La France (60)
Raspunsuri - Pagina 9
doruletz spune:
anka, noi nu am fost prin agentie, ne-am rezervat biletul de avion si ne-am cautat singuri cazare pe net.
Avionul Paris- Pointe à pitre a fost 420€/persoana, cu Air Caraibes. Doar un picut mai scump decat Taromul pentru Bucuresti. Noi am rezervat pe ebookers.
Bungalowul a fost 380€/saptamana, l-am gasit pe net, Gîtes Alamanda
Asta inseamna 2 incaperi: sejur + dormitor +colt de bucatarie, patut pentru piticanie, terasa cu hamacul basca 'vue imprenable sur la mer de caraibes'
Masina inchiriata (absolut necesara daca stati in Basse terre) a fost 21€/zi. Cumparaturile la Auchan sau Cora, restaurantele, benzina sunt la fel de scumpe (ieftine?) ca si aici, usoare diferente in plus la produsele aduse din metropola iaurturi, unt, branzuri etc. Fructele exotice locale insa sunt foarte ieftine.
Initial apelasem la agentia www.nouvellesantilles.com/" target="_blank">Nouvelles Antilles, ne-au raspuns repede si aveau oferte interesante .Dar dupa ce am studiat terenul ne-am hotarat sa ne organizam singuri voiajul mai ales ca noi eram constransi de anumite date.
Acuma depinde si ce vreti sa faceti, daca vreti doar plaja trebuie sa mergeti in Grande terre si acolo agentia are oferte interesante, daca vreti si alte activitati (vizite, muzeul romului, gradina zoologica, canopee, plimbari cu vaporul, scufundari) pentru asta Basse Terre e cea mai indicata si agentia nu mai e de mare folos. Noi am stat in Basse terre.
Otilia, felicitari pentru formatiune si stage! ce pregatesti?
mylena, merci de complimente si sa-ti traiasca barbateii!
Am auzit ca s-a deschis Secretariatul lui Pere Noel trimiserati scrisorelele?
la frantzuzoaice
Otilia spune:
Coucou fetele!
Azi nu si-a baut inca nimeni cafeaua pe "La France"?...
Eu am si ceva probleme cu ordinatorul/conexiunea si mi se tot intrerupe...
Gabriela, felicitari, ai o familie tare frumoasa, sa-ti traiasca! Am vazut si pozele cu poneyul, fetele tale toate calaresc? Si pe Adélie o duc la poney de 2 ori pe saptamina (miercurea si simbata), ii place tare mult! Si mie, in toamna asta am cules ciupercute si erau delicioase! (pied de mouton).
Celelalte calarete ce mai fac? Fetele tale, oLo, si Mara a Mirundei? Ce noutati mai aveti?
Doruletzule, ti-am admirat pozele, superbe!!! Ce fata mare si frumoasa ai acum, blonda cu ochi albastri, parca ar fi fotomodel de prima pagina (de fapt este ;)), iar vacanta cred ca a fost minunata!!! Si mi-ai facut o pofta de ti-punch... si de vacanta...
Chiar, cind mai veniti pe la noi?...
Dama, nu stiam ca ai plecat in Belgique, cum e acolo, va simtiti bine?
Ce-ti face baietelul?
Spiculetz, tu ce mai faci? Nu ne-ai mai povestit mai nimic...
Gata, va pup, ma duc la treaba!
O zi frumoasa!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
andiaroro spune:
si eu sunt prin zona enrhumata rau........si cu gandul la vacanta de acu 2 ani, care a fost ca a lui Doruletz, numa ca noi am ales ca stam numa pe catamaran. cu "partir pas cher" ne-am calatorit- pour info. mie mi s-au parut seriosi, mai ales ca ne-a prins si nea ivan, uraganul, prin zona.
gabriela-cand esti in rer, spre disney, iti fac mana pe geam........tu nu o sa ma vezi ca-s pitita dupa copaci, dar sigur sunt acolo
intrebare-intrebatoare: stiti vre-un trad autorizat in regiunea pariziana?
ana si alexandre (17.02.2006)
Corina spune:
In regiunea pariziana nu cunosc,eu am unul linga Amiens,nu e scump si ii poti trimite prin posta actele (sau fotocopie dupa acte) si el ti le trimite tot asa.Daca te intereseaza scrie-mi pe mail si iti trimit adresa si nr de telefon.
Pupici
Otilia spune:
Andia, stiu si eu pe cineva la Paris, daca vrei zi-mi.
Sanatate multa si pupici lui Alexandre!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
dia_codat spune:
Salutari.
Si eu pe aici , va citesc cind am timp.
Desi sunt in Romania de la sfirsitul lui septembrie.
Ma gindesc la Franta si abia astept sa ma reintorc in ianuarie
Mirunda spune:
Si eu prezenta ...si aici si dincolo harnica ca o ,
caci imi e drag de toate...am voie?
Va pe toate, cu drag,
Mirunda
copiloi spune:
Am o rugaminte la voi!
Am primit sarcina de la sef sa ma interesez de unele aspecte legate de sistemul de invatamant al unor tari, printre care si Franta. Am cautat pe net, inclusiv pe site-ul ministerelor de educatie respective, dar nu gasit mare lucru. Singura varianta, care mi-a ramas, e sa scriu mail pe la ministere . Poate ma ajutati cu niste raspunsuri (scurte), ca sa vad daca merita sa le scriu sau nu (ma intereseaza doar anumite aspecte).
Intrebarile ar fi:
1) In clasa I, cum se formeaza clasele? In functie de varsta copiilor sau in functie de aptitudini (ceea ce ar presupune ca se da un test)? Sau se intalnesc ambele situatii?
2) Cine se ocupa de formarea claselor (invatatoarea, directorul/oarea scolii, sau exista alte reglementari...)?
3) Pana in clasa a IV-a clasele raman aceleasi? Sau exista teste pe parcurs, in urma carora elevii sunt regrupati altfel?
Cate un cuvintel la fiecare intrebare e suficient . Nu am nevoie de detalii.
Merci mult!
Postez mesajul si la alte topice.
Alina
Corina spune:
Alina,incerc sa iti raspund eu.parintii sotului sint invatatori aici.
1.In functie de virsta ,6 ani clasa pregatitoare (CP) si la 7 ani clasa 1 (CE1)
2.Invatatoarea si directorul (se face un consiliu in care se fac clasele)
3.Clasele ramin aceleasi,nu se dau teste de aptitudini.
Sper ca ti-am fost de folos.
Pupici
gabgabriela spune:
Alina,
Imi permit si eu cateva precizari :La fata mea cea mare ( e in CM2 acum: clasa a patra) in fiecare an clasele au fost amestecate. Vreau sa spun ca in sept isi descoperea noii colegi . E drept ca e sc mai mare (faptul ca e privata nu cred ca conteaza) si erau mai multe clase paralele . Dar am inteles ca si in cele mai mici e acelasi principiu !Sant amestecati omogen sa zic asa (dpdv al rezult sc)!
Si bafta in cautarile tale!
Otilia,merci de felicitari ptr fetite ! Ele nu au facut decat cateva plimbari cu poney-ul , iar cea mare un stage! Succes lui Adelie.
Si un pic de soare tuturor ca prea ploua !!