Pentru prietenii dinozaurilor - Noutati !
Baiatul meu este fascinat de dinozauri, un adevarat hobby care a inceput sa se manifeste pe la varsta de 4 ani (eu sincer am crezut ca e ceva trecator )...avem carti cu dinozauri, enciclopedii cu dinozauri, si o cutie marisoara plina cu...dinozauri-jucarii, evident , cunoastem denumirile stiintifice (nu stiu cum poate retine denumiri atat de complicate, cateodata si mie mi-e greu sa le pronunt : "euoplocephalus" , de ex )...stim cum au aparut si de ce au disparut, si ptr ca avem talent la desen, cele mai multe sunt cu...ati ghicit ! dinozauri si schelete de dinozauri ... e foarte hotarat sa devina paleontolog si in orice caz, candva, atunci cand va fi "om de stiinta", el va "reinventa dinozaurii in laborator"
Ei, si acum dupa ce mi-am laudat odrasla vreau sa va spun ca daca (si) piticii vostri sunt pasionati de acest subiect cu "crocozaurii" , Muzeul National de Geologie lanseaza, incepand din aceasta sambata, un program pentru copiii intre 6 si 12 ani, numit "Era dinozaurilor"
Pentru cine este interesat, detalii aici :
http://www.infoarte.ro/noutati/Muzeul-National-de-Geologie-lanseaza-din-11-noiembrie-programul-pentru-copii-Era-dinozaurilor-724-2.html
Cu drag,
Amalia si Vladi ( 6 ani si 4 luni )
Raspunsuri
buggy spune:
Felicitari pentru inclinatia baietelului Nu e putin lucru sa vrei sa fii om de stiinta de mic copil. Exista in programele noastre pe care le desfasuram un spectacol-atelier numit Jurassic Park special dedicat dinozaurilor. In momentul in care il vom desfasura intr-un loc public promit sa te anunt in mod special"Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
iileana spune:
Asta da stire interesanta!
Multumesc, Enya!
Despre programul de simbata asta, vad ca : "În partea aplicativă a întâlnirii, copiii vor învăta cum să găsească fosile de dinozaur, cum să le scoată din rocă si cum să le „prepare”." !
Pai asta si mie, ca "om mare", mi-ar placea, daramite lu' fiu-miu!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
ENYA spune:
quote:
Originally posted by iileana
Asta da stire interesanta!
Multumesc, Enya!
Despre programul de simbata asta, vad ca : "În partea aplicativă a întâlnirii, copiii vor învăta cum să găsească fosile de dinozaur, cum să le scoată din rocă si cum să le „prepare”." !
Pai asta si mie, ca "om mare", mi-ar placea, daramite lu' fiu-miu!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
iileana eu marturisesc sincer ca abia astept ziua de sambata iar de Vladi, ce sa mai zic ... da marunt din picioruse
Aplicatii practice vor fi la fiecare intalnire ; poate daca ati citit, ati vazut si ca programul incepe in aceasta sambata si se termina in iulie 2007
Mie mi s-a parut extrem de interesant, avand in vedere pasiunea pustiului meu si ma bucur daca v-am starnit curiozitatea si voua.
Amalia si Vladi ( 6 ani si 4 luni )
capra cu trei iezi spune:
pentru informatie. si noi avem casa plina de dinozauri, mai mari, mai mici, cu creasta, fara creasta.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Gabi_K spune:
si aia mica a mea e mare fan, la noi totul a inceput cu filmul Dinosaur de Disney... de atunci avem si figurine dinozauri...
ex- gabibarta
Caprioara spune:
Ei, nu zice nimeni nimic? Cum a fost sambata trecuta la dinozauri? intrarea e libera?
Matei al meu are abia 5 ani neimpliniti (ii implineste in ianuarie), asa ca ma intreb daca pe noi ne-or primi acolo?
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
ENYA spune:
Caprioara, sigur ca o sa va primeasca, intervalul 6-12 ani este doar orientativ, s-au gandit ca, de ex. un copil de 3 anisori (probabil) nu poate fi foarte atent la ceea ce se explica acolo, oricat de mult i-ar placea dinozaurii.
Biletul este 2,5 RON / persoana (acelasi pret copil/adult).
Sambata pe 11 au fost foarte multi copii, organizatorii au fost surprinsi, nu se asteptau la o asa participare, sala de conferinte a Muzeului National de Geologie fost plina Paleontologii au facut o introducere in lumea reptilelor disparute, ajutati si de imagini proiectate pe un ecran, a fost o "lectie" interactiva, copiii au pus intrebari, si au raspuns intrebarilor adresate de oamenii de stiinta...a fost Piticii au fost asezati la mese pe care erau pregatite roci ce contineau fosile, iar la sfarsitul intalnirii au fost invatati cum sa le gaseasca, sa le scoata din roca ...bineinteles ca ceea ce am gasit noi am dus acasa si le pastram cu sfintenie
Dupa terminarea "programului", noi am mai zabovit cam o ora...Vladi a "captat" atentia unuia dintre paleontologi , care , pesemne amuzat de curiozitatea piciului meu, l-a plimbat prin muzeu, sa-i arate - printre altele, si ouale fosilizate de dinozaur descoperite in Hateg.
Asteptam cu mare interes urmatoarea intalnire din prima sambata a lunii decembrie, cand, se pare ca vom afla detalii extraordinare despre...dinozaurii carnivori
Amalia si Vladi (6 ani si 4 luni)
Caprioara spune:
Multumesc pentru informatii, Enya.
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
buggy spune:
Pe iubitorii dinozaurilor ii astept la concurs. Pentru detalii discutam la subiectul de mai sus"Craciun de vis pentru batranii nostrii"http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro