Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Culegeri :

la romana:

- Sa dezlegam tainele abecedarului-editura Carminis
- Jocul cuvintelor-editura Aramis
- Foarte bine-manual de limba romana-editura Paralela 45

la matematica:

- clasa I Matematica-editura Carminis
- Matematica 2000+6/7-editura Paralela 45
- culegere de matematica I -IV - de Calugarita

Din primele atat la matematica cat si la romana lucreaza deja zilnic atat in clasa cat si acasa iar din restul ocazional ( acasa lucram oricum din ele )

Azi au dat dictare ''lunga'' la romana , abia astept sa vad ce a facut la ea .
La romana sunt la litera ''S'', la matematica vad ca au terminat adunarea si scaderea cu cifre pana la 10.

Mai povestiti fetelor despre ce fac piticutii acasa si la scoala, va rog eu mult ....cum stati cu dictarile, cu munca independenta la matematica, cu cititul , cu lectiile in general .
Succes la bobocei !

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

"tainele" le avem si noi si citim acasa, mai facem si dictari. Il foloseste si in clasa. Si noi tot la "s" suntem iar la mate. creaza "coronite" combinati de adunari si scaderi cu perechi de 2 cifre cele gen domino ( au folosit si dominoul")

La mate nu avem nimic o sa incerc sa o procur si eu pe prima din lista Lalei sa vedem poate mai facem in plus la sf. de sapt..

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani - Edi 2 ani si 2 luni

http://community.webshots.com/user/biluta28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Cum sunt invatatoarele copiilor ?
Ce v-ar placea sa schimbati la ele?

Eu sunt suparata pentru ca sunt inlocuite orele de muzica, sport, cunoasterea mediului cu ore de matematica/ romana.Copii ajung ca in unele zile sa aibe doua ore de matematica si doua ore de romana.
Cateodata invatatoarea este asa de suparata pe elevi ca ii "alinta" spunandu-le prosti (acesta fiind numai unul dintre apelativele pe care l-am putut afla de la fiica-mea ). Se intampla des sa tipe la ei.

In rest, dictari zilnice pt. acumularea de stelute (5 stelute= F.B.)
La mate am terminat adunarea si scaderea pana la 10 inainte de vacanta. De o saptamana au recapitulare/ consolidare si verificari.

Mergi la inceput

Apropo de matematica de clasa I
Intampinati probleme in a le explica anumite exercitii copiilor ?
Al meu in general intelege fara ajutor dar am mai avut probleme din culegere unde a necesitat indrumare .
Astfel la recunoasterea unor ''matrici '' de cate 2-3 siruri de 4 numere si ei trebuiau sa il formeze pe urmatorul respectand regula.

O alta problema la care au trebuit explicatii suplimentare a fost cea de genul :
7+ ? - 3 = 5

si

? -7 +2 =4

Cam greut pentru copilasi care au facut doar adunare si scadere cu numere naturale pana la 10

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

amcris la noi se fac cele 2 ore de sport in sala de sport .Idem toate orele de desen, muzica, mediu

Cred ca as fi fost extrem de suparata sa nu se faca aceste ore
Parintii din clasa voastra ce spun cu privire la aceasta problema ?

Eu personal pana acum nu am ce sa ii reprosez invatatoarei . Se poarta foarte frumos cu ei si se cunoaste ca iubeste copii.
Este genul sever totusi dar copii o plac si au inteles ca severitatea este la lectii iar distractia este la sport, muzica, dans ( ea danseaza cu ei in clasa cand ii vede ca au obosit si nu se mai concentreaza le pune un cantec la casetofon si ii pune sa se ridice si sa danseze ca sa se destinda si sa se relaxeze un pic )

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Lala am vorbit deja cu cateva mamici dar lor le convine ca sunt marite numarul orelor de mate si romana in locul orelor de sport/muzica/desen... Mi-au recunoscut ca au asteptari mari de la fetele lor (concursuri,olimpiade).
Imi ramane sa vorbesc direct cu invatatoarea mai ales ca vreau sa aflu si ce o determina sa aibe un limbaj (cateodata) ce lasa de dorit. Sper sa fie temporar.
Eu doresc ca fata mea sa incerce cat mai multe domenii si sa-si gaseasca ceva care sa-i placa sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Amcris, iti inteleg supararea.
Victor face toate orele fie ele de sport, desen, muzica.

Invatatoarea chiar ne-a zis ca la muzica sunt toti de 'Excelent', le place sa cante, ca le aduce aminte de gradi.
Pe cand invatatoarea de la after-school este cam ca a fetitei tale.

Daca nu scriu frumos, ii ameninta ca ii bate cu batul.
Eu i-am spus ca ma deranjeaza o astfel de pedeapsa, si mi-a zis sa stau linistita, ca nu va trece la fapte, decat ii ameninta.

Multa bafta in rezolvarea pb. si tine-ne la curent.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alma2006 spune:

Buna fetelor!
Noi am intrat in evaluari masive de cand a reinceput scoala si ne distram cu dictarile! Am intampinat ceva greutati la propozitii de tipul:
Ei iau... unde Sebi scria: Iei iau... Sau in loc de ianuarie scria ianoarie, dar acum pare sa se descurce bine!

Lala, pentru Sebi exercitiile de tipul 7-?+2=6 sunt cea mai mare bucurie! Si nu glumesc!Nici eu nu ma asteptam la asta pt. ca sunt practic niste ecuatii, dar... El canta si le face!
Mai mult i-am dat acelasi tip de exercitii cu patru sau cinci termeni si doua necunoscute si s-a descurcat!
Spuneam eu ca-l fac inginer!

Singura parte din disciplina"limba romana" care nu-i place este scrierea! Dar atata timp cat scrie corect pentru mine e ok. Si de asta ma ocup personal pentru ca in clasa nu prea e timp pentru aprofundarea si fixarea unor cunostinte!

O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Noi acum am ajuns la "p" iar la mate la zeci.
Cu dictarea merge bine, sunt multumita. Mai papa cate o litera, uneori, dar in general scrie corect. Traiasca picul
Si cu cititul merge bine insa nu are tragerea de inima ca la scriere sau matematica. Din culegerea Mate 2000 incepe sa faca singura exercitiile, desi la inceput ne-am speriat de complexitatea lor. Ma bucur ca ii place.

Asteptam vacanta!
Voi, mamici si bobocei asteptati vacanta "mica"?
Ieri au facut poze pt felicitarea de 8 Martie, cica eu nu trebuia sa stiu.
pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by april
Traiasca picul

Traiasca, sa traiasca!...ascuns prin colturi de ghiozdan si prin sortuletul de la uniforma.

quote:
Originally posted by april

Asteptam vacanta!

Voi, mamici si bobocei asteptati vacanta "mica"?
Ieri au facut poze pt felicitarea de 8 Martie, cica eu nu trebuia sa stiu.

...vineeeeeee din Franta!
Noi asteptam carnavalul pe gheata de sambata, inainte de vacanta.
Nu stiu ce costum sa fac, am vorbit aseara cu ea si nu vrea decat printesa, Witch.... habarnam eu de unde sa iau si ce sa fac.

Nu se poate April ai descoperit surpriza? fa-te ca nu stii, n-ai vazut,n-ai auzit.
Eu la Craciun am gasit in ghiozdan felicitarile de Craciun cu poza piticului din dotare si ce m-a mai certat , trebuia sa fie surpriza...ha,ha.Daca eu fac ghiozdanul in fiecare zi ce sa fac?

Ieri au cantat Hora Unirii si le-a povestit doamna "istorie".

Nu mai vreau evaluari .

Mergi la inceput