La France (60)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deya spune:

multumesc pentru raspunsuri.eu nu stiu deoc franceza numai niste expresii uzuale si atat.limba de comuinicare va fi engleza la mine nu este o problema sper k nici la ea.
o sa intru s va mai scriu cum este.am emotii ff mari.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

si io, si io, prezent!
Trec sa-mi motivez absentele tocmai ne intorseram ieri din Dom Toame. De fapt, mai mult Doame decat Toame caci am fost o saptamana in Guadeloupe. A fost super, ne-am prajit la soare, ne-am imbaiat in ape turcoaz, am vizitat locuri frumoase si ne-am indopat cu specialitati antileze. Fara sa uitam desigur excelentul ti-punch.

Pun si cateva imagini cu mare si soare , am pus comentarii la ele ca sa se inteleaga ceva din periplul creol.

Pupici la frantzuzoaice

PS
E careva din Strasbourg sau pe aproape? Planuim sa mergem la Marché de Noel, care ar fi cea mai buna perioada? (adica cea cu cei mai putini turisti evident )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Buna seara fetele.

Multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp am aflat si care este zona 1, era vorba de asa zisul "arrondissement 1", in apropierea muzeului Louvre.

Sa aveti o seara frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si eu prezenta pe aici ...doar cu cititul ce e drept.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Zic si eu prezent,va citesc dar nu prea am timp sa scriu,ca acu sint in stage pina in februarie.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Prezent .

Wudy faci nitica confuzie: zona si arrondismentul sunt 2 chestii net diferite.

Arondismentele sunt in functie de cum se invarte Sena prin Paris, si sunt in forma de melc. Si sunt vreo 20.
http://wikitravel.org/upload/fr/5/5c/Paris_arrondissements.png

Iar zonele sunt total 8 si sunt concentrice. Inima targului e zona 1 si apoi urmeaza restul. Mai nou Parisul se limiteaza la primele 2 zone. Metroul initial se oprea in zona 2. De cand cu expansiunea asta, metroul ajunge in unele parti in zona 3. (http://www.ratp.info/picts/plans/gif/reseaux/rer.gif)

Iaca info:
Paris est divisé en 20 arrondissements, agencés en spirale.

1er : Jardin des Tuileries, Place Vendôme mappy, Les Halles mappy, le Louvre mappy, le Palais Royal (et ses jardins) mappy
2ème : Le Sentier, la Place des Victoires
3ème : l'Hôtel de Salé (Musée Picasso)
4ème : Notre-Dame, Hôtel de ville, Beaubourg, le Marais avec la Place des Vosges, l'Hôtel de Sens, la rue des Rosiers et la rue des Francs-Bourgeois.
5ème : Jardin des Plantes, Quartier Latin, Universités, La Sorbonne, Le Panthéon.
6ème : Jardin du Luxembourg, Saint-Germain.
7ème : Tour Eiffel, Les Invalides, Musée d'Orsay, Musée Rodin (Hôtel de Biron).
8ème : Champs-Elysées, Place de la Concorde, Eglise de la Madeleine, Parc Monceau, Gare St Lazare.
9ème : Opéra Garnier, Grand Magasins.
10ème : Le canal Saint-Martin avec ses écluses, ses ponts et l'hôtel du Nord ("Atmosphère, atmosphère ...").
11ème : République, Bastille, Nation.
12ème : Opéra Bastille, Bercy, Promenade plantée, Quartier d'Aligre, Bercy-village, parc de Bercy.
13ème : Quartier Chinois, Place d'Italie, La Butte aux Cailles, Bibliothèque Nationale de France (BNF).
14ème : Montparnasse, Denfert-Rochereau, Parc Montsouris.
15ème : Palais des sports
16ème : Trocadéro, Musée Guimet (les arts asiatiques)
17ème : Les Batignolles, Clichy.
18ème : Montmartre, Barbès.
19ème : cité des sciences, cité de la musique, parc de la Villette, bassin de la Villette, Parc des Buttes Chaumont, quartier de la Mouzaïa, le canal de l'Ourcq.
20ème : Cimetière du Père Lachaise, le village de Charonne autour de l'église St Germain.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Doruletz, zi si mie asa un pret informativ pentru o sapt. in Guadaloupe. Si eventual o agentie serioasa.
Sar'mana.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mylene spune:

SI eu pe-aici, va citesc cind am timp.

I-am admirat pozele lui Doruletz, ce vacanta frumoasa!
Si mai ales ce fetita frumusica are mama! (Si eu mi-am dorit o fetita si m-am ales cu 2 baieti, minca-i-ar mama!:))

O zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Multumesc "Spic de grau" pentru raspunsul tau detaliat.

Important este ca m-am descurcat intr-un fel sau altul. O frantuzoaica m-a sfatuit sa-mi fac rezervare la un hotel in Paris in zona 1 ca sa pot fi foarte aproape de Louvre.

Dupa ce mi-am facut rezervarea, pe internet am citit cum ca hotelul este in arrondismentul 1 (eu in cautasem sa fie cat mai aproape de Louvre). Coincidenta, ce sa faci....

Merci, acum sunt cu o secunda mai desteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Wudy - ma bucur ca ti-am fst de folos!

Acum.. daca iti permiti e super fain la un hotel langa Louvre. Daca esti mai modest, eu zic ca exista si rezidente hoteliere, chiar si in zona 2, f bune.
Am o prietena care a mers la o astfel de rezidenta si abia asteapta sa revina. Iar la cat de bine e deservit Parisul (adica Ile de France-ul), n-avea grija ca distantele nu inseamna mai nimic (de ex. ea a fst cazata la LA PLACE, si in 10 minute era la Notre Dame..pas mal, non?).

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput