Sezatoarea canadiana (54)
Raspunsuri - Pagina 10
pitilache spune:
Oana, multumesc pentru info. Trebuie sa ma uit cu atentie.
Oricum este mai bine decat acasa, singura problema ar fi ca sunt cam departe de noi.
Merci mult inca o data,
Roxana, 26+
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by oanagabriela
Ira si Dana
Astept raspunsul de la biserica Sf.Nicolae (sper ca azi) pentru 9 sau 16 decembrie. Cum am ceva concret va scriu si va cer acordul.
Si ma ofer sa fac lista (dar in weekend-ul care vine, ca acum nu am timp).
Oricum, alternativa cu biserica Sf.Nicolae putem sa o pastram si pentru alte intilniri viitoare, cel putin atita timp cit iesitul la iarba verde nu este posibil . Asa cel putin avem un loc unde putem sa ne vedem la un cost minim, fara sa deranjam pe cineva.
Am sunat din nou la parintele Vasiliu, dar persoana responsabila cu inchiriatul salii nu este disponibila toata saptamina. Deci mi-a promis un raspuns duminica sau luni. Se pare totusi ca este f.posibil, mai ales pe 9 decembrie. O intilnire de 3 ore pentru inceput cred va fii suficient.
Voi reciti toate raspunsurile in weekend si voi face o lista cu participantele "declarate". Am vazut ca Bebitzu a si facut o prima lista, deci vom "lucra" impreuna.
arturicii spune:
Legat de engleza, ai mei copii merg doar de 2 luni la gradi si deja au inceput sa ma corecteze: sit down, nu "stai jos". Eu vorbesc doar in lb romana cu ei dar ma bucur ca pot sa inteleg de la voi cam care este parcursul.
Ei foarte posibil sa faca scoala primara in ro asa ca e f necesar sa ii ma straduiesc sa le deszvolt vocabularul lb romane.
Legat de intalnire, venim si noi 3 (adica eu, Yann si Philip - 3 ani fiecare) dar doar daca e pe 9
O seara frumoasa,
Ioana
Ira spune:
Copii, neste quebecissime pt. voi in seara asta,
io am ras asa de tare incat m-am trezit singura din somn si m-am si apucat de facut curat.
Cred ca in loc de café/energizant dimineata o sa ma uit la cate un film din asta.
Am inteles in mare ideea, nu zic nimic de nuante... si asta dupa ce imi petrec 80% din timpul meu intre quebecoisi suche.
Aveti rabdare sa treceti de reclama :
http://tetesaclaques.tv/video.php?vid=31
Ça a pas rapp dans'le déc fetili, da' io nu mai rezist cu autobuzul, cred ca-mi cumpar si eu masina mea,
ca sa ma intelegeti nu trebuie decat sa va imaginati
o rata de tzara plina de vreo 8 de june hispanice in plina forma tocand perpetuum mobile la decibeli maximi un dialog simultano-cronico-ascutit (de ascultat nu au timp sa se asculte, ele numa' vorbesc)
vreo 2 punkeri cu tatuaje pana si in lanturi ....mestecand in I-pod-uri
3 barbati quebecoisi epuizati de neveste si de veata grea privind in gol in puncte diferite
5 obeze toate pe aceeasi canapea (prietene probabil de la asociatia
multpreapofticiosilor si ultra-nesatulilor din Terrebonne)
1 caine Mira cu un orb dupa el
25 de cegepieni in fundul autobuzului
io, cu violonu-n spate, rucsacu de gat, geanta cu clementine si iaurt dietetic pe genunchi si abonamentu' de autobuz in dinti.
si soferu' transpirat de emotie, impingand pe scari de o baba cu casti wireless si evanescence la maxim in urechi. Am uitat sa va spun ca baba mereu citeste ziarul,
acelasi ziar
si dupa ce termina repede fiecare pagina, o rupe in bucatele mici si o baga in geanta. Se aude : fshhhhhhhh
Io in fiecare zi pe la pagina nr 5 is pe sub canapea.
Si ziarul are numai vreo 40 de pagini.
Mai frate, si nimeni nu rade, oare numai eu oi fi tampita in peisaj ?
Sau mai apare cate unu si incepe sa vorbeasca brusc cu voce tare (singur) si nimeeeeeni nu rade.
Nimeni altcineva nu clinteste un muschi.
In afara de mine, of courz.
Deci sigur imi iau masina, ori masina ori psiholog.
Cand ma gandesc la maine imi vine sa ieri, vorba Sofiei. Wish me luck ca nu mai e mult...pana la pensie. Si chiar daca certificatul de première aide de la ambulance saint jean mi-a expirat, imi dau voie sa-mi fac singura respiratie gura la gura, poate scap.
Ica 1975 spune:
Ange, sa-ti traiasca fetita, sa va bucurati de ea (si de cel mic) si sa realizeze tot ceea ce va doriti voi ptr ea. LA MULTI ANI !!!
Ira, iti doresc sa profiti din plin de vizita surorii tale.
Cu intalnirea- treceti-ma si pe mine pe lista, vin, cu copil sau fara. Si mie mi-ar conveni mai mult sambata, daca este duminica sper sa pot veni. Ar fi bine sa incepem deja sa avem o idee clara ce si cum ca altfel iar nu ne vedem nici de data asta, si mi-ar parea rau.
Vad ca subiectul este efervescent, ma bucur, iar daca sunt mereu in urma cu cititul, cu scrisul sunt restantiera. Imi caut job de cateva saptamani, interviuri - nu mai stiu la cate am fost, incep sa cred ca fie nu am gasit inca jobul meu fie zic ceva ce nu trebuie , da' ce?
Noi
bebitzu spune:
Ica si Arturicii, v-am trecut pe lista de invitati
Ica, in ce domeniu cauti job?
Ira, ti-ai luat permisul?
nelia spune:
Si eu pe lista! Nu stiu inca daca pot fara copiii!
Ira, am ris la videoclipul ala de-am crapat! L-am pus de doua ori si tot mai sint cuvinte pe care nu le inteleg si pace, nici macar nu stiu daca le stiu, pentru ca eu nu inteleg ce spun. Si la postarea ta la fel! Mi-am imaginat autobuzul ala, de fapt e valabil pentru toate mijloacele de transport si eu sint zilnic in ele. Un adevarat spectacol si gratuit pe deasupra.
Dana, eu am citit ce ai scris despre sala, dar nu am raspuns pentru ca nu stiam ce sa spun. Mie nu prea mi-ar conveni pe 23, parca mai degraba prefer pe 9, mai ales ca atunci pot veni si Ange si Arturicii. Daca s-ar rezolva la biserica ar fi nemaipomenit, ca e si aproape de mine, se poate si cu copii si pot sa vin pe jos cu fetele, daca sotul e cumva ocupat... si cam e in luna decembrie.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Ica 1975 spune:
bebitzule, in contabilitate, orice domeniu, eu si ceilalti 5000 de aspiranti din Montreal. Numa' ca eu mi-s tot timpu codasa, cas' tot la interviuri, da' job nik.
Noi
codritu spune:
Donia, mercic de raspuns.
Arturicii, la ce gradinitza sunt baietii tai? Numai engleza vorbesc? La grupa la care e Tudor acum educatoarea vorbeste engleza cu ei, dar la grupa urmatoare sunt 2 educatoare care nu stiu engleza, una deloc si una stricat, ma gandesc sa il mut de la anu' si ma apuc de testarea pietei de pe acum. Oricum va invata franceza la scoala asa ca acum as prefera sa invete engleza, sa nu il stresez in fiecare an cu alta limba ca si asa a vorbit tarziu.
Va pup.
Comorile lui mami