Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 27
Mercedes spune:
Oare de ce copilasii se descurca mai bine la matematica?cristi le face cu placere dar in schimb la scriere un pic mai greu.
cortez spune:
Va multumesc mult fetelor, citind ceea ca ati scris am gasit si raspunsul la intrebare. Tatal meu a murit cand baietelul meu avea doar doua luni, mama mea a fost foarte marcata de acest eveniment si fiind foarte apropiata de baietelul meu probabil i-a dat prea multe detalii despre bunicul si despre moarte (nu cu rea intentie desigur), deasemenea au si fost de foarte multe ori la cimitir, unde baietelul meu merge cu drag. Probabil ei nu sunt asa de speriati de moarte asa cum suntem noi, poate noua nu ne-a explicat nimeni atat de bine ce reprezinta de fapt acest lucru.
Haideti mai bine sa vorbim despre ceva mai vesel, va multumesc inca o data pentru sfaturi, stiam ca ma pot baza pe voi si ca ma veti ajuta sa ma linistesc.

Cu drag, Cortez
zana spune:
Fiica-mea vorbeste despre ingeri foarte des, noaptea mai vine sa ma intrebe dormi?
Daca intreb de ce imi spune asa.... ca sa-ti spun "ingerii sa te sarute"
"Fantomas" si buhu-huu vin si de la jocurile de calculator sau desene, eu am renuntat la cateva programe si mai dispare uneori si telecomanda, ce chestie ca n-o inteleg
.
Mi-am platit felicitarea "surpriza "
si ma asteapta inca una la ora de religie, vor face ceva cu manuta lor,iar am aflat.
cge spune:
A, si eu mi-am platit "felicitarea" surpriza.
In plus, noi in fiecare seara dupa lectii facem 5-10 minute martisoare.
Asa ca si Victor si Anca umbla non-stop cu snururi de martisor pe haine.![]()
Laura, sanatate Sarei.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
april spune:

ieri Andrada l-a intrebat pe ta-su ca de ce nu mai vine 8 Martie ca ea nu mai are rabdare??? si ca de ce nu le da poza-felicitare de la scoala ca doar ea a platit de muuuult pt ea......
Il tot intreaba pe ta-su ce sa-mi cumpere de 8 Martie.....e tare preocupata. Scumpa de ea. Si eu ma gandesc sa-i fac un cadou, dar ce????/ aveti idei fetelor? ce as putea sa-i mai iau?
fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
Elag spune:
Buna mamicilor,
Sunt si eu mamica de clasa I, fericita in primul semestru, distrusa din al doilea...
Fetita mea, Anita, dupa ce a avut numai FB in carnet, a inceput sa o scranteasca RAU (si la matematica si la dictare). Numai cu cititul merge inca FB+. Dar la mate si la dictare nu mai reuseste sa termine la timp testele! si normal ca e depunctata!!!
Problema e ca si acasa ii ia FFFFF mult sa faca temele de casa! In primul semestru nu ma ingrijorasem de asta in conditiile in care era FB la scoala...dar acum vad ca incepe sa se miste incet si la scoala!!!
M-ar ajuta mult daca mi-ati spune in cat timp copiii vostri fac temele de casa? Si de cate ori citesc lectia si in cat timp?
Multumesc mult pentru ajutor!
cortez spune:
Aceeasi problema avem si noi si exact aceeasi intrebare vroiam sa v-o adresez in momentul in care am intrat pe site. Baietelul meu ajunge la ora 16:30 de la scoala, citim o pagina de abecedar seara cand ajung eu acasa (mi se pare cam putin, dar dupa 8 ore de scoala ma gandesc ca este destul de obosit)iar timpul...hm, cu toate durerile de burtica, cu bautul apei si cu scarpinatul si oftatul, ne ia cam 20 minute, cred. Probabil citim destul de putin, restul mamicilor ce spun? Lucram mai mult sambata 1 ora la citire, iar duminica 1 ora matematica. Iar putin? Poate ne vindeti si noua un pont, cum sa lucram mai mult, eu sincer dupa o ora de citit ma apuca toate mancarimile,
la matematica este simplu dar la citire si scriere.....
Lala_D spune:
Bogdan citeste zilnic aproximativ 15-20 de randuri in cam un 10 min - un sfert de ora ...uneori mai repede de atat daca ii place textul respectiv
. De la zi la zi se vede cum se ''iuteste'' citirea si devine din ce in ce mai cursiva ( el nu stia sa citeasca DELOC la inceputul scolii ) asa incat eu spun ca este intr-un real progres ( la fel spune si doamna
)
Temele pentru acasa difera ca durata : o tema la romana in care de exemplu are de transcris cuvintele si textul de la litera invatata in ziua respectiva , plus de alcatuit 5 propozitii din capul lui ii ia 30-40 minute ( pe caietul tip I toate astea insumeaza aproape 2 pagini scrise ).
La matematica daca are de rezolvat din culegere : o pagina o face intr-un sfert de ora - 20 de minute . Daca are de inventat probleme pe care le scrie apoi in caietul de matematica : 3 probleme - 10 -15 minute. Daca are de transcris probleme din culegere in caiet si apoi sa le rezolve 4 probleme - 30-40 min deoarece problemele contin si litere pe care nu le-a invatat inca si le cauta in abecedar ca sa le scrie 
La noi timp total de lectii : maxim o ora si jumatate in zilele cu romana si matematica si sub o ora in zilele in care nu are teme decat la una din ele si la auxiliare ( mediu, religie etc).
In asta NU intra cititul care il executam seara inainte de culcare .
Suplimentar lucreaza doar sambata si duminica , in timpul saptamanii suntem 3 dupa-amiezi la antrenament si nu ne ajunge timpul si oricum consider ca au suficiente teme ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
zana spune:
quote:
Originally posted by april
...
Il tot intreaba pe ta-su ce sa-mi cumpere de 8 Martie.....e tare preocupata. Scumpa de ea. Si eu ma gandesc sa-i fac un cadou, dar ce????/ aveti idei fetelor? ce as putea sa-i mai iau?
fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
Am vazut parfumul lui Barbie, avea si un ursulet roz
Depinde ce-i place mai mult, a mea daca primeste flori se simte "om mare", de doua zile ma iubeste intruna ca i-am luat "sclipici" cu lipici toate culorile de la librarie si deseneaza felicitari, ghiocei, martisoare
.Off, fetelor propozitii astea la noi sunt vreo 10-12 la numar si nu vrea sa le scrie decat direct pe caietul de teme, mai mananca cate o litera, uita sa puna caciulite si puncte.
De citit am trecut pe Santimbreanu,Recreatia mare -Portretul colegei de banca care e super amuzanta, citeste cateva propozitii si gata! eu trebuie sa termin.
La matematica lucreaza cu placere dar uneori pe ghicite ca n-are rabdare sa faca rationamentul pe caiet.
In weekend e jale
, acum de exemplu e zapada afara, pot eu s-o tin in casa la lecturi suplimentare?Elag, nu fii distrusa
semestrul II mai greu.

6,10 ani