Pantofii care ne omoara ... picioarele

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

quote:
Originally posted by ligeea

depinde ce pantofi porti. Daca porti numai toc (peste 6 cm )in mod curent nu e de mirare si n-ai cum sa scapi. Si depinde si de calapod. Mie imi vin foarte bine pantofii italienesti sunt ingusti (eu am piciorul subtire )si stau bine -cei cu toc pe curbura piciorului. Adica nu stai numai in degete .Nu acelasi lucru pot sa-l spun despre antofii din Germania care chiar la nr. meu-37 sunt largi si chiar...lungi.Dar nu am probleme cu cizmele si ghetele.
De multe ori am renuntat sa-mi cumpar pantofi care imi placeau rau daca nu ma simteam bine in ei.

Acuma e oricum mai bine ca nu se mai poarta pantofii ascutiti Aia erau groaznici (de purtat )

pe mine ma omara

ligeea

sa stii ca la cei 1.70m ai mei nu prea ma-nghesui la pantofi cu toc inalt - de obicei servesc toc de 4cm, rareori de 6 cm iar despre pantofi ascutiti nici nu-ncape vorba. Am avut momente cand si adidasii m-au batut (desi erau N...)asa ca... nu forma si inaltimea tocului ar fi problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

dragele de voi ...
ma bucur tare mult sa aflu ca nu sufar de una singura. Intr-adevar primavara si toamna am zile (nu putine) cand as vrea sa-mi pot baga picioarele in buzunare si sa merg cu... numai ca...
multam mult pentru trucuri
din pacate acum ma solicita maruntica asa ca trebuie sa fug dar ma voi intoarceeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

In plus, eu nu reusesc sa-mi cumpar cizme deloc. Am 1.63 (adik is scunda relativ) si cred ca nu se distribuie cum trebuie muschiul de la picior, ca nu pot sa inchid nici o cizma din oras, indiferent de numar. Sufar tare ca nu pot sa-mi cumpar si eu cizmulite ...
Iar la treaba cu bataturile, de n-as avea tone de pantofi, unii mai vechi ca altii, n-as putea iesi din casa. La fiecare pereche, fac alte bataturi. Nu conteaza ca-i port cu ciorapi fini si plasturi de prevenire, mi se roade pielea pana ramane carne vie. Asta e partea nasoala. Partea buna e ca am inceput sa ma obisnuiesc.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Am inteles - acum cateva minute, la telefon - ca ar fi bine sa le dau si cu pudra de talc, sa alunece in picior, desi nu inteleg prea bine logica... Eu si-asa am probleme sa gasesc unii suficient de stramti, sa-mi mai si alunece in picioare ?!

E drept ca prima data nu e DELOC o idee buna purtarea fara ciorapi a pantofilor. Eu nu port tocuri mari, am tot felul de modele, de la mocasinii cei mai clasici, la balerinii cei mai blanzi. Nu exista sa nu ma roada. Si piele mai moale, si cusaturi mai multe/mai putine, totul ma roade, mai ales la degetele mijlocii ale piciorului si la calcai.

Si, pt. ca tot ziceati de calitate Bata, doua perechi de papuci de vara m-au "fericit" anul asta: cand i-am incaltat primele dati, dureros. O prietena a patit-o cu niste mocasini de la ei, nu aveai unde pune degetul de basicute. Mie-mi plac pantofii lor, dar nu sunt o garantie pt. ne-basicare.

lgireada, sunt modelele cu elastic sus, pe gamba. Sau poti intreba la un cizmar daca ar putea taia un caramb in partea interioara, langa fermoar si sa introduca un asemenea elastic. Nu e tocmai placut ca le iei si mai trebuie modificate, dar poate fi o solutie.

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Colege de suferinta ,

Exista si un spray pt largitul/adaptatul pantofilor pe picior.Ajuta la largitul pantofilor din piele.Am cunoscut persoane care au fost f incintate de el,pe mine nu m-a ajutat.

Nuschu,sunt niste chestii(nu stiu cum sa le zic,un fel de plasturi dar nu-s plasturi )de la dr Scholl pe care le pui inauntru pantofului si se strimteaza.Pe mine oricum nu m-au ajutat .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Pentru largirea pantofilor cu 1/2 numar ( si eu am 37 si jumatate - daca imi iau 37 ma strang, daca imi iau 38 dupa 2 sapatamani imi cad - imi pun branturi , dupa alte doua sapatamani iar imi cad si tot asa...)ii duc la cizmar si ii rezolva. E adevarat ca am cautat mult pana am gasit unul care sa faca asta.
Recomand urmatoarele:
- nu faceti rabat la cumpararea pantofilor, minimum 2 perechi, nu va incaltati niciodata doua zile consecutiv cu aceeasi pereche, se dezvolta si alte micoze responsabile de disconfortul pe care il simtiti;
- cumparati-va pantofi care au piele in interior, e adevarat ca sunt rari si scumpi dar merita;
- in timpul verii folositi talc inainte de a imbraca ciorapii;
- nu mergeti niciodata cu piciorul gol in pantofi ( exista talpici care nu se vad, exista sosetele foarte fine abia vizibile )
- in casa purtati ciorapi din bumbac 100 % ( sosetele care se intind nu sunt din bumbac );
- faceti bai calde reci la picioare inainte sa iesiti din dus 20 secunde zilnic;
- stati macar 5 minute cu picioarele sprijinite de pereti ( in sus ), puteti sta pe jos si picioarle in unghi de 90 pe pat...;
- ungeti-va talpile macar saptamanal cu o crema si faceti-va un masaj de genunchi pana la fiecare degetel in parte - efectul este incredibil;

***si eu recomand firma Bata, ultima data mi-am luat de la ei ghetute visinii pe care le-am verificat acum si inca se mai pot purta - e a patra iarna.

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu una port in 90% din cazuri incaltaminte sport, bine facuta si care nu ma chiunuie deloc. N-am omorit pe nimeni ca de dragul elegantei sa sufar (ma doare si spatele, ca sa nu mai vorbesc de picioare). Stiu ca un pantof cu toc cui bintuie mai mult visele barbatilor decit un adidas, dar le propun sa poarte ei asa ceva! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Si eu sufeream de aceeasi boala! Mai ales in cazul pantofilor, imi faceau niste rani la spate de abia mai puteam merge.
La mine mare revelatie au fost niste plasturi din silicon de la Urgo care au si un strat cu medicament. I-am pus prima oare pe niste basici care deja se sparsesera si era carne vie acolo dupa care m-am incaltat aceeiasi pantofi care imi facusera rani si a fost ok.
Acum ii pun preventiv si nu mai am probleme!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/odeta83/album?.dir=/1277re2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

quote:
Originally posted by Alina

Colege de suferinta ,

Exista si un spray pt largitul/adaptatul pantofilor pe picior.Ajuta la largitul pantofilor din piele.Am cunoscut persoane care au fost f incintate de el,pe mine nu m-a ajutat.

Nuschu,sunt niste chestii(nu stiu cum sa le zic,un fel de plasturi dar nu-s plasturi )de la dr Scholl pe care le pui inauntru pantofului si se strimteaza.Pe mine oricum nu m-au ajutat .

Alina

Alina, cred ca te referi la branturi, cum zice si Mayarna... Sau jumatati de branturi, poate. Am folosit si eu, cu acelasi rezultat... inexistent .

Mayarna, tare as vrea sa gasesc si eu un cizmar talentat, cel pe care-l stiu e prompt, dar a refuzat sa-mi stramteze carambul cizmelor (care, evident, e mult mai usor decat sa stramtezi pantoful), pe motiv ca "sunt din piele, de ce sa le stricam?" . Deci stia din start ca mi le strica. Oricum nu le-am mai purtat, ca-mi fluturau in jurul gambei, macar asa le-a putut purta altcineva, nu au devenit chiar inutile .

Eu ma gandesc sa-mi duc pantofii cu plastic (sintetic) pe interior la cizmar sa le puna piele. In ultima vreme imi iau numai cu piele pe interior, dar am perechi de dinainte de a ma "destepta" si vreau sa fie smooth peste tot. Unde mai pui ca pe-aia mai labartati ii mai si stramteaza .

Si eu recomand Bata, preferabil la reduceri, preferabil in afara, ideal reduceri in afara .

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Si eu am probleme eu sunt mai lata la picior si pana acum greu imi gaseam de incaltat si la fel faceam basici dar acum am gasit o firma SAYA se cheama super buna incaltaminte numai din piele adresa este aici :http://item.rakuten.co.jp/washington/c/0000000363/

Mergi la inceput