La France (60)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga "Copiloi",

in calitate de mamica de una bucata copiloi, scolarizat in Germania in clasele 1-4 (prima 1/2) si 4 (a 2a 1/2) -6 (actual)in Franta, pot sa iti zic ca am ceva experienta in domeniul scolar si diferentele lui intre F si D.

In ceeace priveste intrebarile tale:

1. Copii intra aici la 6 ani la scoala, chiar si mai devreme, hotaritor e anul nasterii, de ex. anul asta in CP (clasa 1a din D) pot intra copii nascuti in 2000; nu exista acel Stichtag de 01.06 din multe Land-uri din D (noi am locuit in RLP si NRW). Aici insa multi copii invata inca din Maternelle (Kindergarten) litere, sa scrie un pic si sa citeasca un pic, chestie incurajata din plin, si nu frînata nach dem motto "pe urma se va plictisi in clasa 1a"...(cel putin asa s-a intamplat la noi, nu vreau sa generalizez...)

2.La ecole primaire unde a fost Mara clasele s-au format, la vremea respectiva, in ordine ...alfabetica! Trebuie spus ca aici exista diferenta intre sistemul ecole privé-ecolé publique, Mara este in privat, dar programa este acceasi, mai tarziu examenele sunt comune, si in general sistemul este unitar si centralizat, examenele sunt nationale, si , desi teoretic, exista aceasta diferenta, in practica rezultatele sunt mult mai unitare decat in sistemul nemtesc, cu acea enorma diferenta sud-nord (imi aduc aminte de Pisa-Test si rezultatele lui, cu diferentele intre Bayern si Mecklenburg, parca...)

Clasele au ramas , mai mult sau mai putin, aceleasi, in cei cinci ani de scoala primara, in afara de obisnuitele fluctuatii date de mutari, repetari de clase, etc...Mara era cateodata enervata ca era ultima la alfabet, cand numele nostru incepe cu M...

In schimb, in 6eme (clasa a 6a, aici copii incep "le collège"), impartirea s-a facut:
-in functie de 1 sau 2 limbi straine alese (aici, in clasa a6a fie engleza, fie germana-engleza)
-in functie de recomandarea profesorilor de clasa 5a (ca "x" sa nu fie, sau sa fie cu "y", caci nu se pot suferi, sau din contra, se potrivesc bine, ca stil de lucru, etc...)
-in functie, un pic, de dorintele copiilor, care au avut voie sa faca o lista cu 2-3 nume, cu cine vor neaparat, si cu cine nu vor in nici un caz sa fie in clasa

Pana la urma au iesit 13 clase de 6eme, 2 din ele mai "elitariste" cu copii ce fac direct de acum cele 2 limbi straine (4x2=8h/saptamana) si care s-au adunat dintre copii cu note f bune (media peste 14 /20) ce au putut si au vrut sa aleaga cele 2 limbi. Ceilalti copii vor incepe a 2-a limba anul viitor.

3. Clasele primare nu prea s-au scimbat pe parcurs, dupa cum ti-am zis.

Daca mai ai intrebari, cu drag. In general, mie sistemul aici imi pare mai "scolastic" si mai "clasic" , mai apropiat de Ro decat de D (sau cel putin mai apropiat de scoala, dupa parerea mea serioasa, ce am facut-o noi odata...ma rog, opinie personala) Eu modernismele de genul "selber beibringen" (copilul autodidact...) nu prea le-am gustat, si zau ca numai de ele am avut parte prin RLP (o moda locala??? nu stiu...)

Va , cu drag,

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Io venii sa multumesc lui Doruletz pentru precizari. Planuiesc si eu o vacantza de Pasti mai deosebita.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Hop si eu sa va zic ca va citesc in fiecare zi.

Noi suntem bine, iar Vladi e o scumpete de copil! Dara zi noapte nu am prea dormit, desi ma laudam ca doarme f bine. :-)

Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

corina, gabgabriela, Mirunda, mutumesc din suflet pentru informatii!

Din ce am cercetat, asa mi s-a parut si mie ca sistemul scolar francez e cel mai apropiat de sistemul romanesc.

Merci mult si multa bafta la scoala!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by copiloi

corina, gabgabriela, Mirunda, mutumesc din suflet pentru informatii!

Din ce am cercetat, asa mi s-a parut si mie ca sistemul scolar francez e cel mai apropiat de sistemul romanesc.

Merci mult si multa bafta la scoala!

Alina

la drept vorbind, mie sistemul frantzuzesc mi se pare o nebuloasa. Adevarul e ca alte sisteme nu mai cunosc (pana si cel din ro cred ca s-a schimbat) Mie mie sa pare ciudat sa fie cotat buna o nota 14/20. Daca nu-i 20/20 e nota proasta pt mine :D Sper sa ma obisnuiesc si sa nu cer imposibilul de la fetele mele, cand vor fi la scoala.
Ce ma bulverseaza iarasi, sunt clasele cu dublu nivel. De ex, Emma e la gradinitza la grupa mijlocie/mare (ea e mijlocie) Dar exercitiile se fac la gramada, si ea face exercitii de mari.

Andiaroro: ai fost cumva vreodata cu bb la kineto in Issy????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

buna seara fetelor! am postat ieri aici un mesaj.. si nu-l mai vad.. parca-i triunghiul bermudelor. umblu dupa el de juma de ora..

in fine.. vreau sa merg la paris intre craciun si anul nou si as vrea sa stau la o pensiune ca sa pot sa-mi si pregatescx cate ceva de mancare, am inteles ca e ff scump in acea perioada in paris. cred ca in vara, nu mai tin minte am vazut pe una din voi ca a dat niste adrese de astfel de pensiuni. bineinteles ca nu o mai gasesc,, ajutati-m ais pe mine va rog..
multam fain!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

gata.. m-am lamurit.. am scris la france (58). .mama lui .. si mai si asteptam raspuns! da voi n-aveti la france(59) sau iar am gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Prezent zic si eu!

Doruletz, am vazut pozele, superbeeeeeeeeee! Am si eu o colega ce tocmai a plecat in Martinica pt 3 ani. Viata, nene!

Am fost saptamina trecuta la restaurantul "Chez Cristina" din Paris. Dragut. Sarmalele si ciorba de vacuta excelente, micii nu prea (prea usturoiati si cu prea multe mirodenii).

De asemenea, info pt fetele din Paris, o expozitie Titien la Musée du Luxembourg - merita vazuta, dar poate nimeriti un moment cind nu e prea multa lume.

Noi plecam in România de sarbatori, de pe 23 dec pe 1 ian. Am gasit bilete la 970 euro (in total!) pt noi 4 - 2 adulti, 1 copil intre 2 si 12 ani si un bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by disperata

gata.. m-am lamurit.. am scris la france (58). .mama lui .. si mai si asteptam raspuns! da voi n-aveti la france(59) sau iar am gresit?

cum sa nu fie draga la france 59???. vrei sa zici ca nu stim sa numaram???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mylene spune:

Disperata, vezi niste subiecte mai vechi:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66869

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79423

Eu personal m-am folosit de ele asta vara, cind am avut niste prieteni din Rom in vizita si au dorit sa viziteze citeva zile Parisul.

Mai precis, ei au fost la Rezidenta Clorofila (http://www.residence-chlorophylle.com/index_gb.htm), recomandata de Spic de griu, si au fost f. multumiti. Acuma depinde daca veniti cu masina, caci in cazul asta mai costa si parkingul (amicii nostri erau cu masina si au lasat-o intr-un parking in apropiere, la rezidenta nu exista parking)

Mergi la inceput