Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 29
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by april
Dar sa le ceara sa citeasca cursiv la mijlocul clasei I si sa evalueze copiii dupa cei care au invatat sa citeasca inainte sa inceapa scoala....mi se pare exagerat. Mai mult, am observat ca se inhiba la citit, in clasa, cand doamna nu-i mai lasa sa citeasca pe cei care se opresc la un cuvant.
Este chiar o exagerare din partea invatatoarei April
si as mai spune ca total nepedagogic Eu as ridica problema in sedinta cu parintii sau macar intr-o intalnire privata cu invatatoarea .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
april spune:
fetelor, am discutat cu inv. si mi-a spus ca le-a si spus copiilor ca FB iau doar cei care citesc ca si X, Y, Z. Asa ca, daca cei ce citesc cursiv iau FB nu le poate da acelasi calificativ si celor care se mai opresc la cuvinte. Eu nu am insistat la gradi sa invete sa citeasca, cu toate ca o puteam face, insa n-am vrut ca la scoala sa se plictiseasca. Si uite rezultatul. Sincer, eu sunt multumita de fetita. Isi da silinta, insa e normal ca sa existe diferente de vreme ce ea a invata sa citeasca doar la scoala.Acasa citeste bine, si o incurajez, insa ea mi-a spus ca doamna tot timpul le da exemplul pe cei 4 ce citesc cursiv :" asa trebuie sa cititi toti, ca X,Y,Z. Si normal ca se inhiba copiii. Si pe ei ii pune mai des la citit.
Nu vreau nici sa-i spun eu cum sa-si faca treaba, pt ca fiecare si-o stie pe a lui, insa parca e prea de tot. Ce pot eu sa fac e sa-mi incurajez fata, desi ea imi tot spune ca nu e prima. Eu nu i-am cerut niciodata sa fie prima, insa ea e tare afectata.
helbi spune:
April, eu cred ca as mai vorbi odata cu ea si i-as explica ca nu-i ajuta pe copii, dindu-i toata ziua ca exemplu pe cei 4. Copii au inteles ca au de muncit ca sa.i ajunga pe cei 4, insa, ea i-i descurajeaza prin modul in care le-o spune: nu vor primi FB decat cei care citesc ca X,Y,Z, W.
Uite, chiar ieri am avut o discutie cu Bianca si i-am explicat cum in RO se iau premii. Mai, se uita la mine ca la masini straine. Aici nu am auzit de asa ceva (o fi, dar nu stiu eu inca), si sa stii ca pe de o parte e mai bine asa. Copii nu sunt stresati ca nu sunt primii, nu au FB si nu vor lua, in consecinta,, premiu 1 cu coronita.
Si pe ei i-i stimuleaza cu acele stelute. Insa, stelute primesc si cei cre sunt printre primii, dar si ultimii din clasa (stiu cine sunt acei copii, si ieri mi-a spus Bianca cum ca si ei au stelute). Pt asta le felicit pe invatatoare si pe profesoara de matematica, deoarece asa nu face o difenetiere pe fata a copiilor si nu-i descurajeaza pe cei mai slabuti. Ba dimpotriva, prin metoda lor, i-i stimuleaza pe toti!
Lala_D spune:
april...hai ca-i prea de tot ...zau 
Atunci progresul zilnic al copilului care NU citea inainte de scoala ( nici al meu nu a stiut ) cum il noteaza si il incurajeaza ???
Este frustrant de-a dreptul 
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95653
Va invit la partea a IV a
!!!
O zi excelenta tuturor !
Lala.