cine preseaza flori? (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Aldebaran spune:
Am zis ca revin, uitati aici ce am facut:
1. flori si frunze de leandru
2. Frunze de nu stiu ce pom
3. Ibiscus
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
lbelciug spune:
Corina, ma bucur ca ti-a placut tabloul. Nu prea mi-au iesit vreo 2 pesti si de asta nu sunt prea multumita. Intentia mea initiala era sa-l donez cresei unde va merge Matei in primavara, insa nu stiu daca e suficient de "aratos". Calul de mare e dintr-o frunza gri, iar "animalul" rosu din drapta jos este intr-adevar un crab de mare. Mi-au trebuit 4 ore sa-l fac, dar timpul de executie e mai mic. In general se pierde timp cu selectia florilor, alegerea aranjamentului in tablou, etc.
Imi plac felicitarile facute de tine si mai ales backgroundul. Cu ce tip de culori e facut si ce dimens au felicitarile? Dar la un mini-tablou de ce nu te incumeti? Un cosulet e chiar simplu de facut, desigur cu conditia sa ai presate cateva flori de culori diferite. Voi in parcuri nu iesiti? Eu de acolo adun cateva flori (nu din ronduri, desigur) dar mai ales din cele cumparate de la taranii din piata.
Diana, Corina, propun ca de maine sa demaram proiectul comun, ce ziceti? ML, sigur nu te incumeti?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
lbelciug spune:
Corina, daca te refereai la linkul cu top 50 sites, da, eu pot sa accesez site-urile listate prin click pe thumbnail-ul din stanga.
ML spune:
Ce dragute lucrari fetelor!
Corina hibiscusul este si albastru? Aici hibiscusul este de fapt trandafirul Japonez din Ro. Mai exista ceva asemanator cu flori mov sau albe parca si se numeste trandafirul lui Sharon.
Liviana calutul de mare si crabul sunt deosebit de reusite. Ce flori ai pus la crab? Iar acolo in dreapta jos este cumva o floare de mimoza?
Multumesc de intrebare, dar tot nu pot participa la vitralii. Apoi peste o saptamana plec in vacanta, am inceput deja sa impachetez...
Succes! Sunt sigura ca va va iesi ceva de soi.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
lbelciug spune:
ML, multumesc, exasta astea imi plac si mie din tot tabloul. Crabul e facut dintr-o frunza rosie de vita-de-vie salbatica. Nu stiu cum arata mimoza ca sa-ti spun exact ce floare e in dr jos, insa e una care seamana cu cele care raman frumoase si dupa uscare (nu presare).
Imi pare rau ca timpul tau e f limitat... Unde plecati in vacanta?
Aldebaran spune:
Liviana, si eu am timp linitat dar totusi vreau sa incerc ceva cu vitraliile. De marti il am pe tata la mine pt. o perioada asa ca trebuie sa-i tin companie ca zice ca se plictiseste daca nu e acasa la el.
Culorile folosite la felicitari sunt tempera, felicitarile sunt cam 20X12cm.
Flori nu prea am de unde sa gasesc, in parcuri sunt ceva dar in ronduri si mi-e rusine rau sa le jumulesc, iar de cumparat nu dau 4-5 eur pt. un buchetel cu cateva floricele nici sa ma bati.
ML, ibiscusul meu era mov dar s-a albastrit prin presare, de fapt il poti vedea si aici in site-ul Dianei cum e in stare naturala, stiu ca exista si roz dar eu n-am vazut pana acum decat mov.
ML spune:
Corina pai sa-l "imprietenesti" pe Aris cu tataie si sa-i scoti la plimbare.
Aha, inseamna ca o ia pe urma zorelelor.
Apropo de zorele si plozi... Sa nu credeti ca le scapa ceva. Dovada?:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Desene%20mititele/?action=view¤t=100_1164.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
Liviana te admir pt. rabdare si bibileala iar culoarea frunzei de vita s-a pastrat superb. Floarea de mimoza e mov, in forma de pamatuf mititel. E tare draguta. La vara am sa presez si eu sa vad cum iese.
Ne ducem la munte, la culoare. Sper sa o si prindem ca in 2 saptamani dispare minunatia asta:
http://www.pbase.com/image/51081549
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Aldebaran spune:
ML, ah, va invidiez pt. frumusetile pe care o sa le vedeti! Poate aduni si ceva material pt. presat.
Liviana, tu pe ce iti faci tablouasele, pe hartie, carton sau ce? Si ce culori folosesti?
Am uitat sa va spun ca am gasit plastic autocolant la papetaria din apropiere, au avut mereu si nu m-am gandit sa intreb..
lbelciug spune:
Ah, ML, tu te refereai la floarea in forma de pamatuf? Eu povesteam de celelalte rotunde din coltul din dr jos. Cea ca un pamatuf e culeasa dintr-un pomisor care face flori de genul acesta, dar roz la culoare. Dragute desenele copiilor tai. Sunt facute numai de fetita sau si de baiat? Superbe culorile de toamna. Le-am admirat si noi in week-end in parcuri. Eu una ma innebunesc dupa zielele calduroase de toamna in care se reflecta culorile frunzelor. Vacanta placuta la munte! Cand revii acasa?
Hibiscus-ul eu l-am gasit si de culoare mov, dar si albastru intens si in general sau mentinut dupa presare. Mai exista alb si roz.
Corina, eu folosesc numai carton caci o coala subtire s-ar increti de la lipiciul folosit pt flori. Daca te referi la culorile din tablou, folosesc tempera. La ce te-ai gandit sa folosesti plasticul autocolant? De acord cu ML, lasa-l pe tataie sa petreaca mai mult avreme cu Aris. Sigur n-o sa se plictiseasca.
Corina, Diana, va trimit pe PM instructiunile pt proiectul Vitralii, caci de azi incepem, da?
Dianami spune:
Buna, fetelor!
Eu am fetita racita, pt. prima data , iar eu am amigdalita, mai tusesc...vai de noi. Sper ca azi sa reusesc sa fac pozele promise.
Liviana, poti sa trimiti PM-ul. Ne alegem noi modelul, nu? Nu mai am prea multe flori presate, chiar vroiam sa va intreb ce facem la iarna, voi v-ati facut provizii ? Sau abordam si alte proiecte cu flori?
Feriga aceea nu am vazut-o aici, poate la gradina botanica sa gasesti cateva frunze. Sau o rogi pe ML sa-ti trimita prin posta .
Imi place mult peisajul marin. Eu nu am inca frunze rosii dar, ce-i drept, nici nu am mai fost prin parcuri.
ML, f. dragute lucrarile copiilor tai. Abia astept sa creasca si Iulia, sa facem impreuna diverse chestii. Deocamdata "scriem" .
Corina, si eu zic sa-i dai bunicului de lucru, subscriu la ce au spus fetele, cu Aris ii trece sigur orice urma de plictiseala .
De maine incep cursurile si trebuie sa ma apuc de invatat pt. rezidentiat.
Diana si Iulia (15 iulie 2005)