Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by april

Andrada, aseara la culcare plangea ca ea nu vrea sa moara (si nu e pt prima data). Asa din senin. De abia am linistit-o. Eu nu stiu sa fi avut asemenea ganduri. Dar cred si eu, ca si Lala, ca desenele astea sunt daunatoare copiilor.

fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada

April, la asta cu '' eu nu vreau sa mor '' am o alta teorie , cred ca le vine si de la orele de religie de la scoala
Cel putin la al meu asa a fost ....notiunea de moarte de acolo a preluat-o prima data

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mercedes eu continui sa ii citesc in fiecare seara povesti sau orice alta enciclopedie pe care o doreste el in seara respectiva.
Acum il mai pun si pe el sa citeasca cate o pagina si continui eu apoi
Oricum il las pe el sa aleaga din ce carte citim .

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cand avea Victor vreo 4 ani, a murit bunicul meu. Si de aici discutiile despre moarte si despre strabunic.

Concluzia lui a fost dupa ce i-am explicat eu cu moartea: "Sunt sigur ca pana la urma, veti muri si voi(eu cu sotul)".

Lala, ai dreptate ideea cu moartea cred ca le vine si de la orele de religie.

Mercedes, asa e si Victor fara chef si/sau obosit.
Invatatoarea zice ca se vede o diferenta acum intre sfarsitul semestrului cand era f. obosit.

De citit Victor citea inca inainte de a merge la scoala.
Aseara era tare ofticat ca la ce e buna si matematica asta.

Ai dreptate, Lala (inca o data) semestrul asta va fi mai greu decat primul.
In rest, ei se pregatesc de 8 martie. Sa cante le place cel mai mult.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Oauu ce mult ati scris , se vede ca a inceput scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Bine fetelor, si eu ca sa-i raspund? De abia am linistit-o. Dar chestia e ca din senin o apuca.

fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

april- imi dau seama dar chiar nu stiu cum sa o calmezi.

Eu cu cristi am avut acum cativa ani asemenea discutii deoarece nu pricepea unde e mama mea. I am explicat ca bunica lui are grija de el de acolo de sus din ceruri si pana la urma acolo vom ajunge toti oamenii. S-a apucat pe un plans ca el nu vrea sa ramana fara noi parintii.. . l-am calmat greu.
Acum cand se uita cu aia mica in album ii povesteste de bunica lor ca are grija si de ea de acolo de sus din ceruri.
Si eu cred ca orele de religie isi spun cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cu 2 saptamini inainte sa faca Bianca 5 ani, a murit tatal meu. La inmormintare nu am luat-o, dar a doua zi dupa, am adus-o acasa si i-am povestt cum bunicul e acum in ceruri si vegheaza asupra noastra. De fiecare data cind mergem in tara, vrea sa mearga la cimitir si sa aprinda o luminare pt el. La fel si cind intram intr-o biseca, indiferent in ce tara suntem.
Si ei au 2 ore de religie pe saptamina, la care ea participa chiar daca nu e de relegie catolica sau evanghelica. In primii 2 ani li se face religie "generala". INSA pina acum nu mi-a venit niciodata cu astfel de "probleme". Cred ca un cuvint in toata povestea asta i-l are si cine le preda religia si cum le-o preda.
Andrada e destul de mare acum si cred ca daca i-i explici pe intelesul ei ca mai devreme sau mai tarziu toti murim, va intelege cu siguranta. Sunt sigura ca a vazut la TV sau macar a auzit ca oun vecin, o ruda, etc a decedat.

E cam greu, dar i-o usor, si linisteste-o ca nu e cazul sa se gindeasca la asa ceva acum.

Bianca citeste in ambele limbi.Mai bine in germana, dar si in .ro o "rupe".
Eu i-i citesc ei in fiecare seara cite o poveste sau o carticica pt copii incepatori (in germana, in general). De ceva timp a inceput ea sa-mi citeasca miesi sesizez ca e din ce in ce mai fluenta. Si da, intelege ce citeste, ca o testez apoi. O pun sami povesteasca despre ce a citit.

La noi acum a fost perioada de carnaval. Duminica pe "strada2 unde si-a adunat un sac cu bomboane si alte dulciuri (cred ca peste 300 bomboane ), ieri au avut liber la scoala, iar azi au serbat carnavalul in scoala si Hort.
Simbata trecuta am reusit sa-i serbez si ziua de nastere, cu colegele ei, cu ceva intarziere, datorita faptului ca ne-am mutat intre timp. A fost o onomastica tare reusita. Intai am mers la film, apoi la Mc. Donalds unde pret de citeva ore copii s-au distrat excelent.

Am primit si culegerea de matematica din tara si lucreaza cu mare placere de pe ea.

Va citim in continuare si.....mai scriem!

Mult succes in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si fetita mea imi vorbeste de moarte suficient de des...Ce au oare copiii din ziua de azi? Ea nu face ore de religie, dar bunicul ei a murit cind avea 2 ani si noi ne mai ducem la cimitir si evident ca ne pune intrebari sfisiitoare ca de exemplu: "Mami, nu este asa ca tu vei ramine cu mine totdeauna aici pe pamint si nu te vei duce la Doamne Doamne ?..."

In rest noi sintem decalate fata de voi, intram in vacanta saptamina viitoare, pentru 2 saptamini. Ca urmare, joi plecam la soare, in Rep. Dominicana, pentru o saptamina, sa ne mai incalzim putin, ca aici a fost o iarna tare grea (de peste o luna avem friguri mari de -30 si zapezi...).

La scoala merge f.bine, acum citeste aproape cursiv, scrie bine, la matematica a inceput adunari cu numere pina la 100. A avut si niste teste acum 3 saptamini, dar profesoara nu ne-a dat rezultatele inca.

Numai bine la toti scolareii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Cred ca e normal ca la virsta asta sa isi puna alte probleme, mai serioase, nu?
Cred ca e important sa isi ia ramas bun daca a plecat cineva apropiat, ca sa nu ramina cu intrebari. Noi vorbim mereu cu ei despre realitatea mortii pentru ca sa stie ca nu e ceva infricosator si sa vada ca nu ne temem sa discutam. Si in Biblia pentru copii este tratat subiectul destul de bine.
Eu sunt de acord ca la orele de religie sa se discute, dar cu sensibilitate, ca sa inteleaga copiii ca este o succesiune normala, nastere/viata/moarte. Cred ca este responsabilitatea noastra in primul rind, ca mame, sa le raspundem la intrebari, chiar nerostite...
Cit despre discutia ceruri/paradis este mai lunga povestea...

In rest, noi avem o varicela asa ca facem scoala acasa

Lauraxxx, mama Sarei (6 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alma2006 spune:

Buna fetelor!
Vad ca subiectul "moartea" ii atinge pe toti copii! Si Sebi a fost preocupat de tema asta dar el in aparenta accepta ideea cu o conditie: sa ne intalnim toti, acolo sus! Problema lui era cum ne recunoaste!?! I-am spus calma ca am sa-l astept eu la poarta si o sa intram impreuna...A fost multumit de raspuns dar a adaugat: da' tu si tati plecati primii, da' mai e muuuult pana atunci!
Si mai "vesel" a fost cand i-a spus unei vecine in varsta: "Tu esti mai aproape de moarte decat mine!" Va dati seama ce fata a facut biata femeie! Nu mai spun ca mie imi venea sa-l mananc!
Acum i-a trecut!

Cat despre scoala...
la caligrafie e vai de lume! Ba mai mult, dupa vacanta a inceput sa mai manance si din litere! E mult mai neatent! In schimb la matematica se descurca!

Mergi la inceput