Pentru prietenii dinozaurilor - Noutati !
Raspunsuri - Pagina 5

Caprioara spune:
 Buna fetele,
Io cu Matei ne-am intalnit Sambata cu Iileana si cu Tudor la muzeu, la prezentarea cu Pamantul 
.
He-he, e mica lumea!!!
Si am cunoscut-o si eu personal pe Madalina. Super de gasca si tinerica, tinerica 
, dar ambitioasa. O sa faca multe lucruri bune. Si Dan, cel care a tinut prezentarea e super ok. Bravo lor!!!
Caprioara  &   
  Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

iileana spune:
 Da da da, asa a fost, cum zice Caprioara. Cu precizarea ca Matei a fost cel mai aprig (si dulce :-) participant la discutie... 
Tot simbata a fost si "bazarul de roci", de unde Tudor si-a achizitionat citeva pietre interesante, o "floare de mina" si un melcisor mic-mic da' foarte vechi (16 mil. ani). Yeps, are fosila lui, cine mai e ca el ![]()
Sarbatori fericite, pitici si mamici!
Ne vedem in 13, nu?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

ENYA spune:
 Off! Inteleg ca toata lumea vine pe 13 ian (ora 12, 00 ?) la dinozauri, numai noi suntem programati pe 6 ? ![]()
Vrem si noi sa va intalnim !
Poate reusesc sa schimb si eu programarea ptr 13 ian...
Sarbatori fericite si voua !
Amalia si Vladi ( 6 ani si 5 luni )

ENYA spune:
 Gata ![]()
Venim si noi tot pe 13 ian., ora 12,00
Amalia si Vladi (6 ani si 5 luni)
p.s. de curand am vizitat expozitia de carte ptr copii de la Teatrul Ion Creanga, iar la standul editurii Teora unde, bineinteles, erau o multime de carti cu si despre dinozauri , Vladi s-a aratat foarte interesat de "Descopera un T.Rex" (contine machete -schelete tridimensionale 
)...n-am cumparat-o atunci, ptr ca am vrut sa-i fac o surpriza de Craciun, asa ca am comandat-o la Teora si i-o va aduce Mosu`...  ![]()

Caprioara spune:
 Noi in principiu venim.
Caprioara  &   
  Matei

iileana spune:
 Sigur ca venim, cum altfel ![]()
btw, voi stiti www.dinoland.ro/?m=99&category=2&fui=25&show=5" target="_blank">jucarelele astea ? O caramida in care micul paleontolog gaseste, sapind cu muuuulta grija si atentie, componentele unui schelet de oratanie d'asta, de mult disparuta, pe care dupa aia il asambleaza. Sint gasibile prin Selgros, Carrefour, etc. Noi ne-am distrat aseara ore-n sir cu www.dinoland.ro/?m=98&category=2&ui=298" target="_blank">musiu pteranodonu'. Bine, de muncit am muncit mai mult eu, ca piticul e mai sef, asa, de felul lui, el era cu indicatiile pretioase :), dar a fost haios. O sa imi mai iau :)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

ENYA spune:
 Abia astept sa ne vedem !
iileana, n-am stiut de jucariile astea, multumesc pentru informatie 
p.s. simali, unde esti?
Amalia si Vladi (6 ani si 6 luni)

Caprioara spune:
 Da, da Iileana, am luat si noi de sarbatori din Selgros o cutie din asta, dar nu i-am dat-o acum. O pastrez pentru 1 iunie, cand mai crestem si mai invatam intre timp de la prezentarile de la muzeu cate ceva. 
Zici ca e misto 
? Ca mie imi era teama ca mai mult ne murdarim decat altceva... Si ma intrebam daca am facut bine ca am luat-o. Si cu "descoperirea" se mai poate juca pe urma, sau ajunge la gunoi, distractia durand doar cat o 'sapi'?
Caprioara  &   
  Matei

iileana spune:
 Ei, Caprioara, adevarul e ca Matei si Tudor sint cam mititei, la cei 5 ani ai lor. Cred ca jocul este mai palpitant pentru un copil mai mare, care face toata treaba singur. Pe la 8 ani, sa zic????  Dar merge si asa...
Nu va murdariti prea tare, e vorba de ceva praf si bucatele de caramida, atita tot.
Tu ma intrebi de fapt daca dupa ce ai dezgropat pteranodonul si l-ai montat, poti sa-l demontezi si sa-l ingropi la loc, ca sa-l mai dezgropi si peste o saptamina.
Raspunsul e: asa si-asa ![]()
Adica scheletul e demontabil (al nostru era din 15 "oscioare"), dar caramida evident nu se poate face inapoi. Insa piesele pot fi ingropate si in lut de modelaj, care se usuca pe calorifer, (noi asa ne preparam "rocile fosilifere" si pina acum- cu oase de pui din ciorba:))). Cam crapa lutul ala, si n-are aceeasi "consistenta" dar merge)
E simpatica actiunea in sine de dezgropare, (hint: sa uzi nitel caramida, unde sapi; altfel merge greu) -sa-l vezi pe fiu-miu cum studia cu lupa fiecare os gasit 
, si cea de montare dupa schema, ca la ouale Kinder. Dupa care se va juca ccc cu scheletul cit pofteste, si o va bate la cap pe mama ca le vrea si pe celelalte din serie, pe sanatosul principiu "colect them all" 
. Na, sigur ca poti discuta despre schelet, uite aripa, da' stii ca era din piele, uite ciocul, etc., de altfel in instructiunile jocului sint si informatii despre animalutzul cu pricina.