Mancarea de la cresa/gradinita (RO)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katik spune:

si noi suntem la gradi de stat, platim tot asa si papa este buna. "specialitati" maninca acasa. acum mai depinde si de cit de "gospodari" sunt cei care conduc gradi. fii-mea maninca bine la gradi, chiar si cite doua portii, vad cind vine acasa ca nu-i prea trebuie mincare. stiu in fiecare zi ce- a mincat (imi spune si pot sa vad pe panou).danone maninca de pe la 8-9luni, n-a avut pb. niciodata.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=/7c3ere2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

am scris si eu un mesaj ieri. ceream parerea vostra, pt. ca mi-e teama ca ii dai fetei mele ceea ce nu trebuie de mancare. A fost afisat? La citit cineva?

Adriana si Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akarika spune:

Buna.Si noi suntem multumiti de mancarea de la gradi(fetita merge la gradi particulara)dar au meniu variat si fetita mananca foarte bine ,cand ajunge acasa nu mai vrea sa manance nimic.Astazi au avut ou fiert ,lapte si paine prajita cu dulceata facuta in casa la m.d ,la pranz au avut ciorbica de viel si piure de cartofi cu snitel de pui cu salata de sfecla rosie ,la desert un mar.In fiecare zi cand o iau o intreb ce a mancat sa vad daca le da ce afiseaza ei pe meniu si cat a mancat iar ea imi spune de fata cu educatoarea ce si cat a mancat.Asa ca sant multumita de ce le da si de cantitati.Va pup sanatate pt voi si copii vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alia, eu zic sa duci copilul la gradi cu program scurt si sa manince acasa.
Sint si eu de acord ca nu il poti feri la nesfirsit de E-uri, dar cu cit mai mult cu atit mai bine.
Fiul meu pina pe la patru ani nici nu stia ce-i ciocolata. Apoi multa vreme nu l-a atras (poate culoarea?).
In orice caz l-am ferit cit am putut de E-uri si i-am dat alimente organice. Copiii mici sint foarte sensibili. Apoi ei maninca mai mult decit adultii (raportat la marimea lor, desigur), deci ingereaza o cantitate mai mare de chimicale decit noi. Asta in conditiile in care sistemul lor imunitar e in plina formare.
Nu mi se pare acceptabil sa ne resemnam.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada2021 spune:

Si fetita mea merge la o gradinita de stat si sunt multumita de mancare.Oricum meniul este facut de medic.Se calculeaza nr.de calorii si alte chestii de genul acesta(S-AU AR TREBUI SA FIE...)

laura si ariana(20-o2-2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Fetelor, pusesem si eu niste intrebari ref. la mancare (Danone- Danonino, Forneti), mic dejun pt. copii - chiar nu imi poate raspunde nimeni?

multumesc anticipat

Adriana si Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

adriana: eu la micul dejun ii dau cereale cu lapte (cereale de copii mai mari, nu praf), sau ou cu branzica de vaci. El nu mananca mezeluri si nici unt cu dulceata, asa ca micul nostru dejun e mai putin variat. Dar daca imi cere snitel sau orice altceva ii dau.
Danonino a fost , de multe ori, cauza unor deranjamente stomacale sau enterocolite, dar depinde si de fiecare copil, cum tolereaza. Alex mai mananca din cand in cand si nu am avut probleme cu el.
In ceea ce priveste Fornetti, chiar nu stiu exact ce contin; presupun ca au si ceva E-uri mai putin bune, dar astea sunt continute si de painea pe care o cumparam din comert. Daca nu exagerezi eu zic ca nu ii face rau cate o bucatica.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Noi platim la gradi de stat 1 200 000 pentru mancare. Sunt surprinsa ca suma difera de la o gradinita la alta !!!
De la Fornetti Vladut face bubite instantaneu (in cel mult 10 minute dupa ce mananaca). Cred ca folosesc o margarina nu tocmai ortodoxa. In rest nu se mai intoxica de la nimic...
La gradinirta totusi se dau uneori Fornetti la desert si nu poti sa opresti copilul sa mananace cand mananca toata lumea. Asa ca ne asumam in tacere si bubitele...
Noi suntem numai de 1 luna la gradi de stat (dupa aventuri oribile la particulare) si nu prea am apucat sa-i fac o idee clara despre mese. Am observat insa ceva. El are niste alimente preferate (ca orice copil): supa cu galusti, piure de cartofi, snitel. In zilele in care vad pe lista alimentele lui preferare intreb: "si, ai mancat si tu supica astazi ?" si raspunde "Nu prea, nu era asa de buna ca cea pe care o faci tu...". Rspuns care ma cam pune pe ganduri. Pentru ca ma intreb daca mancarea este corect gatita sau nu. Presupun ca piureul e din fulgi... sau supa e apa chioara...

In rest suntem foarte multumiti de programul educational, de curatenie, de dedicarea educatoarelor.
Pe de alta parte daca nu ar manca la gradi, firesc ar fi sa vina infometat acasa. Dar acasa nu se omoara cu mancarea... Poate mananca si ce-mi spune mie e doar asa, de impresionare... Dumnezeu stie!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Simali, si pe mine m-a mirat la inceput "pretul" diferit de la gradi la gradi pentru masa. Insa la prima sedinta s-a lamurit misterul: directoarea ne-a spus ca mancarea copiilor nu estee platita/subventionata de la buget. Cat propunem pentru masa, atat li se va da. Daca propunem sa primeasca mancare de 100.000 de lei pe zi, vor manca de atatia bani.... insa sant parinti la gradi cu cate 2 copii si nu-si pot permite sa plateasca 200.000 pe zi. Asa s-a facut ca s-au propus 70.000 lei pe zi pentru mancare.

Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Noi platim 50.000 lei vechi pe zi pt. mancarea de gradi (stat). Paul cateodata mananca mai bine alteori nu depinde probabil si lui cat de mult ii place, eu tot ii spun sa manance ca la noi asta este o problema spinoasa. O data mi-a zis ca ii place mai mult mancarea de la gradi decat a mea.
Apropo de meniurile gradinitelor ati vazut reportajul acela de la televizor de zilele trecute in care aratau o gradinita din Galati unde copii aveau doar meniu vegetarian???!!! Am ramas putin perplexa. Adica nu le da carne deloc! Parintii aia cred ca au ceva la bibilica.

Mergi la inceput