Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

...parfumul Barbie cu ursulet il are de la Mos Nicolae....asa ca....
mai vad eu....

Joi am avut sedinta. Copiii merg mai greu in sem II iar inv. e mult mai severa decat in primul sem. Din cei 24 de elevi, 17 au terminat cu FB pe linie. Ma bucur ca si Andrada e printre ei....zau nu stiu daca si in sem II o sa ramana pe FB.
4 dintre cei 24 citesc cursiv (nu e cazul lui fii-mea )
Semestrul asta vor merge in ritm alert ca sa termine materia la sf lui mai. Si-au programat 3 excursii: Tg Mures - Sovata - Praid (MS)
Sangiorz Bai (BN)
Parcul Dendrologic Arcalia (BN)

si 2 serbari: una in mai la "prietenii sanatatii", optionalul lor, in care fiecare va fi un fruct sau leguma, si o serbare de final de an. De 8 Martie fara serbare, nu e timp.....sunt lectii multe.

Noi lectiile le facem de la 5 la 8 seara....iar in we cam 4 ore pe zi.
Tare greu merg lectiile si trage de timp.....nu e asa silitoare ca in primul semestru. Acasa am pus-o la citit text nou si merge destul de bine, insa la scoala cred ca se inhiba cand ii vede pe cei 4 care citesc cursiv. Chiar mi-a spus ca doamna tot pe cei 4 ii pune sa citeasca iar ceilati sa i-a notite....cred ca multi copii se inhiba.

pupici si we placut. La Bistrita e soare, fara zapada, dar frigggggg

fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cred ca am reusit sa ma mai calmez...
AM mai vorbit si cu doamna inv., care mi-a confirmat ca fata mea mai viseaza sau nu e atenta si nu realizeaza ca are un test de terminat!
Asa ca m-a sfatuit sa o pun sa-si faca temele contratimp, adica tema la mate (cam o pagina) 20 minute si tema la scris (tot o pag) 20-25 minute. Asa poate va realiza ca nu are timp sa "picteze" literele si cifrele ci sa rezolve ce are de facut.
Iar in privinta lectiilor suplimentare...noi trebuie sa facem in fiecare zi! Toti copiii buni de la noi din clasa lucreaza suplimentar, iar Anita chiar are nevoie de aceasta ca sa recupereze ce a ramas in urma...plus sa se obisnuiasca cu munca!
Sunt copii la ea in clasa care citesc cursiv si socotesc extrem de bine, asa ca diferenta e destul de mare intre ei. Dar cred ca cu mai multa munca o sa o depasim.
La voi in clasa sunt tot asa de mari diferente intre copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Elag la noi nu sunt diferente mari intre copii si chiar daca ar fi nu cred ca as pune copilul sa lucreze suplimentar in fiecare zi ...imi pare mult prea stresant si in plus la noi sunt si asa foarte multe teme zilnice obligatorii ( 2 pagini scrise la romana , o pagina de culegere sau 5- 6 probleme la matematica , plus cititul, plus mediu, religie etc).

Eu sincer am intrebat invatatoarea daca al meu are nevoie de lucru suplimentar la ceva ( romana, matematica ) si raspunsul dansei a fost ca nu astfel incat l-am lasat in pace si lucram suplimentar doar sambata si duminica .

Acum sa imi laud si eu baiatul cel mic si silitor : a reusit performanta ca in semestrul II sa fie in topul baietilor din clasa - adica la toate testele la romana si matematica de pana acum ( si au fost multe , nu gluma ) sa ia numai FB pe linie . Astfel el si inca un coleg sunt considerati cei mai buni baieti . Mai avem in situatia aceasta inca 5 fetite

Se pare ca am facut o alegere buna dandu-l la 6 ani si 3 luni la scoala

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Lala_D
In cazul tau ai dreptate sa nu mai lucrezi suplimentar!(Doamna voastra deja v-a inclus aceasta munca in teme)
Anita are ca teme: 1 pagina la scris, 1 pagina la mate, lectia din abecedar+un alt text, nu foarte lung, de citit. Nu are teme la mediu iar religie ea nu face la scoala ci la biserica.
Asa ca, impreuna cu temele suplimentare, ajunge cam la acelasi volum de munca ca baiatul tau . Ceea ce imi confirma faptul ca e ok decizia mea de ai da sa munceasca mai mult decat temele ei!
Felicitari pentru baietelul tau! E mare lucru sa ai un copil silitor! Sa te ajute Dumnezeu sa fie sanatos si destept totdeauna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fetelor sint curioasa, ce anume studiaza copiii in clasa intii? Care sint materiile si cum suna programa?
Scriu, citesc? Ce gen de exercitii se fac la matematica? Ce alte materii studiaza?
Sint curioasa cit difera fata de materia din US.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Fetelor sint curioasa, ce anume studiaza copiii in clasa intii? Care sint materiile si cum suna programa?
Scriu, citesc? Ce gen de exercitii se fac la matematica? Ce alte materii studiaza?
Sint curioasa cit difera fata de materia din US.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Uite, iti rasoud eu cum e la noi, in scoala in care merge fetita mea in Germania.
Au germana, matemaica, religie, sport, lucru manual si muzica. Pt copii care nu vorbesc bine limba, mai exista 2 maerii auxiliare, germana, ca a doua limba si "Diferentiere", materii in care se lucreaza numai cu copii mai "inceti".
Nu scriu de mina, inca, ci doar de tipar si numai cu creionul. Au manuale, care difera de la scoala la scoala in cadrul aceluiasi oras, dar lucrreza mult pe foi extra. Se pune mare accent pe colorat, iar de acum vad ca si pe "caligrafie si atentia in clasa" (sunt notati individual cu niste stelute).
Citesc si scriu dupa dictare. Modalitatea de calcul la matematica difera de cea invatat de noi in RO. Acum i-am luar o culegere de exercitii din tara. E ok, insa, formularile mi se par cam "ambigue". In cadrul aceluiasi exercitiu am gasit formularile "Ia 3 din 7; Aduna 4 la 8, Scade 5 din 9, Adauga 2 la 5". Probabil ca la copii acolo li se folosesc toate aceste exprimari, mie mi s-au parut cam "multe" pt un singur exercitiu.
Problemele de matematica din tara, in marea majoritate mi s-au parut mai "complexe", poate si pt ca aici inca nu au facut asa ceva. Nu sunt insa de nerezolvat, dovada ca fetita mea, care nu e obisnuita cu termenii mentionati mai sus sau cu altii de genul succedentul si precedentul, le_a rezolvat repede si fara prea mare bataie de cap.

Aici vor incepe scrisul de mina cred, dupa Paste sau in clasa a doua (depinde si de nivelul clasei). Lucreaza si ei pe caiete Tip..........

Fac orele de sport si religie, cele de muzica si lucru manual (nu cum am citit pe-aici ca se practica mult in RO, ca aceste ore sa fie inlocuite cu mate si romana).

Note nu primesc. Rezultatul muncii in "echipa" (adica pe "masute" - unde stau cite 4-6) se concretizeaza in nr de stelute acumulat intr-o saptamina. Masa cu cele mai multe stelute, primeste ceva de la invatatoare.
A, si inca ceva: fac mate si sport cu alte profesoare, decat invatatoarea lor.

Mergi la inceput

Da Ramona, scriu, citesc, socotesc, parca e prea mult pentru clasa I. Vad ca in Germania (helbi) e mult mai lejer. Exercitii din culegere, lecturi suplimentare la romana, religie, cunoasterea mediului, desen, muzica, sport........e cam mult....teme cu gramada...1-2 pagini la scriere, de citit de 4-5 ori lectia de zi + una inapoi si una in fata, probleme la mate + culegere ......prea muuuult!!!

fluturasul meu......www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada

Mergi la inceput

April, chiar f lejer, nu e nici aici. Crede-ma ca Bianca ar prefera 2 pagini full de exercitii la mate, decit una de colorat fel si fel de "modele" (de ex. combinatii de patrate, cu cercuri, cu dreptunghiuri, etc. fiecare cu alta culare). Iti ia mult timp.......

Apoi, la matematica efectuaza altfel adunarile. Au fel si fel de "piramide" de calcul. Iar din ce stiu de pe la cei mai mari, inmultirea si impartirea o invata alfel decat in tara.

Primesc si ei "lecturi" suplimentare (dar mai ales cei care sunt in "top"). Altfel, pt toti, li se dau fel si fel de foi EXTRA cu exercitii la germana, si de citit din manual.

Nu e cu mult mai lejer!

Mergi la inceput

Dar sa le ceara sa citeasca cursiv la mijlocul clasei I si sa evalueze copiii dupa cei care au invatat sa citeasca inainte sa inceapa scoala....mi se pare exagerat. Mai mult, am observat ca se inhiba la citit, in clasa, cand doamna nu-i mai lasa sa citeasca pe cei care se opresc la un cuvant.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by april

Dar sa le ceara sa citeasca cursiv la mijlocul clasei I si sa evalueze copiii dupa cei care au invatat sa citeasca inainte sa inceapa scoala....mi se pare exagerat. Mai mult, am observat ca se inhiba la citit, in clasa, cand doamna nu-i mai lasa sa citeasca pe cei care se opresc la un cuvant.

Am mai citit ce ai scris tu, si, da, mi se pare aiurea comportamentul invatatoarei voastre! Copii care stiau sa citeasca nu ar trebui bagati in aceeasi oala cu cei care nu au stiut sa citeasca. Si nu ar trebui dati mereu ca exemplu si sa-i inhibe sau sa-i descurajeze in acest fel, pe restul copiilor. ati vorbit cu dna? Ea ce zice?

Mergi la inceput