Sezatoarea canadiana (54)
Raspunsuri - Pagina 26
Ira spune:
quote:
Originally posted by ange
Corect !
C'est ça la vie, si io as fi vrut sa fiu cu gasca DC, dar iau o gura de var lavabil de pe pereti, in loc.
Cat despre scoala internationala, sa va spun si io parerea mea, chiar dac-o sa-mi iau la cratite-n caaaaap...cu siguranta...
Intamplarea a facut sa am contact prelungit si cu copii admisi si cu copii respinsi din acea scoala...quebecoisi, romani, peu importe...criteriul de selectie este unul de cacao, parol monsher, avand in vedere nivelul de cultura generala, educatia si istetimea comparativa a celor 2 categorii de copii.
O sa incerc si eu cu Sofie a mea cand o fi timpul, dar n-o sa-mi para nici 3 secunde rau daca nu va fi admisa. Asta imi va confirma inca o data cat e de desteapta.
CarmenB, poate o sa povestesc in vacanta, daca nu cumva vom face repetitie la intalnire. Acum nu am timp decat sa muncesc...si-asa-mi vine cateodata sa fac ziua de 26-28 de ore...ca poate atunci as avea totusi timp berechet.
Ira spune:
Nelia, hai ca mi-am adus aminte haha...unchiul mio (Anghel, Cami il stie, profu' ei de rusa) face Tai Chi in Crang la Buzau, e jaleeeee cand se apuca de miscarile alea cool de fata cu pensionarii conservatori ai orasului,
el a fost in China de vreo cateva ori si cica e contagios
d-apai eu cu open mind-ul de cred ca=l posed, dac-n-am crezut ca lesin de ras cand am vazut in centrul Mtl la Tai Chi in cor, erau freo 30 de disperati care se intindeau de toate oasele in toate directiile posibile...le-am facut si poze, dar ar trebui sa scotocesc prin dosare...
Nelia, sa nu te superi, ca eu glumesc, ok ? Stiu ca am talent la ce mi-a scris Simona, da' incerc sa-l ucid
J'ai besoin d'un peu d'air, il faut que je m'en aille, ma'c sa fac un tai-chi cu vase murdare dupa care fuuuuuuuuuuuug la scoala.
Pa sau pusi, Irina
nelia spune:
Ira, si eu sint de parere ca modalitatea de testare e extrem de subiectiva si ca un copil respins la acea scoala nu e un copil mai putin inteligent decit cei admisi. Nu cred ca asta cauta ei, inteligenta, eu cred (de fapt stiu din sursa sigura) ca e un test pina la coada psihologic, care cauta candidatii perfecti pentru metoda lor de predare. Si daca Agata e respinsa inseamna ca nu corespunde criteriilor lor de selectie si asta nu ma deranjeaza deloc, pentru ca ar fi mai deranjant sa o accepte si apoi copilul sa nu faca fata sistemului lor.
Eu vreau sa incerc pentru ca trecind peste testele de intrare, scoala este intr-adevar o scoala publica buna, nu e nici foarte departe de noi. Dar, dupa cum am spus, e doar o incercare fara sperante, dar am zis ca e bine si pentru Agata sa intre in contact cu un test de genul asta, pentru ca ea se exprima destul de bine si imi povesteste destul de coerent ce face si as putea lucra cu ea un pic si pe linia scolii respective, asa, pentru cultura noastra generala.
Ange, e scoala publica fara teritoriu, poti sa vii de oriunde.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Ira spune:
Nelia, ceck ben ça, ultima pozitie de Tai Chi descoperita la nivel mondial : Sofia mea dirijandu-si armonia energiilor proprii cu cele ale pamantului intru procreearea unui Yin si Yang de-un echilibru perfect :
http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Doinita%20Mtl%20noiembrie%202006/?action=view¤t=doinitasofiamiercuriseara009.jpg
pitilache spune:
Oanagabriela, desi mi-ar fi placut tare mult sa vin la intalnirea DC, nu am cum. Ramane cu proxima ocazie. Distractie placuta si sa faceti poze!
Roxana, 28+
Ica 1975 spune:
Ange, am intrat pe albumul tau, cel nou, ca tot ne ispitise Ira cu niste poze. Felicitari Mayei, sa creasca mare, sanatoasa si sa aiba o viata minunata. Felicitari si tie ptr creatii, mie nu mi-ar iesi, poate daca as avea bagheta mnagica . Felicitari inca o data si sa fiti sanatosi. Aaah, uitam, imi place cum iti sta cu noua culoare de par.
nelia, cum de gasiti timp ptr atatea atictivitati? Vinde-mi si mie pontu'
bebitzu, si eu aveam greturi cand luam suplimente , insa, de cand le iau dupa ce mananc nu mai am nimic'
Abia astept intalnirea, imi pare rau ca nu putem fi mai multi, insa eu sper sa fie prima dintr-un lung sir; voi ce ziceti?
Noi
CataD spune:
Ira, ce mica e lumea, Anghel a fost si profu meu de rusa:)Imi era tare drag, mai ales ca nu ne stresa sa invatam rusa asa tare :)
Sa inteleg ca fata lui inca mai e in China?
Eu ma pregatesc de vacanta, pe 8 dec plec la mare!!! De-abia astept.
Mai am o gramada de cumparaturi de facut pt Craciun, dar nici nu pot sa ma gandesc la ele, astept soarele!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
nelia spune:
Ira, dar nu ma supar deloc! Ei, uite de-aia m-am dus eu la chinezi sa invat Tai Chi, nu la quebecosi sau alte natii. De la chinezi vine, la ei se invata. Felicitari unchiului tau, daca va continua, nu va regreta. Sint niste exercitii fantastice, iar filozofia acestei arte martiale e de-a dreptul fascinanta. Parol! Exercitiile nu le stapinesc, respiratia si concentrarea la fel, dar la capitolul filozofie am stat dintotdeauna bine.
Ica, pai nu facem restul... La noi toti au activitati: tati face kendo si yai sau cel putin asa se pronunta (arte martiale japoneze), dar el nu e la inceput, ci din contra... Mami a inceput Tai-chi si va continua, iar de saptamina viitoare incepe aerobic, ar vrea si inot, dar sa vedem, ca oricum mergem la piscina impreuna, la baie libera. Ar mai vrea ea si dans... dar vrea degeaba deocamdata. Agata are cele mai multe: patinaj, dans, chineza, gimnastica, inot si desen. Tudora va incepe din ianuarie: gimnastica si inot. Si tot timpul liber este petrecut exlclusiv pentru activitati, dar eu nu lucrez si chiar daca am doua cursuri la universitate, am timp mai mult decit daca as lucra 9 ore pe zi. Secretul este sa te educi in acest sens, sa ai senzatia ca nu traiesti suficient daca nu ai macar o activitate, sa le platesti inainte si sa stii ca nu ai cum sa lipsesti, ca arunci banii pe fereastra. Odata ajunsa acolo, te implici in ceea ce se face si uiti ca ai dat bani, uiti ca nu ai timp, abia astepti sa vina urmatorul curs. Daca iti place, daca nu, renunti si cauti altceva. Noi nu lipsim deloc de la ele, sint mai prezenti acolo decit in alte parti, unde mai intirziem, mai sintem bolnavi, mai lipsim... dar la activitati nu! O inteleg bine pe Ange, si Agata are spectacole, lucru extrem de stimulant, nu ar lipsi nici macar pentru o inghetata in oras, ca stie ca e pe dinafara apoi la urmatorul curs.
Ange, am uitat sa te intreb ceva: cum e cu competitiile astea la patinaj? Agata are o ora cu grupul si doua la semiprivat. Si saptamina trecuta m-a intrebat profesoara de la semiprivat daca Agatei i-ar placea sa treaca la pre-competitiv... Si nu am stiut ce sa-i raspund, ca nu stiu ce inseamna asta, am zis ca ma gindesc, in ideea ca aflu informatii despre ce ar insemna aceasta: pentru copil, pentru noi financiar, pentru timpul liber. Ideea noastra e ca face sport de placere, dar la patinaj e chiar bunuta, are un echilibru fantastic pe gheata si talent la dans si se misca bine chiar daca nu stie ea foarte multe figuri. Si ii place, il adora, tot timpul patineaza pe parchet, spre disperarea mea. Si cred ca ar stimula-o competitiile (ea viseaza deja rochite!). Pe de alta parte, pe mine ma sperie sporturile facute pentru performanta, asa cum ma sperie orice talent, la orice. Tot timpul mi-am dorit un copil normal! Nu prea cred ca are de ca sa-mi fie frica, ca de unde atita talent, dar orisicit... Tu ce parere ai despre acest pre- sau competitiv??
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
oanagabriela spune:
Intilnire la Montreal - 16 decembrie (intre 10h00 si 13h00)
Locatie: sala parohiala - biserica catolica St-Irénée, prin bunavointa preotului paroh Cezar Vasiliu (biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae)
Adresa correcta:
3044 rue Delisle (colt cu Atwatter) (METRO Lionel Groulx)
Montreal
Cost: $100.00
Puteti veni cu copii, soti, vecini si prieteni.
Lista de participante
bebitzu - 2 adulti + 1 copil
Podeanu (Dana) - 1 adult + 2 copii
Oanagabriela - 1 adult
Simonna - 1 adult + 1 copil
Ana Stroe - 1 adult + 1 copil
Ica 1975 - 2 adulti + 1 copil
Nelia - 1 adult + 2 copii
Kim - ?
Voi deschide un subiect separat spre sfirsitul saptamini unde vom putea discuta amanuntele (ce aducem, etc.). Si voi face si multe poze...
Pentru fetele care nu pot veni: imi pare rau ca nu puteti veni tare as fii vrut sa va cunosc si in realitate nu doar virtual, dar sper ca stafeta sa fie preluata in 2007 si sa mai reusim si alte intilniri..
Este clar ca nu va putea fii probabil niciodata o adunare generala, fiindca exista totdeauna cauze obiective...Eu de exemplu am o implantare de proiect exact simbata, dar sper sa negociez cu un coleg sa ma inlocuiasca. Iar pe Antonia nu o aduc, pentru ca are deja o aniversare la ora 14h00 (cea mai buna prietena a ei) si ar fii deja obosita si ar rata "party-ul".
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by nelia
Ira, si eu sint de parere ca modalitatea de testare e extrem de subiectiva si ca un copil respins la acea scoala nu e un copil mai putin inteligent decit cei admisi. Nu cred ca asta cauta ei, inteligenta, eu cred (de fapt stiu din sursa sigura) ca e un test pina la coada psihologic, care cauta candidatii perfecti pentru metoda lor de predare. Si daca Agata e respinsa inseamna ca nu corespunde criteriilor lor de selectie si asta nu ma deranjeaza deloc, pentru ca ar fi mai deranjant sa o accepte si apoi copilul sa nu faca fata sistemului lor.
Eu vreau sa incerc pentru ca trecind peste testele de intrare, scoala este intr-adevar o scoala publica buna, nu e nici foarte departe de noi. Dar, dupa cum am spus, e doar o incercare fara sperante, dar am zis ca e bine si pentru Agata sa intre in contact cu un test de genul asta, pentru ca ea se exprima destul de bine si imi povesteste destul de coerent ce face si as putea lucra cu ea un pic si pe linia scolii respective, asa, pentru cultura noastra generala.
Ange, e scoala publica fara teritoriu, poti sa vii de oriunde.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORAwww.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE
Nelia,
Si eu am aceeasi impresia ca tine, testele facute cu copiii de 5 ani nu pot sa fie decit legate de potentialul lor, nu de cunostinte in sine. Scoala Internationala este f.competitiva, daca copilul nu face fata te invita sa-l retragi oricum.
De asemena sint de acord cu tine, merita sa incerci, fie si numai pentru experienta testelor...
Noi nici nu am incercat din cel putin 2 motive: la epoca respectiva Antonia nu stia franceza la nivelul la care ar fii fost admisa (trebuie ca copilul sa fie f.fluent) si pe urma ea este f.timida si nu ar fii scos nici un cuvint, nici intrebata, deci ar fii fost o pierdere de vreme...Cind am vorbit cu inavatatoarea ei acum 1 saptamina mi-a spus ca nu stie ce sa-mi spuna despre nivelul de franceza oral, pentru ca nu o aude niciodata vorbind...Deci acum ducem munca de lamurire sa mai raspunda si ea la ore, ca altfel o sa o treaca "muta" in evaluare...