Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 24
cge spune:
Nici eu nu mai vreauuuuuu sa fac animale din legume si nici sa pazesc fasolea care nu mai vrea sa incolteasca !!
Si nici sa il trezesc dimineata...
Si eu am descoperit 'surpriza' de 8 martie: in ghiozdan era foaia cu oferta fotografului. Si am bifat ce felicitare imi doresc ![]()
Si noi asteptam vacanta, Victor va merge in tabara cu fosta lui gradi.
Asa ca ramanem decat cu un copil![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
april spune:
dragelor, lamuriti-ma si pe mine care este corespondentul calificativelor in note?
FB inseamna 10 si 9?
B inseamna 8 si 7?
S inseamna 6 si 5?
I inseamna 4?
eu nu stiu cum evalueaza invatatorii copiii!
- Pentru ca a mancat o singura litera la o pagina de dictare a luat -FB.
- pentru 3 greseli la dictare -B (un punct la i, o litera mancata si una gresita)
Cum stim noi unde se situeaza copiii nostri?
De ce un copil care a invatat sa citeasca inainte de inceperea scolii este luat ca limita superioara in evaluarea celorlalti copii?
"Cand o sa stiti sa cititi ca si Bogdan o sa luati FB" sunt vorbele spuse de invatatoare copiilor. Aceleasi vorbe mi-au fost spuse si mie de doamna.
Cea mai mare pb e ca Andrada sufera ca Bogdan citeste cursiv si ea inca se opreste la cuvinte. Trebuie sa mentionez ca acest copil are o sora in cl. a-III-a si a invatat sa citeasca inainte de inceperea scolii. Insa tot Andrada se consoleaza ca la mate il "taie" ![]()
Concurenta intre copii e mare si Andrada fiind constiincioasa de felul ei se streseaza tare mult. Incerc sa o conving ca notele nu sunt totul si ca sunt multumita de ea pentru ca vad ca-i pasa. Chiar daca nu e prima in clasa eu vad ca munceste si se straduieste.
cge spune:
April, la Victor pe fisa de evaluare este si explicatia calificativelor.
Nu o stiu exact.
Victor a avut numai 'FB' pana acum si parca un 'B'.
Ieri nu a fost atent cum le-a explicat Doamna ca se face 'p' si l-a facut gresit in toate cuvintele pe care le-a scris in clasa pe caietul auxiliar.
M-am abtinut sa nu il cert, ii era rusine cu caietul, vroia sa dea cu 'picul' peste greseli. Aseara am lucrat sa il invete corect.
Si m-a intrebat de ce nu il cert, ca el e tare suparat pe el.
Sunt constiinciosi si muncitori, dar obosesc si ei.
Oricum, mie mi se pare tare multa materie. La matematica, cel putin, socotesc deja cu numere pana la 30.
Cristina,
Sefii Casei
Lala_D spune:
April la noi este asa :
la citit ii puncteaza in functie de evolutia lor zilnica , adica daca un copil citea pe silabe saptamana trecuta si acum incepe sa citeasca mai cursiv atunci acel copil dovedeste ca este in progres, este laudat si primeste FB. Daca la inceput citea relativ cursiv acum este urmarit cat de rapid citeste, deci tot progresul este notat.
Noi am avut noroc ca nu prea citea nimeni cursiv la inceputul scolii.
La dictare insa de saptamana trecuta orice greseala de mancat litere duce la B ( idem o despartire in silabe gresita)chiar daca este singura greseala de pe o pagina.
In schimb daca doar este gresit formata o litera (neincadrata) asta e punctata cu - .
La matematica daca gresesc o cifra, termen, semn sau rezultat tot cu un punct este scazut calificativul.
Azi am binevoit si ''noi'' sa gresim o despartire in silabe
drept pentru care a incasat primul lui B 
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
Am uitat sa spun ca fac deja adunari si scaderi cu cifre pana la 100 ( fara trecere peste termen ) si pana la 30 cu trecere peste termen.
La romana au ajuns la " Ci "
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
Este drastic dar nu toate calificativele acestea ajung si in carnet
.
Din cate am vazut eu la noi sunt si cate doua calificative la romana si doua la matematica intr-o zi in functie de activitatile din clasa astfel incat ei sunt punctati zilnic pentru tot ce fac.
In carnet ajunge cred o medie a acestor calificative zilnice , bazata tot pe sistemul progres/regres sau consecvent in acea notare.
B -ul de azi de exemplu nu a ajuns si in carnet doar este trecut pe caiet.
O zi excelenta tuturor !
Lala.
helbi spune:
Fetele, stiu ca sa mai discutat de 2-3 ori, dar nu am timp sa caut (noi nemutam miercuri si nici net nu mai am decat prin dial-up). Ma intereseaza culegere buna de matematica pt cls. 1. Vine cineva joi si ar avea posibilitatea sa o aduca, numai sa stie ce sa ia (si sa nu fie nevoita sa caute tot Bucurestiul).
Multumesc si o saptamina frumoasa!
alba spune:
Hallo,
scuze ca n-am m-ai scris aici de multisor,dar de citit va citesc mereu.
Darian e bine cu scoala(si se duce cu drag acolo :-), are o data pe saptamina ergoterapie,deoarece are dificultati cu motorica fina.
Acolo invata printre altele, sa bage o ata-n ac,sa sara coarda,echilibru,sa prinda mingea,sa tina bine cutitul si furculita-n mina.Face mari progrese,de pe zi ce trece.El a fost de mic un copil tare neindeminatic:-)
Aici inca nu se dau carnete si nici note din clasa I.
Miercuri suntem invitati,fiecare parinte in parte la o discutie intre patru ochi cu invatatoarea lui,sa vedem ce zice si dinsa.
Mult succes in continuare boboceilor nostri.
Pupicei,
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
cge spune:
Helbi, Victor lucreaza din culegerea asta.
http://www.edituraparalela45.ro/educational/detalii_carte.php?titluID=747&sess=&uid=
Sper ca asta e, i-am imbracat-o la inceputul scolii, si de atunci este 'Culegerea'.![]()
Nu stiu unde se gaseste in Bucuresti, noi am dat banii la scoala, si s-a ocupat inv. de procurarea lor.
Cristina,
Sefii Casei