplator mesajele voastre (vroiam de fapt sa vad ce crese sunt recomandate) si m-am inspaimantat citind de mancarea BIO
As avea si eu cateva intrebari :
Eu ii dau fetitei mele de 1 an si 4 luni si iaurt Danone (e adevarat ca de vreo 3 ori i-am dat) ; am citi pe ambalaj si nu mi-am facut mari probleme. Probabil ca nu stiu de ce sa ma feresc, ca din mesajele voastre am inteles ca Danonino este f. prost.
Pe ambalaj scrie “nu contine conservati si coloranti artificiali” - este bine nu? Sau nu?
Apoi la ingredinete : lapte pasteurizat, capsuni 6% (cu adaos de colorant natural, suc de sfecla rosie, aroma), zahar, proteine din lapte,lactoza, fermenti lactici, vit D.
Va rog, luminati-ma si pe mine si spuneti-mi ce anume nu este recomandat copiilor? Si unde pot gasi ce este componente trebuie evitate si care sunt recomandate?
Ii dau de asemenea Fornetti. Nu des si tot de putin timp. Nu am crezut ca sunt rele pt. Ea. Va rog, spuneti-mi de ce nu sunt recomandate? Ce anume contin?
Si eu incerc sa nu ii dau dulciuri, insa nu cred ca nu ii pot da nimic cu zahar. Compotului sau prajiturilor facute in casa le trebuie un pic de zahar (nu in exces insa).
Voi ce le dati puiutilor vostri la micul dejun?
Multumesc si astept raspunsurile voastre
Adriana, scuze, acum am vazut postarea ta. Iata ce am gasit pe aici desore iaurtul danone, cautand de fapt cate ceva despre enterocolita...ca sa afli mai multe, da o cautare pe google!
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=60017&whichpage=3
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=18391
http://forum.desprecopii.com/forum//post.asp?ARCHIVE=true&method=TopicQuote&TOPIC_ID=44637&FORUM_ID=2
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19737
Cat despre fornetti, cred ca stii ca foeitajele ies (adica se trag in foi) numai cu margarina, afla despre margarina aici: http://sanatate.jurnalul.ro/articol_48326/adevarul_despre_margarina.html
anya spune:
70.000 dam si noi la gradi. Atata au hotarat ei - atata dau.
Mi-a adus acasa marul si banana intregi - cand nu a avut chef sa manance- asa ca presupun ca nu a primit jumatati sau sferturi.
Danonino a mancat cred ca deja "un camion"
si acum cu al doilea copil il incepm si pe al doilea. O fi sau nu cu e-uri..asta e. Eu si cu sotul meu oricum nu punem gura pe iaurt sau lapte asa ca zic merci ca mananca astia mici si nu s-au prins inca ca noi...nu servim.
Forneti - le-am dat ocazional - daca eram in vizita si erau pe masa sau trecem pe langa un anumit magazin..dar de obicei evitam zona.
McDonald - la onomastici de copii sau cand e musai sa luam o anumita jucarie vazuta la gradi.
Cat despre mic dejun..
Matei- 4 ani -350 ml lapte (inca la biberon) si cu greu o felie de paine cu ceva. El e un mancacios dar seara (aseara a mancat 5 felii de paine cu parizer!!) dar dimineta sa nu vada mancare.
Calin -1 an si 2 luni- 200 ml lapte (pe la 6 dim) si 1 banana cu biscuite sau 1 borcanel (pe la 9). Mai nou a inceput sa refuze piureurile si sa prefere painica cu almette si sunca.
ECMI spune:
Anya, iarta-ma, dar chiar nu pot sa ma abtin. Nu incerc decat sa inteleg.
Cum i-ai dat copilului 5 felii de parizer? Dar 5 felii de paine la o masa nu-i cam mult?
Sunt atat de multe altele pe care le poate manca seara.
Iar cu iaurtul, de ce Danone, Danonino? Poti face tu singura iaurtul, e foarte simplu. 
Maria si Ilinca
La plimbare
Ba nu slabesc deloc
anamaria spune:
da mai, exista mame care le dau copiilor lor :
mezeluri, de la sunca la cremvursti si carnatzi nu zilnic sau la fiecare masa, normal ;
mancare de la fast-food (1 data la 1-2 saptamani... se pune?!);
ciocolata, lapte cu cacao, iarturi cu frcte Danone, bomboane si guma de mestecat ;
sucuri din comert - nectar de fructe si foarte rar sprite , fanta sau chiar coca-cola;
banane la care nu le spala coaja, pt ca musca din ele - e drept ca nu ii spala nici macar pe maini dupa ce termina, si inevitabil vor duce mana la guritza...
ei, si acum dati cu rosii!!! eu sunt mama asta!
si in concluzie vreau sa va spun ca eu am convingerea ca nu te poti feri de Euri, copiii astia vor merge la gradinitza si va fi ziua unui coleg care ii va servi cu bobo de ciocolata, vor pleca in excursie cu scoala si vor manca la restaurante fast-food samd.
consider ca teama asta exagerata fata de chimicalele pe care le mancam noi si copiii nostrii nu e decat un motiv in plus de stress! atata timp cat incerc sa gatesc "sanatos' dupa cum consider eu ca pot s-o fac, adica evit sprajelile si grasimile, excesul de dulciuri si asa mai departe...
Edit: si la gradinitza le da cam asa:
la micul dejun lapte cu cereale (bilutze cu cacao de la nestle), sau ceai cu omleta, paine cu pasta de ou fiert+ unt, unt cu gem, parizer/ muschi file/ suna, cascaval, branza topita.
la pranz supa/ ciorba cu sau fara carne, galuste, perisoare, etc si nr 1 in top: ciorba de fasole
felul II pui cu piure, pilaf, mancare de cartofi/ fasole mazare (sunt convinsa ca din conserva), paste cu sos, mamaliga cu branza si smantana (nu am intrebat de care), varza a la cluj, ciftelutze cu piureu, friptura de porc/ vita la tava cu sos...
desert: un mar/ portocala sau biscuiti cu crema, napolitane, bomboane gumate sau caramele
gustarea de la ora 16 banana (intreaga; la cresa pt ca erau mai mici le dadea cate o jumatate), mere, napolitane magura, biscuiti, o felie de cozonac (din comert, ca doar nu framanta bucutareasa toata ziua)
cat despre cazul in care totusi parintii nu se impaca cu ideea acestor alimente, stiu sigur ca in bucuresti exista gradinite speciale unde hrana oferita copiilor este BIO, ei au si gradina de legume unde cultiva impreuna cu copiii astfel de legume/ zarzavaturi si li se furnizeaza carne bio, si in fine totul este BIO. totusi costul este pt mine inimaginabil de mare, si pt ca leafa mea este departe de a fi "BIO" raman la meniul meu si la gradinitza mea unde platesc 50000 lei vechi pe zi pt masa...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
miruta spune:
anamaria ,

. Nu-l poti creste intr-un bol de clestar .
Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .
katik spune:
quote:
Originally posted by anamaria
mezeluri, de la sunca la cremvursti si carnatzi nu zilnic sau la fiecare masa, normal ;
ciocolata, lapte cu cacao, iarturi cu frcte Danone, bomboane si guma de mestecat ;
sucuri din comert - nectar de fructe si foarte rar sprite , fanta sau chiar coca-cola;
banane la care nu le spala coaja, pt ca musca din ele - e drept ca nu ii spala nici macar pe maini dupa ce termina, si inevitabil vor duce mana la guritza...
si in concluzie vreau sa va spun ca eu am convingerea ca nu te poti feri de Euri, copiii astia vor merge la gradinitza si va fi ziua unui coleg care ii va servi cu bobo de ciocolata, vor pleca in excursie cu scoala si vor manca la restaurante fast-food samd.
consider ca teama asta exagerata fata de chimicalele pe care le mancam noi si copiii nostrii nu e decat un motiv in plus de stress! atata timp cat incerc sa gatesc "sanatos' dupa cum consider eu ca pot s-o fac, adica evit sprajelile si grasimile, excesul de dulciuri si asa mai departe...
Edit: si la gradinitza le da cam asa:
la micul dejun lapte cu cereale (bilutze cu cacao de la nestle), sau ceai cu omleta, paine cu pasta de ou fiert+ unt, unt cu gem, parizer/ muschi file/ suna, cascaval, branza topita.
la pranz supa/ ciorba cu sau fara carne, galuste, perisoare, etc si nr 1 in top: ciorba de fasole
felul II pui cu piure, pilaf, mancare de cartofi/ fasole mazare (sunt convinsa ca din conserva), paste cu sos, mamaliga cu branza si smantana (nu am intrebat de care), varza a la cluj, ciftelutze cu piureu, friptura de porc/ vita la tava cu sos...
desert: un mar/ portocala sau biscuiti cu crema, napolitane, bomboane gumate sau caramele
gustarea de la ora 16 banana (intreaga; la cresa pt ca erau mai mici le dadea cate o jumatate), mere, napolitane magura, biscuiti, o felie de cozonac (din comert, ca doar nu framanta bucutareasa toata ziua)
cat despre cazul in care totusi parintii nu se impaca cu ideea acestor alimente, stiu sigur ca in bucuresti exista gradinite speciale unde hrana oferita copiilor este BIO, ei au si gradina de legume unde cultiva impreuna cu copiii astfel de legume/ zarzavaturi si li se furnizeaza carne bio, si in fine totul este BIO. totusi costul este pt mine inimaginabil de mare, si pt ca leafa mea este departe de a fi "BIO" raman la meniul meu si la gradinitza mea unde platesc 50000 lei vechi pe zi pt masa...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumbBogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
parca m-ai descris pe mine!
mai pregatiti o tura de rosii!!!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=/7c3ere2
aurelia1278 spune:
quote:
Originally posted by anamaria
Rosiiii, Rosiiiii, Rosiiiii!

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
Ramona J spune:
Eu cred ca asta e altceva. Si copiii mei s-au jucat cu pamint si alte mamici se uitau lung la mine...
Dar eu nu pot sa le dau E-uri cu buna stiinta. Sucurile astea din comert le consider adevarate otravuri, bomboane nu cumpar NICIODATA.
Le-am evitat in asa fel ca nici nu le duc lipsa copiii. La magazin daca vad nu stiu ce bomboane colorate, pur si simplu ii indrept spre alte variante sanatoase.
Dar cind sint intre alti copii care maninca asemenea nenorociri (nu va suparati, eu asa le consider) le dau voie si lor. Nu vreau sa aiba impresia ca le interzic ceva. Dar ei inteleg ca sint alimente sanatoase si altele care nu fac bine organsimului.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
simali spune:
quote:
Dar eu nu pot sa le dau E-uri cu buna stiinta. Sucurile astea din comert le consider adevarate otravuri, bomboane nu cumpar NICIODATA.
quote:
Noi in familie nu mancam in general mizerii. Daca e sa fie desert prefer (pentru toata lumea) ciocolata de buna calitate cu un procent mai mare de 30% unt de cacao (contine fier si in cantitate rezonabila nu ataca dintii), crema de vanilie facuta in casa cu lapte oua si baton de vanilie, inghetata cu lapte si fara coloranti (Nirvana de exemplu, cu E-uri, dar mai putine), orezul cu lapte si scortisoara, merele coapte miere si scortisoara, laptele cu miere, ciocolata Kinder, etc. Sunt nevoita sa fac si unele mici compromisuri gen un pahar cu lapte si Nesquick, Kinder Milckschnite, oul mizerabil Kinder sau ursuleti gumati dar incerc pe cat posibil ca aceste compromisuri sa fie cat mai rare cu putiinta.
Cumpar si eu uneori sunca de Praga, cremwurst, pate de ficat, salamuri, chiar si chips-uri. Dar nu este ceva la ordinea zilei.
La gradi nu pot sa am aceste pretentii. Dar macar atat cat pot sa fac eu incerc sa fac bine. Si fac o educatie continua in ceea ce priveste calitatea alimentelor, incerc sa-l constientizez asupra faptului ca un ambalaj frumos colorat poate ascunde o mizerie de produs, ca un salam bine aromatizat cu chimicale poate contine cea mai nenutritiva parte a porcului, ca un cremwurst are o valoare nutritiva mai scazuta decat un mar, etc. Avem o vorba: "asta-i facuta la Petromidia". Si uneori, cand tine musai sa-i iau un produs ii citesc eticheta cu continutul acolo, in magazin si-l intreb daca chiar vrea sa inghita tot ce scrie acolo ca ar contine produsul. Intotdeauna raspunsul copilului a fost "nu".
Intr-o emisiune, Jamie Oliver i-a chemat pe cei mai incapatanati copii la o demonstratie. Erau acei copii care nu intelegeau de ce trebuie sa manance copan de pui in loc de Nuggets. Si le-a aratat (conform continutului de pe pachet) cum se fac Nuggets. Intr-un blender a amestecat o cana de piele de gaina cu o lingura de carne de pe stern, a adaugat gelatina, coloranti, sare, condimente, a facut totul o pasta si i-a intrebat pe copii daca asta vor sa manance. Toti copiii au fost SCARBITI si SOCATI. Cred ca n-au mai mancat Nuggets in viata lor...
Este mult mai simplu decat pare sa aduci un copil cu picioarele pe pamant in ceea ce priveste mancatul sanatos. Problema este ca multi parinti nu sunt nici macar ei convinsi.
Exista o statistica in UK care arata ca generatia care acum are intre 7 si 10 ani v-a fi prima generatie de copii care v-a muri inaintea parintilor!!!
alice simon